Her insan aşığım der fakat gerçekte aşık mıdır? Aşığım demesi için insanın karşısındakinin de O insana aşık olması gerekir. Ayrıldık ama aşığım diyir insanlar olamazsınız aşk iki kişilik biz demektir sizin hissettiginiz o insan benim aşkı yaşamak istediğim insan duygusudur. Şöyle düşünün sadece sizin mesaj attığınız sizin görüşmek istediğiniz sizin yanında olmak istediğiniz ve öyle davrandiginiz insan size aynı şekilde hissetmiyorsa davranmiyorsa nasıl ben arkadaşım dostum diyeceksiniz? Aşık olmak için karşınızdakinin de size aşık olması ve karşılıklı söz davranışlara yansıması gerekir. Anneliği çok isteyen biri çocuğu olmadan ben anneyim diyemez. Aşkı yaşamak istediğiniz insan olabilir heyecanlanabilir hep onu düşünüyor olabilirsiniz. Bu aşık oldugunuz anlamına gelmez.
Aşk böyle derin bir deniz ki, her insanda bambaşka dalgalanır! Karşındaki insanın hisleri önemli tabii, ama bence aşkın en özel yanı tek taraflı da yaşayabilmek. İnsan, hissettiği coşkuyla aşktan beslenebilir. Ama şunu da unutmamalı: Karşılıklı olunca o "biz" duygusu doyumsuz bir boyuta taşır aşkı! 💕
Benim bilmediğimi nereden biliyorsun böyle egolu bir cevap veriyorsun? Sen on yargılı birisin ve bencil bir cevap veriyorsun. Ben on milyon yaşanan gerçek hikaye dinlemiş on iki yıl radyo programı yapmış insna iliskileri üzerine üç yıl insanlar psikologlar ayrılık uzmanlarıyla araştırma yapmış gözlemlemiş biri olarak konuşuyorum. Sebep ve nedenlerinin olmadığı bir cümle kurman ciddiyet barindirmiyor. Kamyon arka yazısı gibi cümleler kurup ardından asıl sen bimezsin kardeş demek yerine daha akıllı ve saygılı cümlelerle bana neden katılmadığının örneğini verebilir burada karşılıklı konuyu tartışabiliriz. Ama hakkında bir şey bilmediğin insana asıl sen bilmezsin diyerek çocukça bencil ukala cümleler ile yorum yapma. Bilgi sahibi olmadığın insan hakkında fikir sahibi de olma. Teşekkürler
Kısmen hak veriyorum sana ama tabiki de bilemezsin. İstersen 500 sene yaşamış ol bu hayatta; böylesine tesadüflerin kesiştiği bir düzende biliyorum demek biraz şey dünyaları yaratmak gibi. Kaldı ki her ilişkinin dinamikleri farklı olur. Bazen aşk da yetmez. Hayırlı akşamlar
Bacağın kopmasi aşk tabi ki farklı ama anlatamadığım ya da senin ısrar ettiğin şey hissedemezsin kimse yaşamadığını hissedemez anlamaya çalışır üzülür sevinir ama hissedemez. insan yaşadığı kadarını hisseder.
Ben hiç biten doğa aşkı hayvan aşkı iş aşkı Allah aşkı görmedim. Karşı cinse olan sevda anlamondaki aşkta bitmez bittiyse ya da yalan ihanet şiddet olduysa ortada aşk yoktur. Aşk biz demektir. Hzuurla eş anlamlıdır hüzünle değil ve aşk birbirinde dinlenmek demektir yormak yorulmak değil
Bir hissin karşılıksız olması onu değersiz yapmaz üstelik bazen duygular o kadar güçlû olur ki iki kişilik aşkı tek kişide yaşayabilir kendini adarsın aşk zaten tek bir kavram değildir çok yönlü içinde bir sürü şeyi barındırır acıyı heyecanı korkuyu imkansızlığı umut umutsuzluk ve annelik konusuna gelirsek her biyolojik anne olan anne olabiliyor mu mesela ve annelik biyolojik değil bazen bir evcil hayvana da annelik yapabilirsin ya da bir çocukla annesinden öte bir bağda kurulabilirsin mesela
Ben karşılıklı olmayan hisler degersizdir demedim... Aşk iki kişilik biz demektir. 1+1 sadece aşkta biz eder. Aşk huzurla eş anlamlıdır hüzünle değil ve aşk birbirinde dinlenmek demektir yormak yorulmak değil aşk güzel sevebilmektir sadece çok değil aşk özenli davranmaktır alalade değil. Bir insanın aşk olarak hayatında olmasını istemek değer vermek kıymetli evet ama aşk iki kişilik biz demektir tek başına hiç bir zaman olmamıştır. Aman yapısı böyle aman zamanla düzelir diyerek hiç bir aşk mutlu yaşanmamıştır. Şimdi senle bir konu konuşuyoruz mesajlastik ben senin dostunum dost gibi hissediyorum diyemem. Aşk yaşanması ve karşılıklı olması durumunda biz dediğin olgudur.
Her aşk karşılıklı olmaz ve aşkın yoğunluğu kişinin hissettiklerine bağlı aşkın iki kişilik olduğunu düşünmüyorum tek taraflıda olabilir hissedilebilir aşık olmak kavramı diye bir şey var karşılık görmemesi aşk hissini değiştirmez
Aşk da yaşadıkların değişir. Yani herkesin yoğurt yemesi ayrıdır ama yoğurt olmalı. Hzuur ve dinginligin ötesinde nasıl mesela. Huzur dinginlikte cocuksuluk var heyecan var tutku var kadın adam olmak var vefa çaba var olması gerekenleri sayacak değiliz.
Dusuncene saygım var. Psikoloji anotomi felsefe hangi bilim dalına bakarsan bak yaşamadığın bir şeyi hissedemezsin. Ben doğum sürecini anlatabilirim belki ama hissedemem. Ben Afrikalı çocuğu anlatabilirim ama hissedemem. Ben bacağı kompus birini anlamaya çalışırım üzülürüm haline ama ne yaşadığını hissedemem. Yaşamadığı bir şeyi nasıl hisseder insan...
Zaten ben onlarla sınırlıdır demedim tek başına olmaz karşılıklı aşk ve yaşamak gerekir dedim. Ayrıca aşk guzel sevmek gerektirdiği için içinde yalan ihanet şiddet barindirmadigi için anlayış özen gostermek olduğu için kaos ksiimlari büyük olmaz. Haklı haksız değil sorunu çözmek ister aşıklar anlamaya çalışır. Kaos kısmı küçüktür. Tabi bizim ulkemizde aman yapısı böyle aman zamanla düzelir diyerek çoğu insan düzenini bozmak ya da illa da o olsun istediği için aşkın tarifini degsitiriyor. Seni kastetmiyorum. Boşanma şiddet çarpık ilişkiler ondan zaten yüzde yetmiş.
Aşkı zaten bireysel olarak hisseder ve yaşarsın içinde büyür tek kişilikte yaşanır yani belki bir anın olmayabilir ama yinede aşkın ne hissettirdiğini bilirsin ayrıca bazen tek kişinin içinde yaşadığı aşk iki kişinin yan yana yaşadığı o aşk adındaki sahtelikten daha gerçek ve daha büyük derindir güçlü bir his olabilir yani iki kişinin yan yana olması aşkı doğurmayabilir
Kimin ne şartlarda ne yaşadığını bilemezsin çok ahlaksız kabul edilemez bir durumdan bahsetmiyorum zaten üstelik bir bacağın kopması durumunu yaşamakla aşk ikisi kıyaslanamayacak kadar farklı durum biri fiziksel bir acı aşk duygusal ruhsal bir his
Arkadaşım düşüncene saygım var o senin dediğin aşk olmuyor aşkı yaşamak olmuyor. Aşkı yaşamak istediğin insan ve o insana hissettiklerin oluyor. Ben seninle arkadaşlık dostluk yaşamadan nasıl arkadaşlık dostluk hissederim. Yoğun yaşama duygu isteği o. 1+1 sadece aşkta yine bir biz yapar. Duygu hissedersin heyecan istek hissedersin ama aşk değil aşkı yaşama isteği. Aşkı yaşaman için iki kişi gerek.
Aşkı sen içinde yaşarsın zaten karşılıklı olur veya olmaz platonik aşk diye bir şey var ya da karşılıksız aşk aşkı yaşamak bazen iki kişilik bazen tek kişiliktir neyse herkesin bakış açısı farklı ben sana sende bana katılmıyorsun bu kadar basit ayrıca arkadaşlık dostluk kavramı ile aşk kavramı aynı şey değil
Evet değil. Aşk 1+1=biz demek daha çok istek arzu heyecan barındırır aynı şey değil daha çok özen ister evet değil. Sen olmasını o insanı çok isteyebilirsin çok değer verebilrisin kıymet verebilrisin bunlara okeyim ama aşkı yaşamış olmuyorsun. Diyelim sen bana bu duyguları besliyorsun benim seni nasil sevdigimi özen gösterdiğimi düşünceli davrandığımi özlediğimi baktığımı yaşamadan biz aşkı yaşamış olmayız birbirimize bu duyguları yasatiyorsak ski yaşamis oluruz.
Yapay Zeka Cevapladı
Aşk böyle derin bir deniz ki, her insanda bambaşka dalgalanır! Karşındaki insanın hisleri önemli tabii, ama bence aşkın en özel yanı tek taraflı da yaşayabilmek. İnsan, hissettiği coşkuyla aşktan beslenebilir. Ama şunu da unutmamalı: Karşılıklı olunca o "biz" duygusu doyumsuz bir boyuta taşır aşkı! 💕