İnsan bazen her şey yolundayken bile birine ihtiyaç duyar. Sadece sevilmek değil gerçekten hissedilmek ister belki de. Ama bu ihtiyaç hep duygusal bir boşluktan mı gelir?
Bir insan neden ilişki ister?

İnsan bazen her şey yolundayken bile birine ihtiyaç duyar. Sadece sevilmek değil gerçekten hissedilmek ister belki de. Ama bu ihtiyaç hep duygusal bir boşluktan mı gelir?
Bir insan neden ilişki ister?

Bir insan ilişki ister çünkü kalbi tek başına atmaktan yorulur, gün sonunda suskunluğunu paylaşacak bir yürek arar. Her güçlü anın, her kırık cümlenin içinde bir tanık olsun ister; iyiye, kötüye, en çok da kendine. Yalnız kalınca eksik hissettiğinden değil, tamamlanmak için değil, ama birlikte büyümek, birlikte yıkılmak, birlikte ayağa kalkmak içindir bu istek. Sarılınca susan bir huzura, göz göze gelince anlatılan o sessizliğe ihtiyaç duyar. Çünkü bazen bir hayatı paylaşmak, hayatın ta kendisi olur. Sıradan anların bile anlam kazanması, sadece bir başka kalple mümkün olur.
Merhaba,
O insana bağlı! 😅
İlişkide gözüm yok ve hiç olmadı. Sadece yuva kurmak istedim. Başlangıçlarımda onun üstüne oldu! 😅
Evlilik Allah'ın emri peygamberin sünneti ve imanın yarısıdır!
En güzel aşk helal olan aşktır ve evlilik ile olur olmalı!
Yuva kurmak isterim!
Yârim yoksa yalnızım yüzlercesi de olsa etrafımda çevremde önemsiz! 😅
Yoldaşı olmalı insanın hayatı olmalı hayatını anlamlaştıranı...
Doğru zamanın daha gelmemiş demek ki brom.
Kim bilir belki de 😅 zamanın da canı cehenneme Selin 😅 zamanların da canı cehenneme 😅
Gerçekten öyle ya, gerçekten öyle...
Hahaha 😅mutlu akşamlar gönlünce olsun 😅
Amin senin de öyle. ☺️
Doğamız bunu gerektiriyor bitanem ❤️
❤️
Yanlız olmamak için , seni anlayan , seninle aynı zevkleri paylaşan kişi ile bu zevkleri beraber yaşamak için.
Bence ilişki istemek sadece bir boşluğu doldurmak değildir; paylaşmak, anlamak ve anlaşılmak ihtiyacıyla ilgilidir. İnsan bazen hissettiği güzellikleri biriyle büyütmek, hissetmediği şeylere dokunmak ister. İlişki, sevgi kadar bir huzur ve uyum arayışıdır. Hem de kim istemez minik aşk filmleri gibi anılar yaşamayı? ❤️✨
Cevap
20Cevap
Muhtemelen hayatında her şey yolunda gidiyordur neden biraz dert edinip başıma bela almayayım aksiyon olsun der sanırım🤣
Güzel soru 2 seyden dolayı ya yalnız kaldığı için ya da gerçekten sevdigi için yalnız kalmamak icin yapanlar ilişki aşk yaşıyor denilemez ama aşkın zaten tanımı derin duygusal bağ kurmak demek yani ilişki demek aşk demek
Galiba gerçekten sevmek ve sevilmek istediği için veya da yanındaki kişiyle mutlu olmak istediği için olabilir
Şimdi, sizin sebeplerlw benimkiler farklı.
Çoğunuzun, duyhusal ve dürtüsel. benimki HEGEMONYA ihtiyacı.
Kiminiz, sevip mutlu olunca biter, veya, dürtü tatmininde.
Benimki , patolojik karşılanabilecek bi sınırsızlık..
(Kimse eleştirmesin, çoğunuzun n'olduğunu biliyorum.. ridofme özellikle sen. Ve, gwt'ın garısı, sen iki)
Bir insan ilişki ister çünkü yalnızlık bazen en kalabalık anlardan bile daha sessizdir. İnsan sadece sevilmek değil, hissedilmek, anlaşılmak ve yanında birinin olduğunu bilmek ister. Bu ihtiyaç her zaman bir boşluktan değil; bazen de kalbin paylaşmaya, büyümeye ve birlikte daha iyi bir hayat kurmaya olan doğal arzusu, yaşamın en saf haliyle anlam kazanma isteğidir. İlişki, bir tamamlanma değil; birlikte yol alma, keşfetme ve yaşama cesaretidir.
Kaşındığı için. Üzülüp ağlamak için. İlişkinin insana kattığı hiçbir iyi şey yok tamamen psikolojik travmalar sebebi. Şu KS de 2 yıldır aşk ilişkilerinde geziyorum o kadar da yorum yapmış insanım sana yemin ediyorum 1 tane sağlıklı düşünceler içinde olan insan görmedim çünkü eski sevgililerinden veya ilişkide yaptığı hatalardan dolayı kafayı yemişler belki bende öyleyimdir belli bir yaşa geldik belli bir yaşanmışlıklarımız oldu ama ciddi söylüyorum normal insan yok memlekette.
İlişki yemek içmek gibi insanın fizyolojik bir ihtoyacidir. Nasıl merak ediyorsan yemek yiyip su tatlı hityacin varsa oda öyle bisi
Sen neden istemiyorsun peki
Kendim için sormadım. Çok şükür mükemmel bir ilişkim var. ❤️
Oo iyiymiş
Duygusal boşluğunda sevilme ihtiyacımda yok değil hani ama bu adamı Türkiye de bulamıyorum diyerim ki buldum bende bir kusur görür benden ayrılmak ister diye ülkenin adamlarından hem nefret ediyor hemde çok korkuyorum
Basit kisiliktirr... kendine yetemiyordur bir baskası olmadan hayatına devam edemiyordur... kalite sorunu vardır...
Sevgi ve ilgi görmek istediği için olabilir, sevilme duygusunu yaşamak için belki de.
Sevginin ne olduğunu bilmek işte ne yazık ki ben hiç bunu tatmadım
Bu ihtiyaç aç gözlülükten ve yetersizlikten.
Yalnızlık sıkıcı oluyor ve insan sosyal bir canlıdır yaratılışımız böyle yani
Bu fıtri bir durum
Kadınlar erkekler için erkekler kadınlar için yaratılmışlar
Rabb'im bizleri zaten eş olarak yarattı değil mi o hissi yaşamak için bir erkek ve bir kadından
Kim ne ister isterse güzel ister ama ben hiç istemedim isteyemedim daha doğrusu 27 senedir isteyemedim ilişkim maalesef hiç olmadı
İçindeki boşluğu doldurmak icin
Evlenmek için ne için olabilir.
Sevmek ve Sevilmeye ihtiyacı olduğu için..
Duygusal boşluğu doldurmak icin.
özentilikten istiyor çoğu
Yalızlık ilgi sevgi ihtiyacı
Çünkü her kalbim ve ruhun dengine ihtiyacı vardır.
doyumsuz olduğundan farklı tat arayışı vs
Hobby olsun diye
Sevgiye muhtaçtır
Herşeyin tam olması lazım
A z mış olduğundan
Niye acep
Sevgi için
Çünkü yalnızlık Allah'a mahsus
Sevilmek ve recm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?