Birini çok seviyorsan, onu gerçekten özgür bırakabilir misin? Sevgideki bağlılık aynı zamanda bir kısıtlama mıdır?

Birini çok seviyorsan, onu gerçekten özgür bırakabilir misin? Sevgideki bağlılık aynı zamanda bir kısıtlama mıdır?

Keşke o kanatlar gerçekten bir meleğe ait olsa da kesmeden, bağlamadan, kırmadan, incitmeden, yüzde yüz güvenerek, arkamdan herhangi bir iş çevirmez diye düşünebilmenin samimi huzuruyla, ne kadar güzel uçuyor diye düşünerek, onu hayranlıkla izleyerek sevebilmek mümkün olabilseydi insan denilen canlıyı, güvenebilmek mümkün olsa, esasen insan istiyor ki, sevdiğine güvenebilsin, sevdiğine sırtını dayamanın rahatlığını yaşasın.. Günümüzde muazzam bir çıkar, menfaat ilişkileri var, kadın da erkek te birbirlerine sırtlarını dayamaya müthiş tedirginlik hisseder durumda. Kimseyi ne gerçek hayatta yaşarken ne sosyal medyada etkileşim halinde iken kontrol altına almak ta ne acı ki mümkün değil, artık kanatları kesmek te mümkün değil çünkü.. Herkesin maskeleri, sinsi planları, fake hesapları mevcut.. Gel de güven, güven de kanatları kesme.. Millet birbirleriyle şifreli kelimelerle flört edip insanları mal yerine koymaya çok alıştı maalesef.. Ahlâk âbideleri kesilen tipler, karakter jokerleri, gizli hesaplarda her türlü haltı yiyip herkesin gözü önünde ablam abim kardeşim diye takılmaca yapıp kendilerini zekâ küpçüğü zanneden beyinsizler ve omurgasızlar.. O kanatları kesmeyelim mi, şeytandan özel ders almış birtakım tiplerin kanatları olamaz zaten.. Takma kanatları olur anca..
Karakter jokerleri... O kadar güzel demişsin ki ve o kadar haklısın ki..
Dediğin gibi takma kanatlar ve o kanatları bırak kendi düşürsün sen çıkartmakla uğraşma ki joker'in gülümsemesi uzun sürmez, sürmüyor.
Sevmenin en gerçek hâli, birinin kanatlarını kırmadan, uçuşuna hayran kalabilmektir. Yanımda kalsın diye değil, kendisi olmakta özgür kalsın diye sevebilmek… Ben bunu öğrendim. Sevmek sahip olmak değil, dokunmadan da hissedebilmekmiş. Uçmak isterse gökyüzünü dar etmeyen, gitmek isterse arkasından ağlamadan hayır duası edebilen bir sevgiymiş esas olan. Biri yanımda diye değil, kendisi gibi mutluysa güzelmiş. Kanatlarını keserek değil, rüzgâr olup uçmasına eşlik ederek sevebilmeli insan. Çünkü sevgi, özgürlükle anlam kazanır. Ve en derin bağlar, zincirsiz olandır.
Kesinlikle
Ben teşekkür ederim 🌿
Kesinlikle, sevmek kanatları kesmek değil, tam tersine özgürce uçmalarına izin vermek demek.
Gerçek sevgi, karşındakinin hayallerine, kararlarına ve bireyselliğine saygı duymakla başlar. Onu kıskanmak ya da kontrol etmek değil; yanında güçlenmesini, büyümesini desteklemek, kendi kanatlarıyla uçmasını izlemek.
Kanatlarını kesersen, aslında sevgi değil, sahiplenme ve kontrol vardır orada. Benim için sevgi, özgür bırakmak, güvenmek ve birlikte daha yükseklere çıkmak demek.
Katılıyorum
Teşekkür ederim🌸
🤗.
:)
Sevdiği kuşun kanatlarını keserek yuvasına alıştıran kuşçular geldi aklıma. Ve itaat için dövülen köpek ve atlar.
Bize sevmeyi yanlış öğrettiler.
Çok nokta atışı bir yorum oldu ve pain point bir noktaya değindin. Teşekkür ediyorum 🌿
Teşekkür ederim
Ben teşekkür ederim 🌿
Cevap
25Cevap
Kimse benim tutsağım değil, öyle hissetsin istemem. Zaten ait olduğu yerin kıymetini bileceksin biriyle olmak isterim..
Kesinlikle
Sevdik de ne oldu? Hiçbir şey 0 o yüzden gifip tavuk kanat yiyeceğim en guzel kanat çeşidi xd
Haydaaaa :D Çıtır tavuk kanat iyidir ssjjsjsjs
Efsane tat
Böyle bir marka var bu arada ahahahsjsjjskd
İşte o marka bana ait diyor musum bdvd
youtube.com/shorts/P_4KGe4NaWU?si=Q4eziUxqHpFtlKj_ shjshdhdjjsks
Puahahha
Ahahhahsjdjdjkd
Hissem var binde 1 xd
youtube.com/shorts/lfsZ-6aoFlE?si=5mAIF274cljFjnjE shshdjdjjdjdkd
Bunların ikisi efsaneydi xd
Biliyüüruüüm, tepkilerim de aynen öyleydi shahhabshsjdjd
😂😂Bende anlatan gibiydim anlatıp duruyorum xdx bak dünya söyle yarın böyle diger gün söyle
Ben de aynen şöyle, he kanka aynen kanka çok haklısın kanka (içimden bugün ne yesem la acaba :ddd) sjshhdnsjs
Ne yicen xd
Çıtır kanat tavuk cd
Yok onu bu soruyu sorunca sipariş ettimdi ahahshjsjdjd az ozliyim :ddd waffle çekti canım waffle isticem shshsjsjsj
Benim yerime de ye ben rejimdeyim 65 kiloya düşmeye çalışıyorum keşke kilolar asansörlü olsa hemen tek tuşa basıp inip çıksak xdxd
Afiyet olsun bana da ayirmazsan rüyanda karabasan gör xd
Bana sen niye şimdi beddua ettin shshsjdjdjd
Niye senin için kilo alayım yaf :ddd
Tamam değiştiriyorum akbasan bassın xdxd
Yap bir iyilik cennete gir xdxd
İyi tamam yaf yerik :dd
Erik mi dedin sen hemen erik dalı dinlemem lazım angaraliyjz biz dinlemeden olmaz xd
Yerik dedim yerik yaf shshshjsjsk neyse hadi dinle bari https://youtu.be/P6KTCcdLZAE?si=mwA0NL6BkyEPE32v
Hoppa hoppa aman düşmeye gelmez eller oynasın eller xgbd günaydın thenk yui veri maç
Güno, welcome ifenim
Welcome tu tu du du dudu dudu dilleri lıkır lıkır içmeli gidip dinliyorum xd
Ahahhahahshs enerjin bol olsun
Kaynak güneş boldur xd
D vitamininden sevaplaniyoruzdur :dd
Sevap güneş is coming body xbd
Sun riseeee
Sunshine
Sunflower
Sun ne diyuysun da xd
How to make conversion end, here is a simple djdjdkdkd
Sjshsjsjks
Merhaba,
Hayır, çağdaş geniş modern değilim! 😅
Hem bu kanatları kesmek değildir, aşka sevgiye sevilene sadakattir! 😅
Geniş ilişki istiyorsa rahat öylesi de çok! 😅
Sevebilirim evet
Adam ya
Teşekkür ederim sende
Adamın dibiyim he sjhsjsksks Eyw
Adamın ham maddesi sdfsdf
Yahhh Barışşş 😎 Öhöm öhöm eyvallah sjshsjsjs
Sevebilirim …
—————
En güzel hayallere , ümitlere , güzelliklere , gönlümüzden gönlümüze , kalbimizden kalbimize beraber kanatlanıp uçabiliriz. Bireyin en doğal hakkı özgürlüktür. Başta nasıl sevdiysem öyledir. Ve o kanatlarını hafifletmeden , inciterek asla sevmem.
👏🏻👏🏻
☺️
O yüzden de her daim karşı tarafın özgür olmasını ve bu özgürlüğü sürdürecek şekilde bir ilişki olmasından yanayım. Aksi takdirde ilişkinin samimiyeti ve inanılırlığı şüphede kalır. Bu arada soruların çok iyi ya. 😃
Katılıyorum, Teşekkürler 🌿
Rica ediyorum. Sitede nadir bu kadar kaliteli soru soran kullanıcı var da 👏👏
Teşekkür ederim tekrar 🤗🌿
Rica ediyorum. Sen aynen böyle devam et o yüzden. Hele de sorularını malum sorular arasında çölde bir vaha gibi düşününce bi de 😌
Ahhahaaha aklıma estikçe paylaşıyorum, sürekliliği olur mu emin değilim ama teşekkürler 😃
Sen teşekkür ben rica derken uzar gider. İkide bir kulağına fısıldayıp soru sorman için tetikler dururum 😃
😃😃 Peki
O yüzden takibe almakta fayda var seni 🙃😃
🙌🏻🙆🏻♀️
Takipleşebiliriz istersen 😀🌸
Hayır 😃 eskiden gece hayatı olan biri hayatıma girdiği an bundan mahrum kalmayı bilmeli. Günahı sevabıyla sevmek çok ayrı bir durum tıpkı."İç içe iki kaşık gibi olmaktır. hataların ve sevapların örtüşmesini gerektirir..."
En azından dürüstsün
Şu son cümle çok doğru bu arada
Teşekkür ederim 🩷
Ben teşekkür ederim 🌿
Kanat deyince tavuk kızartması geldi aklıma :)) sevdiğimin kanatlarını kesersem onu üzüp kırmaz mıyım? nasıl yapabilirim hayatımın anlamına ve hangi yüzle seni seviyorum diyebilirim 🥲
Herkes bi aç bugün sjshdjsjsk az önce sipariş verdim bende 😂 hayır soruya bak bir de ahahahahhahaha
Çok doğru dedin bu arada, katılıyorum
Ben masumum hakim bey sjshsjsjks deşkür ettimmm 🌿
Evet güvenmeyeceğim birini istmemem.
Güvendiğim birinin de kanatlarını kesmem, bilâkis ona kanat olurum
Çok doğru
biriyle bir yola girdiginde tek başına olan özgürlügün olmuyor o yüzden bazı mantık cerçevesinde yapılmaması gerekenleri 2 tarafta yapmazsa gayet kanatları kesilmeden özgür olunabilir
Mantıklı
sevgi belirli alanda uçmak gibidir, uzaklara uçabilecek kuş ne bu alanın ne de bu alanı ısıtan güneşi benimseyebilir
Şairane bir yorum oldu 🌿
Bırakınca ham yaparlarsa o mutluluğu boğazlarına dizerim gerek yok böyle atraksiyonlara otursun oturduğu yerde oturaklı olsun 🤦🏻♀️
Zaten o zaman anlıyorsun ya kim olduğunu, en azından ben öyle düşünüyorum
Özgürlük herkese göre farklı bir anlam taşır. Hiç kimse eşli olmadan önceki hali gibi kusursuz bir serbestlik içinde yaşayamaz. İşin içine kıskançlık girer, üçüncü şahıslar girer, aileler dahil olur
Aga be Malefiz in de kanatlarını sevip güvendiği adam kesmişti
Evet 😢
Bir kelebeği çok özgür bırakırsan, kaçar. Çok sıkarsan da, ölür. O yüzden her zaman denge önemlidir Hancock'cuğum. Denge... Denge... Denge... Tamam mı? 😄
Diyorsun 😄 tamam Luffy-chan sjshhssjksks
Nasıl uçacağını biliyorsa kanatlarına müdahale etmek aklıma bile gelmez
Öyle olmalı
Kanatlarını kesmem ama kendini törpülemesi gerekir. Törpülenmeyen şeyler zamanla yıpratır
Anlıyorum
Kesinlikle, sevgi özgürlüktür, kanatlarını kesmeden sevmek en gerçekidir.
Katılıyorum
Baktım olmuyor yoluma bakarım üç günlük dünyada üzülmeye değmez konular
Bence de
Mesele kanat kesmek değil, kanat takmak aslında.
Bak bunu kızı yemeğe çıkarınca kullan 😂
Sevdim, çok doğru
Özgür bir kuş olmasını isterim zaten. Benimleyken ben gibi olsun. Rahat olsun. Severim.
Kendisi dışında bir objeye çevirmeye gerek yok. Katılıyorum sana..
Sen animeci misin 😃
Pek sayılmaz 🤪.
Hiii olsun 😂😂
Kova burcuyum ben kısıtlamam ve kısıtlanamam.
Kova burcu değilim ama ben de öyleyim
Koç
Neden 😄
Ben öyle değilim, bana yapılması da hoşuma gitmiyor. Bilmiyorum evlerle, doğum haritası felan ile ilgili sanırım
Anlamıyom zaten boş ver sjhsjsks
Ahhahaaha peki
bi kuş misali oraya aitse asla kanatlanmaz ama bir kanarya bir kartala aşıksa o iş zor sadece, sevmek, değil sana ait olanı sevmek daha güzel
Anlıyorum
Tâbi ki severim beraber uçarız o kanatlarla.
Ne güzel dedin 🌿🕊️
Kanatları yorgan yapsak olmuyir mu
🤦🏻♀️
Bu arada özgür bıraktığında hala sana geliyorsa senindir gerçi umursamayinca daha çok geliyorlar bırakmak gerek
Mantıklı
En sevdiğim üyenin sorusuna mantıklı cevap vermem gerekirdi zaten
😊🌿
Noldu kelebekler mi uçuştu yoksa he he kesin öyledir mi dedin
İkisi de değil
Geçen konuşurken iyi gelmiştin ondan böyle dedim yanlış veya samimiyetsiz gelmesin
Anlıyorum, teşekkürler 🌿
Güveniyorsam kanatları ile Bölüm severim 🙂
@Ebru2777 ne diyo bu yine romantizm mezarda ters döndü
👏🏻🌿
Mangal kanat bende seviyorum
youtube.com/shorts/mUi8Bo-q7Vw?si=ccQ8N6d3kU4ZYYDE
Beni kurban edemezsin dhhd
Neyse sana bu kadar kanat geren biri olamaz o yüzden seni sürgün ediyorum hadi eyvallah djdj
Aklıma Malefiz geldi😿
Soruyu sorarken benimde aklıma o geldi 😢
😿
kesersem daha iyi kanatları takmak içindir
🤔
Vahşice koktu da buralar
Ben anlayamadım demekki
Daha iyi olduğunu sen düşünüyorsun ya değilse?
Öyle olmalı
Başkaların kanatları batar hep başkasına
Radarına herkesi almayacaksın işte
Güven olan yerde kısıtlama olmaz bence
Bence de
Demekki 😃
Severim ben
Adam ya
He ya safozum
Küfür mü ediyon bana ne diyon 😂
Hahah yok safim diyorum kendime🤣
Heee safozum diyince safiyim mi demek istedi ne diyor filan ne alaka dedim sjsjsjks safozum da iyiymiş
Hahahhaha evet safozluk iyidir hahah
Kullanırım ben bunu sjshsjsjks
Olur hahahha
Okie :ddd
kanat bile olurum
👏🏻👏🏻
Evet ben severim.
👏🏻👏🏻🌿
😊❤️
Neyi
Neyi derken 😃
Tavuk kanadi mi
Çıtır tavuk kanadı çekti canım he şimdi :ddd
Benimde çekti senin yuzunden bdbdb
Benim yüzümden mi sen dedin tavuk kanadı diye :ddd Sipariş verek bari sjshsjsjks
Afiyetler oluversin o zaman hdhh
Deşkür ettimmm
Ricalar
Kanadim lazim banq
Kim kesti kanatlarını
Yaahhh bulalım sana kanatlarını
Bulamazsam sonra küsme :dd
Haydaaa niye 😂
Yahu tamam da bulamayadabilirim yani öyle Bi olasılıkta var şimdi :ddd sen küsme o yüzden
Ahahahahhaa iyi tamam anlaştık :ddd
evet denerim.
👏🏻👏🏻
Bakarız
Çoook zor ya o
Biz zorlaştırıyoruz bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?