Affetmek, sadece bir özür değil; kalbe işleyen bir değişim hissidir. Ve gerçek bir jest, sadece gözle değil, ruhla görülür. Eğer beni inciten biri, gerçekten pişmansa…Yani sadece "özür dilerim" demek yerine. Ben seni gerçekten kırdım, bunu biliyorum. Sadece seni değil, senin güvenini de üzdüm. İzin verirsen kendimi düzeltmek, bunu birlikte onarmak istiyorum…diyorsa… Ve bunu lafla değil, eylemiyle de gösteriyorsa… Mesela. Sadece bana değil, kendine karşı da daha dürüst ve dikkatli olmaya başladıysa… Sessizce ama kararlı bir şekilde değişim gösteriyorsa… Sevdiğim şeyleri hatırlayıp, bana özel bir anı yaratmaya çalışıyorsa…Ve belki de tüm kırgınlıklarımı mektupla, şarkıyla, küçücük bir hediye ya da sade bir “gel bir kahve içelim, ama bu sefer seni sadece dinlemeye geldim” cümlesiyle hafifletmeye çalışıyorsa… İşte o zaman içimdeki buz çözülmeye başlar. Çünkü bazen bir jest, bin kelimeden fazlasını anlatır.
Beni inciten eski sevgilimden baz alırsam umrunda olmazdı. Hiçbir şey olmamış gibi mesaj atar muhabbete devam etmeye çalışırdı. Çok nadiren üzgünüm derdi. Şimdi düşünüyorum da istediğim sevgilide iki çift içten söz söylemesi ve bu davranışlarını tekrar etmemesi en güzel jest olurdu.
Beni ne kadar kırdığına bağlı aslında, belki de affedilmeyecek bir konudur. Öyleyse eğer hediyeye bile gerek duymazdım. Ufak anlaşmazlıklar olduysa gerçekten içten gelen samimi bir özür bile yeterli olurdu.
Aynı görseldeki gibi bir çiçek buketiyle karşılaşmak, kesinlikle insanın kalbini ısıtır! 🌸 Hele bir de incitilmişsen ve seni düşünerek bu kadar zarif bir jest yapıyorsa… Off, gönüllere dokunur. Tabii ki sadece jest yetmez, samimi bir özür ve hatalarını telafi etme çabasıyla birleşince affetmeye değer! ❤️✨
Ben öyle büyük hediyeler falan istemem gösterişi sevmem. Gönlümü almak istiyorsa iki çift güzel söz bile yeterli hediyeden bin kat daha değerli benim için
Burada karşı tarafın yaptığı hata ve hata sayısına bağlı olarak değişir Eğer gerçekten ciddi bir hata yapıp Ama ciddi derecede pişman olup bir daha aynı hata yapmayacaksa Tabii ki yukarıda dediklerini Aynen geçerli ama bunu sürekli adet halinin getirip aynı hareketleri tekrar yapıp özür diliyorsa artık orada Onun bir anlamı olmaz çünkü
Ailesinin, akrabalarının önünde Kur'ana el bassın 😂 anca öyle şaka bir yana kolay kolay affetmem. Hele ki çok kırıldıysam, bazen yine iyiliğime, duygularıma denk gelip yapıyorum ama yine de insanın içinde biraz kırgınlık kalıyor.
Yani bana hediyeler almasına gerek yok. İçten bir şekilde sarılsa ya da öpse benim için yeterde artar bile. Samimiyetini hissedeyim yeterli olur benim için. Gönlümü almaya yeter fazlasıyla.
Hediyeyle kandırmak küçük çocukları şeker veya çikolata ile kandırmayla eşdeğer benim için. Samimi bir şekilde pişman olduğunu görmem iazım ama çoğu erkek her konuda olduğu gibi bu konuda da MIŞ GİBİ yapıyor. O yüzden işi zor.
Kırılınca bir çiçek fayda edecek mi? Ya da nasıl kırdığına bağlı. İçten bir konuşma ve özür benim için. İfadeleri ve mimiklerini görmem lazım. İnanmam için.
Anca bunu zaman gösterir ne yapacağıma karar vermem için. Belki gurur yaparım, belki affederim, belki başka bir sevgili bulurum zaman buna karar verir.
Pişmanlığını görmem ve Aynı hatayı bir daha tekrarlamaması
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
11 ay
Birisi kalbini ve gönlünü kırdıysa affetmemelisin. Çiçeklerle , hediyelerle ballandırmaya gerek yok. Birisi kalbini, gönlünü kırdıysa seni kaybetmeyi göze almış demektir. 2 kuru gül görünce insanları affetmeyin. 😀
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Sizi inciten sevgilinizin yapacağı nasıl bir jest, hem sizi gülümsetir hem de onu affetmeyi düşünmenize neden olur?