Daha önce hiç Gelen gideni arattı mı? Bu kanı doğru mudur?

Aradım seni çıkıp sokaklara 💫 İsyanım sana değil tüm aşklara 💫 geceden içip içip sabahlara, çıkamam dedim çıkamadım.😃
Daha önce hiç Gelen gideni arattı mı? Bu kanı doğru mudur?

Aradım seni çıkıp sokaklara 💫 İsyanım sana değil tüm aşklara 💫 geceden içip içip sabahlara, çıkamam dedim çıkamadım.😃
Değişir gideni kırık bir kalple bırakmışsan ve o da sana fedakarlık göstermişse yanında olmak ve üzmemek için gelen kolay kırıp üzüyorsa evet aratır ama giden hayatından birşeyleri çalmışsa , seni sömürüp , üzüp kırmışsa ve gelen de aşkını sonuna kadar göstermişse aratmaz..
Eğer sadece gidenin kusurlarına odaklanmışsan kusursuz insan olmayacağını unutup o konumdaki başka birinin ne gibi kusurları olabileceğini hesap etmeden gönderirsen aranır ama gidenin kusurlarını tolere edilebilir kusurlar mı edilemez kusurlar mı diye değerlendirip tolere edilemez kusurlar diye göndermişsen aratmaz. Yani sadece kim gitsin odaklı düşünürsen gidenin gitmesi halinde olacak alternatifleri hesaba katmazsan aratır kim gelsin bu giderse yerine gelebilecek alternatifler nelerdir, Ona göre değerlendirelim iyi bir alternatif bulursak gönderelim yoksa idare edelim dersen aratmaz.
Bence bazen doğru, ama kader gibi de değil. Alışkanlık ve özlem, gideni olduğundan iyi gösteriyor; yeni geleni de sanki eksikmiş gibi hissettiriyor. Ben şuna inanıyorum standartlarım netse, kendimi kandırmıyorsam ve geçmişe romantik gözlüklerle bakmıyorsam, gelen gideni aratmaz. Hatta çoğu zaman, öğrendiklerimle daha iyi seçim yapabiliyorum. Aratıyorsa genelde beklentiyle gerçeklik arasındaki farktan, ya da kıyas yapmaktan aratıyor. Geçeni yerinde bırakıp yeniyi kendi şartlarında tanıyınca, hayat daha adil davranıyor. Benim ölçüm huzur; onu veriyorsa, eskiyi aramam.
vaktiyle araplarda bir mezar hırsızı ortaya çıkmış. ölülerin kefenlerini satarak geçinirmiş. onun ölümünden sonra, bir başka kişi bu işi meslek edinmiş. fakat bu yeni mezar hırsızı, kefenleri çalmakla yetinmeyip ölülere tecavüzde de bulunuyormuş. bu yüzden araplar 'allah birinci kefen hırsızına rahmet etsin.' anlamına gelen bu sözü söyler olmuşlar.
Cevap
29Cevap
Merhaba,
Genel olarak hep bir sonraki daha da kötü çıkmıştı! 😅
Her gelen gideni aratmaz kimisi iyi ki gitmiş dedirtir..
Yok hiç öyle olmadı, öyle olaydı devam edemezdik yeni aşklarla
Doğru genelde hep öyle olur
Gidenden sonra gelen güzelse aratmaz🌸
Her zaman doğru olduğunu düşünmüyorum
gelen doğru kişiyse ve iyiyse aratmaz.
Aslında çokta doğru değil gün geçtikçe daha iyi ve sağlıklı ilişkilerin içinde oluyoruz tabi kişiye göre değişiyor ama durum iyiye gidiyorsa sizde mutlusu yoktur ben diyorum ki eskiden neden toksik ilişkilerin içinde bulunmuşum sağıklı huzurlu ilişki gibisi yokmuş o yüzden birbirinize iyi davranıp mutlu olmak en iyisi.
Doğru değil bence. Gidene alıştığımız için gelenin kötü özelliklerini görüp gelenle kıyaslıyoruz, gidenin kötü özelliklerine alıştığımız için de gelenin iyi özelliklerini göremiyoruz, doğal alarak aratıyor ama normalde iki tarafında iyi ve kötü tarafları var.
Gelenin gideni aratması ; Gelenin giden kadar hatrı olana kadardır. Her giden eski gelendir ; Her gelen de yeni gidendir.
Sanmıyorum. Tam tersi bence. Misal hayatıma giren kişiler kötüydü. Bir sonrakilerde, ders aldığım için daha iyi arkadaşlar seçtim. 🤷🏻♀️
Bunu anlamak için sürekli daldan dala atlamak lazım,, atlayan varsa buyursun deneyimlerini aktarsın 🙂
Şu sıra tersi oluyor. Gidene iyi ki gelene yehu demelerim başladı
Kimin gittiğine, kimin geldiğine bağlı bir durum
Valla işyerinde birisi gitti, onu hiçbir gelen aratmaz 😂
Gelen kötüyse gideni kesinlikle aratır giden iyiyse tabi
bu kesinlikle dogru ya. illaki bir sey oluyor, eskiyi bi ariyorsun
Gelen gideni aratır mı bilmem.
Ama bazı ayrılıklar yıllarca ağlatır.
Elindekinin değerini bilmeyenlerin söylediği bir gerçek.
hayır kimsenin kimseyi arattığı yok ben hep daha iyi insanlarla karşılaştım😄
O gidene hata yaptıysan hatan sonucu gittiyse gelen onu öyle bir aratır ki aman aman
genelde öyle olsada her zaman öyle olucak diye bir şey yok
Yok aratmadı kimseyi birisiyle kıyaslamam doğru bir şey değil
İnsan kaybedince değer biçmeye başlar.
Ama gelen gerçekten iyiyse gidenin adı bile anılmaz.
bende giden gittikten sonra yenisi gelmedi ki yorum yapamıyorum 🙂
Genellemeye vurursak galiba öyle.. Ama gelen gideni aratıncada kendimizi sorgulamamız gerekiyor demekki seçimlerimizde bir sorun var
Yok ya giden gitsn çokta tın
Gelene hayhay gidene baybay
Sanmıyorum her zaman olur diye bir şey yok
doğru değil...
Hayır doğru değil
1. Si mükemmel olsaydı 2. Olmazdı...
Bu her zaman geçerli değildir.
her zaman değil bence
bir kez yaşadım. neyse ki sıyrıldım
Katılmıyorum kişilere bağlı
Evet aratır ve arattı da
Öyle olur genelde
Her zaman değil
Yok ya, öyle bir şey olmuyor. Hurafe bence.
derler bilemem
Doğru bence
Bazen
Evet doğru
Bazen
O iş hiç belli olmaz işte
Hayır boş laf.
Öyle
Genelde evet
Hayır
Sözün haklılık payı çok.
Nereye gittin sen?