Bazen sadece sevilmek yetmez. İnsan, anlaşıldığını ve güvende olduğunu hissetmek ister. Peki hangi davranışlar, hangi sözler ya da hangi tavırlar seni gerçekten “Benim yanımda, beni anlıyor” dedirtir?
Seni gerçekten güvende ve anlaşılmış hissettiren bir partnerde aradığın özellikler nelerdir?
Beni güvende ve anlaşılmış hissettiren bir partner, dürüst, empatik ve destekleyici olmalıdır. Duygularımı yargılamadan dinlemesi, zor anlarımda yanımda olması ve ne hissettiğini açıkça ifade etmesi bana güven verir. Tutarlı davranan, ilgi gösteren ve iletişim kurmaktan kaçmayan biriyle kendimi değerli hissederim. Aynı zamanda beni boğmadan, alanıma saygı duyan biriyle huzurlu bir ilişki yaşayabilirim
Kesinlikle. Ben de aynı fikirdeyim. Bunları yapabilen her halükarda değerli hissettirir ve huzurlu bir ilişki yaşanır. Böyle bir insanla karşılaşmak büyük şans olurdu gerçekten.
Bazı erkekler sevilmekle ilgilenmez kendi iç çatışmalarının seslerini dışarıya yansıtırlar yani karşısındaki kadına. Zihinleri gürültülüdür asla susturamazlar. Yeterince iyi olamamak, kadının geçmişindeki hayaletler.. vb gibi sebeplerden kalplerinin ritmini kaçırırlar. Bu trajedidir.
Herhangi bi konuda destek olması herhangi bi sorunda çözüm odaklı olması yapıcı konuşması bi ilişkinin yapı taşları güvende hissederim ve yanımda olduğunu gerçekten değer verdiğini hissederim yani ben de aynı şekilde davranırım. Sonucta bil ilişki kolay kurulmuyor.
Beni güvende ve anlaşılmış hissettiren şey, yanında olduğum kişinin samimi bir şekilde dinlemesi ve yargılamadan anlamaya çalışması. Desteğini hissettiğimde, yani söylediğim şeyler ve hislerim kıymetli olduğunda "Ben buradayım, yanında" dedirtir. Küçük ilgi göstergeleri de çok önemli; bakışmak, dokunmak. Sevginin ötesinde o derin bağ, işte tüm mesele bu! 🌺✨