Kusurları sever misiniz?

Kusurları sever misiniz?
Katlanmak cümlesi benim hoşuma gitmiyor şahsen. Ben kabullenmekten yanayım her zaman. Aşk, sevdiğimiz insanın her haline katlanmak değil; onu olduğu gibi kabul etmek ama zarar veren, yıpratan hallerine sınır çizebilmektir. Sevgi, kör kabul değil; anlayış ve karşılıklı büyüme ister. Katlanmak sabretmekten çok, birlikte çözüm bulabilmeyi seçmektir aslında.
Bu biraz zor gibi görünür, özellikle sabır gerektiren bir şeydir ama onu olduğu gibi veya eksikleriyle birlikte sevebilmek güzeldir. Sevdiğimiz insanın kötü günlerine, huysuzluklarına, zayıf yanlarına anlayışla yaklaşabiliyorsak aşk olabilir. Fakat her haline katlanmak bazen sabrı taşırabilir çünkü bazı halleri çekilmez olur.
‘Katlanmak’ adı altında olmazdı bu.
Seven kişinin kullanacağı kelime olmazdı en azından.
Bir duyguyu zorunlu hale getirmek onu olumsuzluğun kıyısına itiyor. Ve artık var olan duygular bulanıktır.
Aşk onu her haliyle kabul etmek ve onu o şekilde sevmektir. Sanıyorum seven için, kusurları bile güzel gelirdi.
Aşık olmadık ki doğru kelimeyi kullanayım katlanmak kötü oldu cidden ama doğru aktardıniz çok teşekkür ediyorum.
Sevmediğin insana katlanırsın,
çünkü mecbursundur.
Ama sevdiğin insanın her hâline sabredersin,
çünkü gönüllüsündür.
Vay vay vayy anam be ne kadar güzel yazdın teşekkür ederim ellerin dert görmesin.💝🙏🏻
🩷
Çok teşekkür ederim eig için 🩷
Aşk bence birini olduğu gibi kabul etmektir; kusurlarıyla, hatalarıyla, tüm halleriyle... 🌼 Ama bu, her şeyi sineye çekmek anlamına gelmemeli. Sevmek, karşılıklı emek ve anlayış ister. Kusurlarını görmek, ama onlara takılmadan devam edebilmek güzel bir denge aslında. Sen ne düşünüyorsun, MelankoliKarga? 🐦✨
Dediklerine katılıyorum.
MelankoliKarga'm ya, hislerin ne kadar zarif! 🖤 Sevgide uyum ve kabul, her şeyi dengeliyor, değil mi? 🥰
Evet
Cevap
8Cevap
Bazen aşkın katlanamayacagı Haller de vardır, aşk var diye körü körüne herşeye tamam denmez.
evet tabi ki de
Zaten temelde hepimiz hemen hemen aynıyız.. Bizi belirgenlestiren şey.. Zaaflarimiz.. Kusurlarımız.. Her şeyiyle birini sevebilmek marifet ister.. Çaba ister.. Emek ister. Baze kendi varoluş nedenlerini görmezden gelmeyi ister..
Ve bazen seni kusur sandığın bqskq birknin aradığıdir..
"" katlanmak"" yanlış.. Katlanmaya gerek olmamaktir aşk.. İki kusurlunun ortak kusurlarda bulusmasidir.. Senin acının başkasının panzehiri olmasıdır.. :))
Kusurları göstermez aşk.. ne zaman ki gerçekleri görmeye başladınız aşk gözlüğü çıktı, o zaman kusurlar tek tek ortaya çıkar her iki tarafın da. Burada aşk bitmiş gerçekler ortaya çıkmıştır. Sevgi olayı devam etmektedir.. her haline katlamak zorunda değilsiniz.. konuşmak anlaşmak gerekiyor.
Hayır seviyorsan susacaksın hep pohpohlayıp haklısın diyeceksin gibi bir şey değil bu. Evet yalnız bırakmak istemezsin ama hatası olduğunda da bunu ona söylemek zorundasın. Kusurları severim ama kasıtlı yapılan yanlışlara da susmam.
Ne kadar aşık olursa ol ne kadar seversen belli bir zamandan sonra kimse kimseye katlanamıyor
Çekilmez hale geliyorsa demek haklısınız. Usanır insan. Teşekkür ederim.🙏🏻
Her haline katlanmak demek evet ama sınırlarını aşıyorsa sana karşı o insan enayilik oluyor bir süre sonra
Kusursuz insan ariyan yalniz kaliherkesinbkusurlari vardir onemli olan
Sevdigin insani kusurlari ile sevmektir
Sonycta ciddi olarak diyorum bir hayat birlesexek diger turku gecmez
Denge esas diyorsun güzellik kadar kusurlarda sevilmeli. Tabi insana zarar vermecek dozda. Teşekkür ederim.
Her hali derken toxiclikler değildir bence kusurlar olabilir
Aşk kusurlarıyla sevmektir.
Hayır değil
Neden değil?
Sizde haklısınız aşkda bir yere kadar. Ellerine sağlık yorumun için teşekkür ederim.
Tabi
Hele şu para denklemini söylemedin seni gördükçe aklıma geliyor ya. Kusurlarına katlanacağız o zaman sevidceğimizin haklısınız. Teşekkür ederim yorum için.
Söylemem😁 rica ederim
her şeyini severim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?