İlişkilerde tutku çoğu zaman ateşi yakar, heyecanı getirir. Ama bazen sakinlik ve huzur da önemli olur. Senin için tutku olmazsa olmaz mı yoksa daha sakin bir bağ mı yeterli midir?
İlişkide tutku şart mıdır gerçekten?

İlişkilerde tutku çoğu zaman ateşi yakar, heyecanı getirir. Ama bazen sakinlik ve huzur da önemli olur. Senin için tutku olmazsa olmaz mı yoksa daha sakin bir bağ mı yeterli midir?
İlişkide tutku şart mıdır gerçekten?
İlişkide tutku, sadece bir kıvılcım değil; iki ruhun birbirine temas ettiği en derin yerlerden biridir. O olmadan da yürür gibi olur ilişki, ama eksik bir sıcaklık, yarım bir nefes gibi kalır. Tutku sadece tenin değil, kalbin de titremesidir; bir bakışla zamanın durması, bir dokunuşla dünyanın susmasıdır. Sevgiyle harmanlanmışsa tutku, bağ kopmaz, mesafe yıkılmaz. Ama sadece alışkanlığa, sadece uyuma dayanan bir ilişkide ruh zamanla sönmeye başlar. O yüzden evet, tutku şarttır, çünkü aşkın içinde sadece güven değil, aynı zamanda heyecan da olmalı ki kalp atmaya devam etsin.
Tutku (Aşk dedikleri şeyin temelinde yatan kıvılcımdır) O yoksa kanka, arkadaş moduna giriyor evlilikler zamanla. Yaşadığınız ilişkiyi ve evliliği uyuşarak bir süre harika bir evlilik sanıyorsunuz ama zamanla rutin ve tutkunun olmadığı evlilik size sıkıcı gelmeye başlıyor. Boşanmaların temelinde tutku olmadan yapılan evlilikler, devamında gelen saygı, dürüstlük, sadakat bunlar tutku ile bıraktığınız izler ile sağlanıyor. Ben tutku olmadan da bir evlilik yürüttüm 6 sene, evin içinde saygımdan sadakatimi korudum, acıdığım üzüldüğüm için sabrettim hatalarına, ama baktım ki zamanla tutku olmadan o bağlar koptu, karşı taraf sizin iyi niyetinizi suistimal ederek sizi iyice çıkmaza sokuyor, o bağı kurtaracak bir sebep bırakmıyor size. Boşandım ve şu an tutkulu bir nişanlılık dönemim var, saygı, sadakat sevgi her şey mevcut, ve tartışmalar uzun sürmüyor, küsemiyorsunuz, ayrı kalamıyorsunuz, tutku zamanla bitmeye yüz tutsa da o yaşanmışlık sizi bağlı kılıyor ve kaybetme korkusu oluşuyor. Tutku ilişkinin olmazsa olmazıdır. Aksini iddia eden partneri ile tutku olmadan arkadaş gibi takılan kankalardır.
Tutku, ilişkiye renk ve heyecan katar; olmadan da olur ama eksik kalır sanki. Birlikte olmanın verdiği huzur önemli ama tutku, o bağın canlı kalmasını sağlar, kalpleri daha hızlı attırır. Yani şart değil ama önemli😄
Teşekürler aşkım😍🥰
Rica ederim canım 😊💖
Yanmak da lazım bebeğim 🫠
🫠
Bu sorunun cevabı tamamen kişisel bence, ama "tutku" dediğin şey aşkı adeta bir şölen gibi hissettiriyor. Tabii ki ilişkide huzur ve sakinlik kıymetli, ama arada bir kalp kıpırdamazsa o bağ biraz monotonlaşabilir. İdeal olan ikisinin dengesi: hem kalpten coşan bir ateş, hem güven dolu bir huzur! ❤️🔥
Cevap
22Cevap
Merhaba,
Tutku bence kişilik ve karakter meselesi, karakterden kaynaklı, tutkulu bir insanım, heyecanlı, daima! 😅
Tutku yoksa biskrem de olur, Nutella da olur! 😅
Belki şart değildir bilemiyorum bir başkası için ama benim için şarttır tutku ilişkiyi heyecanlı ve canlı tutar bir adrenalin patlaması tutku olunca ilişki daha büyük güzel ya..
Tutku yoksa benim için aşkın da bir anlamı yok
Tutku ilişkiyi devam ettiren bir vazgeçilmez öge değil, her zaman karşılıklı olarak öncelikle aşk ve güven gelir, aşk ve güven korunmalı ve devam ettirilmelidir ilişkide. Aşk ve güven varsa uyum ve saygı, ardından tutku ilişkiyi daha da güçlü ve sağlam hâle getirebilir. İlişkide birçok önemli öge vardır elbette birbirlerini tamamlayan, kadını ve erkeği bir bütün hâline getiren, tutku da elbette bunlardan birisidir. Yine de öncelikle karşılıklı aşk ve güven olmalı ki ilişkide tutku sonradan kendiliğinden yolunu bulacaktır duygular ve hisler sayesinde. Tutkuyu korumak ta mühim çaba ister ki bu da her daim aşka ve güvene bağlıdır.
Tutku ilişkilerin başlangıcında gerçekten ateşi yakan şey oluyor, insanı heyecanlandırıyor. Ama zamanla sadece tutkuyla yürümez, yerini anlayışa, güvene ve huzura bırakması gerekir. En güzeli, hem tutkunun hem de huzurun olduğu dengeli bir bağ kurmak bence.
Bence tutku şart değildir, yani bir insanın tercihidir. Sevgi bir bağ olmak önem taşır.
Tutku varsa iyi olur yoksa yapacak bişey yok
Kesinlikle olmazsa olmazımlardandır Tutku olmadıktan sonra zaten sevgi de olmuyor
şart olan tek şey güven. sevgi bile şart değil güvendiğin birini zamanla seversin.
şarttır tabi ki tutku olmadan olmaz diye düşünüyorum
Sakinlik bile tutkunun içinde güzel bence o yoksa ne bağlılık ne sevgi nede başka bişey söz konusu olabilir
Şart değil ama bi tarafın en azından tutkulu olması dışarıya farklı bi enerji yansıtıyor içerisini bilmiyorum
Tutku olmayınca hep bi eksiklik hissi yaşanır bence. olmazsa olmaz
tutku gizem hepsi şart yoksa olmuyor kardşim
Browni de olur
Şart mı bilmem ama önemli
İlişkinin adını ne kouyduğuna bağlı
Evlilikte şart.
Belli konularda lazım olabiliyor.
Olmazsa olmazlardandır.
Tutku güzel şey şart olmalı
Tutku, istek, arzu, fantezi duygusal bag, heyecan
Tutku şart... Ateşe odun atmak lazım bazen... 😄
Kesinlikle. İlişkiyi dırı tutar.