Arkadaşlar 2 yıllık ilişkim var daha önce bu tarz konularda pek konuşmamıstik kendisi bana göre daha muhafazakar birisi ailesi de öyle ama böyle konular pek konusulmamisti milli bayramları benim gibi coşkulu kutlamazdi hatta hiç kutlamazdi ama aramızda tartışma konusu olmamıştı. Son zamanlarda ben sormaya başladım Atatürk hakkında ilk kez konuştu bu kadar net direk sevmiyorum dedi. Osmanlı'nın son donemde parcalandigini bile bilmiyor o geldiğinde zaten ülke vardı ne yaptı ki gibi tuhaf görüşleri var. Tartışmaya girmek istemiyorum sadece üzülüyorum ben Atatürk aşığı birisiyim. Tarih okumayı ve arastirmayi çok severim. Böyle bir durumun içerisinde kaldım. Erkek arkadaşımı da seviyorum. 2 yıllık ilişki. Ama maalesef ileriyi göremiyorum. Ilerde neler olacağını düşündükçe içim daralıyor.
Kendi kriterim olarak kurucu atamı sevmeyeni sevmemek gibi bir durumum var. Sende de varsa ya ikimizi de seveceksin ya da bu iş biter diyebilirsin xD
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
1 yılAdresini versene onun popon dürüm sokacagim.

Hatta vazgectim nutugu popon sokcam.
04 Yorumla
Soran1 yılNutuga bile sahte diyen var
- 1 yıl
Tipik Süleymancı değil mi?
Soran1 yılNurcuymus
- 1 yıl
* kodumun çocuğu
Yapay Zeka Cevapladı
Canım ya… Seni o kadar iyi anlıyorum ki… Senin gibi Atatürk'e değer veren biri için bu durum gerçekten çok zorlayıcı olabilir. İki yıllık bir ilişki, hele ki seviyorsan, kolayca silinip atılacak bir şey değil biliyorum. Ama unutma, ilişkinin temeli uyum değil mi? Hayat görüşleriniz bu kadar farklıysa ileriye dair kaygılı olman çok normal. 😔
Konuya daha önce derinlemesine girmemişsiniz anladığım kadarıyla, bu yüzden bu farklılık şimdi daha belirgin hale gelmiş. Belki bir kere sakin bir şekilde, kırıcı olmadan fikirlerinizi paylaşıp nerede durduğunuzu anlamaya çalışabilirsiniz. Ama inancım şu ki, süreç içinde bu konuda daha büyük sıkıntılar yaşanabilir. Hayat bir maraton, canım... Eğer zıtlıklar çok büyükse yorulman kaçınılmaz olur gibi... ❤️
Kararını verirken kalbini ve aklını dengelemeye çalış bence. Unutma ki kendi değerlerinden ödün vermen seni mutlu etmeyecek. 🧡00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılYorumları okudum da ben anlamıyorum müslümanlar başka dinlere mensup olanları nefretle değil sevgiyle yönetmişken bu Atatürk aşıkları neden din düşmanı? O zaman kendinize laik modern demeyeceksiniz sizden olmayanı asıl kabul etmeyen yine sizlersiniz. Bir insanı puta tapar gibi sevmeyin bu kim olursa olsun.
Siz ayrı dünyaların insanı değilsiniz çünkü dediğine göre savunduğu şey ile yaptığı şey aynı değil. Müslüman böyle bir insan değildir. Bunlar dinimizi mahvetmeye bizi bölmeye çalışan gavur tohumlarına benziyor. Kısacası ilişkinize devam edebilirsiniz.
12 Yorumla
Soran1 yılAynen sevgiyle. Kimse din düşmanı degil. Kimse Atatürke tapmiyor. Dini bir inanış değil ki tapma olsun. Kabul etmemek değil ilerde bir çocuğumuz olsa neye göre yetiştireceğiz? Milli değerleri öğretmek isteyeceğim belki o istemicek ya da bize katilmicak uzun vadede sorun olabilir diyorum.
Cevap sahibi1 yılİşte bilemiyorum.. Tapar 'gibi' diyorum. Cevap verdiğin yorumlara dikkat et herkes müslümanlara giydirmiş kim din düşmanı değil?
O halde geleceği düşünüyorsan boş ver bu konular sizi çok yıpratır en iyisi yol yakınken dönmek. Baktın senin düşüncelerin ona çok ters geliyor tahammül edemiyor, evlenip aynı çatı altına hiç girme.
- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
1 yılHerkes saygı duymak zorunda ama kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Düşüncesi de gayet mantıklı zaten. Tanımayanlar seviyor onu. Bi tanısan sen de sevmezsin.
12 Yorumla
Soran1 yılBoş yapma uza
- 1 yıl
İşte düz bakış açısı diye buna diyoruz. Kendi zihniyetinden farklı olan hiçbir düşünceye saygının olmaması senin hayata ne kadar at gözlüğüyle baktığını gösteriyor. Yazık sana üzüldüm
1 yılKardeş bence sen gerçek tarihî okumalısın.
İngilizlerin yazdığı ve bize dayatılan tarih ile tarihimizin hiç alakası bile yok.120 Yorumla
Soran1 yılNerden okuyacağım merak ettim kaynak verir misin?
Soran1 yıl@MrJimi o da bunları dinliyor muhtemelen.
- 1 yıl
Soran1 yılKaynak kitap vs yazar mısın?
- 1 yıl
Halil İnalcık
Erhan Afyoncu
Murat Bardakçı
Vs bir çok tarihçi var
Tarihi bölgeleriyle incele
Bugün okuduğun Nutuk bile gerçek değil,
Şuanki Nutuk değiştirilmiş ve içinden bir çok yer çıkartılmış şekilde - 1 yıl
Soran1 yılBu tarihçileri iyi bilirim. De bu dediklerinle alakali bisey duymadım onlardan hiç özellikle Halil İnalcik Atatürk hakkında videolarını izledim kitaplarını okudum. Sen nerde gördün bu dediklerini yazar msn?
Soran1 yılTürk Müslüman demek değildir. Farkli dine mensup bir çok Türk var. Gagavuz Türkleri gibi. Onları Türk olarak görmüyor musunuz?
- 1 yıl
Tarihi bir çok tarihçiden kaynaklarıyla dinle oku.
Atatürk bir Osmanlı subayıydı.
Aslen saraya damat olmaktı amacı.
Vahdettin kendisini Samsun'a göreve gönderdi.
Atatürk MUSTAFA Kemal ismini de red etmiştir kimlikte gerçek ismi
Kamal'dır.
Kendisine Atatürk lakabını koymuştur.
Benim dedem zamanında yaşayan birisi nasıl benim dedemin atası olabilir ki?
Nazım Hikmet kitabında Atatürk için Yahudi dönmesi mason dur der.
Atatürk'ün dini inancı yoktur.
Gücü eline alana kadar müslümanlar tarafında gözükmüştür.
Gücü eline alınca ilk meclisi fesh edip ikinci mecliste Türkleri meclise sokmamıştır.
Daha sonrasında malûm zulüm dönemi başlamıştır. Şapka kanunu çıkartıp insanları asıp şehirleri bombalatmıştır.
Ayasofyayı kapatıp ezanları susturmuştur.
Koca imparatorluğu paramparça etmiştir.
Seçim yapmamıştır.
Ali Şükrü efendiyi öldürtüp daha sonra da Topal Osman'ı öldürttü.
Aziz Nesin ne diyor hiçbir Müslüman Atatürk'ü sevemez, Atatürk'ü seviyorum diyen müslüman sahtekârdır, çünkü Atatürk müslümanlar için hiç bir şey yapmamıştır.
Türk tarihinde hiç bir lider kendisini halka dayatmamıştır ancak dikkat edin Atatürk hakkında koruma kanunu var ve her yere heykeli dikiliyor bir Kahramanın korunmaya ihtiyacı yoktur ve zorla insanlara sevdirilemez bakınız Fransızların işgal ettiği yerler de ezan'a insanların inancına giyim kuşam a karışılmamışken Kahraman diye ilan ettikleri Atatürk Türklerin aleyhine ne varsa yapmıştır ezan yasak camiler kapatıldı, zorla İngiliz şapkası dayatıldı. Kur'an okumak yasak hele ondan sonra gelen Ermeni İsmet hepten zalimleşti köyümüz de olan tarihi camiyi yıktı kâfir oğlu kâfir
- 1 yıl
@MrJimi
canım aptal tarihî oku ve tarihçileri dinle onu kandırdılar ve yanına hiç bir şey almadan gönderdiler İttihatçılar ona dediler ki bir müddet git dinlen sonra gelirsin onu öyle ikna edip gönderdiler Bülent Ecevit saray da yetişmiş bir adamdır. İttihatçıların içinde Türk bile yoktu daha sonra hepsi Avrupa'ya kaçıp gitti
Soran1 yılSen bu yazdıklarını özellikle de Halil inalcik tan öğrendiğine emin misin? Bence Halil İnalcik oku düzgünce al ve kitaplarını oku. Çok büyük hataların var. Bu dediklerinin hepsi yanlış ve tarihleri de birbirini tutmayan çok şey yazmışsın.
- 1 yıl
Anlatamadım sanırım daha 100 sene evveline kadar Avrupa'da müslüman dedim mi Türk, Türk dedin mi Müslüman demekti. Osmanlı döneminde yönetim şekli bugün ki ABD ki gibiydi hemen hemen ırkçılık üzerine değildi ulusal bir devletti herkes inancını özgürce yaşayıp dilini özgürce konuşuyordu. Ancak Devletin kurucu unsurları ve yönetimi Türk olduğu için Koca imparatorluk Türk diye anılıyordu.
Osmanlı'da kadrolaşma ve adamcılığın önüne geçmek için devşirme sistemi kullanılıyordu. Osmanoğulları Kayı boyundan Türkler adamlar yoktan koca bir imparatorluk kurdular. Birisi de Filistin de İngilizler ile anlaşıp orduyu geri çekip 70 bin Türlü askerini orada İngilizlere esir verdiler. Daha sonra o birisi İngilizlere mektup yazıp valiniz olmaya hazırım dedi, nasıl ki parçalanan tüm toprakların başına bir kukla koydular bizdede aynısını yaptılar. Yüz binlerce Ermeni ve Yahudi ye Türk kimliği verildi. Lütfen tarih okuyunuz bakınız o kişi öldüğünde cenazesi bile ortada kaldı, taki Adnan Menderes geldi de bir mezar yaptı ona. Ermeni İsmet onun adını bile sildi heryerden.
Soran1 yılSen ne anlatıyorsun sjxhsjdhwb
Soran1 yılŞunları nerden öğrendin lütfen kaynak ver kitap ismi ver ne bilim bekliyorum?
Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Atatürk sevmeyen insanın bu ülkede yaşamaya bile hakkı yok
22 Yorumla- 1 yıl
+1
Soran1 yılHaklısın
Aşk İlişkileri konusunda 596 cevap paylaştı. Konu Atatürk konusu değil de genel anlamda büyük cahil ve gerici birisi başına büyük iş alırsın.
01 Yorumla
Soran1 yılBana bağnaz diyor bir de
1 yılBöylesine ultra zeka geriliiği olan birinden gelecek mi bekliyorsun? Ne yani güçlü bir koca, zeki bir baba mı olacak? 🤣
08 Yorumla
Soran1 yılBisey beklemiyorum artık. Son donemde cok soğudum. İçime kapandım biraz
- 1 yıl
Soğuyan kadın tekrar ısınmaz, uzatmaları oynar. Akışına bırak, fazla düşünme.
Soran1 yılSevgim var özlüyorum. Ama bu düşüncelerini yüzünden napsam bilmiyorum. Diyorum ki bu konulara hiç girmesek ne bilim konusulmasa olmaz mı. Ama nasıl olck ki hayatımı paylaştığım birisi olursa heycanlarimi yaşayamayacagim, milli bayramlarda kabuguma çekilmek zorunda kalacağım belki de geçenlerde Ankara'da beni Anıtkabire götürdü çok hoşuma gitti ben söylemeden kendi söyledi. Ama ben girmem falan dedi neyse geldi bu seferde firavunun mezarı gibi falan diyor. Saçma sapan şeyler söylüyor. Nasıl diyim bir yandan beni memnun etmeye çalışıyor diğer yandan dalga geçiyor falan .
- 1 yıl
Seven erkek 1 yıl içinde evlenir zaten. O meseleyi geç! Ayrıca dünya görüşleri çok farklı olan iki insanın on yıllarca beraber olabilmesi?
Soran1 yılUzaktan ilişki yaşıyoruz onun bazı işlerini yoluna koyması için falan bekliyorduk ben de kendi içimde bir süre verdim hala ailesinin haberi yok bir süre daha bekleyip kararımı veririm muhtemelen
- 1 yıl
Uzaktan muzaktan fark etmez! Doğru kadını bulun hemen kapatır!
Soran1 yılOyalıyor beni diyorsun.
- 1 yıl
Dedim bile.
- Aşk İlişkileri konusunda 29,5b cevap paylaştı.
1 yıliyide sizin evliliğinizde ki huzur ve aile ortamının bunlarla ilgisi ne? ne Atatürk ne abdülhamit size bir şey verebilir. bu tip tartışmalara girmeyin. işine gelmiyorsada ayrılırsın kalkıpda adam değişecek değil ya
02 Yorumla
Soran1 yılÇocuk büyümekten bahsediyorum. Adam Anıtkabire bile girmek istemedi
- 1 yıl
Gidip gitmemek büyük eksiklik mi? Ayrıl o zaman sende
Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. Sevmek sorunda değil ki eğer ki uymuyorsa ayrılırsın
01 Yorumla
Soran1 yılOlay o değil ki Atatürkü sevmemek demek inkilaplarini düşüncelerini laik dusunceyi vs sevmemek demek aslında bir zihniyet ayrımı yaşıyoruz.
- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılSen neyden dolayı seviyorsun onları anlat belki o da sever ya da o sana niye sevmediğini anlatsın
016 Yorumla
Soran1 yılO Nur cemaatindenmis. Benim böyle şeylerle isim olmaz. Said nursi falan anlatıyor. Onun ben ne düşündüğünü anlıyorum. İstediği İslam cumhuriyeti devleti kurulmadı diye Said nursi gibi Atatürke düşman kesilen kesimin muritlerinden.
- 1 yıl
Nur cemaati fetöcüler 😃
Soran1 yılOnu asla kabul etmiyor. Nur cemaati bilime falan önem verirmiş falan filan beziuzaman hazretleri falan diyor. Nereye düştüğümü şaşırdım jsjdjs
- 1 yıl
Alakası yok. Fetullah gülen inki nur cemaatiydi onların evde hep bunu kitapları okurlar
Soran1 yılKabul etmiyor. Benim bu yaşıma kadar hiç bir zmn böyle şeylerle isim olmadı. O dedikten sonra çok araştırdım genel olarak hepsi aynı mantıkta zaten. Ama yaşantısını görsen biz herseyi yaparız gezeriz.. alkol alır sigara içer. Önceden de her türlü şeyi yapmış. kadinlarla olmuş cemaat falan diyor ama. Namaz kılıyormjs son dönemlerde bana söylüyor telefonda konuşurken. Yanımda kaldığı zmnlarda hiç kılmıyor. Bunların beni ilgilendirme sebebi sadece bu kdr cemaat diyorsa neden böyle yaşıyor. Hersey bir tuhaf
- 1 yıl
Bence o sıkıntılı. Konu cemaat ya da atatürk değil kişilik bozukluğu var onda. Ayrıl sen
Soran1 yılNe yapmak istediğini bilmiyor gibi. İlerde tarikatci bir tip bile olabilir çünkü tam olarak ne yapmak istediğini bilmiyor gibi Ne bilim.
- 1 yıl
İşte kendileri araştırıp öğrenemeyenler başkalarından duyduklarıyla yürür. Tehlikeli olur bu tipler. Sen kurtul ondan
Soran1 yılBen bir de inançlı da değilim yani Müslüman değilim en başından beri biliyor.
- 1 yıl
O zaman niye senle madem kendisi çok dinine düşkün öyle cemaatlere falan takılıyor
Soran1 yılDiyorum ya ya olduğu gibi değil ya da göründüğü gibi değil. Çok zengin ilerde rahat ederim diyorum ama bu fikirleri olduğu zaman kafam rahat olmadıktan sonra ne bilim.
- 1 yıl
Hiç rahat edemezsin emin ol
Soran1 yılBir de saygı duruşunda bulunmazmis falan mesela yanımda böyle birsey yapsa utançtan yerin dibine girerim.
- 1 yıl
Sana uygun biri değil işte. Kültürel olarak da çok farklısınız
Soran1 yılHaklısın. Napicam şimdi geçen gün tatile gittik kahvaltıda böyle biraz konuşuldu çok rahatsız oldum ben birisi duyacak diye bile. odum kopuyor o derece o konuşurken rahatsız oluyorum bir de avukat kendisi düşün. Masadan kalkıp gitmedim de aşırı garip bir durumdu. Çok yüksek sesle tartismadik ama havamız bozuldu tuhaf bir durum oluştu aramızda. Normalde asla tahammül edemeyeceğim aynı ortamda bulunmayacgim birisi sevgilimmis. Neyse sonra konuyu kapatıp normal devam ettim. Aramız bozulmasın diye. Uzaktan ilişki yaşıyoruz çünkü buluştuğumuz zamanda mutlu olalım istiyorum.
- 1 yıl
Evllenince kaçamayacaksın işte
1 yıltoksk bi durum.
tarihsel bişey lazımsa gel
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılTarihçiyim ben. Sevgilin muhtemelen cehaletten sevmiyordur. Tabii ki sevmek zorunda değil, karşı olduğu şeyler yapıldığı şeyler için de sevilmeyebilir ama böyleleri genellikle hiçbir şey bilmeden karşı olur
01 Yorumla
Soran1 yılKendisi avukat bu zamana kadar bir çok ders almıştır. Bilse de yalan olduğunu düşünüyor muhtemelen ya da cemaatindeki kişilerden dinliyor
1 yılSevmek zorunda değil ama saygı durmak zorunda.
00 Yorumla
1 yılSal o elemanı fayda gelmez
12 Yorumla
Soran1 yılO kdr cikmazdayim ki ama bir durusum olmalı biliyorum. En çok düşündüğüm bu adamdan çocuk yapmak yanlış geliyor
- 1 yıl
Bencede doğru düşünce
1 yılNereli o itin dötü
017 Yorumla
Soran1 yılCorum
- 1 yıl
Kesin iskiliplidir
Soran1 yılDeğil ama İskilipliyi savunuyor. Sapka meselesi hakkında yapılan klasik şeyleri söylüyor. Bunları sevgilimden duymak inanılmaz rahatsız etti. Neyin içinde olduğumu anlatmam mümkün değil yani o anki hisleri.
- 1 yıl
Çorum İskilip diye bir yer var o adamın adını vermişler
Soran1 yılBiliyorum işte ondan dedim zaten. İskilipli olmasa da o adamı savunuyir
Soran1 yılAdamın adı verilmedi adam iskilipli diye adının başında kullanmislar
- 1 yıl
Bildiğin vatan haini birinin adını bu topraklardan bir ilçeye vermişler böyle bir saçmalık da anca Türkiye'de olur
- 1 yıl
İskilipli Atıf Hoca işte ona hitap olsun diye İskilip deniliyor oraya ama adının değişmesi gereken bir yer
Soran1 yılHayir ya İskilip adı çok eski. Ama bence de degismeliydi sonradan.
- 1 yıl
Bence de
- 1 yıl
Dostum ben tarihçiyim ve Atatürkçüyüm. Ama İskilipli Atıf hain falan değil, bi gidip mahkeme zabıtlarını oku yoksa konuşma bence
- 1 yıl
Muhafazakar da değilim, sadece daha objektif yaklaşırım olaylara
- 1 yıl
@cimbom2112 asıldığını ve vatana karşı olan cemiyeti vardı teali islam diye
- 1 yıl
Asıldı yani vatan haini olduğu için
- 1 yıl
Atatürk'ün astırdığı hocalardan
- 1 yıl
Ya arkadaş Mahkeme zabıtlarını oku diyorum. Ezber konuşuyorsun
Soran1 yıl@cimbom2112 adamın katıldığı cemiyeti araştırdın mi ne is yapıyor?
1 yılAtatürk'ü sevmeyen ölsün gebersin k. bakma..
01 Yorumla
Soran1 yılHaklisin
1 yılBizde sevgilini sevmiyoruz
00 Yorumla
1 yılSaygı duyar ama sevmez bu gayet normal..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılÇok aradın mı?
01 Yorumla
Soran1 yılEn başta bilmiyordum ki
1 yılya ayrill mnwkoyrm
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 32,8b cevap paylaştı. uzak dur
04 Yorumla
Soran1 yılHaftaya kamp planı yapıyorduk düşün
Soran1 yılİlerde çok sorun yaşarız di mi?
Gizli Üye(45 üstü)1 yılUzakndur
01 Yorumla
Soran1 yıl🥲
Gizli Üye(25-29)1 yılAyrıl aşkım
02 Yorumla
Soran1 yılİçim soğuyor ve canım çok yanıyor. Keşke en başında sorsaydım.
Cevap sahibi1 yılKeşke
terket
01 Yorumla
Soran1 yılDurum oraya doğru gidiyor. O kdr ani güzel şey hepsi çöp olacsk
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler