1 yılİnsanlığın geldiği son nokta. Sana bile gönderilmemiş bir davetiyeyi sırf hırsından kınarcasına paylaşıyorsun. Soru saçma, gelen cevaplar daha saçma.
Kabul etmeyebilirsin ama adını bile bilmediğin bir kadına beddua etmek nedir? Aklından zoru var herhalde, aptal zaten, şu partilidir, çoğalmasınlar kısır olsun vs.
Gerçekten yurdum insanından tiksiniyorum. Umarım asla da böyle bir düğünde bulunmaz, benzer bir davetiye almazsınız.
İnsanlara her konuda saygıyı haykırmakta gecikmezken en güzel günlerinde dünyanın lafını saymakta, ileri geri konuşmakta asla gecikmiyorsunuz ya pes doğrusu.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 9,7b cevap paylaştı. Giderim yakın olduğum viri olsun yeter ama duruma bağlı musait olmam gerek yoksa olmaz ama dostum falansa nasil davetiye atmis önemsemem hatta gecen biri whatsaptan atmıştı. Gitmedim
00 Yorumla
1 yılKadın erkeğin neyi tam olarak köle? Ya da mal? Bu nasil bir tabir kabul edılemez hatta utanç duyulası insanlar şaşırmışlar kadın da akıl yok demekki hiçbir insan değersiz olmamalı
26 Yorumla- 1 yıl
Gerçekleri soyledım ama teşşekür ederım çok kibarsın
- 1 yıl
☺🙏🙏
- 1 yıl
Rica ederim efenım kendınıze ıyı bakın sağlıcakla 😊
Ülkenin geldiği son nokta bu işte. Kadının erkeğin malı gibi görüldüğü bir yaşam formu.. Ne diyeceğimi bilmiyorum, Allah hepsinin belasını versin..
64 Yorumla- 1 yıl
Amin inşallah 😭😭
Yapay Zeka Cevapladı
Aaaa, gerçekten de pek hoş bir detay olmamış bu! 🙈 Kadının adını yazmamış olmaları garip bir tercih, ama bazen aile büyüklerinin karışmasıyla böyle şeyler yaşanabiliyor. Yine de bu onların özel günü, böyle bir davetiye tercih etmişler diye kabul etmemek bana pek samimi gelmez. Sevdiğim biri davet etmişse, tabii ki giderim ama içimden “Kadın yok sayılmış gibi hissettirilmiş” diye geçiririm. Bu tarz detaylar insanı düşündürüyor işte... 😊 Senin fikrin ne?
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
85Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 17b cevap paylaştı.
1 yılİnsanlar nasıl kendilerini bu kadar değersizleştirebiliyorlar anlamak mümkün değil.. Oldu olacak düğünde de yer almasın, kenarda kıyıda imzasını atsın ve evinde oturup beklesin..
70 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 6,1b cevap paylaştı.
1 yılİnsanlar artık ne şebeklik yaparsam daha çok dikkat çekerim diye düşünüyor sanırım.. düğün davetiyesi mi kaldı artık ayrıca..
11 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 37,4b cevap paylaştı.
1 yılKadının adı zevce imiş hocam zenci olsa başka olurdu tabi aatat
20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 4,7b cevap paylaştı. Etmem, kadına saygısızlık bu bi kere, böyle birinin bırak düğününe gitmeyi, evinin önünden geçmem.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 268,2b cevap paylaştı.
u 1 yılbunu kabul eden kadının kendine saygısı yoktur
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılbunun dinle alakası yok çünkü davetiyede kadının isminin yazmasının fıkhen hiçbir sakıncası yok. tam tersi eşini düğünde bin tane erkeğin içinde oynatmak ve en süslü kıyafeti yani gelinliğiyle ortamdaki erkeklere teşhir etmek haramdır. düğünün kadın erkek karışık oynamalı olduğuna eminim. aşırı komik ve çelişki dolu bir çalışma.
15 Yorumla- 1 yıl
Dine göre kadının adı duyurulmaliki şahitlik olsun
- 1 yıl
isim konusu kesinlikle öyle bu yobazca bence de ve kadına değer verdiklerini zannediyorlar bu şekilde, koruyorlarmış kendilerince... fakat son cümlede çelişki kısmı zihninizin uydurması, çoğunlukla bu zihniyette karışık düğün vs yapılmaz. bilmediğiniz bir şeyi saçmasapan bi şekilde iddia ile bağlamışsınız.
Cevap sahibi1 yıl@kaldımsehirlerde ne saçmalıyorsun ben ilahiyatçıyım fıkıhta kadın erkek karışık düğün yapılamaz hele ki gelin en güzel en süslü olduğu günde erkeklerin içerisinde bulunamaz. sen ne biliyorsun da neye göre sallıyorsun acaba? müslüman değilsen bu kurallar seni bağlamıyor zaten istediğin gibi düğün yap bize ne? ama islamın kuralları bunlardır açık ve net.
- 1 yıl
ben yapılır mı dedim onların nasıl bi düğün yaptığını bilmeden kesin böyle yapmışlardır diyip sövüp şimdi de bana sallıyosun yine bşmededen git bi toprakta yürü
1 yılPeygamberimiz (s. a. v.) bile böyle bir saygısızlık yapmazdı yani amaç ne tam olarak. Kadının ismini yazınca günaha mı giriyorlarmış (!) Aile ismi bile yazılmamış cidden. Abdullah tek paşına evleniyor zannımca.
13 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle öyle
- 1 yıl
kendilerince koruduklarını zannediyorlarmış ya hastalıklı bi kıskançlık ya hastalıklı bir ego ya da başka bir gariplik
Bu zihniyette cahil, yobaz biriyle evlenmezdim.
40 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılBu seni. Orijinal çektiğin resim mi gerçek olduğuna inanamıyorum kadını yok saymış o evliliği düşünmek bile istemiyorum aşırı bunaltıcı olur mutsuzluk toksiklik
11 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılBu biraz abartı olmuş bazıları yazdırmıyorda saçma yani düğün kartı çöplere atılıyormuş. Sanki erkeğin ismi çöplere atılmıyor 😂 komikler biraz ben hiç umursamıyorum sizde umursamayin. Acikca bana böyle bir davetiye gelse Abdullah kim der geçerim kadının ismi bile yok belkide çok tanıdığım birisi bu yüzden düğününe gidemiycem biraz mantık
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,1b cevap paylaştı.
1 yılHayır demesi gereken evet demiş.
Ben kabul etmesem sonuç değişecek mi?
O nedenle uzun uzun konuşmaya gerek duymuyorum.14 Yorumla- 1 yıl
Elbette düşüncenizi ifade edebilirsiniz.
Sonuc olarak buranın amacı bu değil mi soru sorulup tartışmak , fikir alış verişi yapmak.
Fakat ben buna uzun uzun yazmanın anlamsız olduğunu ve bu şekilde düşündüğümü beyan ettim.
Cümlemin sonunda gerek duymuyorum dedim dikkat ettiyseniz.
Bu sizin sorunuzu gereksiz olduğunu göstermez. - 1 yıl
Şimdi oldu.
Teşekkür ederim 🤩
1 yılBu zihniyetteki insanları hayatıma sokmuyorum sana da tavsiye ederim
22 Yorumla- 1 yıl
İyi bari sevindim senin için (:
Aşk İlişkileri konusunda 12,8b cevap paylaştı. Geçenlerde öyle bir sohbete katıldım. Orada da kadının sesi bile caiz değil diyorlar. Yani istiyorlar ki kadın gün yüzü görmesin. Dışarı çıkmasın hatta konuşmasın bile. Yeminle adamı ancak dinden soğutur bunlar.
10 Yorumla
1 yılEşinin ismini bile kimseyle paylaşmak istememiş bunun Altında yatan aklıma gelen iki güçlü sebep var Ya kızın ailesi çok muhafazakar insanlar ya da erkek tarafı kızın adını bilinmesini istemedi kiz tarafi yabancı uyruklu 🤣🤣
10 Yorumla
1 yılEnteresan olmuş mantıklı nedeni var mı acaba önyargılı olmadan sorgularım öncelikle. İnsanların kültürel yapısı farklı gereklilikleri beraberinde getiriyor. Belki o gelenekte adam ve kadın bu davetiyeden memnundurlar 😃
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9b cevap paylaştı.
1 yılİnşallah üreyemezler böyleleri üreyip milletin çocuğuna musallat olacak diye korkuyorum
11 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 653 cevap paylaştı. Shakespeare’i bile tefe koydular eserin adı neden Romeo ve Juliet? Kadınları adı önce yazılır diye.
15 YorumlaAralarındaki bir muhabbetten böyle yapmak istemiş olabilirler, perde arkasını bilmeden yargılamamak gerekir, istersen düğüne gidip kadına sorabilirsin de, eminim gülerek mantıklı bir cevap verecektir.
10 YorumlaGider sivri sivri konuşup çıkardım kesin, bu ne böyle isimsiz der gibi.. en ilkel dönemlerde bile kadın yüceltilmişken çağ atlayarak geriye gidiyoruz harika 😆
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8,4b cevap paylaştı. Oha o nasıl bir haksızlık
Sen yazını okuyunca anladım bende hiç okumamıştım.
Bak bu aile istediği kadar iyi olsun, benim gözümde kendini düşünen bencil bi aile olduğunudur.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 596 cevap paylaştı. Kadın ve ailesi bu davetiyeyi nasıl kabul etmiş peki 🤣 hayır üstelik eşini o kadar kiskaniyor ya veya dini acican uygun görmüyorsa hangi cinsiyette olanları çağırmışlar acaba düğüne 😂
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 851 cevap paylaştı.
1 yılKendi düğün davetiyesi ne adını bile yazmayan kadın düğün değil cenazesidir o ya... bundan sonra adın yok abdullahin zevcesisin o kadar...
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılKesin dindardır bunlar şimdi dimi hiç şaşırmadım din adı altında kadını yok saymayı iyi benimsemiş millet
20 Yorumla
1 yıl''Kendisi ve zevcesi'' deselerdi daha gizemli olurdu.
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılOnlar öyle mutluysa onun derdi sizi niye geriyor.
110 Yorumla
Cevap sahibi1 yılEvet işte öyle düşünmek lazım bunu reklam yapıp yargılamadan önce. Herkesi kendi kararı Kendi yaşamı
Cevap sahibi1 yılBencede öyle ama ona göre doğrudur belki. O tür insanlara görede benim yaptıkların belki doğru değildir.
Cevap sahibi1 yılEvet ama hayat o hayatın kadını kimseyi ilgilendirmezki. Kendiside öyle istemiştir belki
Cevap sahibi1 yılÖyledir umarım bu yazılanları görüp bozulmazsa
- Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı.
1 yılAbdullah ve zevcesi ne lan hey Allahım ne mallar var ya gitmem kadına değer vermiyor birde kalkıp değer verip düğüne gidecem
10 Yorumla Saçmalık kadının kimliği yok ediliyor resmen zorla değilse yani bunu nasıl kabul etmiş hangi kafayla
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı.
1 yılBir akrabanin davetiyesi böyleydi ama onlarda menzil cemaatine mensuptu. Hiç şaşırmadım. Böyleleri bana çok bağnaz geliyor...
10 Yorumla
1 yılBöyle saçmalık olamaz.. İnsanlık nereye gidiyor anlamıyorum.. -de bağlacını hala bitişik yazıyorlar..
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,8b cevap paylaştı.
u 1 yılKadının adının yazmasi caiz değil olarak görülüyor... toptan kadınları yok edelim ne günah kalır ne insanlar sıkıntıya girer of
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Kahkaha attım… Nasılda yok saydırıyorlar kendilerini… Neden bu kadar eziklenmekten zevk alıyorlar anlamıyorum…
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. Ben olsam her gördüğümde adını demem zevcesi derim
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 623 cevap paylaştı.
1 yılKadının adı "Zevcesi" olma ihtimali, adının olmama ihtimalinden daha fazla.
20 Yorumla
1 yılBu zihniyettekileri Arabistan'a yollasak ülkenin zeka seviyesi arşa çıkar.
20 Yorumla
1 yılDua et cariyesi dememiş ya da kendini ağa paşa 😂😂
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılo kadar değer verilmiş işte, bir de evlenip çocuk yapacak bundan. gerisini siz düşünün.
10 Yorumla Saygı ve sevgiyle küfürü hak eden bir şahısmış.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 540 cevap paylaştı. Korkunç ya karının adına boşalsınlar emi kdkdkddm
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,9b cevap paylaştı. Asla kabul etmem anlaşılan okuma yazma bilmiyor bunu yaptıran adam
10 Yorumla
1 yılBana çok saçma geliyor yalnız bu hareket. Hiçbir anlamı yok.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 865 cevap paylaştı.
1 yılkadının adını yazınca erkeklerin aklına kadın gelir cok dogrı ni yontem olmus
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 467 cevap paylaştı.
1 yılRabbim tüm kadınları Abdullah ve onun gibilerden korusun
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılZevcesi nedir yahu, kadının da birmsoy kğtüğü var i şallah
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3,7b cevap paylaştı. Kadının düğündeki tek vasfı zevcesi olması mı ya cahil adam
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8,9b cevap paylaştı. Sığırla evlenmeyi kabul etmiş gidip gülmek için olabilir
10 Yorumla
1 yılBismillah dedim okuduktan sonra ben etmem. Şeriat ve dini kötüye kullananların işi bu.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 743 cevap paylaştı. Bunlar insan değil cidden başka bi yaratık nasıl bi cehaletlik bu ya
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
1 yılHangi arabın düğünü bu ve neden Yüce ve üstün TÜRK ırkın görklü Yurdunda evleniyor
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 463 cevap paylaştı.
1 yılKabul etmeyi geçtim bunu kabul eden kadınla iletişimi keserim
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı. Ben kabul ederim davetiye davetiyedir de gitmem büyük ihtimal 🙄
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. Kıskançlıktan gelinin isim davetiyeye yazdırmayan biri düğüne mi çağırmış milleti ahahah
10 YorumlaZevcesi dugunde gelinligiyle kırıta kırıta yürüyüp gòbek atacak ama
10 YorumlaMaazallah erkekler müstakbel karısının isminden etkilenip şey yaparlar diye korkmuş😃😃😃😃
12 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 585 cevap paylaştı. bugün kadının adını yazmamış yarın daha kötüsü yola cıkmadan yol vermek lazım
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılO zekanın ürünleri kadın vefat edince de adını söylemiyorlar ya kocasının ya babasının ya da oğlunun adını söylüyorlar akılsız kapasitesizler
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 32,8b cevap paylaştı. hayır etmem bunu kabul eden kadının da kendine saygısı yoktur
10 Yorumla
1 yılElon Musk bile davetiye hazırlasa robot karısının ismini yazar davetiyeye. Bunlar çok ayrı bir seviyede. Kadına vazo muamelesi yapmışlar. Yerine temsili nesne koyup onunla evlendirecekler herhalde.
00 Yorumla
1 yılİnsanların tercihlerine nefretini kusarken yandaş arayanlar,
Bütün erkeklerin ve kadınların kendi gibi dusunmesi gerektigine inananlar,
Bu davetiyeyi erkek tarafının ve belli bir maksatla istediğini varsayan beyincikler,
Ve familyasından gelen davetiyeleri almak istemezdim.10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBende şey görmüştüm oğlumuz bilmemne ve Kerimemiz ndöndmrö
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılNormal davetiye
oha yeni gördüm … kızın adı Zevcedir herhalde ….
10 Yorumla- Devamını Gör (122)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar