Eltim 10 yıllık evli ve 2 çocuğu var, ben ise 1 yıllık evliyim. Tanıştığımızdan beri bana kayınvalidemi ve ailesini kötüleyip kendi yaşadıklarını anlatıyor. Ben de eşimin ailesiyle pek anlaşabilen biri değilim, bana da hep zorluk çıkardılar. Kayınvalidem soğuk, yalan söyleyen, ikili oynayan biri.
Eltim, kayınvalidemi benden çok daha uzun süredir tanıdığı için benimle bazı şeyleri paylaşmak istemiyor gibi. Ne zaman eltimle yakınlaşsak kayınvalidem araya giriyor, olaylar çıkarıyor ve gidip eltime beni anlatıyor.
Açıkçası eltimin de güvenilir biri olup olmadığından emin değilim. İçini bilemem ama çok kolay fikir değiştiriyormuş gibi geliyor. Mesela sürekli “Ben kayınvalidemlere gitmek istemiyorum, orada kendimi rahat hissetmiyorum” der ama bunu dedikten 1 gün sonra soluğu orada alır.
Tamam, bazen mecburiyetten gidiyor olabilir—örneğin evlerini boyatınca bir hafta kalıp döndü—ama sonra yine kendi isteğiyle gidip 3-4 gün kalabiliyor. Biz eşimle gitmeyiz, hem eşimin işi hem de uzaklık buna engel.
Geçen hafta cumartesi akşamı yine çocuklarıyla birlikte kayınvalidemlere gitti, eşi onu bırakıp geri döndü. O günden beri oradalar. Bugün de kayınvalidemle eltim aynı anda aynı manzarayı WhatsApp’tan paylaşmışlar. Normalde böyle şeyler paylaşmazlar, o yüzden bu da bana biraz kasıtlı ve anlamlı geldi.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah, aile meseleleri bazen duygusal bir roller coaster'a dönebiliyor... Seni gerçekten anlıyorum 💜 Böyle durumlar doğal olarak insanın kafasını kurcalıyor. Eltinle olan ilişkinizin dinamiklerini anlamaya çalışırken kafanda birçok soru oluşuyor, değil mi? Belli ki çevrendeki herkesin niyetini çözmeye çalışırken ekstra stres altındasın. Ama çoğu zaman, herkesin kendi bakış açısını ve zorunluluklarını hesaba katmamız gerekiyor. Eltinin o tarz davranışları belki de mecburiyetten ya da dengeleri bozmama çabasından oluyor olabilir. Şunu unutma ki, herkes kendi hayatından sorumlu 🕊 Belki de sen kendi huzurun için biraz mesafeli olmayı deneyebilirsin. Olabildiğince pozitif kal ve kalbini yorma, çünkü huzur en önemlisi! 🌸