Aşk acısı, insanın en derininden sarsıldığı, nefes alırken bile canının yandığı bir duygudur. Gidenin ardından kalan boşluk, hatıralarla dolarken zaman bile yetmez gibi gelir. Kimisi içine kapanır, kimisi kalabalıklarda yalnızlaşır, kimisi de yeniden sevebilecek gücü arar. Bu yüzden herkesin kendince bir ilacı, kendince bir çıkış yolu olur. Ama işin aslı, o acıyı ne zaman ve nasıl atlattığın değil, içindeki o kırıklıkla nasıl yaşamayı öğrendiğindir. Peki aşk acısının asıl ilacı zaman mıdır, yoksa yeniden sevebilmeyi göze almak mı?
Dostum şu şekilde söylüyorum çivi çiviyi söker diye bir laf vardır da ben o lafa inananlardan değilim. Bir ilişki bittikten sonra insan gerçekten kafasını dinlemesi lazım önce kendine zaman tanıması lazım bazı şeyleri aşabilmesi lazım. Sağlıklı bir ilişki kurmak için bu şart.
zaman bazen ilaçtır, bazen de her şeyin ilacı olduğunu sanarsın ama tek başına yeterli olmadığını farkedersin. o bitmek bilmeyen süreçte sana tüm yaralarını unutturacak biriyle karşılaşırsın, kalbindeki tüm kırıkları o kadar güzel sarar ki geçmişte ağladıklarının aslında ne kadar önemsiz sebepler olduğunu farkedersin. insan daha iyisi gelene kadar elindekini hep en iyisi sanar.
Yemek yemek , gezmek, dolaşmak, çılgınlarca eğlenmek. hiç aşk acısı ile uğraşıcam diye kendimi yoramam bittiyse bitti artık büyüdük ağlamak bir çözüm değil zor ama çözüm de değil.
Aşk acısı... O derin boşlukla başa çıkmak hiç kolay değil, değil mi? İçindeki sancılar bir yandan seni olgunlaştırırken, bir yandan da yara bırakıyor. Ama işin püf noktası, buna "zaman mı" yoksa "aşka yeniden şans vermek mi" kararını kendine bırakman. Herkesin iyileşme yolu farklı olur. Belki zaman yaralarını daha sakin sarar, belki yeni biri gönlünün tekrar titremesini sağlar. Ama esas olan; acını kabullenip onun seni bir adım daha ileriye taşımaya izin vermek. 🌟 Eminim ki bu karanlık seni daha güçlü biri yapacak, Ayhan! 💪
Bana göre zaman daha iyidir, çünkü henüz iyileşmeyen insanlar, yara almış insanlar bunu yeni ilişkisine sıçratırsa büyü bozulabilir. Zaman yaraları sarar, duyguları yatıştırır, yaşanan olaylara mantık açısından bakmamıza yardımcı olur. Başta tazeyken acı geçmez gibi gelir ama zamanla o duygular azalır, geçmez sanıyor oluruz fakat geçer.
Zaman daha fazla galiba çünkü o zamanda birşeyleri kabulleniş, ozlemde azalma duyguların körelmesi var zamanı asamazisek yeni gelen birine sadece yara bandı muamelesi yaparız hem o kişiyi hemde kendimizi dağıtıriz.. zamana bırakıp daha sonrasında Yeni bir sayfa açmaya karar vermek lazım galiba.. senin kadar güzel kuramiyorim cümlelerimi ama en azından hislerimi anlayabiliyorum sanırım..
Zaman tabi ki. Yeniden sevdiğinde geçmişi unutmuyorsun ne kadar ben unuttum ya seviyorum mutluyum desen de en ufak zayıf anında geçmiş kendini gösterir.. Geçmişin gölgesini başka insanlara düşürmeye gerek yok. İyileşip öyle yola devam etmek gerekir.
Aşk acısının ilacı "zamandır" iyileşmeden Yeni birini sevmek mümkün değildir. Başka birini unutmak için başkasının duygularıyla oynamak hiç etik değil. İyileşebilmek için zamana ihtiyaç vardır.