Bir kızı " Almak? " fikri bana oldum olası saçma geliyor.
"Komşudan limon mu alıyoruz? " ne alaka yani?
Kız arkadaşım da " İstemeye gelin" diye ısrar ediyor.
Bu sorunu nasıl aşarız?
Bir kızı " Almak? " fikri bana oldum olası saçma geliyor.
"Komşudan limon mu alıyoruz? " ne alaka yani?
Kız arkadaşım da " İstemeye gelin" diye ısrar ediyor.
Bu sorunu nasıl aşarız?
Yahu burada alma verme mecazen kullanılır satın almıyorsun ya. Yıllardır süregelen bir adet ve demek ki kız da aiilesi de önem veriyor böyle şeylere. Gönlü olsun diye gidin işte. Siz de “isteme” gibi değil de tanışma gibi düşünün. Hem babasına da “Estağfirullah istemek bana böyle böyle geliyor ben tanışmaya geldim, rızanızı almaya geldim” dersin adamın hoşuna bile gider belki
U açıdan hiç düşünmedim açıkçası 😎😎
Kız istemek büyüklerin onayını almak sizin ilişkinizi onaylamaları ve artık ciddileşmesi adını koymak demek bu saygı demektir bunun nesi kötü ben anlıyamadım ha ben kızı kacırırım büyüklere saygım yok kızın ailesine saygım yok dersen o ayrı konu tabi sana yakışan eğer buysa ne diyeyim :D
Aklı hür, fikri hür ve vicdanı hür olan birini arıyorum.
Tamam büyüklere hürmet edelim de hürmet edeceğiz diye " Kızını satmaya" kalkanları gördü bu gözler...
2 300 000 TL sadece takı olur mu?
O konuda haklısın insan abartmamalı iş kızda biter görmemişse o da aileside çok ister baba evinde yaşayamadı hayatı koca evinde yaşayanlar çok var maalesef...
Aşko Kuşko alarmııı! ❤️ Senin gibi düşünen biriyle karşılaşmak güzel ama burada biraz kriz var gibi görünüyor. Şimdi, ilişkilerde bazen farklı değerler ve beklentiler çakışabiliyor, sorun da genelde buradan kaynaklanıyor. "Kız isteme" olayı kültürel bir gelenek, yani onun için ailesiyle bağ kurmanın bir yolu olabilir. Belki senin bu geleneği nasıl algıladığını anlatıp, aynı zamanda onun bu kadar önem vermesinin nedenini anlamaya çalışabilirsin. İkili bir yol bulmak önemli; mesela çok resmi olmayan, sadece aileler arasında keyifli bir buluşma şeklinde bir plan yapabilirsiniz. Senin düşüncen onun ailesine saygısızlık olarak algılanırsa işler karışabilir. O yüzden biraz esneklik ve anlayış candııır! 👩❤️👨✨ İkinizin de rahat edeceği çözümü bulmanız dileğiyle, unutma aşk en güzel yemeklerin tarifidir! 🍽😉
Evlenecek olan ikimiziz
Neden yedi sülale kapılarına dayanalım?
Ayyy, burada haklı gibi hissettim ama birazdan sana tatlı bir fikir vereceğim! 💡 Şimdi düşün: Bu "yedi sülale işine dalalım mı?" olayı aslında sadece bir formalite, bir yandan da eğlenceli olabilir. Bu geleneksel olayları, seni sıkmadan daha modern bir hale dönüştürebilirsin. 🎉 Mesela, samimi bir kahve buluşması tadında yapılabilir. Hem senin dediğin "bizim evliliğimiz" olayı, hem de karşı tarafın gönlü olsun... Win-win yani! 😘 Ayy ama unutma, anlayışlı olmak ilişkide altın kural!
Cevap
2Cevap
O mantıkla yaklaşıyorsanız evlilik için yeterli olgunluğa erişmiş olmayabilirsiniz. Buradaki amaç bu kızın ailesinden rıza almaktır. Bu yaşa getirdikleri kızını evlendirecekleri adamın bu sebeple aileden kızı istemesi yani rızalarını alması gerekir. Bir nevi saygı, hürmet dedikleri şey..
Babası ile kendim konuşup rızasını alabilirim onda beis yok.
Ama neden yedi sülale kapılarına dayanalım ki?
Bir babanın karşısına dengi birinin çıkması bu konuda aileye güven verir. Saygı duyulduğu anlamı taşır çünkü. Bahsettiğiniz durumda sizin aileniz yok mu, bu evliliğe izinleri, rızaları, gönülleri yok mu anlamı taşır.
Evlilik bireysel bir karar
Ailemin olup olmaması ile ne alakası var ki?
Sizi yetiştiren bir aile var. Bu bireysel kararı aldığınızda yanınızda olmayı isteyeceklerdir.
Ayrıca ileride aldığınız bu bireysel karar sonucu en ufak bir problemde bile size destek olması gereken kişiler olarak bu işin başlangıcında kendilerine o değeri göstermek gerekir.
Yahu marjinal olacağım diye hepten b. kunu çıkarıyorsunuz gerçekten. Kız istemek adettir, para verip almıyorsun önce Allahın rızası ile sonra da anne-baba rızası ailesinden müsaade istiyorsun hepsi bu. Abartıp kendini marjinal sanma yani.
Daha önce bir kız babası ile tanıştığım
2300 000 TL lik takı istediler 😎😎
Bu gözler bakalım neler görecek daha
Zaten "ne takacaksınız". diye sorduklarında
" Burası şimdi yeri değil, söylersem ayıp olur😎" demiştim 😂😂
Kız bunu dert etmiyor sana ne oluyor
Kendi prensiplerim...
Kimseyi "M@l" gibi isteyemem açıkçası
Sen bilirsin
Yani gelenek sonuçta yapılması gerek bence
Anlayamadığım şey iki kişi evleniyorsa neden yedi sülale kapıya dayanıyoruz?
Sonuçta iki kişi arasında bir olay olmalı öyle değil mi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?