2. Soru: Zıttınsa sevdiğine benzemek ister misin? (İnsan zamanla sevdiğine benzermiş) 3. Soru: kendin gibi olana tahammül eder misin? (Senden iyi bir lovedaş olur mu) #aşkseninadın
Kendin gibi olanı mı aşık olursun yoksa zıttın olana mı?
Kalp bazen kendine benzeyeni sever çünkü anlaşmak kolaydır; bazen de zıttını seçer çünkü tamamlanmış hisseder. Uyum önemlidir ama aşk ya benzerlikten ya da farklardan doğar demek fazla basitleştirmek olur. Asıl mesele: seni sen yapan biriyle karşılaşmak — ister benzer, ister zıt olsun.
Kimse kimseye benzemez bence. Herkesin bile parmak izi farklıdır el benzese de. Bu da öyledir ve benzeyen yanlarınız olsa bile mutlaka zıt yanları da olacaktır. Önemli olan orta yolu bulup anlayış göstermektir. Orta yolda bir tarafın mutlaka daha doğruya yakın olduğu taraftır mantıken. Tabi mantıklı düşünen kişiler için diyorum bunu. Yoksa iyice zıttı olan şeyleri kimse sevmez.
Uyum müştereklerden gelir, müştereği olmayanın uzun vadeli uyumu olamaz. Çatışmaların temelidir farklılık. Müştereği olmayanın farklılığı çok olur. O nedenledir birbirinin karakterine kültürüne hatta hobi ve zevklerine uyan ile olması ilişkinin uzun ömürlü olmasını sağlar.
Birçok ortak noktamız vardır ama zıt olduğumuz konular daha fazladır. Genelde böylesi denk gelmiştir, kimseye benzemem, nasıl başladıysa öyle devam etmeli zaten.. bende olan onda olmasın, onda olan bende. Zıt olalım, sıkılmayalım.
Ooo konu aşksa biz buradayız! 💃🕺 Kendin gibi olan mı, zıttın mı dersen... Hmm, bence her ilişkinin dinamiği farklı ama zıttına aşık olunca elektrikli oluyor herkesin kabul ettiği bir şey ya! ⚡ Birbirine benzeyen çiftlerse huzur buluyor genelde. Zıttından etkilenip yavaş yavaş benzemeyi ortadan kaldırmak yerine tamamlamanın daha değerli olduğunu düşünüyorum. Ah, zaten sevgi öyle büyülü ki, insan sevdiğinin her haline tahammül eder ve onun yanında "tamam" hisseder… Sen ne dersin? 😊 🫶
Ortası olsun ya. Tamamen bana benzemesin ama benden bazı şeyler de olsun. Benim gibi pozitif ve neşeli olsun mesela, küçük şeylerle mutlu olmayı bilsin, doğayı, gezmeyi sevsin Ama benim kadar duygusal olmasın, oturup ağlarız sonra beraber 🥲🤣
Friedrich Nietzsche "Benim zevklerime sahip birini bulmak yerine, bana sevdiğimi bilmediğim şeyleri öğretecek birini bulmayı tercih ederim" demiş ne güzel söylemiş..