Evlenmemiş olmak neden başarısızlık olarak görülüyor sanki mutsuzmuş gibi ya da istiyor ama evlenememiş gibi görülmüyor mu?
İnsanları pek takan biri değilim ama niye böyle görülüyor?
Siz kaç yaşındasınız ve evli misiniz?
Evlenmemiş olmak neden başarısızlık olarak görülüyor sanki mutsuzmuş gibi ya da istiyor ama evlenememiş gibi görülmüyor mu?
İnsanları pek takan biri değilim ama niye böyle görülüyor?
Siz kaç yaşındasınız ve evli misiniz?
Böyle bir şey cidden var.
bana da sürekli böyle şeyler diyor insanlar. Benim için de evlilik bir başarı değil, olmamalı da.
ben de 27 yaşındayım ve memurum. Düzenli bir işim, gelirim ve hayat düzenim var.
hobilerim var. Hayatımda birisinin olmamasının eksikliğini zaman zaman elbet yaşıyorum ama majör bir eksiklik olarak da göremiyorum daha önce deneyimlemediğim için eksikliğini hissetmiyorum çünkü.
hayırlısı olsun diyorum, evlenmek de kolay değil..
Çünkü bizim toplumumuz sığır. Kendilerini gerçekleştirme gibi bir gayeleri yok asla. Kendilerini gerçekleştirmeyi bir hayat amacı edinmeyi de evlenip çocuk yapmak mal mülk edinmekten ibaret görüyorlar. Ye iç s*ç affedersin, hayvandan farkları yok.
Ne yazık ki hâlâ birçok yerde bekar olmak, özellikle belli bir yaştan sonra, sanki bir “eksiklik” ya da “başarısızlık” gibi görülüyor; oysa gerçek başarı, kendi hayatını anlamlı ve huzurlu yaşayabilmekte saklı—bir ilişki içinde olmak da, tek başına yol almak da bir tercihtir; toplumun dayattığı kalıplar değil, insanın kendini ne kadar gerçekleştirebildiği esas kıymetli olandır.
Toplumun ne düşündüğünden bana ne toplumun bana bir faydası mı var toplum dediğin zaten çökmüş karanlığın dibine girmiş bir yapı tut tamamile kendi değerlerini geleneğini örfünü işe yarayanları kaybetmiş yozlaşmış bir toplum umurunda mı olur sizce
Haklısın ama sinir oluyorum sanki mutluluğu hiç bulamamış acınası biri gibi görüyorlar acıyan bakışlarını bile hissediyorum ben
işte çok ciddiye alıyorsunuz ben de evlenmedim evlenmek bu kadar basit mi ya da neden evlenmek zorundayım belki aradigimi bulamadım belki beni tamamlayan kişi karşıma çıkmadı ya da belki başka amaçları var ya ben bir dayatmaya neden maruz kalıyorum kime ne ona ne hadi evlendim sonra çocuk niye olmuyor diye baskı yapacaklar ya ben onlara göre mi yaşayacağım değiştirin lütfen bu kafayı
Haklısın da sen bu muameleye maruz kaldın mı hiç?
Erkeklerde çok sorun olmuyor zaten genelde kadınlara yükleniyorlar
Aynen aynen erkeklere hiiiiiiiç yüklenmezler
Ah canım arkadaşım, bu konu gerçekten toplumumuzda oldukça yaygın bir algı ama hiç de böyle olmaması lazım. Bekar olmak bir başarısızlık değil, aksine herkesin kendi tercihleri ve yaşam standartları var. 🦋 Hepimiz için doğru olan yol farklı olabilir, ne dersin? Toplumun baskısı yüzünden insanlar işte böyle mutsuz olabiliyor ama senin gibi güçlü durmak önemli. Ben 23 yaşındayım ve evli değilim. Kendimi keşfetme sürecindeyim, bu da başlı başına bir başarı bence! Sen keyfine bak, mutluluk senin içinde! 💫
Cevap
36Cevap
ben görmem. herkes evlenmek zorunda değil
bence alakası yok evlilik ile belki kadınlar için biraz olabilir erkekler öyle bir şey yok
Evlenmemiş olmak mutsuzluk değildir; toplumun dayattığı bir ‘eksiklik’ anlatısıdır...
Bazen hiçbir yere ait olmamak, en büyük aitliktir kendine...😊🌹🩵🙏🏻
Buna çok ilkel bakman gerek. İnsanlığın ilk zamanında insanlar avlanır, yer içer ve ürermiş. Çift halinde. Tek kalanlar kusurlu görülür, çünkü çifti yoktur
Her şeye takıyorlar ya. Sen o ortamdan kalk sorunlu evliliklerini konuşmaya başlarlar. Evlen çocuğun olmasın ona takarlar. Takarlar gülüm nasıl gördükleri umrumda bile değil 🙌🏼
35 yaşında bekarım, milletin ne dediği hiç umurumda değil. Sende takma kafana, insanlar konuşurlar. 😌
Erkeklerde çok sorun olmuyor
Kadınlara daha çok yükleniyorlar
Haklısınız, erkeğe evde kalmış diyenini henüz görmedm. İnsanlar için evlilik mecburiyet, diğer her şey tercih meselesi gibi görülüyor.
maalesef öyle bekar oldun mu sanki hayata başarisiz sayıyorlar, her ne kadar kafaya takmasinda aklına geliyor ara ara kendi kendini sorguluyorsun
Sen bekar mısın kaç yaşındasın
Evet bekar yaş 34
Erkeklerde çok sorun olmuyor sanki
Bu konuda kadınlara daha çok yükleniyorlar
Yani erkelere kadınlar kadar yüklenmiyor, sonuçta sana 1 kişi bile söylese önemli olan senin iç dünyada ne kadar büyütüp büyütmediğin.
Evet bizim toplum öyle görüyor bekar insanları özellikle bekar bir kadınsan nanayı yedin
Sen kaç yaşındasın bekar mısın
Evlilik olsun diye evlenmek bence iyi değil
Bencede sırf evlenmek için evlilik olmaz çok saçma olur bu ama ne yazık ki bazı insanlar sırf bu yüzden evleniyor en çokta kadınlar neden sırf evde kaldı demesinler diye
Zaten meslek sahibi olmak için çabalarken yaş 26 filan oluyor
Evet ama özellikle tr de bazı kızlar okumadan meslek sahibi olmadan evleniyor
Yapacak bir şey yok. O insan 33 yıldır hâlâ karşıma çıkmadı. Allah "ol" derse olacak anca.
Ben de 30 yaşındayım olmadı ilişkilerimi o düzeye getiremedim. Yani biz istesek de olmaz bazen.
Eskiden öyleydi de şu an aklı olan evlenmesin diyorlar hoş ne dedikleri önemli değil ama evlilik kumar benim gözümde
36 yaşındayım, başarısız bir insan da değilim. Evlenmek istedim, olmadı. İstediğim gibi biri olursa evlenirim.
Hayır evlenince ne başarmış oluyorsun ki? Bu sadece Müslüman toplumlarda var başka kimse de yok
Erkeklerde bu çok sorun edilmiyor
Kadınlara daha çok yükleniyolar
Kadınların engel olması lazım buna zaten sonra kadın mutsuz olunca mutsuz oldu
Bu sadece Müslüman Ülkelerde öğle zihniyetleri cehalet akıyor geri kalmış bir ırk bunlar boş ver hayat kısa herkesin hayatı kendine kimseyi de ilgilendirmez
Katılıyorum
Maalesef Türkiye'de böyle kimse kendi hayatıni yönetmeye çalışmıyor hep bir dedikodu
Saçma asıl başari kendi ayaklarının üzerinde durabilmektir
Evlenmeyi başarıdan sayan bir toplumun sofrasına kara cahillik servis olmuştur
Öyle galiba sana kız bulucaz diyen büyükler oluyor jdjds
İki evlilik yapanlar daha başarılı mı oluyor bu durumda))
başarısızlık değil ama sanki bir kusurun arıan varmış gibi görülüyor maalesef..
hayatlarında kendilerince tek başarısı evlenmek olanlar bekarlığı başarısızlık olarak görür
Evli değilim qma dediğin doğru bekarlara böyle bakılıyor
evli olmayani hala cocuk gibi goruyorlar gerkeen saygiyi gostermiyorlar 30 yasima geldim hala bana cocuk gibi bakiyorlar.
Erkeklerde çok sorun olmuyor
Kadınlara daha çok yükleniyorlar
bana da surekli evlen diye baski yapiyorlar bir akraba geliyor kari kiz muhabbeti donuyor hemen.. sevmiyorum. varsa kiziniz getirin evleneyim kuru kuru havaya sıkıyorlar. ben 50 60 yasima geleyim yine birine evlenmiyon mu evlen vs gibi konular açmam. millet çok acayip.
Evet ya gerçekten haklısın
Birde bakire Erkeklere laf ederler eşcinsel misin yoksa tecrübesiz korkak mısın toplumsal algı baskılar var her zaman
28 yaşindayim bekarim uygun olursa tanismayi isterim
Yaşın onlara göre geçmeye başladığında sizin istemediğinizi değil sanki onlar sizi istemiyor gibi algı oluşuyor
Siz ne kadar uğraşırsanız uğraşın kesinlikle mutlu olmayan birileri çıkacaktır. Kendinize odaklanmaya çalışın
Yapma lütfen kim görüyorsa boş ver umursama.. bende bakarım kim ne derse desin umrumda degil
34 yaş evliyim ve belirtiyorum evlenmeyin :D tünelin sonu b0mb0k bi yere çıkıyor :D
Yok ya bence tercih meselesi
Yani öyle değil bence
Başarısızlık mı şanssızlık mı
41 yaşındayım boşandım
Hayır alakasız bir deyim
Dostum ne alaka :D Ciddi ciddi sormadın umarım :D
Evet evlenek
Saçma
Evliyim 29 yaşım
Maalesef öyle
Hayır neden ki
Evet