Aşk İlişkileri konusunda 9,7b cevap paylaştı. Sevmek sahiplenmek değildir, özgürlüğü kısmak hiç değildir. Birinin sevgisini hissetmek güzelken, bu sevgi kısıtlamaya dönüştüğünde yavaş yavaş boğar insanı. Sevgili dediğin yanında kendin gibi olabildiğin kişidir, nefesini daraltan değil. Giydiğine, görüştüğüne, konuştuğuna karışmak sahiplenmek değil, kontrol etmektir. Başta seviliyor gibi gelir belki ama zamanla kendinden uzaklaşmaya başlarsın. Kim olduğunu unutursun, ne istediğini bastırırsın. Sevgide güven yoksa, o bağ yavaşça zincire dönüşür. O yüzden bir ilişkide sınır değil, saygı olmalı; kısıtlama değil, anlayış. Sevgi ancak özgürken güzeldir.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılYani kısıtlanmak demeyelim de buna ilişkinin sorumlulugu diyelim ama tabi karşı tarafın nasıl bunu bize yansıttığına da bağlı konudan konuya değişir bu yani bazı şeyler saygıdan dolayı yapılmaması gerekiyor bazı şeylerde tabii kısıtlamadır ama bazı şeylerin zaten baştan yapılmaması gerekiyor buna biz kısıtlama değil de karşı tarafa ilişkiye saygı duymak diyebiliriz bu çok genel bir soru olmuş yani buna ancak genel bir cevap verilebilir
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bence kısıtlanmak, bir ilişkide alarm zillerini çaldıran bir şey! 😕 Herkesin özgürce kendini ifade etme ve bireysel alanına saygı duyulmasına ihtiyacı var. Tabii ki karşılıklı güven önemli ama bu, kontrol altına alınmak anlamına gelmemeli. İlişkide özgürlük ve güven dengesi şart. İyi iletişim kurarak bunu çözebilirsiniz. 🤍
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 6,1b cevap paylaştı.
1 yılSınırı aşmadıkça dozunda kıskançlık ve kısıtlama güzeldir..
23 Yorumla- 1 yıl
Öyle zaten ve teşekkür ettim 🪁
Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. Rahatsız olduğu şeylerivsöyleyrbilirvki dikkat ederim tabii ama kısıtlama olur mu bilemedim
01 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 266,8b cevap paylaştı.
u 1 yılbenim için kötü bir şey evet
11 Yorumla- 1 yıl
Başkası içinde kötü
1 yılEvet çok kötü bir şey. Bu karşımdaki kişinin kendine güveninin olmadığı anlamina gelir. Sadakat dışında bağımlı; müptela olursanız, bu durum kıskançlığa yol açar ve bu da açgözlülüğün; hırsın gölgesidir."ilişki güven üzerine kurulur ve o güven geliştirildikçe, doğru orantılı olarak ilişki de güzelleşir. eğer, iki insan birbirinin kıymetini biliyor ve birbirini gerçekten
19 Yorumla- 1 yıl
Bu cok affedersiniz " kedi mi ki sahipleniyor?
- 1 yıl
Biz onu benimsenmek diyoruz " iyi geceler
- 1 yıl
Hayır. Tartışmaya girmek istemediğinden. Hem uykum var
- 1 yıl
Başka zamana uzun uzun anlatırimm yorumlarda. iyi geceler
Sevgilimin beni kısıtlaması tabi ki kötü bir şey mesela kiminle konuştuğumu, mesajlaştığımı sürekli kontrol etmesi, telefonumu karıştırmak veya sosyal medya hesaplarımı denetlemesi bana olan güvensizliğidir.
27 Yorumla- 1 yıl
Hakim olmak istemesin çünkü öyle bir hakkı yok.
- 1 yıl
İstediğim yere yazarım sana soracak değilim saçma sapan fikirlerin var.
- 1 yıl
Fikir belirtiyorsan eleştiri ve itirazları da kabul edeceksin burası sosyal medya yok öyle ortaya bir şey atıp kaçmak
1 yılSürekli kısıtlanmayı sevmiyorum derim ama şunu giyme açık derse giymem böyle de bi kişiliğim var hahahah
13 Yorumla- 1 yıl
Yani öyle olması gerekiyor
Aşk İlişkileri konusunda 935 cevap paylaştı. evet çok çok kötü bir şey tabiiki. Hatta berbat ötesi. Enn nefret ettiğim şey.
11 Yorumla
1 yılKısıtlanmaya gelemem ama azcık kısıtlanmakta ksterim
13 Yorumla- 1 yıl
Evet
Babam kısıtlamıyor ona ne bok oluyor belasinj sever onun
121 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılEvet baskı ve mağaralıkları istemiyorum ego savaşı istemiyorum üzerimde hakimiyet kursun istemem ama rica etsin her şey yaparım
113 Yorumla
Cevap sahibi1 yılSırf o öyle istiyor diye de itaat edemem benim fikrimi de almalı
Cevap sahibi1 yılDoğrusu bu ayılığa gerek yok
Cevap sahibi1 yılSana demedim ki genel olarak bu eylemlere dedim jdjd
Cevap sahibi1 yılNeyden korkuyorsun 😅
Cevap sahibi1 yılBööööğğğ. 😂
Cevap sahibi1 yılEvet evet kanstlarım vardı aslında yolundu 😜
hayır tabikide sevdiğinin belirtisi mesela beni kıskanmada ben daha çok sinirleniyorum
11 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılBende kötü gördüğü durumlar fark edip söylemesi ve bunu fark etmem bende kısıtlama olarak algılamam. Sevdiğim insana değer veririm.
02 Yorumla- 1 yıl
Bence doğru dedin
- 1 yıl
Teşekkürler kardeşim.
Kıskandığını belli eder de kısıtlaması kötü bişey kişi kendi idrakiyle yapacak onu zorlama ile olacak iş değil sağlıklı olmaz ilişki yoksa
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 629 cevap paylaştı.
1 yılEvet hiç gelemiyomuşum öyle şeylere
212 Yorumla- 1 yıl
Sen sokakta kal
- 1 yıl
Kim sokakta kalsın
- 1 yıl
Evde kalırsın diyene diyorum sen sokakta kal diye
- 1 yıl
Hee o kalsın ozaman sjfjjd
- 1 yıl
Çünkü öyle gerekti
- 1 yıl
Kavga ederim bak seninle @simlilitavsan
- 1 yıl
İster susarım ister susmam
- Aşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı.
1 yılÇok kötü. Olduğu gibi kabullenmek lazım. Kural koymadan, değiştirmeden. Enerjisini sömürmeden.
00 Yorumla
1 yılYeterince özgür değiliz zaten daha nereyi kısıtlayacak.
10 YorumlaDozunu ayarlayamazsa sıkıntı elbette. Sevgili de olsak herkesin kendi sınırları var
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,1b cevap paylaştı.
s 1 yılEvett
111 Yorumla- 1 yıl
Bu bana göre böyle başkası bundan zevk alıyor bana karışsın yeter ki diye kafayı yiyor
- 1 yıl
Ben hiç kıskanmayan demedim ki. Kıskançlık sevgiden gelir kıskanmıyorsa sevmiyordur. Ama kısıtlamak bambaşka bir olay. Onunla görüşme, bunu giyme, oraya gitme.. Bu kısıtlamak oluyor.
- 1 yıl
Aslında kıskanmakla kısıtlamak arasındaki çizgi çok ince. Birini sevdiğin için bazı şeyler hassasiyet göstermen doğal ama bu hassasiyet karşı tarafın özgürlüğüne zarar veriyorsa orada kısıtlama başlıyor bence. Hissettiğin kıskançlığı nasıl yansıttığın önemli. Konuşarak, karşılıklı anlayışla çözülüyorsa sağlıklı; ama direkt yasak koymak oluyorsa, o artık sağlıksız bir noktaya gidiyor gibi.
- 1 yıl
Insanlar bakıyor diye karşı tarafın ne giyeceğine karışılması, onu değil o insanları cezalandırmak oluyor. Kıyafet kimsenin saygısız bakışına bahane olamaz. Sorun kıyafette değil, o bakışlarda.
- 1 yıl
Beyefendi siz beni delirtecek misiniz anlamıyor musunuz yazdıklarımı okumuyor musunuz. Sizle bir konu üzerinden tartışmaya fikir yürütmeye çalışmam başlı başına bir hata olduğunu şu an anladım net şekilde. İyi günler.
- Aşk İlişkileri konusunda 863 cevap paylaştı.
1 yılSabaha kadar kısıtlasın iyi olur
11 Yorumla
1 yılNiye kısıtlıyor ben ne yapacağımı bilirim
13 Yorumla- 1 yıl
Tamam kapaliyim zaten ben ne yapacağımı bilirime çıkıyor gene sjsjs
1 yılNeyimi kısıtladığına bağlı
14 Yorumla- 1 yıl
Gece dışarı çıkıp çıkmamama o ne karışıyor
- 1 yıl
Hayır
Aşk İlişkileri konusunda 4,9b cevap paylaştı. Ufak tefek kısıtlasın o üzülmesin diye öyle davranırım daha fazlası olmaz. Rkrksjs
00 Yorumla
1 yılKonuya bağlı bence
31 Yorumla
1 yılNasıl kısıtladığı önemli
10 YorumlaHangi konuda olduğu önemli
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı.
1 yılEvet
11 Yorumla
1 yılEvet kesinlikle öyle
11 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 9,8b cevap paylaştı. kötü birsey
11 Yorumla
1 yılTabi kötü
11 Yorumla
1 yılİzin vermem
15 Yorumla- 1 yıl
Ben kimsenin kölesi değilim karışamaz
- 1 yıl
Bana göre evet
- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılHoşuma gider, kısıtlasın ama kendine hapsederek.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılKötü bir şey
10 Yorumla Bazı konuda evet ama güzel kardeşim olmamalı
10 YorumlaEvet kötü
13 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılKısıtlayamaz
11 Yorumla
1 yılKısıtlayamaz
13 Yorumla- 1 yıl
Kelimelerim çok sert olur
Gizli Üye(36-45)1 yılyok değil
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 13,3b cevap paylaştı. Bence evet
10 YorumlaEvettt oyle bir hakkı yok
10 Yorumladegl
10 Yorumlahocam iyi birşeyde vücüt yakıyo
00 Yorumla
1 yılKimse kısıtlamiyamaz