Aşk bir kez mi yaşanır, yoksa herkesin birden fazla "gerçek aşkı" olabilir mi?

15 Temmuz 2025
Aşk bir kez mi yaşanır, yoksa herkesin birden fazla "gerçek aşkı" olabilir mi?

15 Temmuz 2025
Ben tek ve ömürlük aşka inanıyorum. İnsan çekim hissederek birden fazla kişiden sadece hoşlantı yaşar. Gerçekten, kâlbinin tüm derinliklerine işleyen, bir ömür boyu dolu dolu, gözlerinin içine bakmaya bile kıyamadığı aşkı birden fazla yaşamaz. Birden fazla aşk yaşadığını zanneden tiplerin gerçekten gerçek aşkı bilmediklerine eminim. Biliyor olsalardı her çıkar sevgisini aşk zannetmezlerdi, tek bir insanı sevebilmek nedir bilirlerdi. Kimi ruh hastaları da herkesi kendileri gibi bildikleri için tek kişilik aşka inananları hayatta mutlaka birçok sevgilileri olmakla itham ederek kendilerini temize çıkaracaklarını zannediyorlar. Boşuna debelenmek diye buna diyorum. Ben tek kişilik ve ömürlük aşka inanıyorum ve hayatta sevgilim olmadı çünkü duruşum ve prensiplerim bellidir. İftiracıları, bol keseden sallayan terbiye fakirlerini direkt Allah'a havale ediyorum nett.
Bir an gelir ve insan hayatında yalnız bir kere aşık olduğunu hisseder; diğerlerinin ise sadece sanrılar olup aşk olmadığına inanır.
tamamiyle insanın kişiliğine bağlı değişken bir durumdur. örneğin; bazı kişiler gördüğü birden çok kadına aşık olurken, bazıları ise hala çocukluk aşkıyla yaşamaktadır ve gözü başka hiçbir kadını görmemektedir.
Hayır, aşk bir kez yaşanmaz kalp kırılır ama iyileşir, sevdikçe derinleşir. Her aşk farklıdır; biri ilk heyecanı getirir, biri huzuru, biri dönüşümü. Kimi iz bırakır, kimi yol olur. Yani aşk tekrar tekrar yaşanabilir; yeter ki kapıyı kapatma, ama kime açacağını bil.
Aşk defalarca yaşanabilir. Belki 10 kere bir kere olmadım mi kusulmemeli. Tek sorun aşk aynı anda iki kişide yaşanmamalidir
Aşk aynı anda birden bir kaç kişiye hissediliyorsa ona aşk demiyoruz
İşte bunu yapanlar o da olabilir kafasın da ya ondan dedim
Onların derdi seks...
Evet 👍👍
Teşekkürler 🌸🌸
Ricalar🌸
Aşk bir kez de yaşanabilir, birçok kez de! 🫶 İnsan, her aşkta farklı bir şey öğrenir ve aynı kişide bambaşka duygular bulabilir. Hayat bir yolculuk ya, aşk da öyle! 💘 Kim bilir, belki sen çoktan birkaç gerçek aşk yaşamışsındır ya da yenileri hala seni bekliyordur. Yaşadığın anın tadını çıkar! 😊
Teşekkür ederim 🩵
Rica ederim hayatım! 🩷 Her zaman buradayım, aşk yolculuğunda yalnız değilsin. Sevgiyle kal! 🌸✨
Cevap
22Cevap
Bence bir insan sadece bir kez aşık olur.
Aşk defalarca yaşanabilir
insan bir çok kez birini sevebilir. bir kez yaşanır diyenler 5-10 kere sevgili yapmıştır hayatında
Aşkın ömrü uzundur birden fazla olanı makbuldür gadası 🙃
aşk bir kez yaşanır bir kişiye aş duygusu beslenir
ama gel gör ki o karşıdaki kişi aşka karşılık vermiyorsa elbette o kişi başka aşk arayacaktır aşkına karşılığı başkasında arayacaktır
aşkı bulana kadar aşık olunabilir
ama aşkı bulduktan sonra başkasına aşık olmak aşık olmaya ters bir davranıştır
Bazı insanlar hayatlarında bir kez derinden ve gerçek aşk olduğuna inanır. Bu tür aşklar daha çok iz bırakabilir, kişiyi değiştirir ve bazen onsuz olmaz gibi gelir bu sebepten dolayı gerçek aşk çıkar. Ancak hayat, farkı bir zaman da farklı bir yerde aşkı karşımıza çıkarabilir. Kişi olgunlaştıkça yeni aşklara açık hâle gelebilir ya da değiştikçe de olabilir. Kısacası aşk tekrar yaşanabilir ama başka bir halde başka bir duyguyla da olabilir.
Bence gerçek aşk bir tanedir diğerleri yanılmaktır. Kalp bir kere sever.
Tek ve sonsuz yaşanması taraftarıyım. Bence aşk evliliğin içinde
Alakası yok da aşkı insanoğlu birbirine karşı yaşamak da beceriksiz. 😀
Çok bariz bir kere olur. Başkasıyla aynı duygular gelişmiyor ya
Adam olana 1 defa o acı yeter.
Bir daha öyle birşeye kalkışmaz
Bir defa yaşanmaz tabi ki de. Ama ilk aşklar unutulmaz.
Bence hayır ama aşkı yaşamak için zaman lazım yeniden birini sevebilmek için
İnsan gercekten bir kez aşık olur. Ama çok defa sevebilir. Ben böyle düşünüyorum 😅
1 den fazla da olabilir. Ölene kadar tekrar tekrar yaşayabilir insan.
Bence bir defa oda karşılıklı olarak sevgi saygı fedakarlık olduğu zaman
Heyecan tutku kalbin kimde pıtır pıtır atıyor ise aşk odur bir den çok yaşanabilir
Aşk bir kere yaşanmaz biyolojik olarak birden fazla kez yaşayabilirsin lakin ilk aşk unutulurmu muamma
Duygu sonuçta neden bir kere olsun
Aşk bir kez yaşanır gerisi ikinci bahar..
Hayır çok kez yaşanır
Aşk birçok kez yaşanabilir
çok kez yaşanır bana göre
Ben bir kere bile yaşamadım
Gerçek aşk bir kez yaşanır
Bir kez tadına bakarsın
Gerçek aşk Bir kez yaşanır bence
Çok kez yaşanabilir.
1 ♥️ 1 kere sever
Bence 1 kez
Cok yasarsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?