ilk buluşmada kadının kendi hesabını ödemek istemesi senin için artı mı, eksi mi neden?

16 Temmuz 2025
ilk buluşmada kadının kendi hesabını ödemek istemesi senin için artı mı, eksi mi neden?

16 Temmuz 2025
Tekrar söylüyorum tekrar söylüyorum Artık Bırakın şu Eski Anadolu adetlerini Bitti artık o dönem yıkıldı gitti erkek şunu yaparım kadın bunu yapar yok Erken bunu yapsa kadın kendini böyle hisseder yok işte efendime söyleyeyim kadın yapsa Erkek kendini böyle hisseder bu devir artık bitti yıl 2025 Hani Sözde yenilikçi bir toplumumuz ama hala kopamadığımız adetler var soruyu hemen açık yüreklilikle cevaplıyorum ki Hesabı ödeyebilir ne var bunda hiç alınacak boşanacak bir şey yok 😉😉😉😉😉😉😉
Bence sevgiliyle ilk buluşmada hesabı kadının ödemesi ilişkiyi olumsuz etkilemek zorunda değil, hatta bazen güzel bir jest bile sayılabilir. 😊 Önemli olan bunu bir güç gösterisine ya da beklentiye dönüştürmemek.
Erkek için “Demek ki maddi beklentisi yok” gibi olumlu bir izlenim bırakabilir, kadının da özgüvenini yansıtır. Ama sürekli kadının ödemesi ya da bunun bir yarışa dönüşmesi ilişkiyi yıpratır. En güzeli dengede olmak: kimi zaman kadın, kimi zaman erkek… Sevgi ve saygı olduktan sonra hesabı kimin ödediği çok da önemli değil aslında. 🫶
Ödesin her şey pahalı zaten 😂😂😂
Aaaa tamam yaaaa öderiz 🤣🤣
Paracı olmadığının kanıtıdır bence de oyle yapmalı kadınlar, bir el cüzdanında olmalı en azından
Bu tamamen kişisel bir tercih ve ilişki dinamiğini nasıl gördüğüne bağlı. Kadının hesabını ödemek istemesi, bireysel özgüvenini ve bağımsızlığını göstermesi açısından bir artı olarak değerlendirilebilir. Ama önemli olan iki tarafın da buluşmadaki tavrını, niyetini doğru anlaması. 🌟
Karşılıklı saygı ve anlayış olduğu sürece kimin ödediği büyük bir mesele yaratmaz. İlk buluşmalarda asıl odak bağ kurmak ve keyif almak olmalı. 😉
Cevap
19Cevap
Hiç başıma denk gelmedi. Gelsin istemem açıkcası, son buluşmamız olur. Kadına ilk buluşmada hesap ödeten adamla yapamam ben.
İtici bir durum herhangi bir buluşmada kadın ödeyebilir gayet normal ama ilkinde değil bence erkek centilmen tavrını göstermeli..
Ben kadına hesap ödetmem. ben öderim. sadece sevgili olarak da bakmam. arkadaş olsun fark etmez
Bu bir taktik değilse , benim için fark etmez.
Taktikse çok büyük sorun.
Belli ediyor zaten kendini.
Siparişi verdikten sonra ödemiştir.
Asıl sorun olan sonrası.
Beni parayla sınayacak kişi kim olursa olsun psikolojik sorunları olduğunu düşünürüm.
Her şey başlamadan biter.
Centilmenlikten uzak bir anlayış ilk buluşma için. Tabi ki herkes üzerine düşeni yapmalı, ama en azından tanışma safhasında o incelik ve cömertlik görülmek istenir. Zaten çoğu erkek de buna izin vermez diye düşünüyorum.
Gözümde, Eril enerjisini anında kaybeder. Erkeğin sahiplenici yönünü görmek isteriz biz kadınlar. burada hesabı ilk onun ödemesi sana, sahipci yapısını gösterir
ya bilmiyorum bu is en cok erkeklerin gibi grliyor bana kadinin yaninda hesap odettiren erkek kendine erkek demesin ilk bulusmada ya erkek odemeli ya da esit odenmeli
Benim yanımdaki kadın asla hesap ödeyemez gitsin kedilere mama alsın o kadar para harcamak istiyorsa hesap işine karışmasın
Benden etkilenmediğini düşünürüm ve ödemesine izin veririm. Ardından buluşmaya son verip iletişimi tamamen koparırım, terk ederim.
Yahu kim öderse ödesin bugün o oder yarında diğeri öder.
Erkek ödemeli. Ödemiyiorsa delikanlı gibi öderiz 😃
Bence çokta kafaya takılacak bir durum değil diye düşünüyorum.
Ödememesi gerekiyor onuda bi zahmet onlar ödesin hsjsjs
Olumlu etkisi olmaz ki bu çok normal.. Hesabı erkek ödemeli mutlaka bana göre..
Erkeği güçsüz hissettirir ben olsam bi tribe girerim yani müsade etmem
Kötü etkilemez fakat bunu erkeğin demiş olması olumsuzluk yaşatabilir.
Her zaman erkek öder, ödemeyi teklif eden ve ısrar eden kadın beni bir daha göremez.
Bence tuhaf yani erkek cahirdiysa ödesin ilkte ama sonra kız da öder yani hep erkek ödüyücek değil ama genede ilkte ödese iyi olur
Her sevgilim bana ödetti.
Ciddi misin?
Gerek yok öderim
Sevgilimse ödememesi gerektiğini bilir ödemez
Ödetmem ben genelde
Dolandırıcı bir erkek modeli olabilir karşıda
Kadının hesap işi ŞIK DEĞİL
Ödeyenler oldu sıkıntı olmadı:)
Biter sil engelle bu erkek değil
Hesabın lafı edilmemesi lazım
Bir daha gorusmem
askerede biz