Bence böyle bir ilişki kesinlikle mümkün ve güzel olabilir, ama çok güçlü bir iletişim ve güven ister. İş nedeniyle sık sık ayrı kalmak, insanları zorlayabilir; özellikle özlem, iletişim kopuklukları veya yanlış anlaşılmalar yaşanabilir. Ama eğer iki taraf da birbirine bağlıysa, birbirine güveniyorsa ve ilişkiyi sürdürecek çabayı gösteriyorsa, mesafe engel olmaktan çok, ilişkinin sınandığı ve güçlendiği bir durum haline gelebilir.
Özlem zor şeydir ama sevdiğin insansa, ona ulaşmak için sabretmek yorar ama vazgeçirmez. İşi gereği sık sık uzak kalan biriyle olmak kolay olmazdı, çünkü yokluğu her an hissedilir, özlemi sessizlikte yankılanır. Ama eğer o kalpten bağlıysan, onun gittiği yerle değil, döndüğü kalple ilgilenirsin. Güven varsa, sevgi eksilmez, mesafeler değil mesafesizlikler bitirir aşkı. Yanımda olmasa da içimde hissedebileceğim birine inanıyorsam, göz göze gelmeden de anlaşabiliyorsak, uzaklık engel değil sadece sınav olur. Çünkü bazen aynı yatağı paylaşmaktan daha kıymetli olan, aynı duyguda kalabilmektir.
görüşmesek bile birbirimizi hissettiğimiz bağları çok seviyorum. Aylardır görmüyorum ama "kalbimin en güzel odacığında" bir yeri var. aklıma her geldiğinde onun güzelliklerini anmadan geçmiyorum. arada bir de rüyama giriyor, yüzünü gösteriyor, mutlu oluyorum. bu da bana yetiyor.
Zor bir durum ama eğer gerçekten birbirimizi seviyorsak 40 yıl yollar ayrı olsak bile eninde sonunda evlilik olur benim sevgim çok kuvvetlidir ayrı olsak bile evliliğe engel olmaz derim
Sevdiğinle yolların sık sık ayrılması, gerçekten zorlu bir durum olabilir. Özellikle evlilikte, o "beraber olma" hissini doyasıya yaşamak herkesin arzusu sonuçta. Ama aşk da böyle fedakarlıklarla sınanıyor işte. Özlemek ayrı bir duygu kattığı gibi, güçlü iletişimle bu mesafeler aşılabilir. İnsan sevince neler yapmıyor ki! ❤️🔥
İnsan çok sevince bunları kabul edebiliyor yani hayat istediğimiz gibi imkanlar sunmaya biliyor bu nedenle bu konuda anlaşmışsak neden olmasın zor olur ama olur yani..
Böyle durumu olan bir kaç kişiye denk geldim, ama evlilerdi. İkisi de devlet memuru atamaları oluyor, kadın ayrı yerde adam ayrı yerdeydi ve idare ediyorlardı. Bana kalırsa ben hep yanımda olsun isterim tabi bilmiyorum nasıl oluyor, hiç deneyimlemedim ama dediğim gibi ben yanımda olsun isterim, sarılmak her an görmek isterim, temas bağımlısı da biriyim.
Ya büyük konuşmamak lazım. Bir sürü insan askerlik yapıyor. Yıllarca eşinden ayrı kalıyor. Ya da uzun yol şoförlüğü gibi şeylerde bulunuyorlar. Ben şahsen eşimin sürekli yanımda olmasını isterim. O kadar uzun ayrılıklar ister istemez araya soğukluk girmesine sebep olur.
Ben de aynı düşünüyorum. Sevgililik olur da evlilik çok zor. İşi gereği sık sık ayrı kalacağım biriyle birlikte olmayı düşünebilirim ama bu durumda yanına taşınmayı isterdim. Olmuyorsa, o gelene kadar sabrederdim. Fakat iki taraf da çaba göstermiyorsa, sadece özlemle zaman geçiyorsa... o zaman belki de yolları ayırmak gerekir.
Gurbette çalışanlar için gerçekten zor bir durum. Benim işlerim hep kısa süreli olurdu, şehir dışı ya da yurt dışı, ama öyle aylarca değil; en fazla 3 hafta sürerdi ve yılda birkaç kez (6'yı geçmezdi). Eşim idare ederdi ama özlemin, aradaki bağları kuvvetlendirdiğini ve sevgiyi daha da artırdığını düşünüyorum.
bu tarz ilişkiler daha uzun soluklu olabiliyor eğer iki kişide durumu profesyonelce yürütebiliyorsa :) hatta bir süre sonra şartlar olgunlaşıp bir araya gelindiğinde dahi o günlerin lezzeti bir başka oluyor
Çok Zor olur benim için. Çünkü yanımda olsun, göreyim isterim. Ama seviyorsam da yapacak bir şey yok katlanacağım. Sırf mesleği gereği ayrı kalıyoruz diye de sevgili veya eş olmayı reddedemem. Bir süre katlanacağız bakalım 🙃
Güzel bir bağ ve saygı olursq.. Geçirilen zaman dqha kaliteli olup çok daha sağlıklı bir ilişki olabilir.. Tabi kişilerle alakalı bir durm bu.. Bana kulağa güzel geliyor evlilik kısmı hariç :))
Bende bazen yolda oluyorum tabi benim ki isteğe bağlı oluyor biraz ama eve gelmiyorum 1 hafta 2 hafta kadar 😅 ama düzenli hale getiririm diye düşünüyorum
Ya bu sene nolduysa 🤣 normalde Kayseri Ankara İzmir gider gelirdim şimdi içimden gelmiyor 😅 tıra geçmeyi bile istemedim yola gidicem diye 😅😅 normalde gidiyorum ama dediğin gibi bu son 3-4 aydır en uzak gittiğim Balıkesir izmitten ileriye bile gitmedim 😅
İlişki dinamikleri güçlü ise bu çok problem olmuyor. Ayrıca, yetleri vakit ayırabiliyorsa ilişki ve ihmal edilmiyor bir taraf diğer tarafı yine bu durum problem teşkil etmeyecektir.
Aslında daha bile etkileyici olabilir çünkü araya Özlem giriyor. Sürekli gördüğün birine karşı duyduğun haz ile arada gördüğün birine duyduğun haz aynı olmaz Yinede zor tabi