s
2 güİçinde evlenme isteği varsa, bunu çevrene duyurmak zorunda değilsin. Öncelikle kendin için ne istediğine odaklan. Güvendiğin biriyle konuşabilir, adım adım plan yapabilirsin. Evlilik kararı senin hayatınla ilgili, başkalarının ne düşündüğüne fazla takılma. Kendine güven, doğru zamanı ve kişiyi bekle.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 6,1b cevap paylaştı. Evlenmek istemek utanılacak bir şey değil, aksine yüreğinde bir yuva kurma arzusu varsa bu senin kalbinin ne kadar olgunlaştığını gösterir. İnsan bazen çevresinden çekinir, yargılanmaktan, yanlış anlaşılmaktan korkar ama unutmamalısın ki bu senin hayatın, senin yolun. Evlilik yoluna girmek için önce ne istediğini netleştirmen gerek; gerçekten sevdiğin, güvendiğin ve seninle aynı yolda yürümek isteyen biri varsa, o adımı atmak en doğal hakkındır. Gerekirse sessizce ama sağlam adımlarla ilerle, insanların değil, vicdanının onayı yeter. Çünkü evlilik kalabalıklarla değil, iki yürekle kurulur. Gerisi sadece fısıltıdan ibaret.
00 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı. Ayıp değil, günah değil. Zaten reşitsin ve evlenmek senin en tabi hakkın. Ama bu ilanla duyurmakla olmuyor. Herkes evlenir ama çok az çift mutluluğu yakalar. Bu yüzden ruh çevren uyumunuzun olduğu bir karşı cinsi beklemelisin. Ayrıca birbirinizden beklentilerinizin de örtüşmesi lazım. Mutluluğun bol olsun prenses… 😎
00 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı. Bu durumda araya tanıdıklar veya akrabaların girerek görücü usulü evlilik seçeneği olabilir. Akrabalar ve tanıdıklar genellikle görücü usulüne bayılırlar. Aslında görücü usulüyle yapılan evlilikler çok kalıcı olabilir. Senin böyle bir niyetin varsa, bir tanığına üstü kapalı bir şekilde bundan bahset. Eğer tanıdığı biri varsa, seni yönlendirmek isteyecektir. Çekinmene gerek yok, evlenmek istemek gayet doğal bir şey.🌸
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı

Bu hislerin o kadar doğal ki! Evlenme isteği herkes için farklı bir zaman ve duygu meselesi. Kimseye bunu açıklamak zorunda değilsin aslında, bu tamamen senin bireysel bir hayalin. Ama paylaşmak istiyorsan da bunun utanılacak bir şey olmadığını bilmelisin. Destekleyici bir ortamda bunu paylaşmak mutluluğunu artırabilir. Olumsuz tepkilerle karşılaşırsan da bu kişilerin kendi bakış açılarından ibaret, takılma. Senin mutluluğun her şeyden daha önemli! 💕✨
10 Yorumla

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
119Cevap
- 9 gü
Merhaba,
Utanacak hiçbir şey yok. Aksine güzel bir şey..
Hâya imandandır, hadis-i şerif..
Evlilik Allah'ın emri peygamberin sünneti ve imanın yarısıdır. En güzel aşk helal olan aşktır ve evlilik ile olur olmalı!
Hayra vesile olan hayrı yapan gibidir hadis-i şerif...83 Yorumla- 9 gü
Nefes alıyorum 😂 yaşıyor gibiyim sjdjd
- 8 gü
Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı. Eğer söylemez isen bekar kalırsın birde böyle düşün 😂😂
00 Yorumla- Gizli Üye(30-35)9 gü
Evlenmek istemek ayıp değil, cesaret ve olgunluk işidir.
Herkes gezip tozarken sen ciddi bir şey düşünüyorsan, bu senin farkındalığını gösterir.Çevre ne der diye düşünme, hayat senin. Evlenmek istiyorsan önce içini dinle, sonra doğru kişiyle açık ve net bir yola gir
10 Yorumla - 9 gü
Ve zamanı geldiğinde, - Rabbin sana (kalbindekini) verecek, seni hoşnut kılacak.." - Duha Sûresi Ayet/5
30 Yorumla Ah ve gülüm geç değil neolursun benim dustugum hataya düşme yanlış insanı sevip en güzel yıllarını ziyan etme maalesef bende öyle oldu bende bekarım yanlış insan yüzünden herkese kapimi kalbimi kapattim heleki burada kadın avcilarina fırsat verme sakın ablan olrak diyorum umarım karşına en iyisi en doğru kişi olur rabbimize sigin amin ins
110 Yorumla- 9 gü
Yanı bakiresin bu yaşta
- 9 gü
@SerrttBEYy nelaka sımdı konuyla
- 9 gü
@SerrttBEYy ne alaka lan harbi
- 9 gü
43 yaşında bakiremi merak ettim
- 9 gü
@SerrttBEYy öğrenimce ne olacak
- 9 gü
@GENTLEMENman sertbey sizi ilgilendirmez bu 1 ne curret çok saçmalıyorsun farkindamisin
- 9 gü
Eski kullanıcıyım eskiden böyle değildi burası bunlar üzücü şeyler. İyi günler
- 9 gü
@GENTLEMENman od ya hadsizler cikiyor sen est alınma üstüne o hadsize soyemustim
- 9 gü
Sorun değil anladım zaten
Aşk İlişkileri konusunda 11,5b cevap paylaştı. Öncelikle yaşın kaç bilmiyorum fakat evlenmek isteğini herkese duyurmanı da saçma buldum açıkçası. Eğer “Ben bekarım bana koca bulun” ‘dan bahsediyorsan yani bu biraz ayıba kaçar çünkü kadınsın. Yetişkin bir bekarsan zaten herkes senin bekar olduğunu biliyordur ve sen belli etmesen de insanlar çöpçatanlık yapacaktır 😊 Ama eğer ki sevgilin varsa evlenme niyetindeyseniz bunu sadece ailene demen yeterlidir ve bu kesinlikle ayıplanacak bir konu da değildir.
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)8 gü
yani bu böyle bir şey değil. herkese duyurup sana koca aramalarını mı isteyeceksin? mutlaka çıkar karşına biri. gittiğin bir mekanda, iş yerinde, belki arkadaşların aracılığıyla vs. bulursun yani birini. böyle yoklukta gibi haber mi salacaksın bana koca bulun diye saçmalama. önce evlenilecek adam bulursun sonra evliliği düşünürsün sen adımları karıştırmışsın dikkat et düşersin.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. Bu konuyu hiç soran yok mu ki sana neler yapıyorsun vs vs gibi çevreden
20 Yorumla- Gizli Üye(18-24)9 gü
Ben de bilmiyorum evlenmek istiyom desem mahalledeki dedikoducu kadinlardan cekiniyom
41 Yorumla- 9 gü
Sürekli evi topla düzenle sil mutfakta ki yerleri değiştir anlar herkes
- Gizli Üye(25-29)9 gü
Aynı durumdayım bizimkilere bıraktım bence sen de anne babana söyle çevrendeki güvenilir insanlara söyle tanıdık iyi bir insan denk gelirse evlenirsin ben şu an görücü usulü düşünüyorum
21 Yorumla- Cevap sahibi9 gü
İstersen tanışabilir miyiz
Aşk İlişkileri konusunda 598 cevap paylaştı. Evlenmek istemek iş ilanı gibi ilan edilecek bir şey değil ki. Evlenmek istediğin kişi ile zamanla bir yola girersin.
Evlenecek birisi yok. Onu bulmak istiyorum dersen o iş de ilanla olacak bir iş değil.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,8b cevap paylaştı. Duyurmak niye ki?
Hoşuna giden biriyle karşılaştığın zaman zaten bir şekilde başlar ve ilerleme sağlanır.
Ama öyle biri yoksa, etrafa evlilik istediğini hissettirmenle karşına çıkacağını sanmıyorum.00 YorumlaÇevreye duymak istemiyorsan müstakbel eşini kendin bulmama lazım. Birde evlenme amacın ne niçin evleniyorsun bunu kendine sor. Bende bekarım ama evlenmek için evlenmem 1 ya da 2 çocuğum olmasını tabi uzun ömürlü olmalı.
00 Yorumla- 8 gü
Zor gerçekten evlenilecek uyumlu birini bulmak kolay değil
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 797 cevap paylaştı. Görücü usulü mü düşünüyorsun neden çevrene duyurmak istediğini anlayamadım bence tanıyarak zaman geçirerek evlilik yap
21 Yorumla- 9 gü
Bir insanla aynı evin içerisine girmeden onu tanımanız mümkün değildir
- 9 gü
34 bedenli küçük memeli küçücük fındık kalçali sıfır basenli incecik bacaklı bebeksi okşamalık yüzlü kalem etekli stilettolu Yasemin Özilhan tadında bir garı isen bul beni kelebeğim 😝😆
10 Yorumla - 9 gü
Ben de söylemek istemiyorum ama anlıyorlar yaşım gereği
29 Yorumla- 9 gü
Himm demekki anlaşılıyor
- 9 gü
Yani bilmiyorum ama söylemek bans da hoş gelmiyor insanların bunu düşünmesi gerek
- 9 gü
Tabi ki yaşım ,30 Eylül'de
- 9 gü
Evlilik istiyorum ama doğru kişi ile
- 9 gü
Henüz yok
Aşk İlişkileri konusunda 677 cevap paylaştı. Evlendiğini duyurmak ayıp değil, Allah'ın rızasını kazanmak ve haramlardan sakınmak için hayr yoluna giriyorsun. Ben bu gidişle görücü usulüne döneceğim gibi.
00 Yorumla- 9 gü
Bu kadar kadın cinayetlerinin olduğu bir dönemde doğru insan bulabilmek çok zor. Evlilik güzel. Ayrıca utanılacak bir durum değil. Açıkça söyleyebilirsin.
00 Yorumla - 9 gü
Utanılıcak bir şey yok. Seni leylekler getirmedi... çok doğal bir şey. Çevrenin de onayladığı birini bulurlar hem görücü daha rahat olursun işte.
00 Yorumla - 9 gü
Müstakbel eşinle önce belediyeye gidip nikâh harcını yatırıp nikâh tarihi alacaksınız. Nikâh günü de elinde bir tektaş yüzük ve yanında iki arkadaşıyla gelen müstakbel eşinle belediyede resmi nikâh kıydıracaksınız. Eşinin bir işi ve dayalı döşeli kiralık bir evi zaten vardı. O eve gidip yaşamaya başlayacak, gerisini zamana bırakacaksınız. Bitti gitti.
Nikâhın en hayırlısı, kolay ve külfetsiz olanıdır” (Ebu Davud, Nikâh, 31)
00 Yorumla Evlilik amaçlı birisini seç ve evliliğe yönelik ciddi birliktelik yaşamaya başlayın, ilişkiniz olumlu giderse ve evlenme konusunda ciddi ve kararlı olursanız ozaman ailene bahsedebilirsin.
00 Yorumla- 9 gü
Neden duyurma ihtiyaci duydun ki onlar mi evlendirecek seni ya da birini bulacak? Git gonlune gore birini bul sev sonra evlilik zamani geldiginde herkes duyar zaten
09 Yorumla- 9 gü
@Prekursor corumun koyu ne alaka
- 9 gü
@Prekursor dinsizin hakkından imansız gelirken R çekmiş
- 9 gü
@GENTLEMENman sen ne diyosun aw
- 9 gü
Sen ne konuşuyorsun değişik
- 9 gü
@GENTLEMENman senin agzini s1kerim oe
- 9 gü
@Prekursor hakediyolar napim guzelim
Aşk İlişkileri konusunda 333 cevap paylaştı. Evlenmek isteyen biri olarak daha sosyalleş, komşulara daha sık git, akrabalara falan. Bir şey demesen de kısmetin çıkar güzel kızsan
011 Yorumla- 9 gü
Geçen bir düğünde çocuğun birinin mendili elime takıldı, başka birisi masama geldi bana bakıyor ben konuşurken yani anlamadım.
- 9 gü
Bekar olduğumu nasıl anlıyor ki
- 9 gü
İnsan istiyor ya istenmek falan
- 9 gü
Masaya boşuna gelmedi dimi o çünkü hiç kimse yoktu masada annesi ben birde benim anneannem vardı.
- 9 gü
Tahmini olarak ssjsjjs
- 9 gü
Ya benim yokluktan cidden snjsjs
- Gizli Üye(25-29)8 gü
Aynı ben hahahaha birde şöyle bir şey var kimse yardım etmiyor bile artık o halde demene gerek yok sadece annene söyle o bulur sana zaten uygun bir aday bol şans canım
20 Yorumla - 9 gü
evlenmek istediğini , başka şey istiyo gibi mi yorumluyolar :D
MAHALLE zordur Türkiye'de ben çokmücadele ettim, scib attım
00 Yorumla - 9 gü
Evlilikte çevrenin haberi olur gayet normal ki bu bence başka bir sıkıntı var gibi ama bilemedim.
00 Yorumla Bende aynı durumdayım hiç söyleyemem sanırım aileme Bana kız bulun diye bende bulamıyorum bilmiyorum ne olucak.
02 Yorumla- 9 gü
Biz tanışalım
- 9 gü
@Aleynaozalpp yazamıyorum
Aşk İlişkileri konusunda 413 cevap paylaştı. Sen kadınsın talibin yok mu annene söyleyen falan olmuyor mu. Sen evlilik düşünüyorsan annene falan söyle gerisini onalr halleder
00 YorumlaMerhaba, yakınlarına duyurmak yerine, kendi anlayabilecegin birini bulabilirsin, tabi şartlarını bilmiyorum
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 353 cevap paylaştı. Evlenmek isteyeceğin insan özellikleriyle tanışıp , bunlardan BİRİYLE ciddi düşünüp ; Devletin belediye salonlarında nikahı kıymak.
00 Yorumla- 9 gü
Utanacagin bi durum yok ki gayet dogal. Hatta evlenmek istedigini duysalar muhtemelen mutlu olurlar
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)8 gü
merhaba bende ciddi evlilik düşünüyorum eegr ciddiyseniz kendi evim var
10 Yorumla - 9 gü
sakın kimseye duyurma pazardaki domates muamelesi görürsün. normal hayatını yaşamaya devam et karşına çıkanlar arasından seçim yap.
00 Yorumla - 9 gü
İstemekle olsaydı ohooo adam gibi birinin olmadığını anlayınca vazgeçeceksin 🤣
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)9 gü
Utanacak bi şey yok anne baba bana bi görücü çağırın de bu kadar basit
30 Yorumla u
7 güİyide bu böyle duyurulacak bir şey değil anca görücü gelmek isterse kabul edersin
00 Yorumlaevlenip pişman olan çok. evlenmemek en güzeli ama senin yaşında olsam keşke
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı. Utanılacak bir şey yok ki Gayet normal bir şey evlilik çevren bilse ne olacak ki.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. Duyarlarsa😁😁ateşi başına vurmuş derler😁😁gülerler sadece
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 955 cevap paylaştı. Utanılacak hiçbir şey yok gayet normal bir durum bu annenle konuş ilk önce
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)9 gü
Offf sizde çok alemsiniz Allah aşkına içinden bunlar kimki utancam diyerek işe başlayın inanın hiç birşeyden utanmazsiniz çok normal bir şey kimden utaniyon kafan iyimi kızım onlar kim qustq aw
00 Yorumla Maalesef bende istiyorum ama nasıl olacak hiç bilmiyorum 🙁
00 Yorumla- 9 gü
Utanacak bir şey yok belki gönlüne göre biriyle bu şekilde tanışırsın
00 Yorumla - 9 gü
Sonuç olarak çevren hertürlü bunu duyacak öğrenecek bunda utanılacak bir durum yok
00 Yorumla - 9 gü
Yakın kız arkadaşlarına söylemekten de çekinmezsin?
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Neden çevren onu anlamadım. Görücü gelsin mi diyeceksin sen ara bul
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)9 gü
Bende de var bu durum, arkadaşlarımın ailesi kız bakıyor benimkilerde sağolsun hiç öyle girişimler yok
00 Yorumla - Gizli Üye(36-45)9 gü
Yaşın daha çok küçük bence. Erken evlilik bence pişmanlıktır
023 Yorumla- 9 gü
23
- Cevap sahibi9 gü
Çok küçüksün. Evlilik ciddi bir iştir şakaya gelmez. Bazen hayatına giren yanlış bir insan çok büyük bedelleri olabiliyor. İnsan da çok büyük travmalara sebep olabiliyor. Bence hayatının en güzel yıllarını saçma sapan bir evlilik için yakma derim
- 9 gü
Ya düşün çocukken birinden hoslaniyordum. Neyse çocukta hiç düzgün değilmiş aslında dayısıyla telefonuna bakmak istediği için kavga edip gece yarısı evi mi terk etmesi dersin, kuzeniyle kavga edip kolunu kırması mi dersin, ninesine sende sus demesi mi, babasını sevmediğini yengesinin bilmesini mi. Yani düşün bu kişi şu an başkasıyla evleniyor. Eğer ben fırsat verseydim annemi dinlemeyip belki de şu an onunla ben olacaktım ve hayatımın hatası olacaktı. Dediğiniz çok doğru
- 9 gü
Gittin mi
- Cevap sahibi9 gü
Gitmedim okuyorum yazdıklarını
- Cevap sahibi9 gü
Evlenmek inan ki maharet değil. Ve bu bir heves de olmamalı.
- 9 gü
Hayır heves olarak düşünmüyorum zaten ama ihtiyaç duyuyor insan bir eşe. Heves olsaydı zaten fırsat verirdim bir şekilde birine ama doğru insanı ariyorum ben ve henüz denk gelmedi
- 9 gü
Peki bu cocukla olmadığım için şanslı miyim
- 9 gü
Şimdi bak geçen gittiğim düğünde çocuğun biri masama gelmiş bana bakıyordu. Çocuk yakışıklı ama Dövmeli, içkili şimdi ben bu tarz biriyle nasıl olayım siz söyleyin?
- Cevap sahibi9 gü
Tabi ki şanslısın. İleride o adamın da ne olduğunu ilerleyen zamanlarda görürsün. Öyle bir kişi ile değil evlilik kafeye gidip çay bile içilmez. Ama bu kızları da anlamıyorum nerde var böyle tipler hep onların peşine gidiyor sanki
- Cevap sahibi9 gü
Açıkçası kimin ne olduğunu bilemezsin. Dış görünüşe göre yadırgamak da olmaz. Bende alkol içiyorum ama bir kadehten fazla değil mesela.
- 9 gü
Evet bu içgüdüsel bişey bence beni korur bu algısından geliyor. Ama durumun öyle olmadığını anladigimizda iş işten geçmiş oluyor. Ben hamd olsun kurtulanlardanim Allah boyleleriyle denk getirmesin bizleri
- 9 gü
Ama ben kapalı muhafazakar biriyim içki içmek haramdır. Hicbirsey olmasa bile insan bunun için dahi kabul edemez ki bunu
- Cevap sahibi9 gü
Bak bu çok derin bir konu. Bende ne kapalılar gördüm sana anlatsam inanmazsın. Evli veya bekar fark etmez. Herkesin günahı kendine tabi ama. Ben şahsen biri kapalı diye açıl demem veya açık birine kapan demem. Herkesin inancına saygı duyulması gerekiyor. Kimse kimseye bir şeyi dayatamaz. Bu çok yanlış olur
- 9 gü
Şimdi bile bile kendini ateşe de atmak olmaz adam sosyal medyayı çok aktif kullanıyor, içki masasında fotosu var dövmesi var daha önce çocukken sevgilisi olmuş ayrıca teyzem onları tanıyor sordum dediki onlar boştur şimdi buna rağmen fırsat vermek bile doğru gelmiyor bana.
- Cevap sahibi9 gü
Tamam verme zaten ona. Ben onun için o düğünde ki şahıs için demedim gelen olarak söyledim
- 9 gü
Yanlış anladım kusura bakma
- 9 gü
Başka bir çocuğun da mendili elime takılmıştı
- 9 gü
Gittin mi :(
- 9 gü
Ablacım yaşın küçük, fikirlerin evlilik noktasında yeterince farkındalığa sahip değil. Tutumun tamamen boşlukta ve yalnızlıkta sürüklenmeye benziyor. Muhtemelen çevrendeki yaşıtların evlendi, eğitim durumunda çıkmaza girdin, ebeveynlerinden de yeterli özgürlüğü görmüyorsun... Bunlara baktığında kendine yetmeyi ve kendinle mutlu olmayı öğrenmeyi dene derim. Hayatta neyin ne zaman geleceği bilinmez, muhafazakarsan her namaz sonrası aç ellerini Allah'a uzun uzun yalvar, gerekirse isteğine dair detay ver. O sana gönlündekini en hayırlı şekilde verecektir zaten. Gönlünü de Allah'tan başkasına, hele ki buradaki 'kadın avcılarına' açma, duygusal yıpranma yaşarsın.
- Cevap sahibi9 gü
@falanfilansı doğru dedin. Çok mantıklı konuştun.
- 9 gü
@falanfilansı ne kadar güzel yazdınız öyle. Tabiki 23 yaş cokta olgun düşüncelerin sahip olduğu bir yaş degildir ben zaten her namazda dua ediyorum detaylı bir şekilde. Ama bir insanın eşini istemesi zaten ona ihtiyaç duyduğu içindir her manada siz buna ister yalnızlıktan deyin ister boşluktan deyin ister özgürlüğünüzün kisitliligindan deyin zaten eş bu ihtiyaçların giderilmesi için istenir. Seni tamamlayan birisini bulmak asıl mesele.
- 9 gü
Biyolojik olarak da ihtiyaç duyuyorum. Birisi gelse direkt kestirip atmam düşünürüm tanımaya çalışırım. Yaş gectikten sonra insan daha seçici oluyor çünkü
Aşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı. Adayları değerlendirmen gerekiyor şans vereceksin veya çay/kahve içeceksin bir yerden başlayacaksın
00 Yorumla- 9 gü
Annene söyle annen babana söylesin ya da kağıda yaz bırak masaya ne olacak okusunlar ya da buzdolabına as evlenmek istiyorum diyr
10 Yorumla Kendin için evleniyorsun başkasını düşünme boş ver yaradan sana huzur ve ferahlık versin amin 🤲
10 Yorumla- 9 gü
Sürekli evin dağınıklığından şikayet et. Evi sürekli topla mutfakta sürekli yeni düzen kur. Ailen laf söyleyince de kendi evim olsun görürsünüz falan de anlarlar
00 Yorumla - Gizli Üye(36-45)9 gü
"Bana bir koca lazım o da bu gece lazım " de
00 Yorumla - 9 gü
Eee de işte saygıdeğer büyüklerim bende bı faniliyim belli mi olur bugün varım yarın yokum bende isterim ki hakkım rahmetime kavuşmadan önce yanımda bı bey görmek sizne dusunuyorsunuz bu konu hakkında
00 Yorumla - 9 gü
Çevrene duyurma sende
Kendin önce bi arayışta bulun00 Yorumla - 9 gü
Bende ya hatta birileri bana birinin fotoğrafını gösterince bakamıyorum bile normalde rahat biriyim ama konu evlilik olunca utanç yükleniyor
10 Yorumla Bende evlenmek istiyorum ama çevrem dalga geçer gibi hisse kapıldım
20 Yorumla- Gizli Üye(30-35)8 gü
O nasıl iş ya ya kötü birisine gelirsen dikkat et bir video gördüm iyi adamlar bekar yaşarken kötü adamlara denk gelen kadınlae balkonu izliyor gibi bir şey çok kötü ya
Canım dikkat et ve iyi konuş tanış 5-6 ay tanı önce00 Yorumla Her ailede herkesle arası iyi olan ama gençlere de genç gibi yaklaşan hala/teyze vardır sen ona söyle gerisine karışma 😄
00 Yorumla- Devamını Gör (110)
Detaylı bilgi