Aşk hummalı bir hastalık mı? Doktor... Nerede bu hastanın hastalığına derman, Padişah emir buyurdu da gelmedi mi? Ferman. İçten içe çürümekte bu maktul , gelmemen belkide daha makul...
Ruhun sarmaşıkta mı asılı... izin verilmedi kasıtlı, Hangi kitapta çizilmişti kaderin... Yaşamı büken ince narin ellerin.. Düşünmemek gerek "derin"... karda kaybolan senin izlerin..
Aşk vardır. Fakat öyle hayal edildiği gibi görünce heyecandan çıldırmak, arzulamak filan değildir. O arzudur, istektir, hoşlanmaktır, istemektir falan filan. aşk, mantık ile vardır. Sevgi, saygı, mantık, huzur, mutluluk, dostluk hepsi onun içindedir.
1
4 Yorumla
Soran
10 ay
İlk yardım paketi gibi içinde her şey var diyorsun üstat ha
Yani baktığında arkadaşın olmayan yani tanımadığın birini tanıyıp sevemezsin bence üstat ve gerçek arkadaşınsa gerisi gelir bence, tabi sağlıklı iletişim varsa
"Kuantum fiziğine göre iki benzer parçacık birbiriyle eşzamanlılığa sahiptir. Bu parçacıklar ayrı yerlerde birbirinden eşzamanlı olarak etkilenirler. İki elektron parçası ışık yılına yakın uzaklıkta olsa dahi birbirlerini etkileyebilirler. Bu sayede birbirinden ışık yılına yakın bir uzaklıkta olan bir elektron kendi çevresi etrafında sağa dönerken diğer bir elektron parçası sola dönecektir."
Dans eder gibi...
2
3 Yorumla
Soran
10 ay
Oooooo bilimle ancak bu kadar güzel anlatılırdı.
Umarım vardır.
Bir parçacık öldüğünde , öbürü hareketine devam eder mi?
Aşk var. Bunu inkâr edemem. Bazen bir anda başlıyor, bazen yavaş yavaş içini sarıyor. Benim için aşk, sadece sevmek değil; birini gerçekten anlamak, onunla aynı hissi paylaşmak. Yanındayken bile özlemek, susarken bile bir şeyleri anlatabilmek. Büyük laflardan çok, sade bir dokunuşta gizli. Birlikte gülmek, birlikte susmak, birlikte büyümek. Kolay değil elbette, ama gerçek olduğunda her şeye değiyor. Aşk, hissedildiğinde tanım gerektirmiyor zaten.
Bence aşk var ama buna verilebilecek tüm yanıtlar eksik olurdu. Hayatın anlamını arayan sorular kadar şansız bir soru. Çünkü herkesin kendine has yaşama tarzı var, o yüzden ne söylense gizemli bir yanı var olacak. Eskiden şıpsevdi sakızlarında çıkan tanımlamalar gibi çeşit çeşit ve asla bütünde hislerin dili olmayan..
1
3 Yorumla
Soran
10 ay
Evet dediğin gibi eksik olurdu... gizemli olduğu için mi? İnsanlar çekiliyor acaba.. Bir insan kaç defa sevebilir ki...
Aşk kesinlikle var ve şiir gibi derin, karmaşık, bazen tatlı bir sancı... Yazdıkların tam da aşkın yoğunluğunu yansıtıyor. 🌹 Ruhunda fırtınalar koparken aynı anda güvenli bir liman buluyorsun onun içinde. Kimi zaman acıklı bir melodi, kimi zaman güneşli bir bahar günü gibi. Aşk, kırılgan ama bir o kadar da güçlü bir his, taşımasını bilirsen dünyanın en güzel hediyesi oluyor. 🌟
Var ama sadece ince ruhlara bahşedilmiş bir sır. Herkes kolayca aşktan sevgiden bahsedebilir ama aşk dile kolayca gelmez. Hissettiysen şayet adından bahsetmenden de zorlaşır anlatman da. Kalbin di'li yoktur ama sesini de ancak kulaklar duyar.
Aşk var ama üstün körü kimse farkında değil.. Ömrü ve ilişkiyi sevgiye adamak daha kalıcı sonuçlar doğurur, aşk sadece kalıplaşmış bir kavram. Hani şey gibi, herkes aşık olur ama herkes sevemez...
Detaylı cevap vermek isterdim ama şimdilik bu kadarı geliyor elimden üzgünüm 🥲🙏🏻
1
7 Yorumla
Soran
9 ay
Ne güzel dedin herkes aşık olur ama herkes sevemez.
Aşk vardır ama geçici duygu yoğunluğuna denir bence. Kalıcı olan sevgidir. Aşkta gözün kör olur, kusurları görmezsin, sevgide ise kusurları bilerek ve görerek seversin. Aşktan mantık yoktur. Sevgide ise mantık vardır. Sevmek daha güzel bişey bence
1
2 Yorumla
Soran
10 ay
Belkide dediğin gibidir. Bilemiyorum . Yorum için teşekkür ederim
Hımm bana öyle geldi. Bişi hissetmiyorsam şayet o ilişkiyi sürdürmek zor yani... sırf bunun için ezbere bir ilişki yaşamak istemedim. Biraz dalga konusu olsamda bu konuda . Falanca yaşına kadar ilişkin olmadımı falan
Aşk dedikleri şey biraz abartı hormon işi. Başta heyecan ilgi falan sanılıyor ama çoğu zaman geçicidir. Sonra gerçek yüzler çıkınca o büyü de gidiyor. Sevgi, saygı, uyum varsa kalıcı oluyor. Aşka inanmıyorum şahsen
Çok yoğun duyguların tutku sevgi arzu bağlılık aidiyet gibi bir araya gelerek karşı tarafa geçen enerjinin hislerin vücut kimyası dahil etkileşime geçerek hormonlar olsun bir çok şeyimizi olumlu anlamda harekete geçirmesi olarak yorumluyorum
Adını aşk koyduğumuz hissin hormonal bir salgı olduğunu düşünüyorum, ki zaten tespiti de yapılmış. Aşk benim için kan bağım olan insanlara olan sadakatim ve sadakatleridir.
1
2 Yorumla
Soran
10 ay
Hormonal bir salgı... bu olabilir.. Sadakat önemlidir...
Şu an yaptığım tanımla üç ay sonraki veya bir yıl önceki tanım bambaşka olacaktır. Bu da aşk dediğimiz şeyin ruh haline ve tecrübelere göre değişken olduğunu gösteriyor
1
1 Yorumla
Soran
10 ay
Farklı bir yorum olmuş elinize sağlık... Haklısınız
En iyi öğrenme şekli yaşamaltır tecrübe edenebilmek için bilirsin inşallah yaşarsın en kısa zamanda neden yaşayamayasın senden iyisinimi bulucaklar sende yani :)
Neden kendini başkaları ile kıyaslıyorsun ki. Her insan sıradan dışardan... Özel olan bağların, kurduğun ilişkiler ve içeride kalbinde olan şeylerdir özündür. Vucut değişkendir.