Komplekse mi neden olurdu sevgilinizin yetenekleri sizde?

Komplekse mi neden olurdu sevgilinizin yetenekleri sizde?

Sevdiğim insanın benden daha üstün yönleri olması beni kıskandırmaz, aksine ona duyduğum hayranlığı büyütür. Çünkü bir ilişkide eşitlik, her alanda aynı olmakla değil; birbirinin eksiklerini tamamlayacak uyumu kurmakla ilgilidir. O benden daha sabırlıysa, ben ona hız katarım. O benden daha güçlü duruyorsa, ben onun omzuna yumuşaklık getiririm. Kıskanmak yerine gurur duymayı seçerim, çünkü onun parladığı her an, aslında birlikte parladığımız bir andır. Onun başarısına, yeteneğine, zarafetine içerlemek değil; yanında durup destek olmak gerçek sevginin göstergesidir. Kıyaslamak değil, paylaşmak isterim. Çünkü sevdiğim biri benden iyi bir şey yapıyorsa, bu beni eksiltmez, tam aksine içimdeki sevgiyi daha da derinleştirir.
İllaki bazı konularda benden üstün ya da yetenekli olabilir. Bu durum bende kesinlikle bir kıskama ya da hayıfla yaratmaz. Aksine hoşuma gider. Sevgilimin özellikli bir insan olmasını elbette isterim.
Asla tabii ki de , gurur duyarım ve devamlı olarak takdir ederim ne kıskanması, insan sevdiğini kıskanmaz, aksine onun iyiliği ve mutluluğu için her şeyi yapar
Aksine onunla gurur duyarım. Her insan aynı olacak diye bir şey yok. Bazı insanların diğerlerinden üstün özellikleri olabilir bunun için kompleks yapmak saçma.
Bence tam tersi, sevgilinin yetenekleri, başarıları ya da üstün özellikleri kıskanmak yerine gurur duyman gereken şeyler! 😍 İlişkiler destek ve motivasyon üzerine kurulmalı. Onun parlak taraflarını takdir edersen, ilişkiniz de o kadar güçlenir. Senin de kendi ışığın var, unutma! ✨ Kendini kimseyle kıyaslamadan her iki tarafın da farklı özelliklerini kucakladığın bir ilişki en güzeli. 🥰
Cevap
13Cevap
Hayır, kıskanmam. Sevgilimin benden daha iyi olduğunu, üst olduğu konular/alanlar olacak elbette. Bu benim hoşuma gider..
Hatta müze gezerken tarihi anlatır, çevirisini yapardı. Gurur duyardım.
Aksine hoşuma gider gurur duyarım ama ben senden bu konuda iyiyim vs diyerek gözüme sokmadığı beni küçük düşürmeye çalışmadığı takdirde.
Komplekse birazcık sokuyor, ama küçümseyen bir tavır takınmak yerine saygısını ve sevgisini her zaman hissettiriyorsa sıkıntı yok
Bir Allah'ın kulunu kıskanmıyorum ama ne hikmetse herkes beni kıskanıyor...
Kıskançlık damarlarımdan alınmış benim ama dengeyi gözetirim.
Aksine bunun keyfini ve ayrıcalığını yaşardım..
O üstün özelliklerle beni aşağlayacak bir davranış biçimi yoksa mutlu eder beni aslında
Hayır kıskanmam. Fakat ona denk olacak şekilde kendimi de geliştirmeye çalışırım.
Hayır. Aksine sevinirdim. Benim eksik yönümü tamamlıyor diye. bana güç katardı hatta
Hayır aksine mutlu olurdum. Üstün özellikli biriyle olduğum için de şanslı.
Hayır kıskanmam aksine onunla olduğum için kendimi şanslı sayarım
Daha çok mutlu eder. Bilgi her zaman benim için önemlidir.
Hayır gurur duyarım aksine
kiskanma degilde istemezdim yani kendini bisey sanip beni assaglardi
Şeyimde olmaz
Kiskanmam ama imrenirim belki
Kıskanmam gurur duyarım
Hayır ama kibir olmamalı
Sanırım kıskanmazdım gurur duyardım
Benden guclu kuvvetli olsa sorun etmem.
Kompleks yapmam sevinirim daha.
Yok kıskanmam
Hayır gurur duyarım
Yoo imrenirim