merhabalar. Gördüğü her kız/erkekle kıyaslayan ve sizi aşağılayan sevgilinizin, sizden soğuduğunu mu düşünürsünüz yoksa alışkanlığı böyle diye görmezden mi gelir siniz?

merhabalar. Gördüğü her kız/erkekle kıyaslayan ve sizi aşağılayan sevgilinizin, sizden soğuduğunu mu düşünürsünüz yoksa alışkanlığı böyle diye görmezden mi gelir siniz?

Bir insan seni sevmeye devam ederken kıyaslamaz, çünkü gözünde zaten eşsizsindir. Sürekli başkalarını örnek göstermeye başlaması, içten içe uzaklaştığının ya da zihninde bir sorgulamanın başladığının işaretidir. Ben böyle durumlarda sevildiğimi değil, eleştirildiğimi hissederim. Ve bu da bir ilişkinin zayıfladığını, hatta bitmeye yaklaştığını düşündürür.
Sevdiğin biri seni sürekli başkalarıyla kıyaslıyorsa, bunun adı ilişki değil, yarışmadır. Ve bir ilişkide sürekli yarışmak zorunda kalan kişi, bir gün sadece susmaz, yorgunluktan çekip gider.
Öte yandan, bu davranış her ne kadar bir soğuma belirtisi gibi görünsede, bir saygı sorunudur.
Çünkü, seni seven bir insan, seni geliştirmek için ilham verir; yetersiz hissettirmek için kıyas yapmaz. Dolayısıyla, kıyaslandığı yerde değil, kıymet verildiği yerde çiçek açar insan.
Ve unutma, bazı insanlar sevemediğinden değil, kendini sevmeyi bilmediğinden incitir.
Yeni gördüm canım çok güzel olmuş
Böyle bir cümle geçtiyse veta geçiyorsa o insandan vazgeçmek en iyisidir. Ki bu genelde kadınların erkekleri kıyaslamasıyla olur bir kadın özellikle bir kadın ilişki içinde veya her neyse adı, bir şeylerle kıyaslıyorsa bir erkek soru ile sormamalı, kalitesini bozmadan yolları ayırmalı çünkü kadının bir sonraki hamlesi belirleyici o cümle olacaktır şayet erkek burada neden niçin nasıl sorularını sorduğu anda kadının bilinç dışı düşüncesinde yok olacaktır.
Bu tarz bir kıyaslama, sağlıklı bir ilişkiyi epey yıpratır. Alışkanlık mı, yoksa soğuduğu için mi yaptığını anlamak burada önemli, ama sürekli kıyaslamalar seni yıpratıyorsa kesinlikle konuşmalısın. Böyle şeyler genellikle özgüveni zedeler ve ilişkinin güven temelini sarsar. Sevgilinle açık bir şekilde konuşup nasıl hissettiğini anlatmayı dene. İletişim her şeyin anahtarıdır! 💕
Cevap
47Cevap
Evet verir. Beni başkalarıyla kıyaslayacaksa ona yol gözükür güzel bir şekilde uğurlarım. Ayrıca beni kimde aşağılayamaz öyle bir hakkı kimse ona vermiyor
Aynen hakkı yok
Kesinlikle
Reçetesine yol yazarız djfj sabah akşam aç karnına 😅
Agagagafa
😂
Merhaba,
Canı cehenneme, kıyaslayabilirse hoşuma gider! 😅
Çok şükür kendimi biliyorum! 😅
Canı cehenneme fjfjf
Lanet olası pislükler 😅
Muhtemelen. Ayrıca hiç hoş bir şey değil ya. Sürekli devam eden bir şeyse git o zaman onunla sevgili ol der çeker giderim
Kesinlikle başkası ile kiyaslarsa beğendi biri var demek
Ama sende ayrılmak istemiyorum
Sürekli yapamaz onu pişman ederim🤣 aldatma sinyalidir bu net şekilde
Bu hoşuma gitmezdi. Kimseyle kıyaslanmak istemem asla.
İlişki bitmiş gözler başka yere kayıyor demektir
Büyük ihtimalle aldatıyor kendisi, karşı tarafa yıkacak ayrılık acısın.
Kıyaslama varsa bitiş yakındır
Kıyas işini oldum olası sevmem kim yaparsa gereken cevabı veririm gadası
Evet öyle birisiyle ben hemen ayrılırım zaten.
Böyle bur duyguyu hiç yaşamadım kardeşim. yasamam da inşallah saçma bir durum bu belki ergenlerin kullandığı cümle benim ergen dostum arkadaşım ya da sevgilim olmaz onlar her zaman yerini bilsin diye kardeşim cümlesini kurar çıkarım ergence tavır bunlar
İnşallah
Olmaz kardeşim rahat olun yanininiza ergen sokmayın yerini bilsin
Normal şartlar altında kıyaslama yapılabilir incitmeden kırmadan Ama bu ilişkilerdeki olan kıyaslama Maalesef ki artık dozu aşabiliyor dozu açtığı zaman da ortaya istenmeyen durumlar çıkıyor yani Dolayısıyla ilişkilerde buna geçmişi kurcalamak da deniyor aynı zamanda bunları yapmak çok doğru hareketler değil Evet Ayrılık sinyalleri çalmaya başlangıç olarak kabul edilebilir
Evet, büyük ihtimalle bu bir “ayrılma sinyali” olabilir ya da en azından ilişkide bir memnuniyetsizlik göstergesidir. Çünkü bir insan sevdiği kişiyi başkalarıyla sürekli kıyaslamaya başlıyorsa, ya içinde biriken şeyleri düzgün ifade edemiyor, ya da zihnen başka ihtimallere açık hale gelmiş demektir.
Evet, büyük ihtimalle ayrılma sinyalleri veriyordur. Çünkü biri seni seviyorsa seni sen olduğun için sever, başkalarıyla yarışa sokmaz.
Kendine gitmek için yol yapıyor demektir 😀
Tutup geri çekin ve aniden itin ki daha hızlı gitsin 😂
Agahaga
Bence bu bi alışkanlık hatta hastalık. İlişkinin başı sonu farketmez bu zihniyette birisi sürekli kıyaslama yapar.
Evet bazıları alışkanlık haline getirmiş durumda
Seni aşagılayıp kendini prens ilan eder jdjd papuçumun denyosu
Aşağılık kompleksi
Çünkü aşagılıklar jsj
Elbette bu kabul edilemez onur kırıcı saygısızca bir harekettir kendisine saygısı olan insan bu tür davranışı kabul etmez ve o kişiye güzelce bir açıklamada bunup haddini bildirerek yolunu ayırmalıdır..
Ayrıca dayak yemeye aç olduğunun sinyallerini de veriyordur 😂
Zabaha Kadar vuracan kırbacı. dkdjd
Aynen 🤣
Dayağa doyacak. d
Hayal gücün çok geniş her zamanki gibi fjfjfg
Shshshs güzel
En sevmedigim karsi cins ozelligi 😀Memnun degilsen s... tr olup gidebilirsin derim😅
Aynen öyle
Kıyas olayına aşırı sinir olurum ne yaparım ne de bana yapılmasını isterim.
Ben de öyle sıfır tolerans
Başkalarıyla kıyaslamaya başlamışsa ayrılma sinyalini ben veririm ona gerek kalmaz jsjs
Ahajaga
Böyle biri sevgiden aşktan anlamaz bu ilişki çoktan bitmiştir.
Bunu ilk defa yaptığında tepkimi gösteririm, ikinci bir sefer tekrar ediyorsa hadi bye derim. Kendine saygısı olan her kadın ve her erkek bunu yapabilmeli.
bu ne kadar aşağılayıcı bir davranış.. birisinin beni herhangi biri ile kıyaslamasına müsaade etmem hele de bu hayatımda en güveneceğim kişiyken..
Hayatımda en nefret ettiğim şeylerden biridir kıyaslama. Her insan kendine özeldir. Kim yaparsa yapsın bunu ağzının payını alıyor benden. Affım yok bu konuda.
Evet öyle oluyordur. Senden daha iyileri var sinyali veriyor, ya kendini onlar gibi yap ya da gidiyorum diyordur. Kıyaslanmaya başlandığım an yoluma bakarım, en iyisi bu olur.
Pardon alışkanlığı böyle derken? Beni kiyasliyorsa bir dahakine beni bulamaz... ben ona bir ayrılık sinyali gönderirim.
Evet bu kesinlikle bir ayrılık sinyali ve partnere yapılan bir saygısızlıktır. Ben böyle bir muamele gördüğüm zaman ilk ayrılık adımını ben atarım.
Kıyas yapan birine hala sevgilim diyen birinin akli dengesi yerinde değildir. İnsanın kendine saygısı varsa zaten böyle bir şeye müsade etmez.
Böyle bir şeye asla tahammül edemem ben. Beni aşağılayan, başkasıyla kıyaslayan zaten sevmiyordur. Ayrılma sebebidir.
Öyle bir şey dediği an onu olduğumuz yerden kovarim bak ben kalkıp gitmem kovarim
Sizi destekleyecek, ve yüceltecek insanlarla olursanız böyle şeyler olmaz.
abla onun türkçe meali bas tekmeyi bi tarafıma yolla demek zaten
190 sevgilisi olan 150 kızın yolda gördüğü 193 olan adama kaçması gibi
Pek kıyaslanacak birisi değilim ki kıyaslayamadılarda
Kıyas yapan birinin yanında durmamalısın zaten.. Ayrılmıyorsa da seni mutlu etmez
ayrılma sinyalleri veriyordur.. kıyasladıklarıyla olsun o zaman..
Yedek bulunmuştur bile. Kimse yedeğini bulmadığı kişiye böyle davranmaz.
Bir olur iki olur ama üçüncüsü kesinlikle olmaz. Direkt yolu veririm. Gram tahammülüm yok
İşin içine kıyas girdiyse aklında başka birileri var demektir
Ondan önce ben ayrılırım ondan zaten, gelemem böyle şeylere.
Öyle biri sadece insana ayak bağı olur kişi kendi bitirmeli
Evet sinyalleri verir kendimi tutamam cevabımı veririm..
Tabiki benden daha özelse benimle ne işi var.
Kıyaslama varsa bitmiştir zaten
Daha uzatmanın anlamı olmaz
Evet öyle sinyal verir başkaları ile kıyaslanmak sürekli hoş değil
Ya değiş ya da ayrıl bence seni bukmeye calisicam denge boxucak
Evet onu ima ediyordur bende ayrılırım böyle bir durumda
direkt ayriliyoruzdur sinyal falan yok, tek cumle tek karsi cins lafi yeterli
Ayrılık sinyali vermesine gerek yok kıyaslamaya başladığı an son görüşmemiz olur o gün
Ben nişanlıyken başka adamla kıyasladım ayrılmak istediği için.. kıyaslamak ayrılmak değildir kıyaslamak kıskandırmak ta olabilir eğer nişanlinin gözü disardaysa her gece bedua ediyom mutluluk yüzü görmesin diye
Böyle bir şey kesinlikle görmezden gelinemez.
Evet beğenmiyordur artık
Olabilir ayrılmak istiyorsa direk desin bence
Açık sözlü olsun lafı dolandırmadan diyorsun öyle mi🩷
🩷.
Benim için biter zaten hiç dinlemeden
İnsan sorguluyor. Acaba neyim eksik? Diye
Uzaktan çiçeğin görüntüsü hoş geliyor onlara kokusunu alınca akılları başlarına geliyor
Aynen öyle
Ayrılma sinyalimi bilmem ama rahatsız olurum ve devam ediyorsa bitiririm
Başkasıyla birlikte olduğu için onun sinyallerini veriyordur
Çok itici bir hareket gözümden düşer
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?