- Aşk İlişkileri konusunda 976 cevap paylaştı.
10 ayCiddi ilişki isteyip de ciddiye dönecek olması karşısında korkmak aslında çok doğal bir duygu. Çünkü “ciddiyet” beraberinde sorumluluklar, beklentiler ve bazen de değişim getiriyor; bu da bilinmeyene karşı bir endişe yaratabiliyor.
Bir yandan samimi, derin bağ kurmak isteriz ama diğer yandan özgürlüğümüzün, rahatlığımızın kısıtlanacağını düşünmek korkutabilir. Geleceğe dair belirsizlikler, olası hayal kırıklıkları veya kırgınlıklar da tetikleyici olabilir.
Bence bu korkuyu anlamak, onunla barışmak önemli. Korku, bazen koruyucu bir refleks gibidir; ama aşk ve güvenle desteklendiğinde, bu korku zamanla yerini huzura bırakabilir...
02 Yorumla
Soran10 ayaşk olursa geçiyor ama karşımdakinden başta hoşlandıysam ve daha ileriye içimde taşıyamadıysam bu zamanla azalıyor
Soran10 aybunu da anlamış değilim
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 10,1b cevap paylaştı. Ciddi ilişkinin sorumlulukları ve riskleri olduğundan endişe ve tedirginlik içine giriyorsun. Doğru bir insan karşına çıktığında bu kaygıların korkuların cevap buluyor iyi yönde.
07 Yorumla
Soran10 ayevet ona giriyorum ama bunun çözümü yok mu
- 10 ay
Çözümü var. Karşındaki insanı iyi tanımakla başlamalısın. Karşındaki insan evlilik öncesi bel altı muhabbetine girmeye çalışıyorsa veya psikolojik olarak sorun belirtileri gösteriyorsa fişi direk çekmelisin. Diğer yandan kafa yapına uyumluysa anormal bir huyu yoksa biraz daha mesafeleri azaltabilirsin.
Soran10 aydeniyorum yapamıyorum
- 10 ay
Yanlış insana denk gelmekten sende ne yapacağını bilemez hale gelmişsin Allah yardımcın olsun kötü bir devirdeyiz.
Soran10 ayaslında doğrusunu da buldum ama başta ısınıyorum sonradan ısınamıyorum
- 10 ay
Kova veya terazi burcu olabilir misin
Soran10 ayhayır akrep
- Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı.
u 10 ayMerhaba, sonradan ya bu kişi kötü çıkarsa veya üzülürsem diye çok kaygılanıyorsunuz bence yani ana nedeni bu bence. Böyle bir riske girmek sizi korkutuyor haliyle.
01 Yorumla
Soran10 ayevet, evlilik de korkutuyor.
Gizli Üye(36-45)10 ayAl benden de o kadar, kimseye ilgim oluşmuyor zaten Allah'tan da olsa paniklerim sanırım keyfim rahatım bozulacak diye. Olacak gibi olsa ne oluyoruz diyorum 🤣 en iyisi çözümü kimseyle baştan hiç tanışmamakta buldum ama bir yandan da çiftler görünce insan istiyor ben de şöyle olsam diye
03 Yorumla
Soran10 ayevet başkalarını gördükçe daha fazla istiyorsun
Cevap sahibi10 ayYok tam değil, öyle olsaydı yıllardır yalnız olmazdım. Çünkü güzel tarafı 1 ise derdi de yüz kimseyi çekemem 1 tane güzellik için
Soran10 aysende haklısın valla doğru söze ne denir
Yapay Zeka Cevapladı
Ciddi ilişki isteyip ciddiyet korkusu yaşaman çok doğal bir durum aslında! Bu, belki sorumluluklar veya beklentilerle ilgili olabilir. İnsan bazen bilinmeyene adım atmaktan çekinir. Kalbin yeni bir seyahate hazır ama zihnin temkinli diyebilirim 🧡. İlişki, iki kişinin ortak bir dansı gibi; zamanla, birbirinizi tanıdıkça ritminizi bulacaksınız. Kendi korkularını ve duygularını fark edip bunları sevgilinle paylaşman bence rahatlatıcı olur. Açık iletişim, böyle endişeleri aşabilir. Unutma, ilişkiler aşkla başlar ama sabır ve güvenle büyür! 🌼
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 261,5b cevap paylaştı.
u 10 ayöz güven düşüklüğü
01 Yorumla
Soran10 ayne alaka özgüvenle? gayet güzelim ve özgüvenim var.
Bence bu, "yakınlık korkusu" veya "bağlanma korkusu" olarak da adlandırılabilir ve genellikle bilinçaltımızdaki bazı köklü inançlar ve geçmiş deneyimlerimizden kaynaklanır. Daha önceki ilişkilerinizde büyük hayal kırıklıkları, aldatılma, terk edilme gibi acı verici deneyimler yaşadıysanız, beyniniz bu acıyı tekrar yaşamamak için kendini korumaya alır. Ciddi bir ilişki, bu acının tekrar yaşanma potansiyeli anlamına gelebilir ve bu da korkuyu tetikler. Ciddi bir ilişki, beraberinde sorumluluklar, beklentiler ve yükümlülükler getirir. Partnerinizin beklentilerini karşılayamama, iyi bir partner olamama veya ilişkinin gerektirdiği fedakarlıkları yapamama korkusu taşıyabilirsiniz.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 585 cevap paylaştı. bu gayet normal ilişkiyi bir şekilde yaşıyıcak biri bulunurda o kişi ne kadar güvenilir biri olur bu gayet korkutucu aslında ama sonunda birşeyi istiyorsan adım atmadan bilemezsin belkide korktugun kadar kötü bir şey olmuyucak hatta kafanı duvarlara vurucaksın
01 Yorumla
Soran10 ayhiç güvenim yok ki
10 ayİleride sorumluluk sahibi olmaktan korkuyorsun belki de
18 Yorumla
Soran10 ayevet, korkuyorum. ya anlaşamazsak bir şey olursa diye.
- 10 ay
Bırak bu düşünceleri eğer karşındaki insan iyi biriyse böyle ilişkiler deneyimlemeden öğrenilmez çırak olmadan usta olunmaz
Soran10 ayelimde değil ki bırakamıyorum
- 10 ay
İlişki yaşama evlenmeden sadece konuş sohbet et eğer herşeye rağmen niyeti ciddiyse bir müddet sonra bu duruma alışırsın kendine güvenin gelir
Soran10 aykarşımdakinin onu aramamasına dikkat ediyorum zaten ama yine de olmuyor
- 10 ay
Sen kendini ağırdan al gerçekten seven niyetini belli eder zaten
Soran10 ayzaten atlayacak birisi değilim
- 10 ay
Tamam
Korkulu kaçıngan bağlanma olduğu için. Bu kişiler ciddi ilişki, yakın ilişki kurmak da zorlanır..
18 Yorumla
Soran10 ayhayır aslında hiç zorlanmıyorum. yakın olmayı seviyorum. hatta karşımdaki uzak olsa üzülürüm.
Soran10 ayfazla seven kişinin ben olması korkutuyor. ama diğer yandan ileride ya ben onu sevmeyi ya da ben onu sevmeyi bırakırsam diyorum. yine de herkes korkarak başlıyor ilişkiye. ama ben ciddiye döneceğini hissettiğimde yalnız kalmak istiyorum ama özümde yalnız olmayı da istemiyorum.
Soran10 aynasıl geçirmem gerekiyor
Soran10 aydoğru olabilir teşekkür ederim
- Aşk İlişkileri konusunda 707 cevap paylaştı.
10 ayBu nasıl bir düşünce hem istiyorum hemde istemiyorum diyorsun 😃😃
138 Yorumla
Soran10 ayistiyorum ama evliliğe kadar gidecek olması korkutuyor, geriyor beni.
- 10 ay
Neden korkutuyor seni neyden çekiniyorsun
Soran10 ayileride bitmesinden
- 10 ay
İlerde Bitmesin diye düşünüyorsan ki haklısın ama bu senin elinde olan bir şey değil ki eş seçimin çok önemli
Eş sana baharı yaşatır
Eş gelir sana cehennem mi yaşıtir
Baharı yaşatan ile ölüme kadar gitmek istersin ki herkes ister 😃
Diğeri ise biraz önce bitsin de kurtulayım diye dua edersin 😃
Soran10 ayyanlış kişiyi seçmek korkutuyor. doğru insan pek kalmadı. ve birisine fazla duygu beslediğinde bunu kullanıyorlar. ben karşımdakine değer veren birisiyim. ama bu değeri alıp yere atarsa üzülen ben oluyorum.
- 10 ay
İşte yine dediğim şeye geliyor eş seçimine 😃 dediğin gibi o kararı iyi vermen gerekiyor yanlış seçersen bedelini yine sen ödersin 😊 doğru insan tabiki var denk gelir mi sana bilmiyorum, evet ne yazık ki günümüzde duygulari kullanan erkek sayısı çok fazla, değer verip değer görmemek insanın canını acıtır anlıyorum seni, o yüzden seçimini çok iyi yap ki , sana değer ve seni el üstünde tutan biri olsun, üzülme ve her günün neşeli güzel bir hayatın olsun 😊
Soran10 aymaalesef sütten ağzı yanan yoğurdu kaşıklayarak yermiş. artık o değeri fazla göstermiyorum. ve teşekkür ederim inşallah öyle olur
- 10 ay
Atasözleri insanın başına gelince de daha anlamlı oluyor 😄yani değer verip vermemek senin elinde ona bir şey diyemem, umarım hakkında hayırlısı olsun
Rica ederim inşallah
Soran10 ayevet 😅 tekrardan teşekkür ederim, seninde öyle olsun
- 10 ay
😄 benim ağzım çok yandi o yüzden anlıyorum seni 😄bende teşekkür ederim 👏 ve rica ederim 🤣
Soran10 aysende mi değer veriyorsun dkdndk
- 10 ay
Evet bende sevdim mi çok değer veriyorum sahipleniyorum🤣ama sonu pek iyi gelmiyor çok şey yaşadım
Soran10 ayay hayır ben sevmesemde karşımdaki insan diye veriyorum o da ayrı bir seviye sanırım 😹😹
- 10 ay
Seninki gerçekten başka bir seviyeye 🤣🤣 yinede herkes değer verme üzülürsün 😉
Duygusal birisin beliki
Soran10 ayevet aşırı duygusalım
- 10 ay
Ya kıyamam 😄kaç yaşında merak ettim
Soran10 ayben mi? 21 yaşındayım
- 10 ay
Anladım sen daha hayatın baharındasin 😃 evlilik için erken değil mi?
Soran10 ayevet evet erken ama erkenden çözmezsem bu durumu kimseyle olamam
- 10 ay
Anlıyorum sen diyorsun ki ben işimi garantiye almak istiyorum ondan emin olmak istiyorum o benim ben onunum demek istiyorum 😃 umarım istediğin gibi olur
Soran10 ayhayır, garanti olsun diye değil. amacım birisiyle anlaşıp anlaşamayacağımı görmek. çünkü doğru kişiyi bulmak gerçekten zor. eğer hiç kimseyle sevgili olmayayım, yaşım gelince biriyle olurum dersen, bu seni yanlış kişiye götürebilir. çünkü artık düzgün biri bulmak çok zorlaştı.
- 10 ay
Aslında birazda kendini denemek istiyorsun sanırım, ciddi bir ilişki olarakta, daha önce böyle ciddi bir ilişkin olmadi mi?
Evet katılıyorum sana doğru kişiyi bulmak gerçekten zor, ilerde olurum dersen o zaman da bilmediğin ve yaşamadığın duygularla yanlış yapmaktan çekiniyorsun o yüzden şimdi olsun diye düşünüyorsun 😊
Soran10 ayoldu ama berbattı. şu anda neye göre seçeceğimi biliyorum. ama sonuçta insanız bazen olur olmadık yerde olmuyor diyoruz.
- 10 ay
Neden berbattı anlatmak ister misin?
Şimdi neye göre seçeceksin merak ettim 😊
Dediğin gibi insaniz bazen olmuyor
Soran10 ayşöyle sürekli ayrılıp barışıyorduk ve her seferinde başka kıza gittiğini öğreniyordum. 1 gün bile ayrılsak başkasında bitiyordu.
- 10 ay
Bitmesi senin için çok hayırlı olmuş 😃 verilmiş bir sadakan varmış derler ya😃😃 öyle ilişkiden erkekten ne sevgili olur nede koca şahsi görüşüm
Soran10 ayyok yok olmaz zaten. Allah bildiği gibi yapsın. keşke daha erken bitseydi.
Soran10 aymuhtemelen hayırlı olmadığı için Allah sürekli ayırıyordu ama ben anlamamışım.
- 10 ay
Olsun yine de bitmiş senin için hayırlısı olmuş 😊
- 10 ay
😃 Allah bana o kadar işaret verdi ama ben geç anladım diyorsun çok iyisin ya😃😃
O zaman işaretlere dikkat et artık 😉😃😃
Soran10 ayaynen öyle diyorum ederim anlarsam 😅
- 10 ay
Anlarsın diye düşünüyorum ağzın yanmış bir kere 😃😃 teşekür ederim güzel sohbetin için 👏
Soran10 ayrica ederim
- 10 ay
Kendine iyi bak işaretlere dikkat et 😃 umarım her şey istediğin gibi olur 👏
Soran10 ayayy umarım dikkat edebilirimm. teşekkür ederim🌸🌸🐣
- 10 ay
Rica ederim 😉 dikkat etmeye çalış 😃 zorlandığın yerde bana danış 😃😃
Soran10 ayaklımda...
- 10 ay
😃😃 iyi o zaman
Gizli Üye(25-29)10 ayCiddi iliski ariyorum uygun olursa tanismayi isterim
16 Yorumla
Cevap sahibi10 ayOlur mu
Soran10 ayyok.
Cevap sahibi10 ayNeden ki
Soran10 ayistemiyorum sadece
Cevap sahibi10 ayTamam peki rahatsiz ettim kusura bakmayin
Soran10 aysorun değil
10 ayBende istiyorum Şu an saatlerce günlerce lakin yok
10 Yorumla
10 ayGenel hayatında da sorumluluk almaktan kaçan birisin muhtemelen en küçük kardeş falan misin
07 Yorumla
Soran10 ayevet küçüğüm
- 10 ay
Psikoloji işte 😊
Soran10 ayyani bilmiyorum olabilir ama düzeltmem gerekiyor
- 10 ay
Sorumluluk al bir şeyleri başardığını görmek güvenini artırır. İlişki ise biraz kumar gibi doğru kişiyi seçersen korkun zaten kalmaz
Soran10 ayaslında ilişkide seversem yani aşık olursam o his geçiyor. ama yanlış kişiye olunca bir kere... bir daha olması zor gibi
- 10 ay
Emin ol yalnız değilsin 🙂
Soran10 aybiliyorum değilim ama işte... kimseye de güven olmuyor zaten bu devirde. döngüde kalmış gibiyim
10 ayÇünkü seçeneklerinden vazgeçmek istemiyorsun.
076 Yorumla
Soran10 ayhangi seçenekler?
- 10 ay
Gençsin, güzelsin ve çevreden hala yoğun ilgi alıyorsun. Seçenekler (erkekler) arasında seçeneksizlik yaşıyorsun. Büyük bir dondurmacı dükkanında ne isteyeceğini şaşıran çocuk gibisin. Dondurma dolabı o kadar büyük ki 50+ çeşit dondurma görüyorsun. Hangi iki çeşidi seçeceksin? Hangisi seni mutlu edecek? Birini alsan aklın diğerinde kalacak!
İlerleyen yaşlarda bu seçenekler yok olacak. Her zaman bu şekilde gidecekmiş gibi hissediyorsun. 25 yaşını geçince seçenekler azalmaya, 30 yaşını geçince de sıfırlanmaya doğru hızla azalır. Prime döneminde yüksek değer erkekleri hiç çekinmeden eliyorsun, çünkü başka yüksek değer erkeklerden de talep görüyorsun ve bunun sonsuza kadar süreceğini düşünüyorsun.
Soran10 ayaçıklaman iyi hoş da en güzel hangisi bana uyacak nasıl emin olacağımı bilmiyorum.
- 10 ay
Bunun formülü aslında o kadar basitkidm at anlatayım. Hipergamiyle ilgili
Soran10 ayburadan anlatsan?
- 10 ay
"Kadınlarda hipergami" bunu araştır o zaman kendin.
Soran10 aybaktım ama dediğin şeye çözüm neresi?
- 10 ay
Basit: Hipergamini her dalda tatmin eden "ilk" kişi ile evlenmek.
Soran10 ayinternette şu yazıyor: erkeğin kadından sosyal, ekonomik, eğitim düzeyi olarak daha yüksek konumda olması.
- 10 ay
Her konuda senden üstte olması şart. Yaş boy ve diğer özelliklerde. Tip en son geliyor ama senden daha tipsiz olmamalı.
- 10 ay
Bu şekilde olursa erkekte mutlu oluyor kadın da.
Soran10 ayyani evet hoş olabilir ama korkumla alakasının fazla olduğunu düşünmüyorum
- 10 ay
O korku senin içgüdülerinden geliyor. Demek ki hipergamini tatmin edecek biri karşına çıkmamış. Çıktığı an endişelenmeyeceksin.
Soran10 aykatılmadığım bir görüş oldu.
- 10 ay
Şöyle bir hataya düşme: Misal diğer özellikleri senden üstün ama bazı 1-2 özelliği ya sana eşit ya da senden altta. Misal yaşı senden 1 yaş küçük ama yok sevdim geberdim dersen orta/uzun vadede çok büyük sıkıntılar olur. İki tarafında mutlu olması gerekiyor. Hipergami dengesini kurmak zorundasın. Sen kurduğunda erkekte mutlu olacak, o mutlu sen mutlu.
Soran10 ayher şeyi benden üstün mü olacak?
- 10 ay
her şeyi evet. biri az biri çok üstün ama ortalaması 1,5-2 gömlek üstte olmalı. Mesela falanca özelliği 1 tık üstün ama diğer falanca özelliği 3 tık üstün gibi gibi.
- 10 ay
Dünya görüşleriniz de aynı olmalı sosyokültürel açıdan. Yok o dinci sen seküler falan olmaz
Soran10 ayevet, görüş farkı olabilir ama diyelim ki görüşleri aynı olan iki insan var. biri dünyanın en zeki insanı, diğeri ise değil. görüşleri aynı olsa da bu ikisinin bir arada olması zordur. biri üstün olabilir ama aradaki fark çok fazla olmamalı; çünkü karşılıklı muhabbet edilebilecek bir seviye gerekiyor.
Soran10 ayher hipergami her zaman olmaz
- 10 ay
Çok fazla olmamalı doğru evet. Ama biraz fazla olmalı. İnce ayarı var işte. Zaten kendisinden çoookça aşağıda olan bir kadın ile hiçbir erkek evlenmez. Kullanır atar. Kendisi ile eşit olan veya kendisinden üstte olan kimseyle de evlenmez. Alabilirse cinselliği alır sonra bırakır. Alamazsa yine bırakır. Çünkü erkekte sohbet edebilecek hayat arkadaşı olabilecek kadın ister evlenmek için. Cinsellik ikinci plandadır. Aşağıda olacak ama şok değil, uçurum fark olursa dediğin gibi olur sıkıcı olur. Biraz aşağısında olacak ki kadın beni aldatmasın falan filan. Sende tatmin olduğun için saygı duymaya devam edebilirsin.
Soran10 aybu seferde erkek kendini yüksek görür. kadının değerini bilmesi gerekiyor.
- 10 ay
Tamam sen seninle aynı yaşta, aynı okulu okumuş, aynı zekada, aynı boyda, aynı kiloda, maddi durumu seninle aynı olan, sosyokültürel yapısı seninle olan benzerliğini önemsemediğin, seninle aynı entelektüel bilgi birikimine sahip, sosyal statüsü aynı olan, sosyoekonomik durumu seninle aynı olan biri ile evlen.
Soran10 ayhayır, onu demiyorum. dediğin şey evet güzel ama kadının değerini bilmezse anlamı yok.
- 10 ay
Şimdi her şeyin "aynı" olduğu senaryoyu yukarıya yazdım. Bunların 1-2 tık senden üstte olduğunu düşün. Bazıları 1, bazıları 3 tık bazıları 2 tık falan. Erkek değerini bilecek çünkü her konuda uyumlu olacaksınız ve sen bakire ve "sadık" olduğun için değerin yüksek olacak. Değerini bilecek zaten, bilen birisi 6 ay içinde evlenmek isteyecek.
Soran10 aygerçekten böyle erkekler kaldı mı?
- 10 ay
Ben öyle bir erkeğim demek ki var. Arkadaş çevremde de var. Pata küte 4 ayda evlenen var. 7 ayda ve biride 6 ayda evlendi. Yeter ki kadın ile uyum yakalansın ve kadın bakire olsun. Ama işte bakire kadın olması yeterli değil. Erkeğin de evlenmeye gücü olması gerekiyor, maddi ve psikolojik açıdan evlenmeye hazır olmalı. Hem de kadının da evlenme motivasyonuna sahip olduğunu görmesi gerekiyor. Sevgili yapmaya çalışan bir kadınla evlenilmez. Bakire olması yetmez bu açıdan. (Ben evlenmeyeceğim ama erkek ilgisine ihtiyaç duyuyorum!) diyen kadınla evlenmeye çalışma bu tarz erkekler. Ayrıca eğer sevgililik (flört/tanışma) dönemi 6-9 ayıdan daha uzun sürdüyse, belki 1 sene belki 2 sene. O zaman evlilik çoğu zaman olmaz. %95+
Soran10 aybakire deyip duruyorsun ama karşımdaki her haltı yedikten sonra geliyorsa ve ona bakacaksa yol alsın. ayrıca bu dediğin 6 - 7 ayda olan evlilik, biraz yaşın büyükse ve bir işe sahipsen oluyor.
- 10 ay
Benim arkadaşlarım it gibi cano yapmıyordu, işi gücü vardı ve evlendiler. Sen 25 yaş ve altı ergen biriyle sevgili olursan onun evlenmeye gücü olmadığı için senden faydalanmak isteyecek. Süre uzadıkça ihtimal azalacak. Bir noktada baştan çıkarıp bekaretini alacak. Seni öyle bir manipüle edecek ki aşırı güvenecek ve çok aşık hissedeceksin.
Soran10 ayit gibi yapmasa da yapmış yani. yapmamış olsun diye bakmaz çoğu kadın ama benim baktığım bir şey varsa kadın hiç yapmamış olmalı diye özellikle arıyorsa o erkekle olmam. ben kendimi koruyup karşımdaki 1 kere de olsa istediğimi yaparım düşündesindeyse o ilişki baştan olmaz. dediğin yaşlarda olursa evlilikte olur neden olmasın benim için daha erken.
- 10 ay
Değerli erkek, değerli kadın ister. Değerli kadın da değerli erkek ister. Yani değerli bir erkek elbette bakire kadın ile uyumlu olmayı amaçlar. Adam değerli! Vasat erkeklerin başka seçeneği olmadığı için değerli kadına zaten ulaşamaz.
Soran10 aydeğersiz erkeklerde değerli kadın istiyor. ama değerlerinin farkında değiller. ve kadının bunu anlaması zor.
- 10 ay
Hiç zor değil, erkeğin malı meydanda zaten. Karakteri belli, maddi durumu belli, kültürlü mü yobaz mı dağ ayısı mı bunları anlak zor değil.
- 10 ay
Böyle yorum yaptım:
Yok artık! Sosyokültürel seviyesi vasatın altında olan bir adama da aşık olmazsın yani! Onu sen seçtin, olduğu gibi kabul et ya da terk et. Onu sen seçtin! Şikayet etmeye hakkın yok.
Soran10 ayadam muhtemelen başta öyle değildi, sonradan öyle oldu. kadın erkeğin baştaki haline aşıkken, erkek değişti. burada kabullenmesi gereken kadın değil... erkek kendini düzeltmeli. zaten bu yüzden erkek değil adam arıyoruz.
ve erkeğin malı meydanda diyorsun ama bir erkek 50 kişiyle de olsa belli olmaz fiziken. bunu sadece cinsellik üzerine bir şeyler bilen bir kadın anlar. yapan demiyorum bak bilen.- 10 ay
Erkekler 50 kişiyle nasıl beraber olacak? İmkansız da hadi öyle olsun. O erkek de zaten evlenmez merak etme.
Aşk ilişkilerinde geçmişi olan kadınlar, gerçekte aşık olmadıkları erkeklerle mi evlenir? ↗
Soran10 aylafın gelişi söyledim. ayrıca bir çok evlilik erkekler yüzünden bitiyor. bu beta, alfa olayı evet var ama soruda denildiği gibi kadınlar değil, erkekler öyle... bir kadın bir çok kez aşık olabilir ama bir erkek hayatı boyunca bir kere aşık olur.
- 10 ay
Yanlış inançlarınla başbaşasın iyi şanslar. Çünkü işin şansa kalmış.
Soran10 ayyanlış inanç değil. bu yüzden bir çok kadın "bıktım artık" diyor. erkeğin ilgisizliğinden bıkmış durumdalar. evliliği genelde kadınlar bitirir ama genelde erkekler yüzünden bitiyor bu.
- 10 ay
Doğru, kadınlar bitiriyor ve erkeklerin suçu. Buna katılıyorum.
- 10 ay
Ama o erkekleri de seçenler kendileriydi.
- 10 ay
Yanlış erkeklere bekaretini bedava verip, başka bir yanlış erkek ile evlendiler. En başta doğru erkek ile evlenmeleri gerekirdi. Evlenmeden bekaret teslim eden beyinsiz kadınlar işte. Bekaretini başkasına bedava veren bir akılsız kadını da değerli erkek almaz. Değersiz erkek ile evlenir ve "bıktım artık" der.
Soran10 ayevet, haklısın kendileri seçti. ama evlenmeden önceki adamı seçtiler. evlendikten sonrakini değil. bir çok adam evlenince kadını elde ettim diye düşünerek hoş olmayan bir hale geliyor.
sende bekaret diye tutturmuşsun ama bu devirde bekaretini vermeyip ne haltlar yiyen kişiler var. bekaretini vermeyip önüne gelenle sevişen, öpüşen, konuşan... daha neler neler var. bekaretle değer ölçülmez.- 10 ay
Bir adamla tanıştın. Niyeti direkt ciddi olduğunu gördün. Bak bir adam seni tanımaya çalışıyor mu? Yoksa dış görünüşünle mi ilgileniyor. Sen de onu tanımaya çalışırsın derinlemesine. Zor bir şey yok.
Soran10 ayya herkes tanımaya çalışıyor ne alaka? kurayla seçer gibi seçmiyoruz ya.
- 10 ay
Ben anlarım bekaretini vermemiş ama senin tarif ettiğin gibi her b*oku yemiş kadını merak etme. Dedim ya tek şey bekaret değil.
- 10 ay
Yüzeysel olarak herkes tanımaya çalışıyor doğru.
Soran10 aybiraz özel belki ama soruyorum. sen hiç kadınlarla konuşmuyor, öpüşüyor musun?
Soran10 ayöpüşmüyor*
- 10 ay
Konuşarak onun mental psikolojik ve zeka seviyesini ölçüyorum. Motivasyonlarına bakıyorum. Asla fark edilmeden ninja gibi bilgi topluyorum. Temiz mi?
Soran10 ayşu zamana kadar illaki o seviyeye gelip bir şeyler yaşamışsındır. erkeklerin yaşamadım demesi...
- 10 ay
Anladım, hiç sevgilin oldu mu diye soruyorsun? Olmadı, hiçbir kadın bana ilgi göstermedi. Tipsizim, fakirim, beyinsizim, cahilim, bakirim. Hiçbir kadın elimden tutmak istemedi, hepsi benden iğrendi, tiksindi, yaklaşmadı, uzak durdu, yüzüme bakmadı, ben bakınca kaçtı, kustu, tükürdü, görmezden geldi, hayalet gibiydim, özgüvenim yok, kadınlara yaklaşıp konuşamıyorum.
Al sana termemiz bakir erkek. Güzel mi? Sevdin mi?
Soran10 ayimkanın olsa yapardın bu da bir gerçek
- 10 ay
Sen ne arıyorsun?
- 10 ay
Bakir erkek çizdim sana işte. Böyle bir erkek ile kimse ne sevgili olmak ister ne de karısı olmak ister.
Soran10 ayhiç sadece imkanın olmadığı için yapmamışsın. sonuca göre de alfa erkeğim deyip duruyorsun. ama alfalık imkanın olmayınca yapmamak değil. elde etmesi zor kişidir.
- 10 ay
Hayır, sana bakir erkek tablosu çizdim. Bakir erkek işte böyle bir erkek oluyor. Kendimi anlatmadım. Ama böyle erkeği miden almaz dimi?
Soran10 aykusura bakma ama her erkek elde edilebilir. mesele erkekte değil kadında bitiyor. bir kadın sınırları zorlasa erkek zaten...
- 10 ay
Beni elde edebilirsin, herhangi bir kadın beni elde edebilir. Cinsellik yaşayabilir. Peki sen arz edince senin değerin ne oluyor? Kfkdkf elde etmek değil elde tutmak evlenmem mesele. Önüme gelen herhangi bir kadın beni elde eder ama ben istemedim sürece elde tutamaz.
- 10 ay
Zaten bir kadın her erkek ile kolaylıkla yatabilir. Buna rağmen yatmamışsa değerlidir. Erkek ise kolaylıkla yatamaz, değer inşa ederse ancak öyle yatar. Hak edenle de evlenir. Erkekleri kadın seçer, erkekler de kendini seçen kadınlar arasından eşini seçer.
Soran10 ayşöyle söyleyim bir erkek istemese bile bir yerde elde edilir. belki elde tutulamaz. ama bir kadın istemediği sürece elde edilemez ve kadında belki elde tutulamaz. kadınlarda basit değil.
- 10 ay
Doğru dedin de ben şunu izah ettim sana. Bir kadının bir erkeği elde etmesi kadın için başarı değil, başarısızlıktır.
Soran10 aykimse için başarı diye kabul edilecek bir durum olmamalı zaten. hoş bir şey değil.
- 10 ay
Sen dışarı çık ve istediğin erkeği elde edip yatağa at. Sen şimdi o erkeği elde mi etmiş oldun? Zaten seni talep edeni elde ediyorsun. Anlamayacak ne var?
Soran10 ayanlamadım diye bir şey mi yazdım ben?
- 10 ay
Sen ceylansın, erkekler de seni avlamak (seks) isteyen aslanlar. Sen aslana kendini yakalattırınca aslanı elde etmiş olmuyorsun. O kadar saçma bir şey söyledin ki; "kadınlar istediğini elde edebilir."
- 10 ay
Peşindeki aslanlardan kaçıp yakalanmayan zeki bir kadın ile evleneceğim yani. Şimdi anladın mı?
Soran10 aykiminle olursan ol bana ne beni bağlamaz. ama dediğimde de haklıyım.
- 10 ay
Seni bu zekayla biri avlar.
Soran10 aykimse avlayamıyor ama
Soran10 aysende bu zekayla bir yere varamazsın
- 10 ay
Arabamın tekeri bile seni satın alır.
Soran10 aygubguhyuf dedi tipsiz erkek
10 ayÇünkü sorumluluk almak istemiyorsun.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 842 cevap paylaştı. Cogumuzda o var ztn
10 Yorumla
10 aySende bir karar ver ne istiyorsun😉😁
12 Yorumla
Soran10 ayemredersin
- 10 ay
😉😁😁
- Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı.
10 ayCiddi derken
16 Yorumla
Soran10 aysevgililikten evliliğe
- 10 ay
Gecmez zaten
Soran10 aysebep?
- 10 ay
Direk geplsin evlensin
Soran10 ayhiç tanımadan niye evleneyim
- 10 ay
Tamm tani
Güvensizlik
129 Yorumla
Soran10 ayevet kimseye güvenemiyorum bu etkiler mi
Soran10 aybirisine oldum ama tüm güvenim yıkıldı. tüm benliğimi onda harcamış gibiyim.
Soran10 ayaşık oldum. sevgiliydik ama sürekli başkasındaydı. sevgimi kaldıramadı.
Soran10 ayevet ilk
Soran10 ay2 yıl kadar ama sürekli ayrıl barış toksik bir ilişkiydi
Soran10 ayyani biraz
Soran10 ayrahat değilim ama eklemek istemiyorum şu an
Soran10 ayteşekkür ederim
Soran10 ayaynı yerdeyim sanırım
Soran10 ayhayır daha 1 gün olmadı 😅
Soran10 ayneysin
Soran10 ayama bir yerde tak ediyor bence
Soran10 ayyani artık onu çözmek istersin
Soran10 ayseni çözmüyorum ki
10 ayGüvensizlik, başta kendine...
051 Yorumla
Soran10 ayne için?
- 10 ay
Hakimiyet içerisinde var oluşundan kaygı yaşama durumu, bir ev bir eş aile olurken nasıl yapacağın halin düşüncesi bir yerden sonra seni çıkılmaz hale sokuyor olmalı diye düşünüyorum. Üzerine istişare edebiliriz.
Soran10 ayyani evet onlar korkutuyor ama onlardan mı emin değilim
- 10 ay
Bu gibi kaygılarını dile getirirsen üzerine düşünce oluşturup çözme yoluna gidebiliriz. Sen kapalı kutu kalırsan çözülmez. Araştıran insan olarak çok farklı haller gördüğüm oldu keza kendimde de yaşadım.
Soran10 ayher şeyi kaygı ediyorum bir yerde
- 10 ay
Neyi kaygı edersen et zaman gösteriyor sonucunu o yüzden biraz zamana bırak, sırtını Allah'a yasla bekle ve gör. Şu zaman da kişisini bulmak fazla zor, eğer buluyorsan bulunduğun hali kontrol edebilme kabiliyetin insan olarak sana verilmiş bir olgu...
Soran10 ayya zaten kendine uygun ve adamını bulmak çok zor
- 10 ay
Sırf bu yüzden bile biraz rahatlamalısın çünkü hem acelen yok hem de değerlendirmeni bekleyen çok seçenek var.
Soran10 aykimseyi beğenmiyorum yeteri kadar... birisi olmuştu, o da olmadı.
- 10 ay
Beğenme kriterlerin nedir?
Soran10 ayaslında özellikle bakarsak çok var. ama o sevdiğim kişi de doğru düzgün yoktu bunlar. sadece aşık olmuştum. tam olarak beklediğim şeylere bakarsam çıkmaz yola giriyorum. bakmazsam da aşık olmayı bekliyorum.
- 10 ay
Aşk demiyorum ben ona beğenme, hoş karşılama... Tam olarak ne bekliyorsun. Söyle ki olurunu konuşalım. Bkm misali o özellikleri olan kişinin hayalindeki kişi sen misin olma durumun varsa buna bi tolerans getirmen lazım
Soran10 aykarakter özelliği olarak sorarsan şevkatli olmalı, zeki olmalı, anlayışlı yani daha var tip olarak zaten bilindik şeyler
- 10 ay
Üst düzeyin üstüne kadar gider bu sanırım. Peki sence makul bir istek mi bunlar?
Ambalajı güzel olanın içi boş, içi dolu olanın ambalajında da kusur olsun.
Soran10 aykesinlikle makul bir istek
Soran10 ayhatta herkeste olması gereken şeyler
- 10 ay
Makul bir istek olarak bakman için makul olman lazım, yani bunlara layık olduğunu düşünüyorsan zaten tevazu ile karşılayabiliyor olman lazım ki buda herşeyi kabul edebilme durumunun olması demektir. Bu var mı? Makul bir istek demenden anlarım ki yok :D
- 10 ay
şevkatin merhametin sadakatin varsa son model araba gibi olsun istemezsin karşındakini ayağı yerden kessin birazcık iyi olursa öper başına koyarsın halde olman lazım
Soran10 ayevet kendimi öyle görüyorum. ve karşımdakinden de bunu beklerim. tanımadan yok diyorsun sadece bir cümlemden neye varıyorsun? ben saçma sapan şeyler istemedim.
- 10 ay
Karşındakinden bunu beklersin. Zorunluluk koşulu yapmazsın. Hani hoşgörülüsün ya diyorum. İstemek başka bir şey, var olanı değerli hale getirmek başka bir şey... Bir bardağı bile boyayıp duruşunu değiştirenlere sanatkar diyorlar biliyorsun dimi...
Soran10 ayevet zamanla değişebilir bu doğru. ama değiştirmek için de zorla çabalayamam. bardak kırıldığında birleştirmeye çabalamazsın, çöpe atarsın.
- 10 ay
Alternatifin yoksa onu da yaparsın. Ama ona gerek kalmaz çünkü o bardağa gözün gibi bakarsın. Çünkü tektir. Sende iyi olan insanı bulunca fiziksel durumlarını da biraz gözardı edebil mesela... Çünkü gün gelecek buruşacak yüzümüz, o zaman da yanında olmak fiziksel güzelliğinden çok daha önde olacak
Soran10 ayo bardağı kırılmasın diye saklayacak insan pek kalmadı. ayrıca fiziki olarak göz ardı etmesem aşık olmazdım.
- 10 ay
Kaldı kaldı da az ve özler bulunması zor özellikle erkek olarak aramak fazlaca zor çünkü cinsimiz kötü durumda... Aşk öyle bir şey mi sence?
Soran10 aykesinlikle aşırı zor, özellikle erkekler içinden adam olanı bulmak... aşk sebepsiz sevmek bana göre...
- 10 ay
Kızlar içinden de edeplisini bulmak, lakin katılıyorum bizde çok sıkıntılı insan var. Mesela kriterlerini tolere etmeye başlasan sebepsiz dediğin yerde hiç bir şey beklememen lazım dimi
Soran10 ayabi 2 yıl boyunca afedersin b*k gibi davrandı. yine de sevmeye devam ettim. daha ne yapayım, kendimi mi parçalayım?
- 10 ay
Buda aşkın diğer olmayan ama aşk diye bahsedilen tarafı... Aşk zarar veren bir olgu mu? Sana zarar veriyorsa ne zıkkım yemeye devam ediyorsun. İyi davranmayı, davranılmayı beklemek burada asıl temel unsur olmalıyken sen neden eziliyorsun altında bu durumun? Tolere etmek ile taviz vermek farklı şeyler biliyorsun dimi
Soran10 ayevet biliyorum ve ondan kurtuldum. ilk uzun ilişkimdi. anlamam uzun zamanımı aldı. ama sevdiğinde bir insan şunu güzel şunu şöyle diye sevmemeli. özelliklere tabi ki bakılmalı ama sırf o özellik diye değil.
- 10 ay
"anlamam uzun zamanımı aldı" iyi kazanım olmuş senin için... Güzel bakabilmeyi davranışlarıyla yansıtan insandan tedirgin olmazsın. Diline de vurur, düşüncelerine de... Sen şuyundan diye buyundan diye bakmandan farkettirebilir kendini, o yüzden diyorum kriterlerin olsun ama tevazunun önüne geçmesin. Çünkü kriterleri tolere edebilirsin lakin güzel insan hissi bi başkadır.
Aşkta bu bağlamdadır. Mesela birlikteliğinin helal olma kısmını atlamaz, zamanını ömrünle birleştirme çabasına dayanır. Helal olanda keramet vardır diye bakabilme içgüdüsüne sahiptir.
Soran10 ayzaten tolere çok ediyorum. evet çok kriterim var ama hepsi olacak diye bir kaidem yok. ki isteklerimin hepsini bir kişide bulmak zor zaten. yaşım küçük olabilir ama hayatı erken öğrendim, bir çok şeyin farkındayım. dediğim gibi insanın iç güzelliği başka oluyor. zaten dışı güzel içi kötüyse yüz bile vermem. kesinlikle helal olmayan kısmına atlayandan olmaz.
- 10 ay
Çok tolere etmişsin. Etmemeyi biliyorsun artık, kriterlerinin şekli aklındakiyle yazdığın bir değil ama dengelemeyi anladığını görüyorum. şu an dinledikçe saygı duyuyorum sana... Mevzunun fiziki yaşıyla da olayı yok bence akıl yaşım mühim mesele, atalar boşuna dememiş akıl akıldan üstündür diye... Biraz etki kalmış tedirginliğinin buradan geldiği olası bunu da çözdüğünde sanırım muazzam birisi olarak görebiliriz seni
Soran10 ayevet, yaşla birlikte öncelikler değişir. dış görünüş yerine karakter ve uyum önem kazanır. fiziksel yaş değil, ruhun olgunluğu ve geniş bakış açısı önemli. insanları olduğu gibi kabul etmek ve karşılıklı anlayışla ilişki kurmak en güzeli. yine de ekstra dış görünüş de biraz önemli.
- 10 ay
Dış görünüşü yaparsın nasıl yaparsın hemde biliyo musun? Biriyle birliktesindir sende şöyle olsa ne güzel olur dedi mi o öyle olmalıdır çünkü karşındaki kişi seni öyle seviyor. Hatta bunu bir video ile destekleyeyim. Çok severim, çokta güzel örnektir.
https://www.instagram.com/reel/CROsshyD1v9/
Soran10 ayfavori çiftim... evet dış görünüş göreceli bir şey zaten ben seveyim başkasının sevmesi önemli değil.
- 10 ay
Çok güzel bir şey değil mi ya sevdiğinin en beğendiği halde olmak hem de onun ellerinde
Soran10 ayevett çok hoş
- 10 ay
Şu aidiyet şu sadakat Fırat'ın sürekli dile getirmesi çok güzel bir örnek
- 10 ay
Şunu yaşamak için içten olmak önemli bu içtenliği de anlayabiliyor insan diye düşünüyorum. Burada kriter gözetmene de pek gerek kalmıyor bence çünkü anlaşabiliyorsun en tevazulusundan en hoşgörülüsünden
Soran10 aytabii ki birbirini beğeniyorsan diğer insanlar önemli değil. ki zaten sevdiğin zaman o dünyanın en güzel insanı haline geliyor. başkasını gözün görmüyor.
- 10 ay
Baştaki hissiyatı böyle sayabilirim de, sevgine karşılık almıyorsan seni üzdüğü yeri farketmiyorsa o hayırlı bir sevgi olmuyor. Hayırlısı olmayanla da yola devam etmek anca bir avutma oluyor.
Soran10 ayevet öyle. ama bir çok kişi yaşıyor bunu. ve yaşadıkça güçlenip sıradaki ilişkisini daha güzel seçiyor.
- 10 ay
Yani benim senin gibilerin yapması gereken de bu o yüzden seçici olup zamana bırakmalı ve korkularından kurtulmalısın.
Soran10 ayzaten zamandayım ama tamamen bıraksam zamanı gelince içinde kaybolurum
- 10 ay
Tamamen bırakmayacak kadar zekisin diye düşünüyorum. Gayet mantıklı da birisin. Senin normalde korkunda olmamalı da ne bileyim konuştukça daha iyi görebiliyor insan
Soran10 ayyaa teşekkür ederim 🌸 zaten tamamen bırakmamalıyız. her daim az da olsa kaygı etmemiz lazım.
- 10 ay
Rica ederim ne demek 🌸Evet buna katılıyorum. Bu kaygı senin var oluş değerini unutmamana olanak sağlar. Bu noktada da ortak fikir olarak bu dünyadaki en değerli varlık sensin.
- 10 ay
Bana dmden yazabilir misin biraz muhabbet etsek
Soran10 ayne üzerine edeceğiz ki
- 10 ay
İnsan nasıl daha iyi olabilir
Soran10 ayatayım
40 yıllık evli insanlar ayrılıyor
03 Yorumla
Soran10 ayzaten başlı başına korkutan en büyük sebeplerden birisi
Soran10 ayçaba gerekiyor bazen
- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
10 ayNasıl yani hem isteyip hemde korkıyormusun
010 Yorumla
Soran10 ayevet
- 10 ay
Korkuların neler
Soran10 ayileride ya sevmekten ben veya o vazgeçerse anlaşamazsak, aldatma olursa, parasal olarak tartışırsak falan ya güven alamazsam gibi
Soran10 ayben çok kolay soğuyorum zaten bunun olmasını istemiyorum
- 10 ay
Yani öyle ihtimaller her daim hayatında olacak onun için seveceğin kişiyi en doğru şekilde seçmelisin
Soran10 ayevet öyle olmalı... elimden geleni yapmaya çalışıyorum
- 10 ay
Sohbet etmek istersen veya soruların varsa buradayım
Soran10 aytabii, teşekkür ederim
- 10 ay
Ne demek yazmanızı beklerim
Soran10 ay🌸🌸
Gizli Üye(30-35)10 ayYemeyeceğin şeyin başına oturmayacaksın
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayilerde bir erkek blursun sabret
01 Yorumla
Soran10 ayerkek bulmak kolay mesele bulması değil
Aşk İlişkileri konusunda 473 cevap paylaştı. Sorumluluktan kaçış
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
10 ayfena bir paradox
01 Yorumla
Soran10 ayöyle oldu
10 ayhiç böyle bir ilişkin oldu mu
08 Yorumla
Soran10 ayevet, oldu. ama o korkutmamıştı.
- 10 ay
nerede yasiyorsun
Soran10 ayKayseri
- 10 ay
hmm bende Antalya seni tanımak isterdim
Soran10 ayteşekkürler gerek yok
- 10 ay
f*ck budyy var mi
Soran10 ayaramıyorum
- 10 ay
kaç kez ilişkin oldu
Gizli Üye(30-35)10 ayBağlanma korkun var.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,9b cevap paylaştı.
10 aybağlanma korkusu
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 ay15 milyonun var mı
03 Yorumla
Soran10 ayhayır, ne alaka?
Cevap sahibi10 ayparan yoksa
böyle bir şey düşünme
Soran10 ayolur düşünmem :)
10 ayGüvencesizsin
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!