Sen beni açık gördün açık beğendin dedim. Ben seni her halinle begeniyorum ne alakası var.. hem kapanıp kapanmaman onemli degil bana sadık kaldığın ve seviyeli oldugun surece. ama benim ailem ister kapanmanı bende isterim yani dedi. Bende : Başkası istedi diye kapanırsam kapanmamın ne anlamı olucak? İçimden gelmesi lazım. Ben açığım diye kalkıp da namussuzluk yapacak değilim. Ya da kapalılar çok çok namuslu diyemeyiz dimi dedim. Haklısın ama o zaman çok açık giyinme dedi. Biri sana bakarsa katil olurum falan dedi. İlişkimiz henüz 2 aylık ayrı şehirdeyiz. Onunla ciddi düşünmekle hata mı ediyorum sizce ? Aklım çok karıştı
Cevabın nedir?
- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılDinimizde zorlama yok, senin kapanmanı istemeleri aslında senin 2 cihanlık sadetin ve günaha girmemen için.
Herkesin hesabı ve kabri kendine !!!
Kapanmaya kararlıysan şimdi veya düğünden kısa süre sonra iza et ve baskı yapmayın kendimi hazır hissedince ve kalben isteyince kapanıcam de :) ve sözünün arkasında dur, ama emin değilsen bu konuda Allah bilir söz vermiyorum diye açıkça de..
Kapanacağın zamana kadar en azından : dar, mini, dekolte vb. tarzda giyme, hem başka erkeklerin bakışına maruz kalmaz hemde sana bakanları görüpte sevgilinin veya ilerde eşin olursa başı derde girmesin.16 Yorumla
Soran+1 yılDediklerine katılıyorum. Zaten sırf onlar istedi diye de kapanmam. Hazır hissettiğim zaman kapanırım.
Zaten çok çok açık giyinen biri değilim. Sadece kotlarım dar biraz ama arkayı kapatacak şekilde üstler giyorum.- +1 yıl
Tedbiren bel altı bölgesini kapatacak bir giysi giymen güzel, zaten ne yazıkki etrafımdaki erkeklerinde belirttiği :dar, kot, tayt, diz üstü etek, dar kumaş pantolon, dar eşortman vb. tarzda giyim olunca ısrarlı bakışları ve cinsel anlamda aşırı arzuyla içlerinin sıkıntısı ve şeytanın zina yap vesvesesiyle daralıyorlar :( evlenmekte bahsettiğim giyimli bayanlara denk gelipte etkilenme gibi sıkça ve çok sayıda evlenilecek insan bulunamıyor ve erkek daralıyor.. zina etse çok eşlilikle tek hanıma sadık kalmaları zor genellemesiz, zina yaptıkçada bayanı direk yatak üzere düşünceyle muhattap olmalar, evlilik öncesi cinsel aşamalarla uğraşmaları kötü ama gerçek.
Örtünme : hem bayanı, hemde erkeği zinadan, riskten, günahtan ve aldatmalardan uzak tutuyor, yoksa emredilmezdi.. ilk örtünme dışında gördüğü bayan eşi olunca, bahsettiğim giyimleri onda görüp dinende caiz olunca ve yabancı erkeklerde bunu göremeyince aldatmalar olmuyor :)
Karşı cinslede seviyeli ve gereksiz muhhattaplık olmayınca huzur oluyor :). - +1 yıl
Uzun ve detaylı yazım ve içeriğindeki açıklamalarımı yanlış anlamıyacağını ve bir erkek olarak iyiliğin için 2 cihan yaşamında ve sevgilinle mutlu olman adına detaylı yazdım.. yoksa haddime değil dar mini vb. bilgileri verip bir yabancı bayanla bu konuları yazışmak..
Şükür zina yapmadım, bahsettiğim giyimli bayanlara bakmamaya çalışıyor, çarşı yerine arka sokaklardan gidiyorum denk gelmiyeyim diye..
Çünkü bahsettiğim giyimler dinimizce : sadece evde ve nikahlı eşe karşı uygulanabilir ! buna rağmen sokakta giyilirse o erkeklerde cinsel arzu duyar ama gideremez ve evlilikte nasip olmassa zina riskleri yüksek :( ya da sevgilisiyle birşeyler yaşamaya kalkabiliyor :sonrası bekaret gitmesi hamile kalma kürtaj hevesi geçince terk etme, veya isteksiz yuva kurma ve aldatma vb. çok yaşanıyor :( aynı vatan ve din kardeşiyiz tüm olumsuzluklar hepimizi etkiliyor.
Evlenme dışında ilişki yaşamam, sevgilimin elini bile tutmam bana nasip olmassa başkasına ellenmemiş, temiz ve günaha girmeden gitsin diye :).
Soran+1 yılHaklısın söylediklerinde. Sevgilim çok çok kıskanç biri. Evde istediğin gibi giyinirsin ama dışarı açık çıkarsan biri bakar falan katil olurum dedi. Erkekler de bakmaya meraklı zaten dediğin gibi :) inş ilerde isterim kapanmayı
- +1 yıl
Sen nasıl az çok kızları ve bakış açılarını biliyorsan, sevgilinde erkekleri biliyor genellemesiz, inşallah tez zamanda hazır olunca kapanırsın ve 2 cihan sadedin için güzelcene baya yol almış olursun :)
dualarımdasınız sevgilinle :) din kardeşiyiz nede olsa. iyi geceler.
Soran+1 yılTeşekkür ederim inşallah :)
En İyi Cevaplar
+1 yılAdamın dibi sevgilin. Sana kötü birşeyde dememiş güzel bir dille İza etmiş.
Allah'ın emrini buyurmuş sana. Ha zorla olmaz tabi zaten o da sonradan abartı açık giyinme kıskanırım Demiş. Aklının çok karışmasına gerek yok.244 Yorumla
Soran+1 yılBen onlar istedi diye değil içimden gelerek Allah için kapanmak istiyorum ama ailesi ilerde baskı yapar diye korkuyorum.
- +1 yıl
Zorla kimse kimseye birşey yapamaz.
Lakin seviyorsan biraz kendini alıştır en önemlisi Allah rızası için yap alış yavaş yavaş.
Soran+1 yılİnşallah ilerde kapanırım
- +1 yıl
İnşallah bacım.
+1 yılKafayi yemis o kardesim.
Bildigin rahatsiz.
Hangi mantikla kadinlara bakiyorsa sen dusun yani.
Sen edebinle kiyafetini giydikyen sonra kimse sana bakmaz.
Ayrica hakikaten kisi kendinden bilir isi diyorum.
Benimde sevgilim var kiskanc ama bu hayattan sogutur yani.
Ne o oyle?
Dusunsene 2aylik sevgilisiniz hersey gitgide cogalir mesela hoslanti aşka donusur ask sevgiye donusur ama kiskanclik hic bir seye donusmez ne boyutta kiskancliksa ilk gunki gibi degismez 8yilimi verdim adama yani hic bir zaman degismedi.13 Yorumla
Soran+1 yılBu da çok kıskanç yaa. Biri bakarsa katil olurum bile dedi. Kapanmak istemediğimi söyledim ona da tamam o zaman çok açık giyinmezsin dedi.
- +1 yıl
Kardesim eger kapan dediyse vazgectiyse simdiliktie.
Arkadasimda da aynisi oldu ondan biliyorum 4/5sene cikip evlendiler cocuk dogurdu.
Kapandi arada kaldi o da bakimlida bir kiz.
Ama iste erken bence bunlar icin.
2aylikken soyluyorza isin zor
Soran+1 yılHaklısın ama ailesi baskı yapmazsa o da karışmaz gibi. İnş ailesi de sorun çıkarmaz.
+1 yılYani birsey diyip yanlis anlasilmak istemiyorum. Uymuyorsa ortulu biriyle arkadaslik yapip onunla evlensin. Sen kendinden odun verme. Sonra mutsuz ve pisman olursun. Var etrafimda boyle ornekler.
111 Yorumla
Soran+1 yılKimse için değil içimden gelerek Allah için kapanmak istiyorum. Bunu ona da söyledim tamam o zaman çok açık giyinmezsin dedi. Ama ilerde ailesi baskı yapar diye korkuyorum.
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
87
Cevap
123Cevap
+1 yılbence ciddi düşünmekle çok iyi yapıyorsun. sevgilin seni insanlara sergilemek istemiyor. kapanmak kötü bie şey değil ama seni anlıyorum ben senin istememenin sebebi bunun bilincine varmamış olman. zaten bilincinde olmadığın için sırf biri istiyor diye kapanman anlamsız. zaman eski zaman değil artık açıklara sunulan imkanlar kapalılarda da sunuluyor. Allah sana o bedenini saçını insanlara sergilemen için vermedi. onu koruman için verdi. bu dünyada yaşıyoruz ama unutma bir gün ölücez o zaman nolcak, hem bu dünyanı hemde ahiretini kurtarmış, sevgilini, onun ailesini ve pek emin olamasam da kendi aileni hoş tutmuş olursun. yani sana tavsiyem bunun bilincine var ve kendin için kapan başkası için değil.
13 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel yazmışsın bak. Benim ailem de ister kapanmamı. Aslında eskiden çok çok istiyodum kapanmayı ama sonradan nolduysa soğudum :( inş isterim tekrar. Çünkü içimden gelmdikçe kapanmak da istemiyorum
- +1 yıl
bende aynı senin gibiydim annem babam herkes kapanmamı istiyordu ben istemiyordum. benim ailem çok kapalı yaşımda olan kuzenlerim hepsi kapalıydi bir tek açık bendim sürekli baskı altındaydım. ve asla kapanmam diye direniyordum. ama annem yazık garibim sürekli dua ederdi. bak sana bir hikaye anlatıcam gerçek. Peygamber efendimizin zamanın da bir kadının çocuğu olmuyormuş ve demiş ki; Allah'ım çocuğum olursa 3 adamla zina edicem diye bir kaç yıl sonra kadının çocuğu olmuş. ve kadın ettiği duayı düşünüyormuş nasıl yaparım diye. Gitmiş peygamber efendimize sormuş nasıl yaparım diye peygamber efendimizde demiş ki; saçının 3 telini 3 farklı adama göster diye o zaman zina etmiş gibi olursun diye. bunu diyim inş aydınlata bilmişimdir. :D
Soran+1 yılAnladım hikaye de güzelmiş. Kapanırım büyük ihtimal :)
+1 yılbir söz var. örtüsüz kadın perdesiz eve benzer perdesiz evde ya satılıktır ya kiralık. ben söylemiyorum araştır görürsün. ama bide şöyle düşün hani bir yerden sonra kapanmak güzeldir keşke hemen kapanabilsen kapanmak kötü bişey değil korkma eşinin en değerli varlığı olduğunda beni anlayacaksın inşallah .
47 Yorumla
Soran+1 yılKapanmak güzel bişey biliyorum. Eskiden çook isterdim kapanmayı ama nolduysa soğudum. İlerde belki yine isterim bilmiyorum
- +1 yıl
burdan açık olan hiç kimseye yanlış bişey söylemek falan istemediğimi ALLAH ta biliyor ama bir düşünsene düzgün bir şekilde kapandığını sokakta gezdiğinde sana sapıksapık bakan insanlar sana bakmayacak rahat rahat yürüyeceksin. uzaktan sana göz ucuyla bir kere bakanlar içinden maşallah diyecek . kapanmak aslında ben kocama aitim demenin bir başka yoludur ben böyle düşünüyorum ayrıca dinimizde de kapanmak şart bunları sende biliyosun umarım yine kapanma isteğin gelir :) ayrıca soğumanda ki sebebleri biraz araştır belki de seni manevi yönden düşünmekten uzaklaştıran şeyler vardır
Soran+1 yılİnşallah tekrar isterim kapanmayı. Ama bizim erkekler kapalı bayanlara bile bakıyolar ki :) ben zaten çok şükür namaz kılan biriyim ama kapanma isteğim olmadığı için kapanmıyorum :/
- +1 yıl
inşallahh inşallah :) ya bakanlar olur elbet ama o zaman vebal senden çıkar. yazdığım cevabı beğenmeyen hemcinsim çıktı acaba hangi bölümü beğenmedi merak ettim doğrusu
Soran+1 yılOna sormak lazım :)
- +1 yıl
isterse gelsin yazsın :) ya da keyfi bilir o kadar da önemli değil :)
Soran+1 yılYanii :)
Aşk İlişkileri konusunda 533 cevap paylaştı. Tatlı dille doğru olanın izah edilmesi neden seni endişelendiriyor canım? Sen de diyorsun belki ileride kapanırım diye. Kötü bir şey değil. Aksine güzel, çok güzel bir şey. Bunun için seni zaten zorlamamış, sadece kendine çeki düzen vermeni istemiş. Bu çok normal. Başka biri olsa, o da giysilerine özen göstermeni isterdi. Endişelenme bence. Ailesi falan da baskı yapmaz. Neden yapsınlar?
15 Yorumla
Soran+1 yılAnnem de ister kapanmanı çünkü bizim ailede gelinler falan kapanıyo dedi. Akrabalara resti çektim ama milletin ağzı torba değil ki büzesin dedi. Bu laflarından dolayı baskı yapılacağını düşündüm. Eskiden kapanmayı çok istiyodum ama nolduysa soğudum. Dediğim gibi belki çok çok ilerde isterim tekrar.
- +1 yıl
Bence baskı olmaz ama olsa bile uygun bir dille kendini anlatabilir, aksettirebilirsin. Ben siz istiyorsunuz diye kapanamam, kapanırsam Allah için, ahiretim için kapanırım diyebilirsin. Kaldı ki eşin senin yanında olursa, destek verirse onlar söz söylemeye hakkı olmaz ki. Benimde annem çok istiyor ama zorlayamaz. Bu zorlamalar falan zaten baş soğutucu sebep. Başörtü büyük sorumluluk.
Soran+1 yılAynen öyle. O yüzden içimizden gelerek kapanmamız lazım ki o sorumluluğu alabilelim.
Soran+1 yılSaol. Bakalım :) herşeyin hayırlısı olur inş
+1 yılŞimdi bu olaylar için bu çok erken daha 2aylık bir sürecin içindesiniz neler yaşadınız neler geçti aranızda bilmiyorum ama bir insanın kapanması veya açılması kendi isteği ile olan birşey olmalı karşındaki insan seni kıskanıyor ama bu kıskançlığı seni sevmesi alakalı değil kendi kişiliği hakkında şuna dikkat etmelisin ileride bu kıskançlık çekilmez seviyelere gelebiliyor bunun için dikkat et ve kendini zamanı gelince kendin istersen kapanacağını açık ve net bildir yoksa sıkılabilirsin bazı şeylerin baştan önlemini almalısın.
03 Yorumla
Soran+1 yılBaştan tepkimi belirttim zaten. İstemediğim sürece kapanmam. O da bunu anlamış oldu. Çok çok kıskanç biri :/
- +1 yıl
Allah sabır versin çekilmez bir hal almaz inşallah
Soran+1 yılAmiin inş
Bakın henüz çok çok yeni bir ilişkiden bahsediyorsunuz nereden geliyor bu kadar samimiyet? Annem elli yaşında kapandı ve kesinlikle çok şık ve herkesin gıpte ettiği aksesuarlar vs kullanırdı. Babamın yüzüne karşıda söylemiştir sen istedin diye değil ALLAH emrettiği için kapanıyorum ben diye..
Demem o ki, kapanmanızı istiyorsa kapalı birini tercih etmesi gerekirdi kadınlar yanlış erkeği severken, erkeklerde doğru kadına yanlış yapıyorlar.
Okuyorsunuzdur büyük ihtimal ama ne olursa olsun henüz iki aylık bir tanışma söz konusu zoraki yapılan şeylerden hayır gelmez.31 Yorumla
Soran+1 yılBen ona da dedim zaten siz istiyosunuz diye değil içimden gelmesi lazım dedim. Zaten kapanacaksam Allah için kapanmam gerekir onlar için değil. Ben şu an kapanmak istemiyorum. İlerde belki fikrim değişir. O da istemediğimi anladı tamam o zaman çok açık giyinmezsin dedi.
+1 yıleğer senin büyüme yetişme tarzın kapalılığa uymuyorsa yapamazsın. açık olarak evlendin diyelim ailesi burnundan getirir senin ve zar zor kapatırlar veya daha da kötü şeyler olabilir.
her şey sana kalmış yaparım diyorsan da kapan. fakat - biri sana bakarsa katil olurum- sözü bana ağır geldi. aşırı kıskanç olduğu buradan anlaşılıyor biri sana baksa hem o sana karşı şiddet içerebilir, bağırıp kızabilir veya ailesi senin adını çıkarabilir. hazır sadece 2 aylık görüşmüşken ben bitir derim. kendi kafana göre birini bul ki ileride 20-30 yılın zehir olmasın... İnşAllah doğru seçimi yaparsın.07 Yorumla
Soran+1 yılAslında onu çok seviyorum. Akrabalara resti çekmişim zaten ama annem de kapanmanı ister, sana baskı yapmaz sadece fikrini söyler sen yaparsın yapmazsın sana kalmış dedi. Çok çok kıskanç biri. Katil olurum ne demek dedim ciddiyim yaparım dedi. Ailesinin bana baskı yapmasından korkuyorum bende :/
- +1 yıl
sevebilirsin fakat sevgi bir yere kadar. evlenince çok şey değişecek bunu kendimden biliyorum. zaten sana demiş çok kıskanç olduğunu bu sana ileride büyük sorunlar çıkartır
Soran+1 yılHerkesten kıskanıyo. Sorun çıkarır biliyorum :/ ama bıktırmadığı sürece sıkıntı olmaz heralde
- +1 yıl
bıktırmamak mı? adam sana ciddi ciddi cinayet işlerim demiş sen bıktırmamak diyorsun. ailesi karışmas bile (ki %90 karışacak) o sana şiddet uygular. televizyonda izlenen kadın şiddetlerinin haberlerine bir yenisi eklenir... o şimdi sen onunla evlen diye ailesinin baskı yapmayacağını söylüyor. akıllı ol düşün evlenince sen onun o senin olacak birbirinize bağlanacaksınız ve o istediği şeyi yapabilir sana. ayrılsan başına bela olur. düşün taşın. ona anlayamacağı sorular sor (aşkım sen beni başka bir erkek baksa kıskanır mısın yoksa beni umursamaz mısın? ailen bana hiç mi karışmaz sahipsiz gibi olacağım ben yani? vb. ) böyle sorarsan o sana gerçek cevap verir senin onu kıskanmanı istediğini düşünür veya ailesinin karışmasnı istediğini düşünür ona göre cevap verir. baktın cevaplar sana göre değil , ki eminim sana göre olmaz. hemen ayrıl derim...
Soran+1 yılHaklısın. Başka erkekler bana baksa kıskanır tabi hatta katil olurum bile dedi. 1 yaşındaki erkek yeğenimden de kıskanıyo. Sevgisinden gram şüphem yok ama bu kıskançlık olayı bana çok fazla geliyo :/ ailem sana karışmaz ama hep yanında olur kendi kızları gibi sever der.
- +1 yıl
arkadaşım bu gidişatı iyi değil sevgilinin , bak neler gördük şu sıralarda ateşte yakanı bileklerini keseni veyahutta karısını dövüp öldürenleri... kadına şiddetin arttığı bu günlerde senin psikopat sevgilin en saçma nedeni bulur da getirir , sana yine şiddet uygular. 1 yaşındaki yeğen de nedir yahu ! yol yakınken vazgeç...
Soran+1 yılOlmazsa ayrılırım artık
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKapanmak içinde yoksa bunu çok sert bir dille söylemen lazım. Çünkü emin ol evlendikten sonra ya da evlenmeden hemen önce sürekli bu konu gündemde olacaktır. Arkadaşının şuanki düşüncesi şimdi ne derse desin evlendikten sonra nasılsa benim dediğimi yapmak zorunda kalacak şeklinde bunu unutma. Ayrıca seni normal halinle seven birinin değiştirmeye çalışması kadar bencillik düşünemiyorum. Seni başkalarının farketmesini istemiyo olabilir ama onuda diğer kızlar farkedecek onu ne yapacak? O sonuçta kendini değiştirmeyecek seni değiştirmek ve toplumla bağlantını kesmek istiyo.
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet haklısın ama ona istemediğimi söyledim zaten. tamam o zaman çok açık giyinmezsin dedi
Cevap sahibi+1 yılpeki o zaman sen bilirsin
Bu dediğin neye benzemiş biliyor musun? Hz. Ömer bir gün mescide girer bir bakar biri hızlı hızlı namaz kılıyor namazın bitmesini bekler, Namaz bittikten sonra adama kızar sen nasıl namaz kılıyorsun öyle kılma yavaş yavaş kılacaksın der ve adama kızar Hz. Ömer çok güçlü ve heybetli olduğundan adam korkar ve namazı yavaş yavaş kılar ve namaz bitince Hz. Ömer nasıl bak böyle daha iyi değil mi der. Adamada değildi der ve Hz. Ömer neden der. Oda biraz önce Allaht'an korktuğum için kılıyordum şimdi ise senden korktuğum için kılıyorum der. O yüzden benim kıldığım daha güzeldi der. Senin ki de biraz ona benzemiş.
21 Yorumla
Soran+1 yılGüzelmiş. Ama ben onlar istedi diye kapanmam. İçimden gelmesi lazım
+1 yılBak tatlım... Kimse ama kimse sana bu konuda zorlama yapamaz. Sadece ister. Karar sana kalmış. İstemekte de sorun yok bence. Neden? Çünkü sana farkındalık yaratır belki. "Aa evet doğru olan budur" diye. Neyse doğruluk konusuna girmiyorum. :)
Bilmiyorum, o çocuk o kadar "dindar" olsaydı nefsine söz geçirip "sevgili" bile yapmazdı. :) Çünkü İslamiyette sevgililiğe yer yoktur. Kendisinde de kusurlar varmış demek ki. Bunu ona söyle.
Sen de en iyisini demişsin. "Onlar için değil eğer kapanacaksan Allah için kapanmak zorundasın."
Aklına kötü çözümler de getirme. İlişkiniz gittiği yere kadar gider zaten...04 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın. Ben onlar istedi diye kapanmak istemiyorum içimden gelmesi lazım. Olmazsa evlenmeyiz dedim boş boş konuşma dedi. Şimdilik kapanmak istemediğimi ona da söyledim tamam o zaman çok açık giyinmezsin dedi.
- +1 yıl
Azcık giyinişine önem ver o zaman. O kadarından zarar çıkmaz. :)
Soran+1 yılÖYle yapıcam :) ailesi baskı yapmaz inş
- +1 yıl
Yapmaz inşallah.
Bu konu hakkında düşüncene saygı göstermesi ggerek. Fikirlerine önem vermiyorsa evet düşün en başta ayrılığı ama yeniden konuş konuyu ve kesin bir karar verin derim. Onun bunun lafyla da sana is yaptrmasin bence.
14 Yorumla
Soran+1 yılKendi içimden gelerek kapanmak istiyorum onlar istedi diye değil. tamam o zaman çok açık giyinmezsin dedi
Soran+1 yılO yüzden şimdiden tepkimi belirtmekte fayda var
Kesinlikle ciddi düşünme hemen bak bnimde ayrı sehirde bir erkek arkadsım oldu birbrmizi cok sevdik ama insanbbirbirini yetrince tanıyamıyor.. Bu arada kapanmanı istemiş bu cok guzel bir sey sonuvta acık kisiler namusızluk yapmıyo ama bilmen gerek ki dinimizde bu gunah yinede senin seçimin...
23 Yorumla
Soran+1 yılEvet kapanmak güzel ama hazır değilim ben. Eskidrn çok istiyodum, sonra nolduysa soğudum. Belki çok çok ilerde tekrar düşünürüm kapanmayı
Soran+1 yılAynen öyle
Aşk İlişkileri konusunda 11b cevap paylaştı. Sen zaten nasıl giyiniceğini veya Bunun o bu için değilde Allah için olduğunu biliyorsun Kendi kurallarınız olsun Sevgililerin kuralını kabul ettikçe adım adım ilerisi gelicek Birde evlendiğinde düşün
23 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle. Tepkimi ortaya koydum zaten. tamam o zaman çok açık giyinmezsin dedi.
- +1 yıl
Anlarım açık giyinmen rahatsız ediyor olabilir Ama şöyle böyle yapıcaksın demek saçmalıktır
Yani demek istediğim bir insan diğer insanda olması istediği özellikler olabilir Mesala türbanlı Kapalı giyinen Vs diye gider Ama o insanı seçerken nasıl olduğunu biliyorsun Madem farklı şeyler isteniyor bunu karşıya dayatmak diye birşey söz konusu olamaz Şayet oluyorsa o ilişki değildir Tek kişilik diğerine istediği kişi yapmaktır Buna izin veren bir taraf varsa oda ilişki olmaktan çıkar
Sana diyebilceğim sevgilin o bu istiyor diye değil Kendin istiyorsan yap Tabiki diğerinin fikri önemli ama Nasıl ifade ettikleri ve yerlerini bildikleri sürece
Soran+1 yılAynen haklısın. Zaten içimden gelmediği sürece onlar istedi diye kapanmam.
Kapanmaktan şu an için neden rahatsızsınız? Getirdiği külfetten dolayı mı yoksa çevrenizdeki maruz kalacağınız reaksiyon mu ya da herhangi başka bir sebep?
13 Yorumla
Soran+1 yılBen eskiden kapanmayı çok çok istiyodum ama nolduysa soğudum istemiyorum artık. Namaz kılan biriyim ama kapanmaya hazır değilim. İnş ilerde tekrar düşünürüm
- +1 yıl
Insanlarin namusu basortusune paralel tutmaları belki, aslina bakarsaniz eski değerini korumuyor artık hazır olmadan gonulsuz başını örten o kadar insan var ki çok çirkin şeyler çıkıyor ortaya o yüzden kesinlikle hazır olduğunuzda hakkını vererek yapmanız bir zorunluluklar yapmanizdan iyi fakat inanın hiçbir erkek art niyetli talep etmez sizden bunu fitrat olarak aşırı kıskanç yaratilmisiz ınanın bunları severek ve isteyerek değil oto kontrol olarak yapıyor erkek o yüzden ona da anlayış gösterin :)
Soran+1 yılÇok çok kıskanç biliyorum. Zaten kıskanması da hoşuma gidiyo ama abartmadığı sürece. İnş ilerde kapanırım
Canım bir şeyleri başkaları istiyor diye yapmamalıyız, ki sen de farkındasın bunun. Ayrıca daha çok çok yeni bir ilişkiniz var hemen evlilik düşünme, ciddileşme bu kadar
11 Yorumla
Soran+1 yılOlacağı varsa olur zaten. Herşey nasip kısmet ama eğer onunla olursa içimden gelmediği sürece kapanmam. Hakkımızda hayırlısı olur inş
Daha 2 aylık bence evlilik düşünmek için erken değil mi? ve diyelim evlendiniz sadece onunla evlenmiyorsun ki ailesiylede evleniyorsun.. bence senden kapanman evlendiğinde kapanman için zorlarlar.. benim düşüncem tabi ailesinin ne olduğunu bilmiyorum. ailesi ile tanıştın mı?
01 Yorumla
Soran+1 yılYok tanışmadık ama ailesi benim açık olduğumu biliyo. Annesi fotomu falan da gördü güzel kız demiş. Bende ilerde baskı yaparlar diye düşünüyorum
+1 yılKapanmıyorsan sevgilinin dediği gibi biraz daha kapalı giyinmeye özen göster. Belli seni önemsiyor kıskanıyor zorla güzellik olmaz bunu sende biliyorsun. Ailesi baskı yapsa nolacak sevgilin sana önermiş. Sen kapaninca yeni birisi olmayacaksın yine sen sen olacaksın
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet haklısın. Zaten normalde de çok çok açık giyinen biri değilim.
- +1 yıl
Sıkıntı yok o zaman :D hadi selametle
sana bir kardeş tavsiyesi bu adam şerefli namuslu birine benziyor yazdıklarına bakılırsa zaten hepimiz bu dünyada sınavda diilmiyizki
o erkek hem seni kıskanıyor bence onun aile yapısıda öyledir yani kapalıdır eyer mutlu olacaksan neden kapanmayasınki?01 Yorumla
Soran+1 yılEvet ailesi de kapalı yani gelinler bile evlendikten sonra kapanıyomuş. İlerde belki değişir fikrim
Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. bence bıraz kıskanmayı abartıyo gıbı. sahıplenme gıbı bıse olmus galıba bu bende tam anlam veremedım. tamam ınsan sevdıgı kısıye kımsenın bakmasını fılan ıstemez ama zorlada bıse yaptırılmazkı. hadı kıyafetıne fılan karısırsında zorla kapan demek olmaz ya
03 Yorumla
Soran+1 yılOnlar istedi diye kapanmam zaten. Ayrıca çok çok kıskanç ya :/
Soran+1 yılO da çok kızar
Kapanmanda baskı kurmaları çok saçma özellikle ailem ister nedir yani.
Bunlar başta kafaları değişsinler seni kendilerine köle olarak almıyorlar.
Sevdiğin insanla evleneceksin.
Ve istemeyerek yaptığın bir şey seni çok mutsuz edecektir ileride.
Evlilik çok ciddi bir sorumluluk ve ince çizgilere bağlı geleceği.
Iyu düşün taşın canım.
Sevgiyle olmuyor bazı şeyler.01 Yorumla
Soran+1 yılBen kapanmayı düşünmüyorum ailen belki istemez beni olmazsa zaten evlenmeyiz dedim boş boş konuşma dedi. Ayrılık lafı geçince de hemen sinirleniyo. tamam o zaman çok açık giyinmezsin dedi
+1 yılA aaaa valla da billa da aynı bizim konuşmalar :-) tek farkı kapan öyle evlenelim demesi :) bu baskıyı çok çok iyi anliyorum. hissettiklerini de çok çok iyi biliyorum. tüm ısrar baskı tartışma ve kavgalara rağmen pes etmedim ben. sen de pes etme çünkü kötü bişey istemiyor, sadece yanlış şekilde istiyor o kadar :)
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama ben şu an istemiyorum ona da söyledim bunu
- +1 yıl
Ben de söyledim :) dinlemezler bacım üzme kendini boşuna. ama ayrılmaya falan da kalkma bence, sonuçta niyeti güzel. Her ne kadar yanlış yollarla yapmaya çalışsa da :)
Soran+1 yılAyrılmayı düşünmüyorum ama ilerde bu konu için baskı yaparlarsa o zaman biter.
Icinden gelmiyorsa asla kapanma. Sevgili olabilirsiniz ama bu senin hayatin. Ahmet mahmut istedi diye kapanma sacma. Ciddi dusunuyosaniz onu rahatsiz eden seyi, cok acik giyinmeyi birakabilirsin. Ciktigin kisi ya cok kiskanc ya da seni oldugun gibi kabullenmiyor. Eger kabullenmeyip kapanmani bastirirsa cikis yolunu goster derim.
05 Yorumla
Soran+1 yılÇok çok kıskanç. Çok açık giyinmezsin o zaman dedi
Soran+1 yılSeviyorum. Çok açık giyinmem de bakıcaz artık inş bir sorun çıkmaz.
Soran+1 yılAilesi sorun çıkarmazsa bişeycik olmaz :)
+1 yılHata ediyorsun. Bana kalırsa. Kendi inancın için başını örteceksen sana saygı duyarım. Ama başka istiyor diye yapacaksan. Gözümde hiçsin. O yüzden yapacağın maksimum dekolteyi azaltacaksın bu da seni değiştirmenin ilk adımıdır gerisi gelecektir zaten.. kolay gelsin bacım ^^
05 Yorumla
Soran+1 yılBen kapanmicağımı söyledim. İlerde tekrar konuşuruz dedi fikrimin değişeceğini sanmıyorum dedim.
- +1 yıl
Aynen devam hac abi doğru yoldasın. sadece bunun için gidecekse de bırak gitsin.
Soran+1 yılAynen. İstemediğim bişeyi zorladıkça daha da soğuyorum
- +1 yıl
bu senin işine gelir o zaman ;)
Soran+1 yılOndan değil istediği şeyden
+1 yılCiddi dusunmekle hata etmiyosun. Ama kendini kaptirmamani oneririm
25 Yorumla
Soran+1 yılNeden ? :/
- +1 yıl
Daha cok erken. Onu taniman, asik oldugunu anlayabilmen icin. Ben 4. Seneden sonra tanidim mesela erkek arkadasimi tam anlamiylam
Soran+1 yıl4 sene mi maşallah. Biz 4. senede nişanlı oluruz o da askerde olur :) inş benim için doğru kişidir
- +1 yıl
Her hareketini dusunerek yap. Pisman olacagin hicbir seyi yapma canim. allah mutlu mesut etsin.
Soran+1 yılPeki dediğin gibi yaparım. Teşekkür ederim ^^
+1 yılYa kapanma muhabbeti şöyle olmalı şimdi ben başını açmış kapatmış pek takılmam bu konulara ama müslüman bir koca olarak üzerime düşen vazife derimki başını kapat derim kapatmazsa günah benden gitmiş sorumluluk onundur gerisine karışmam. Kendim namaz kılıyorsam eğer namaz kıl diye tavsiye vermek zorundayım bu benim boynuma yük çünki kıl derim kılmazsa benden sorumluluk gitmiştir dahada karışmam.
27 Yorumla
Soran+1 yılBen namaz kılıyorum ama kapanmayı düşünmüyorum. İçimden gelerek kapanmak istiyorum.
- +1 yıl
Bak ne güzel belki çoğu kapalı olan kızın yapamadığını yapıyorsun ama kocan olursa sadece sana tavsiye eder uyup uymamak sana kalmış ben dediğim gibi söylerdim sonrasına karışmazdım.
Soran+1 yılO belki karışmaz ama ailesi baskı yaparsa kötü olur
- +1 yıl
Aile herşeye karışıyosa zaten huzurunuzda olmaz. Ben aileme söylüyorum açıkta olsa kapalıda olsa farketmez benim için kimsede karışamaz diye.
Soran+1 yılBence de karışmasınlar zaten. Sonuçta sen evleniyosun onlar değil.
- +1 yıl
Ben kendi ailemden eminim. Karışmazlar annem kapalı abim evlendi yengem öğretmen oda kapalı ilk başlarda açıktı ama sonradan kapandı kimsede karışmadı karışmazda baskıcı aile düzeni yanlış zaten.
Soran+1 yılEvet bence de
Canım bence üstüne gitme cocugun o seni cok seviyor belliki bence onu iyice tanımaya calış bilemeszin bir bakmissiniz evlenmissiniz hayırlısı olsun ve kapanmakta hakkiyla kapanmakta cok guzel birsey mukafatı cok buyuk olur o cocuk seni cok seviyor. ;))
02 Yorumla
Soran+1 yılBende onu seviyorum :) inş herşeyin hayırlısı olur.
Gizli Üye(30-35)+1 yılKapanmak insanin gonlunde olan bisy. Icinde olduktan sonra o kapanmayla fayda gorulur. Icinde yoksa kat kat carsaflarada sarsan ruhu ciplak kalir. Adam icinden geceni soylemis iyi hos tabi. Ama ilerde umarim bu konuda kendisinden ya da ailesinden baski gelmez. Bu sorunlar cok yasaniyo. Ilerde kultur farki gibi yansiyabilir. Bu konu acildiysa ve eger istemiyosan tepkini belirt ki ilerde baski yasama. Gonlun isterse hazir hissederken o noktada rizanla kapanirsin
03 Yorumla
Soran+1 yılBende aynen dedilerini söyledim ona. Belki çok çok ilerde içimden gelir de kapanmak isterim bilmiyorum belli olmaz. Ona da istemediğimi söyledim tamam o zaman çok açık giyinmezsin dedi.
Cevap sahibi+1 yılHayirlisi olur insallah
Soran+1 yılSaol amin inşallah
Sorun açıkken namussuzluk yapcan falan değil seni açık gören sacını her erkek günaha giriyo ki günde yüzlerce erkek görüyoruz sende hem açtıgın icin hemde bir insanın günaha girmesine sebeb oldugun icin kul hakkına giriyorsun onlar bunu istemiyor sadece. yoksa yapan kapalı da yapar.
03 Yorumla
Soran+1 yılOrası öyle tabi ama ben şu an istemiyorum. Onlar istedi diye kapanmak da olmaz
Soran+1 yılAmiin
Hic yuzyuze gorusmemissin , internetten tanismissin 2 ay olmus cok seviyosun konu nereye gelmis hahaha komik bu. Gormedin elini tutmadin kokusunu almadin ayni yerde bulunmadiniz neyini sevdin? Azicik gercekci olun cikin sanaldan hayal dunyasindan
22 Yorumla
Soran+1 yıltamam
Sende haklısın zorla kapanmak kapanmak olmaz içinden gelmesi lazım ama şunu da bil sevgilin haklı açıklar namussuz felan diye bisi diyemeyiz ya da kapalilar namuslu diye hayat senin hayatın unutma bu hayat fani her geçen gün günaha giriyosun bu açıdan düşün. Sevgilinden ayrilcak bir neden de bulamıyorum. O sana sadece benim ol. Herkes senin her yerini görürse senin ne değerin kalır ki demek istemiş. Kadinlar degerli bir elmastir herkes bu elmasi gorurse elmasin bir degeri kalmaz. Bence.
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın. Ama zaten normalde de çok çok açık giyinmiyorum
Seviyorsan bazı seylerinden odun veteceksin. Benim erjek arkadasımda kapanmanı isterdim dedi ama bunu bana dayatmadı. Biraz kapalı giyin ben bu kadar geniş bir insan olamam anla beni dedi bende onu anladım. Kapanmadım ama cokta acık ve dar giyinmiyorum. Bu bence bir sevgi gostergisi canım 😊
01 Yorumla
Soran+1 yılBen normalde de çok açık giyinmiyorum. Biliyorum seviyo hatta çok kıskanıyo
Gizli Üye(36-45)+1 yılKapanacaksam Allah için kapanmalıyım diyorsun ama pek kapanmaya da niyetin yok gibi. Bence kapanmayı hayattan soyutlanmak olarak algılıyorsun ya da nefsine söz geçiremiyorsun, 30'una kadar gezip tozayım hayatımı yaşayayım sonra kapanır dine yönelirim diye düşünüyorsun.
Düşünce olarak doğru düşünüyorsun ama anlaşılan pek fiiliyata geçmiyor hep düşünce kalıyor.11 Yorumla
Soran+1 yılYoo öyle düşünmüyorum. Ben şu an 20 yaşındayım. 24-25 yaşında evlenirsem eğer kapanmak istersem evlendiğim gün kapanırım hatta gelinliğim de kapalı olur. İstemek önemli
Gizli Üye(25-29)+1 yılTamam zorlamasin okey. Allah icin yani o emretti ona bile uymuyorum senin lafnla mi kapanacam de. bir de su icimden gelecek seyini gec. ne zaman gelecek ne zaman ergenlige ne zaman girersen o zaman emretmis sana allah e hepimizin regl sureleri olgunlasmamiza bagli olarak bu yuzden farkli. ama bir tutturmusunuz icimden gelecek icimden.. ne zaman ne? Emredildi sana aklinda bulunsun.
01 Yorumla
Soran+1 yılSen kapalı mısın ?
KESINLIKLE baskasi istedigi icin tercihlerini degistirme. Cok guzel tepki vermissin zaten israr ederse ben olsam iliskimi dusunurdum hatta ayrilirdim. Gercekten sen kendin istedigin icin kapanmalisin baskasi icin degil.
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen içimden gelmeli ki kapanmamın bir anlamı olsun
Gizli Üye(30-35)+1 yılhata yapıyosun kimse kimseye zorla böyle şeyler yaptıramaz dediğin gibi içinden gelmediği sürece ne önemi var. bugün bunu diyen yarın kapatır eve arkadaşım kaç ve arkana bile bakma not: benimde erkek arkadaşımın ailesi kapalı asla böyle birşey dediğini dahi duymadım ayrıca bir gün dalgasına sordum dedim ki ya ben çok açık giyiniyom almazsın sen beni falan. saçmalama ne alakası var açıklıkla kapalılıkla ben seni böyle sevdim o senin kendi kararın ve asla karışmam dedi?
03 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel demiş. Ama bunun ailesi bana karışıcak gibi
Cevap sahibi+1 yılarkana bakmadan kaç
Soran+1 yılKarışırlarsa biter :/
Ya ne güzel bişey saçmalama adam sadece onun olmanı istiyor bundan daha güzel ne olabilir
14 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama ailesi ilerde baskı yapar diye korkuyorum
Soran+1 yılİnş yapmazlar
+1 yılKapanıp kapanmama konusunda anlaşmış gibi görünüyorsunuz. Ayrıca bırak evliliği sevgiliyken bile açık giyersen kıskanır, sinirlenir doğal olarak. Önce bunu kaldırabilir misin buna karar ver. Bence doğru söylemiş fazla açık giyinmemek lazım.
01 Yorumla
Soran+1 yılNormalde de çok açık giyinmiyorum zaten. Kıskanması hoşuma gidiyo ama abartmadığı sürece. Çok dar kotlara izin vermezmiş ama arkayı kapatacak uzun bişey giyersem olurmuş.
+1 yılmasallah yani oğlan uçmuş helal kız iyi konusmussun.. tbrklr..
13 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim. tamam o zaman çok açık giyinmezsin dedi. İnş ailesi de sorun çıkarmaz
- +1 yıl
rica ederim umaım her sey gonlunce olur
Soran+1 yılÇok saol
Gizli Üye(30-35)+1 yılBugün kapanmak zorunda bırakan ilerde kim bilir neler yapar. Bırakın şu örümcek kafalıları. İman ile paranın kimde olduğu belli olmaz. Sen ister kapanırsın ister açılırsın buna ne anan karışabilir ne baban. Kendi rızanla kapanmadıktan sonra onun ne sevabı olur ne hayrı
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen bende öyle dedim. Sizin için değil içimden gelerek kapanmak istiyorum dedim. tamam o zaman çok açık giyinmezsin dedi
2. aydan baslamis cok kaptirma kendini uzulmeni istemem soylediklerinde de gayet haklisin icinden gelmesi gerekir bencede birden olacak bisey degil bu kapanma isi
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet aynen öyle. Onlar istedi diye kapanmak da olmaz
- Aşk İlişkileri konusunda 331 cevap paylaştı.
+1 yılya iki insan evlenirken aileler de evlenir neredeyse. aileler istemiyorsa olmaz bu iş ki çok laf ederler gibime geliyor. yapamam diyorsan olmaz ve ikki ay da çok kısa bir süre
05 Yorumla
Soran+1 yılAynen bende laf ederler dedim ama sana fikirlerini söylerler sen yaparsıın yapmazsın sana kalmış dedi.
- +1 yıl
o işler öyle değil işte.. çocuğun akrabaları şimdi kapansın diyorlarsa deyip de geçmezler. sürekli vurgulamasalar da belli ederler. bir soğukluk olur. annesi bir şey olsa b ak zaten kız kapanmadı da hiç dinlemiyor seni falan ooo valla sıkıntı. çok başındasınız gerçekten seveceğin mutlu olacağın biriyse kapana da bilirsin belki bilemem
Soran+1 yılEskiden kapanmak istiyodum ama artık istemiyorum. İlerde belki tekrar kapanmak isterim bilmiyorum
- +1 yıl
oyleyse biraz ilerleyin vakit tanıyın ilişkinize. madem kapanmanı istiyor seni kna da edebilmeli demek ki :):)
Soran+1 yılİstemiyosam ikna edemez :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılsen onun tapulu malımısın insan sadece inancı için kapanır kocası abisi istiyor diye değil.
hem ayrıca yaşın 18-24 arası ne giyinip ne giyinmeyeceğine sen karar verebilecek kapasitedesin bence fazla yüz verme41 Yorumla
Soran+1 yılZaten tepkimi şimdiden belirttim. tamam o zaman çok açık giyinmezsin dedi. Eğer içimden gelirse zaten kendim kapanırım
Gizli Üye(30-35)+1 yılPeygamber Efendimiz in hadisi serifi hepiniz cobansiniz gudduklerinizden sorumlusunuz bir bayanin sorumlulugu evlendikten sonra kocasina gecer ve sizin isledigoniz gunahlar bir birinizden sorulur kocana diyecekler hanimin kapali degildi neden kapanmasi icin israr etmedin sana soracaklar kocan namaz kilmasi icin neden israr etmedin diye hepimiz iyiligi emredip kotulukten sakindirmakla sorumluyuz
15 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama ben istemiyosam kocam ne dese de boş. Ben şu an istemiyorum ama ilerde belki fikrim değişir.
Cevap sahibi+1 yılHepimizin inanc konusunda eksiklerimiz var cehennem bosuna degil cennette kolay degil cenneti bosverelim sadece cehennem kavramini iyice anlayabilirsek zaten kurtulacagiz ki sadece muslumanlar cehennemden kurtulacak ayrica musluman demek Allah in emir ve yasaklarina kosulsuz teslim olmak demektir bunun icinde nefsimizle catisma yasamamiz ve nefsimizi yenmemiz sart
Soran+1 yılBen çok şükür namazımı falan kılıyorum sadece kapanmayı düşünmüyorum şimdilik. İstemediğim halde kapanırsam tekrar açılırım ki bu çok daha günah
Cevap sahibi+1 yılSoyle bir dusun mesela resmi bir prosedur var proseduru halledersen guzel bir is sahibi olacaksin ve hayatin kurtulacak ancak bir evraki eksik verdin ve suresi gecti o isi alabilir misin alamazsin ama suresi icinde evraklari tamamlayip teslim edersen olay hallolacak ayrica Islam sadece namazdan ibaret olmadigi gibi kafirle muslumani ayiran onemli bir etkendir cennete ilk girecek olan kadinin hikayesini okumani tavsiye ederim hakkimizda hayirlisi
Soran+1 yılOkurum. Peki saol ^^
+1 yılnamus kıyafette değil kalp ve ruh da dır insanın kalbi ve ruhu bozuk olduktan sonra elli kat kumaşa sarsan ne değişir
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle
+1 yılAllahın emrini yerine getirmeyen
Emanetine nasıl sahip çıksın?
Sevgilin istediği için değil Allah emrettiği için kapan.12 Yorumla
Soran+1 yılBende onu diyorum işte. Onlar istedi diye değil Allah için kapanmak istiyorum.
- +1 yıl
Sorun yok o zaman kapan canım
+1 yılne hatası ya...
sana deseydi aşkım giy minileri göster bacaklarını gel yanıma daha mı cok hoşuna giderdi?
adam senle cıddı düşünüyor işte daha ne istiyorsun.11 Yorumla
Soran+1 yılKapanmak istemediğimi söyledim ama.
+1 yılBence karışmamalı bu konulara sonuçta bu hayatı sen yaşıyorsun madem ki bu şekilde kabul ediyor aileside kabul edecek etmiyorsa evlenmicek bu kadar basit
017 Yorumla
Soran+1 yılBende öyle dedim olmazsa evlenmeyiz dedim boş boş konuşma dedi.
- +1 yıl
İyi demişsin sonuna kadar arkasında dur bence bide yanlış anlama ama ailesi buna bile karışıyorsa mutlu olabileceğinizi düşünmüyorum çunku herşeye karışırlar bana çok itici bir durum gibi geldi :S boş boş konuşma ne demek bunu sana söyleyerek kendisi boş konuşmuş
Soran+1 yılAyrılık lafı geçince sinirleniyo o yüzden öyle dedi. Bilmiyorum belki ilerde kapanmak isterim
- +1 yıl
O zaman problem etmiceksin ama ailesi herşeyinize karışacak gibime geldi şimdiden :D neyse kendin bilirsin
Soran+1 yılBana da öyle geldi
- +1 yıl
Öyle olduğunu hissediyorsan uzatmadan ayrılmalısın bence ileride can yakıcı olur çunku
Soran+1 yılSevgilimi seviyorum ama :/
- +1 yıl
Yaa ben anlamadım hem onu kabul etmiyorsun hem bunu bu nsıl sevgi anlamadım seven insan sevdiği için herşeyi yapar
Soran+1 yılSevgilim diye her dediğini yapıcak değilim ama. Kapanma işini de onun için değil Allah için yapmam gerekir.
- +1 yıl
Tamam orası öyle ama insan sevdiği için herşeyi yapar bana göre benm sevgilim olsa o ne istese ben yapardım
Soran+1 yılSevgilisi mi olucan kölesi mi ? Ben işime geleni yaparım sadece.
- +1 yıl
Bunun kolelikle ne alakası var ki madem onu seviyorum kendimi ona uydurmalıyım oda bana bu şekilde hiç problemsiz bir hayat sürebiliriz
Soran+1 yılSeni olduğun gibi kabul edecek birini bulman lazım. Değiştirecek birini değil. Kimse için değişme derim yine de senin kararın
- +1 yıl
Ben sevdiğim için herşeyi yaparım çokta önemli değil tabiki her konu için bahsetmiyorum bunu yanlış anlama mesela senn ki gibi basit konular
Soran+1 yılBenimki basit bir konu değil. Ben 20 yıldır açığım çevremde de arkadaşlarım falan hep açık. Zorluk çekerim. Çok çok ilerde belki kapanırım ama şimdi değil.
- +1 yıl
Çevrenin veya senn öyle olman zor durum olduğunu göstermez ki bence yanlış düşünüyorsun desinlere mi yaşıyorsun sen
Soran+1 yılİlerde düşünürüm belki
Biri istesin istemesin, ALLAH' IN EMRİ OLAN ÖRTÜNMEYE , içimden gelmiyor diye bir düşünce de olup karşı gelenden zaten hiç bir hayır gelmez!!!
ÖRTÜNMENİ RABB'in emrediyor, sen daha neyin muhabbetindesin.. YÜRÜ GİT COK KİZDİM13 Yorumla
Soran+1 yılO bu dedi diye kapanacak değilim. Sanki Allahın bütün emirlerine uyuyonuz da burada bana laf yapıyonuz.
Soran+1 yıltamam saol
Aşk İlişkileri konusunda 513 cevap paylaştı. daha 2 aylıkken bunu diyen birisi ilerde sen ona daha da bağlandıktan sonra direticektir. kendinden ödün verme asla. ne istiyorsan o olsun. eğer o da bu şekilde istemez hay hay yol orda diyeceksin. insanız sonuçta kasmaya gerek yok
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle. Zaten istemediğim bişeyi yapmicağımı çok iyi biliyo
+1 yılBence kapanma , cunku sen giyinmesini oturmasıni kalkmasıni bildikce senden bule bisey isteyemez , bule şeyler içten gelir mecbur dan die kapanma , kendine yazık etmiş olursun... ee tabi senin biliceğin bir iş artık benim fikrim bu :)
01 Yorumla
Soran+1 yılBen ona da istemediğimi söyledim. İçimden gelerek kapanmak istiyorum
Her erkek gibi maco maco davranmaya baslamis iste. Sen istersen kapanirsin :) bundan ödün verme sonra emri altina sokmaya calisir falamm
21 Yorumla
Soran+1 yılYok istemediğimi söyledim zaten. İstemedikçe de kapanmam
Sen nasilsan oyle devam et. Seni su anki halinle begendi. Karsindaki insani degistirmek veya degistirmeye calismak iyi degildir.
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen istemediğimi söyledim zaten
zorla güzellik olmaz ve bu ilişki yürümez geçmiş olsun sana şimdi bu böyleyse ilerde ne olur belli değil ayrıl gitsin
06 Yorumla
Soran+1 yılİlerde nolur bilmiyorum ama ayrılık lafı geçince bile sinirleniyo.
Soran+1 yılYok be o kadar da değil
Soran+1 yıl:))
Bn bu yazıdan şunu anladım açık giymeyi seviyorsun ve sevgilin de seni kıskanıyor bu yüzden kapan demiştir sende çok aşırı kaçma giyiminde
03 Yorumla
Soran+1 yılÇok açık giyinmiyorum. Kotlarım dar biraz o kadar
Soran+1 yılEvet olabilir
Ciddi düşünme bence. Bir erkek için kapanma. Kendin istiyorsan kapan. Ayrıca kendi kararlarını alabilirsin. Seni seviyorsa kararlarına saygı duyar
03 Yorumla
Soran+1 yıltamam o zaman çok açık giyinmezsin dedi
Soran+1 yılYok normalde de çok açık giyinmem zaten
+1 yılBir insan kapalı olmanı istiyorsa bunun neresinde kotu birsey var anlamıyorum onun sana gücenmemesi degil durum zaman belli insanlar belli seni pis gözlerden korumak istemiş bu sekilde zaten Çocuktan ayrılacaksan yazık derim
05 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle ayrılmayı düşünmüyorum. Ama ben kapanmak istemediğimi söyledim. İlerde ailesi baskı yapar diye korkuyorum
- +1 yıl
Zorla olacak isler degil bu Gönül isi ama soyle dusun evlenince senin icin esin mi onemli olacak yoksa etraftakiler mi? Amaç esinin beğenmesi yani zaten o da baskalari bakmasın diye kapanmanı önermiş
Soran+1 yılÇok kıskanç evet ama ben onlar için değil Allah için kapanmak istiyorum. İçimden geldiği zaman
- +1 yıl
Zamanı gelir insallah diyelim
Soran+1 yılİnşallah
İlişkinin başında evlilik hayalleri kurulur ortalara doğru bu hayalden yavaş yavaş soğunur en sonunda olay kopar ne evliliği yaa? denir. Daha erken bence bunları düşünmek için önce sevdiğinizden emin olun
03 Yorumla
Soran+1 yılOnun sevgisinden gram şüphem yok. Kaybetmekten de çok çok korkuyo. Ayrılık lafı geçince bile sinirleniyo.
Soran+1 yılPekii
2 ayda bu muhabbet mi edilir. Evlendiğinizde bu konu hakkında zorlayabilir şimdiden demeye başladıysa içinde gelmiyorsa restini çek bence evlenince rahat etmek için. Bide görüş ayrılığu çok sıkıntı yaratabilir
04 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama ben istemediğimi defalarca söyledim. Sonra tamam ama çok açık giyinmezsin dedi
Soran+1 yılBelki ilerde kendi isteğimle kapanmak isterim.
+1 yılIki ayda bu kadar çok etkisi varsa senin uzerinde bence hata yapıyorsun.
11 Yorumla
Soran+1 yılZaten sonradan tamam dedi
+1 yılHata ediyorsun evet 2 aylık ilişkide bu kadar ciddiyet cok sacma
11 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir
Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı. 2 aylık bir ilişki ve evlilikmi düşünüyorsunuz.. garip..
13 Yorumla
Soran+1 yılOlamaz mı. Bazıları 1 ömür geçirir birbirini tanıyamaz, bazıları da 1 ayda herşeyini bilir.
Soran+1 yılBakıcaz artık
- Devamını Gör (150)
Devamını Gör(195)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026