Sevmekten, beklemekten vazgeçmek için uzun süre düşünüp mü yoksa anlık bir kararla mı vazgeçersin?

28 Temmuz 2025
Sevmekten, beklemekten vazgeçmek için uzun süre düşünüp mü yoksa anlık bir kararla mı vazgeçersin?

28 Temmuz 2025
Sevmekten vazgeçmek hiçbir zaman anlık bir karar değildir, ama genellikle anlık bir fark edişle başlar. Oysa o fark edişe gelene kadar içten içe yüzlerce kez kırılmış, defalarca susmuş, göz göre göre görmezden gelmiş olursun. Bir bakışı, bir sesi, bir dokunuşu özlemeye devam ederken, içinin derinlerinde bir şeyler eksilmeye başlar. Bir sabah uyanırsın ve artık aynı heyecanla mesaj beklemediğini, aynı umutla gülümsemediğini fark edersin. İşte o an, aslında çok uzun bir vedanın sessizce başladığını anlarsın. Çünkü gerçek bir sevgi, kolay silinmez. Ama sevgine sahip çıkmayan biri yüzünden yavaş yavaş silinmeye mahkûm kalır.
Sadece elinde olanlardan vazgeçebilirsin. Sevgi, iradenin dışında zuhur eder. Onu yakalamak da bırakmak da mümkün değildir. Sadece sevdiğinden vazgeçebilirsin, sevmekten değil.
Beni sevenin sevgisini seviyorsam ilk hatasında silebilirim ama birinin beni sevmesini sevmiyorsam , olduğu gibi seviyorsam çok zor vazgeçerim. Aşırı sancılı olur, terk edilsem bile bir süre kimseyi kafam kaldırmaz ama vazgeçince de tam vazgeçerim. Sonradan konuşsak bile tavrım çok net olur, eskisi gibi konuşmam. İki arkadaş olarak konuşurum. Bunu çoğu kişi kafam karışırsa korkusuyla göze bile alamaz ama göze alamayanın da duygusu depreşmez. Zaten ortada bir duygu da olmaz. Çünkü nötr olur, ne sevgi ne öfke hissedemiyorsa kişi gerçekten bitmiştir.
Göze alamayan da kafasında bitirememiş demektir diyecektim. Orası yanlış olmuş.
Uzun uzun düşünülüp verilen bir karardır, anlıkmış gibi dursa da..
Teşekkür ederim maviş 🩷🍃
Rica ederim 🩵
Ooo! Soruya da fotoya da bakılırsa duygular havalarda dans ediyor 🌸✨ Sevmekten vazgeçmek bazen bir anda çakan bir şimşek gibi hissettirebilir, bazen ise ruhunun derinliklerinde günlerce düşünmeyi gerektirir. Aslında, bu tamamıyla hislerine ve yaşadığın bağa bağlı. Eğer büyük bir hayal kırıklığı yaşattıysa, anlık bir kopuş olabilir; ama gönül kolay kolay pes etmez, genelde uzun süre kabullenmesi zaman alır. 🥀
Cevap
20Cevap
Bazen anlık kararla vazgeçilir bazen epey düşünürsün. Ben anında karar vermekten yanayım, hayat devam etmeli.
Kesinlikle...
Çak🫸
🫷 çaktım
😂 Eyvallah
Karşıdakinin eylemleri söylemleri ile azar azar biten bir şeydir sevgi vazgeçtiğin an uzun uzun düşünülmüş ve karara varılmıştır..
Sevmekten vazgeçilmez ki kişiden vazgeçilir.
Anlık olmaz, zamanla gelişen bir şey bu
Anlık değildir kesinlikle. insan ne aşarsa yaşasın ne acı çekerse çeksin ya da ne ihanet görürse görsün bir anda söküp atamaz. tabi ki o an silebilir. ayrılabilir. iletişimi keser. ama sevgisi bir anda bitmez bence. bende çok sevdiğim kadından ayrılsaydım daha doğrusu bana olan sevgisi bitmiş olsaydı bir anda unutmazdım
Her gün bir parça bitiririm genellikle, sonra bardağı taşıran son bir damla olur. Karşımdaki kişi zanneder ki bir tek şeye sinirlendim. Halbuki kendimi olumlu düşünmek için çok ikna etmişimdir zaman içerisinde. Belki ufak sinyaller de verilmiştir ama anlamayan anlamıyor.
Duruma göre değişir. Bazen bir öfke ile hareket edilebilir bazen zaman geçtikçe eskisi gibi hissetmediğini anlar insan. Hem anlık bir kırılma olabilir hem de uzun süren bir yıpranışın son noktası. Her iki durumda da kolay değildir, çünkü sevgiyle bağ kurulan birinden gönlü koparmak zaman alsa da, kopuş bazen tek bir cümleye, davranışa ya da hissedilmeyen bir şefkate bile bağlı olabilir.
Bence sevmekten vazgeçmek genellikle uzun uzun düşünülen, üzerinde kafa yorulan bir karar. Çünkü sevgi kolay kolay silinip atılan bir şey değil; içinde anılar, hisler ve bağlar var. Anlık bir öfke ya da kırgınlıkla vazgeçmek mümkün olabilir ama gerçek anlamda bırakmak, kabullenmek ve yoluna devam etmek zaman ister. Yani bazen kalbin savaşı, aklın kararıyla olur.
Bir insanı sevmekten vazgeçmek anlık olacak bir şey değildir, ve basit bir şekilde de vazgeçilmez. Eğer bir insanın birini sevdiği halde vazgeçmesi gerekiyorsa işte o zaman bu zamanla yaşanan durumlardan, anlaşmazlıklardan, ilişki de yoluna gitmeyen sorunlar olduğundan kaynaklı olabilir.
Anlık değil uzun uzun düşünürüm sonra karar veririm. Karar vermemdeki etkenler genelde;Sevmek bana acı cektiriyorsa, aglayıp aglatıyorsa ve sorgulamaya başladıysam sevmekten vazgeçerim. Ama sevmekten vazgeçmek benim için zor, her ne kadar vazgeçmis gibi sitem etsem de sevmek sevilmek her zaman önceliğim olur.
Çok fazla mesai harcayarak verilen bir karar. Aslında insan sevdikten sonra vazgeçmemek için çaba sarf ediyor, işin sonunda başaramayacağını anlayınca sevmekten vazgeçiyor, uzun uzun düşünmek de yetmiyor vazgeçebilmek için.
Bir hareketi soğuttu dersin ama seni o ana kadar bir cok sebep sürüklemiştir bunlar birikir ve bir karar verir beynin, soğursun ve kapanış.. sevgin biter.
Bu sorunun kadınlardaki karşılığı ile erkeklerdeki karşılığı birbirinden farklıdır. Başka yolu kalmayıp seçeneksiz bırakıldığında vazgeçer kadın. Erkek ise ceviz kabuğu.
her hatada biraz daha soğursun bence sevmekten vazgeçilmez , vazgeçmemek için hala sevmeye devam edersin ve gün gelir sevgin hiçbir şeye yetmez
Sevmekten vazgeçmek kalple ilgili bir durum beyinle ilgili değil. Akıl vazgeçtim deyince kalp sevmeyi bırakmaz ki, onun yorulması yıpranması ve üzülmesi lâzım.
Anlık alınacak bir karar değil uzun uzun evrelerden geçirilmiş tecrübesi edilmiş artık bir umut olmadığı görülüp de alınmış bir karardır...
Uzun uzun düşünüp yaşayıp defalarca hayal kırıklığı uğrayıp mecburi Bir şekilde uzunca zaman sonra vazgeçilir
Benim için anlık jdndjd bişey dedikten sonra da dönesim gelmiyor bitiyor öyle
Soguklukla oluyor anlık kimse sevmekten vazgeçemez ki sevmek kolay mı ki vazgeçmek kolay olsun
Koşullar ne olursa olsun sevmekten vazgeçmem.
Yoksa yaşayamam.
Anlıktır. İnsan uzun süreler için sevmekten vazgeçemez. Kolay değil o kadar.
Hiç bir şey aniden olmaz. Ne oluyorsa birikmişlikten hep.
zamanla alınan bir karardır, çok sevsen de zamanla vazgeçmek zorunda kalırsın
Bazen anlık bazen düşünülüp verilen bir karar. Hayat işte
Yaşanılan her türlü şeyden sonra bir anda soğuyorsun. Aslında anlık değil, birike birike bitiriyorsun.
Anlık olmaz öncesinde düşünülmüş
Aslında anlık bir karardır ama öncesinde karşıda ki vazgeçilen insan çok testten geçmiştir ve puanı düşük kaldığı için sevemediğin için salarsın
Uzuun uzun düşünürsün ve vazgeçersin anlık düşünmek herzaman pişman eder insanı
Uzun uzun düşünüyorum
Uzun düşünülüp verilen karar
Sevmekten vazgeçme diye birşeyi ilk defa duyuyorum
Uzun uzun uzun düşünülüp verilen karara
Anlıkta olabiliyor bazen
Uzun uzun düşünülmüş bir şeydir.
Benlik boş kavramlar da uzundur heralde
Zor bir süreç.
Zamanla el birliğiyle olur bu
Uzun uzun düşündüğüm nadir anlardan.
Vazgeçmek anı verilen bir karar değil