Chatgpt bazen çok boş yapıyor canımı sıkıyor
Nasıl ciddi ilişki yapabilirim?
Chatgpt bazen çok boş yapıyor canımı sıkıyor
20 yaşındayım ve üniveriste okuyorum. Çok iğrenç bir huyum var o da 2. Bir instagram hesabim var. Kimseyle takiplesmiyorum o hesabı insanlarla konuşmak için açtım. Bazen normal sohbet ediyorum , bazen cinsellik konuşuyorum, bazen dertlesiyorum. Tamamen yalnızlığımı gidermeye çalışıyorum. Hesabi kapatmayı çok denedim. Ama kapattıktan bir hafta sonra başıma gelen en küçük olayda yine açıyorum o hesabı ve konuştuğum kişilerden teselli bekliyorum. Çünkü gerçekten yalnızım yani bazen başıma bir şey geldiginde teselli edecek birilerini arıyorum.
Ve biliyorsunuz ki 1 erkekle max 2 dakika normal konuşabilirsiniz sonra konu cinselliğe kayıyor. Bende de böyle oluyor sürekli ve inanın 1 senedir falan duruyor bu hesap. 200-300 kişiyi bulmuştur konuştuklarım. Çoğu kişiyle 1-2 konuşup engelliyorum kimliğimi belli etmeden tabiki. Bu sayı vicdanımı acıtıyor açıkçası kendimi or... hissediyorum oysa kimseyle görüşmedim ve ses atmadım fotoğraf atmadım. Vazgeçemiyorum da bu huyumdan. Bu yüzden hayatıma birini almayı çok denedim ama o da olmadı. Napabilirim? Nasıl ciddi ilişki yapabilirim? Ya da ciddi ilişki dışında bir çözüm olabilir mi?
Bence önce yalnızlıkla kendi başına kalabilmeyi öğrenmen gerekiyor. Çünkü bir ilişki, eksik hisleri doldurmak için değil, zaten dolu bir hayatı paylaşmak için daha sağlıklı olur. O hesabı sürekli açma isteğin, duygusal boşluğu anlık sohbetlerle kapatma çabanın bir sonucu. Gerçek ve ciddi bir ilişki için, önce kendi duygularını yönetebilmen, kendine güvenmen ve başkasına ihtiyaç duymadan da ayakta durabilmen önemli. Ancak o zaman biri geldiğinde bağın, ihtiyaçtan değil gerçekten sevgiden kurulur.
Kanka açık konuşayım bak sen aslında farkındalığı olan birisin ne yaptığını ne hissettiğini biliyorsun bu da seni zayıf değil güçlü yapar çünkü çoğu insan ne yaptığını bilmeden yaşar sen ise kendinle yüzleşebiliyorsun bu büyük bir şey o hesap muhabbeti ise boşluğu doldurma çabası sen de farkındasın yalnızsın evet ama bu çözüm değil çünkü sana geçici bir rahatlama verip sonra daha kötü hissettiriyor bu bir döngü ve sen o döngüde takılmışsın önce önemli olan o hesabı kapatmak değil yerine ne koyduğun spor olur sosyal ortam olur kendini geliştirecek bir şey koyman lazım ki o boşluğu doldurasın senin gibi farkındalığı olan biri isterse bu huydan da çıkar sağlıklı bir ilişki de kurar ama önce kendinle sağlam bir ilişki kurman lazım
Kendini bu kadar kötü hissetme. Sonuçta senin de kendine göre beklentilerin var. Bu beklentiler karşılanmayınca kendi yoluna bakma ihtiyacı hissetmen oldukça doğal. Senin aradığın şey aslında seksüel bir tatmin değil; kalıcı bir aidiyet hissi, duygusal bir bağ, belki de en basitinden bir “iyiyim mi?” mesajı alabilmek.
Yemin ederim ki doğru soyledin 😢
Ciddi ilişki kurmak için öncelikle kendini tanımak ve ne istediğini bilmek önemlidir güven saygı ve iletişim sağlam temellerdir karşındaki kişiyi anlamaya çalışmak empati yapmak ve samimi olmak ilişkiyi güçlendirir zamanla ortak hedefler belirlemek ve sorunları birlikte çözmek ilişkiyi daha sağlam kılar sabırlı ve anlayışlı olmak partnerinle açık konuşmak sağlıklı bir ilişki için gereklidir.
Cevap
33Cevap
Canım sen o hesabı kapat tamamen ve kendini tanımaya çalış, zorlandıkça da hayatında farklı birşeyler yapmaya başla hepimizin hayatında zorluklar var önemli olan bunun üstesinden nasıl geldiğin. Eğer değişmek istiyorsan yavaş yavaş adım atıp kafanı toparlaman lazım. Kafanı toparlamadan bu şekilde ciddi bir ilişkiye başlayamazsın. Yoksa ilişki sırasında problem yaşadığı da tekrar o hesabı kullanıp başkaları ile ko ulna ihtimalin bile olabilir
Bunun için iradene sahip çıkman lazım. Kendini tanıman, neyi isteyip istemediğini bilmen lazım. Bununla başa çıkmasan zamanla daha da kötüye gidebilir “örneğin" (kendini hiç beklemediğin yerlerde ve ortamlarda bulabilirsin) bana ne faydası var bu yaptıklarım. Sonrasında hep pişman oluyorum zaten artık yapmam bana yakışmaz dediğinizde zaten bu istekler zamanla azalır ve yok olur. Buna inan böyle yap inan bana bunları yaptığında zaten sevmediğin şeyler gider sevdiğin şeyler ise sana gelir.
Kendini asosyallige adamış evden ailesinin izniyle bile cikamayan bir kız olarak zavallısın. biri görücü gelir ailen verir gidersin işte.
Hayır evdeyim çünkü ilk sene sınava hazırlandım sonra istediğim bölüm gelmedi diye 1 sene daha mezuna kaldım etti 2 sene. Anladın mı bu yüzden evdeyim 2 senedir. Bu sene univeristeye başlıyorum puanım yüksek geldi
Hiç tanıştığın insan olmuyor mu? Onlarla cinsellik istemeden konuşsan seveceğin insanlarla karşılaşabilirsin
Kızlarla dertleş sende bacım erkeklerle dertleşme ayağına sanal sokuş yapma.
Kızlarla çok denedim ama kızların ilgisini çekmiyor anladın mı
Karşı cins olsaydım belki ilgilenebilirlerdi.
1 erkek 1 erkekle internette niye dertlessin mesela dimi
Dertlesse bile max 1 saat sürer
çok kötüsün
Evett yargılama insanları
Yoo farkındaysan öyle diyenlere cevap bile yazmadım
Bu durumu bende yapıyorum ki gayet normal ciddi ilişki olduğunda kapa hesabi
Ciddi iliskim olunca sonsuza kadar kapatacagim da ne zaman olacak onu diyorum nasıl bulabilirim olmuyor
Cidden ben seni dinlerim hiç öyle kötü imalı şeyler konuşmam buyurun gelin
Bizimde fake hesabımız var ekleyen yok sen nasıl beceriyorsun ki bunu
Kiz oldugum için çok kolay buluyorlar beni bulmasalar keşke
Bir erkekle 2 3 dakika sonra nasıl konu oraya geliyor ki ben bir kızla konuşsam 1 yıl sonra bile gelmez konu onlar nasıl erkek yahu
Ya biz kız arkadaşımız olsun istiyoruz normal olan bile denk gelmiyor şansımıza tüküreyim sen ciddi arkadaş arıyorsın biz ciddi arıyoruz ama niye bulamıyoruz ki terslik nerde
Ya işte hem ben hem karşımdaki insan anonim olunca çok rahat açıyorlar konuyu en kötü engel yeriz diye düşünürler
Onu demiyorum bak sen soru sormuşsun ya normal insan niye denk gelmiyor cinsellik isyemeyen ciddi olan
Bizde böyle kız arıyoruz en azından ben arıyorum
Ama neden sen bir sürü kişi ile konuşup bulamıyorsun
Ben neden bulamıyorum böyle bir soruda mı karşılaşacak illa insan kuruyu bulana kadar yaşla ıslanmak mı gerekli
Bu adaletsizlik neden oluyur anlamında
Hayır ben o konuştuğum bir sürü kişiyle sadece dertlesiyorum ciddi ilişki istemiyorum onlardan zaten hiçbirini tanımıyorum.
Ben normal bir şekilde diğer insanlar nasıl buluyorsa bulmam istiyorum çevreden veya başka yerden olsun
Bende öyle istiyorum tanışalım ciddi olsun
Şimdiye kadar maalesef karşına çıkan erkekler hep lay lay lom, üstünü açmak yerine üşümesin diye örtmek isteyen bir adam bulunca kendiliğinden değişir..
Benim kopyamsın 😂 evliyim hala burada sohbet muhabbet ediyorum
ben de senin gibiyim maalesef bir türlü önüne geçemiyorum
eğer istersen birlikte yapabiliriz
Yaşın küçük olmasa belki
Bir ilişki aramak yerine arkadaş edinebilirsin
Zannederim benim gibi Yengeç borçlusun sende
artık ciddi ilişkin olsa da vazgeçemezsinki
Zaten sevgilin de olsa ruhuna işlemiş
tek bir kişiyle konuşmak istemez misin
Bende 20 yaşındayım hiç arkadaşım yok dertleşecek birini arıyorum
Tanismak ister misin arkasas oluruz
Konus talk to me