Sartre der ki; “Hayatta yapılacak o kadar çok hata var ki, aynı hatada ısrar etmenin anlamı yok”🤓

Sartre der ki; “Hayatta yapılacak o kadar çok hata var ki, aynı hatada ısrar etmenin anlamı yok”🤓
Bunun için birbirinden farklı kriterler var. Kişiden kişiye değişen beklentiler olabiliyor. Benim için önemli olan şey. İlk olarak saygılı mı, dinliyor mu yoksa sadece kendini mi anlatıyor ona bakarım; sonra tutarlılığı, hayatla ilgili bakış açısı, ani parlamaları var mı, kibirli mi gibi şeyler dikkatimi çeker. Bir de küçük detaylarda gizlidir karakter: nasıl konuştuğu değil, nasıl davrandığı daha çok şey söyler bana.
Neyi süzgeçten geçirirsen geçir bir kişi gerçek yüzünü göstermek istemiyorsa bunu görmen ve anlaman mümkün değildir. Narsist, şizofren, sosyopat o kadar insan var ki neredeyse etrafımız bu insanlarla çevrili. Nihai maksatlarına erisinceye kadar kendilerini nasıl göstermek ve tanitmak isterlerse öyle davranmakta problem yaşamayan bu insanları gözlemleyerek, test ederek, sorular sorarak tanimak ve sağlıklı bir şekilde değerlendirmek ne yazık ki mümkün olmuyor. O yüzden ben o kişinin hareketlerini gözlemlemek ve anlamlandırmak yerine sadece soru sormasını sağlamaya çalışıyorum. Çünkü insanlara soru sorarsanız size genellikle duymak isteyeceğinizi düşündüğü cevapları verirler. Ama soru sormasına müsade ederseniz gerçekten ilgilendiği ve nasıl biri olduğunu ele veren şeyleri sorarlar. İşte bu o kişiyi mantık dairesinden geçirmek için yeterli doneleri verir. Eğer hala o doneleri alamıyorsanız da oturup bi kendinizi sorgulayın derim
Niye bana herkes bu soruyu sorup duruyor ya svdhdjd
Genelde ona soru cevaplarla Saldırırım şakalaşırım Çünkü yapmacık tavırlarını ortadan kaldırmak için bunu yapman lazım gerçek Eninde sonunda cümlelerinize teslim olur İyi ya da kötü yanını görerek ayırt edebilirsiniz espri çok güzel bir kaynaktir
Tabii ki ayarında kaliteli böyle abuk subuk mizah olmaz zaten
Genelde oturup kalkmasına bir konuyla ilgili yaptığı yoruma boş mu konuşuyor cidden bilgili mi olduğuna ve uzunca bir süre gözlemlemeye dikkat ederim.
İlk izlenim mühim tabii ama ben genel olarak birinin enerjisine bakıyorum! Kendini ifade ediş şekli, samimiyeti ve saygısı benim için belirleyici olur. Ayrıca, insanların söylediklerinden çok, davranışlarına dikkat ederim. Çünkü hareketler, sözlerden daha net konuşur derler ya, işte tam olarak öyle! Sen de öyle yapıyor musun? 😊✨
Aaa teşekkürler Coffein ya! 🌟 Ne tatlısın sen öyle! Aynı kafadan olunca enerji tutuyor işte, değil mi? 😊☕
Cevap
11Cevap
Aslında ön yargım olmaz. yani karakterine bakarım dürüst mü değil mi ona bakarım bu da zamanla tanıyabileceğim bir şey anca.
Bütünlük benim için önemli. Yaşam biçiminden konuşma tarzına, lügatına, lisanına, bakış açısına, davranışlarına varana dek.
Tam olarak evet
Kelek çıkacağı ilk sohbetten belli oluyorsa uzatmam. Pişmiş ise o sohbet akar gider. Kalite her zaman kendini belli eder. İnsan ilişkilerinde detaylar önemlidir.
Kanım ısınırsa devam ederim sohbete etmezse kesiyorum iletişimi zaten
Cevabını bildiğim soruları sorup zarflamayı çok severim.
Karşındaki konuşma konuları ile kendini ele veriyor zaten. Muhabbet boşsa görüşmeye de gerek olmuyor zaten.
Oomazmı🤪
Soru güzelde bu ülkede akıl süzgecinden geçirmenin ne demek olduğunu bilen kaç kişi var o önemli :D
O zaman şöyle söyleyeyim :D Hayatımda hiç red yemedim. Bunun sebebi çok yakışıklı karizmatik mükemmel bir erkek olmam değil (bence öyleyim de akfjbasjkfa) :D Kaldıramayacağım naneyi yememem ile alakalı :D Arkadaşlık ve iş ilişkileri konusunda da genelde baskın taraf olurum. Karşı tarafı ölçebilmenin en güzel yolu bu bence.
Aslındaaa hislere inanırım. İyi bir gözlemciyim diyelim. İnsanların söz yaptığı zaman diliminde ben hala tanıma aşamasında olurum :) Bir bakıma haklısında sanki. Zar atmaktansa gelecek olan rakamı öğrenmeye çalışmak benim tarzım :) Kimsenin huyunu suyunu, zeka seviyesini, eğlence anlayışını, hayata bakış şeklini vesaire bilmeden tutupta ''senden çok hoşlanıyorum'' diyemem. Mevzu güzellikse çağlayan şelalerde çok güzel görünüyor asjkfbasjk
Ehehehe tamam ya şey ederiz tekrar :D
Tepeden tırnağa dikkat ederim.. Zekasına, konuşmasına, mimiklerine, neye gülüp neye ağladığına...
Algısı detaylara önemi hayat çizelgesi
Tanıma süreci belli eder
zorlama insanların yüzde doksanı keş
Akıllı mı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?