Bu arada hukuki eşitlik zaten yok haklar kadından yana
Kadın erkek eşitliğiyle prenses erkek dediğiniz konunun farkı yok. İsterseniz gözden geçirin bakalım bir yazarak
Bu konu hakkında ne düşüyorsunuz beyler?
Prenses erkek hmm dişiliğini kaybeden erkek mi demektir bir erkek daha naif daha duygusal daha bakımlı ve kırılgan tavırlara sahip olamaz mı
OÖyle bir erkekle bile eşit olacak mym artk yoksa onunla eşit bile olmak istemeyecek miyim
Bu bir ikilem yaratıyor
Ben feminist bir çiçeğim 🌸🙏
Kadınları savunmak el üstünde tutmak kadın erkek her insanın görevi olmalı
ama erkekleri yermeden yargılamadan onları bile savunabilirm diyerek
Cinsiyetinde ötesinde ben insanların adaleti için varm diyebilmek
Bunlar önemli kavramlar
Eleştiren feministlere inat
Gerçek feminizm tüm cinsiyetleri kapsamalıdr
Bir erkek ister prenses kadar yumuşak olsn ister kral kadar sert olsn
Ben bütün erkeklere sevgilerimi gönderiyorum
Feministlk kadın erkekten üstündür demez
Cümlem eşitlik degl ayrıcalık olarak algılanabilir
Burada el üstünden kastm hak ettiği değeri görmek şiddete aşağılama ötekileştirmeye maruz kalmaması
Gerçek feministler HAK-HUKUK-ÖZGÜRLÜK bakımından bunu istedi. İşine geldiğinde feministlik yapanlar daha çoğunlukta. Buda eril enerjiyi yok etti.
Haklar kadından yanaysa niye kadın cinayeti çok çok daha fazla? :)
Erkek cinayeti günde 30 kişiyse öldüren yine erkek, kadın mı öldürüyor? 🙂 ama o 1 kişi diyen öldürülen kadını bile kadın değil yine erkek öldürüyor? Bireysel suç değil artık bu adaletsiz mahkemelerin erkeklere verdiği toplumsal cesaret desen daha doğru olurdu kendi mantığını sorgula derim :)
Dostum ne dersen karşı çikacak bir kafadasın onu anladım sana laf anlatılmayacak belli :DD
Haberleri hiç mi görmez bir insan en fazla 2 gün yatıp çıkıyorlar iddia ettiğin gibi bir adalet olsaydı insan kesmek tavuk kesmek gibi kolay olmazdı. Dişi eşekler bile tecavüze uğramazdı :DD
Ben 2 gün yatıp çıkan duymadım. He parası olanlar diyorsan. Onlar cidden yatmıyor bile. Ayrıca argümanların bitince karşı çıkacasın demeye başlama. Varsa yasal bir doktülin söyle. Dediğim gibi kadını öldürmekşe erkeği öldürmek arasında ceza farkı yoksa anayasada demekki aynı şey
Anayasa sadece cinayetleri mi çalışıyor? İlla örnek diyorsan bir kadın erkek torununa terlik fırlattığı için 4 yıl ceza aldı. Erkek kendi öz kızına tecavüz etti mahkemede kurduğu bir cümle sayesinde beraat verdi hakim. Bunun gibi yüzlerce örnek var. Anayasa istediği kadar eşitlik yazsın uygulamadıktan sonra yazsa ne olur?
Anayasa da sıkıntı var demedim uygulamada sıkıntı var dedim zaten.
Uygularken eşitsizlikten bahsediyorum... 🤦🏻♀️
Dediğini anladımdaem senin, sen daha demek istediğimi kavrayamadın bile 🙂
Tamam kral
Cevap
2Cevap
ya insan haklarinda esitiz yapimiz geregi tavrimiz dusunce yapimiz hareketlerimiz tabiki de ayni degil
prenseslik size gore degil kendinize gelin
kadinsal beklentileri olanlara deriz
ilk adimi kadindan beklerler, nazi tribi onlar atarlar, bi kavga olur onu duzeltmek icin cabalamazlar, kadinin parasina bakarlar, cozum odakli olmayip degisik degisik taktikler denemeniz yani Adam gibi bi sorunu acikca konusup cozmek yerine konusmazsiniz sonra gelip anlasin istedim dersiniz karsinizda ki insan icin, sirf bi evin sorumlulugunu alicaklar diye zorlarina gidenlerin yani evin gecimini erkeklerden beklenildigi icin bunu esitsizlik diye adlandiranlara denir, buyuk ihtimal senin gibi prenses erkek lafina yakinanlara denilir kisaca
bu liste boyle uzayip gidiyo iste
Aynı kitle değil yalnız o. Ki hukuki eşitlik başka şey sosyal farklılık başka
Toplumsal hayatta hak ve fırsat eşitliği ile inşaatta taş taşımanın, kocamızı şimdi sıra bende deyip * vs ne alakası var?
Kadın erkek eşitliği konusu ayri prenses erkek ayri bir konu dostum.
feministler bi değişik zaten
Hiçbir zaman eşit olmadık olmayacağız 😀
Prenses erkek ne demek.
Maco olmayan falan mi.
Kadin haklarinin daha cok oldugunu dusunmene sebep olan sey sanirim icinde birikmis olan sinif ve nefret
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?