Bir şarkı sözü var ya hani: “Allah kurtarsın, gidip bir gardiyana özgürlüğüm diyorsun.”
Aşık olunca özgürlüğün de, memleketin de, yuvan da o oluyor. Halbuki memleketim dediğin sürgün yerin, yuvam dediğin firari mahkumiyetin, özgürlüğün de gardiyanın işte.
Aşk da özgürlük de tek başına yeterli değil, ama biri diğerini boğuyorsa ikisinden biri mutlaka eksik kalıyor. Gerçek aşk, insanı kısıtlayan değil, daha çok kendisi yapan bir şey olmalı. Özgürlüğünü kaybederek yaşanan bir sevgi zamanla yük olur, sevgi gibi görünür ama içinde korkular, baskılar, susturulmuşluklar taşır. Özgürlük ise yalnızlıkla karıştırılmamalı; insan sevilerek, saygı duyularak da özgür kalabilir. Asıl mesele, aşkla özgürlüğün el ele yürüyüp yürüyemediği. Ve eğer doğru kişiyle karşılaşılırsa, bu ikisi birbirini tamamlar, biri diğerinin eksikliğini hissettirmez.
Özgürlüğün olmadığı bir ilişkinin hiçbir anlamı olmaz ki. Sürekli bunaldığın ve sürekli hesap verdiğin bir ilişkiyi kimse istemez kolay kolay. İnsanlar birazda olsa kendini özgür hissetmek isterler.
Özgürlük olmadan kurulan bir aşk, zamanla bağımlılığa, baskıya ya da kimlik kaybına dönüşebilir. Oysa özgür bireylerin kurduğu bir ilişki, daha sağlıklı ve gerçek olur...
Bence aşk ve özgürlük birbirini tamamlayan şeyler gibi 🌟. Gerçek aşk, özgürlüğü elinden alan değil, tam aksine seni güçlü ve özgür hissettiren bir bağdır. Özgürce kendin olabilirsen, sevgin daha anlamlı büyür. Fotoğraf da adeta bunu anlatıyor, ışıl ışıl bir bağ, ama özgür ruhlarla 🌸✨. Şahane bir konu seçmişsin! ❤️
Bedelini ödediğin şeyin özgürlüğü elinde olur. Aşk da özgürlüktür sosyallikte, hangi özgürlüğü tercih ediyorsan diğerini feda edersin, hayat böyle, bir yerden fedakarlık diğer yerden özgürlüğü getirir.
anlıyorum ne demek istediğini bağlılık içinde bile bireyin sınırlarını ve arzularını bastırmaması önemli bence cinsel özgürlük de ilişkiyi daha gerçek yapar zaten bastırınca bir yerde patlıyor çünkü
Sevgilimle ilk tanıştığımız da Instagramimi sordu ben dondurdum sanıyordum ama dondurma linkinde onay mi vermemisim bişey olmuş Instagram açık kalmış ve ben sevgilimle tanışmadan önce onun kankasina istek atmışım istek öylece durmuş. O yüzden soğudu benden haklı mı abartıyor mu