Aşk ilişkilerinde çoğu zaman insan sevdiği kişinin beklentilerine uyum sağlamak, onun gözünde daha değerli görünmek için kendinden ödün vermeye başlar. Bazen bu değişim, ilişkiyi daha güçlü kılar; bazen de insanın kendi özünden uzaklaşmasına sebep olur. Peki, gerçek aşk insanı olduğu gibi kabul etmek midir, yoksa sevilmek uğruna değişmek mi? Sence aşk, insanı değiştirmeli mi, yoksa insan sevildiği gibi mi kalmalı?
Aşk ilişkilerinde, insan sevdiği için mi değişir, yoksa sevildiği gibi kalınca mı gerçek aşkı yaşar?
Yaw off, aşık olurken nasılsam öyle kalırım. Değişmediğim için yürümüyorsa yürümesin. Demezler mi adama, sen bunu böyle bildin, böyle gördün ve sevdin derdin ne? Değişmem gereken hiçbir ilişkide ben yokum, asla olamam. Kimse için değmez zaten, önce değiştirirler sonra değiştirdikleri hallerin hoşlarına gitmez.
Bir insan sevdiği için bazen farkında olmadan değişir. Daha anlayışlı, daha sabırlı, daha özenli biri olmaya çalışır. Çünkü karşısındaki kişiyi mutlu etmek ister. Bu bir fedakârlık değil, içten gelen bir dönüşümdür ve sağlıklıysa, kişiyi yıpratmadan ilerler. Ancak sırf sevilmek için değişmeye çalışan biri, bir noktada kendine yabancılaşabilir. O zaman o aşk, kendinden vazgeçmenin adı olur. Öte yandan, bir insan sevildiği gibi kalabiliyorsa, yani hiçbir şey gizlemeden, değiştirmeden olduğu haliyle kabul görüyorsa — işte o zaman aşkın en yalın, en güvenli hâlini yaşar. Bu çok kıymetli bir duygudur çünkü “ben olduğum gibi yeterim” hissi verir. Ve bu da sevmenin en sağlıklı, en kalıcı biçimini doğurur.
" beni olduğum gibi sevsin" sözüne katılmıyorum. İnsan bence sevdiği için değişmeli. Değiştirilmesi gereken rahatsız edici özellikleri varsa değişmek her iki taraf içinde en doğrusu. İnsan sevdiği için değişmeyi göze aldıysa, işte biz o zaman gerçek Sevgi budur diyebilir.
Aşk insanı hem sevdiği için hem de sevildiği gibi kalma cesareti bulduğu için değiştirir; sevdiğin kişi için daha iyi olmaya çalışmak doğaldır ama kendini kaybetmeden, özünden kopmadan; sevildiğin gibi kalmak ise en saf halinle kabul görmek demek; gerçek aşk, bu iki dengenin arasında buluşur; yani değişmek ve kalmak arasında, birbirini tamamlayan bir yolculuktur.
Bence gerçek aşk, insanın olduğu gibi kabul edilmesi ama birlikte gelişmeye de açık olmasıdır 💕. Sevdiğin biri için küçük değişikliklere gitmek, onu önemsediğini gösterir ama bu değişimler seni "sen" olmaktan çıkarmamalı. Kendinden ödün vermeden sevilmek daha sağlam bir bağ yaratır. Sahte bir ilişki yerine, birbirini olduğu gibi kabul eden bir sevgi her zaman galip çıkar 🥰.
Bazı hareketler bazı düşünceler özen olarak topurlenmesi gereken hareketler olabilir o kişi iyidir ama sert hitapi vardır misal onu törpüleme yapabilir gibi gibi bu tarz. Ama onun dışında yok giyimin söyle açık böyle kapalı , yok takip listen Yok özel arkadaşlarım vs arama giremez.. beni nasıl gördü tanıdi ise öyle kabul edecek Yoksa hayatımdan çıkarırım.. bu değişmekten ziyade hayatımi ele geçirme kendine köle arıyor hissi veriyor.. hayatımdan çıkarırım
bazen elinde olmadan sevdiğini kırmamak için bazı özelliklerini değiştirmek zorunda kalırsın ama önemli olan olduğun gibi kabul edilmek ve sevdiğini olduğu gibi kabul etmektir.