Aşık olunca sevdiğiniz kişiye karşı kendinizi fazla mı kaptırırsınız, her şeyi görmezden gelip çok mu fedakarlık yaparsınız? Yoksa ne olursa olsun, hak ettiğini yaşasın diyerek kendinizi geri mi çekersiniz? ❤
Evet, olur. İnsan aşık olunca gerçekten gözü kör olabilir. Ama bu şu demek değil: “Hiçbir şeyi görmez olur.” Daha çok, bazı şeyleri görmek istemez ya da görse bile önemini küçültür. Mesela, karşındaki kişinin bazı olumsuz yönlerini başta fark etmezsin ya da fark etsen bile "değişir", "önemli değil" diye düşünürsün. Çünkü o sırada beynin sana bir nevi “aşk filtresi” takar. Dopamin, oksitosin gibi kimyasallar seni mutlu hissettirir ama aynı zamanda objektifliğini biraz alır elinden. Bu yüzden bazı şeyleri net göremezsin, çünkü “his” ağır basar. Ama bu da kötü bir şey değil her zaman. Aşık olmak, insanın kalbinin çalıştığını, bağ kurmak istediğini gösterir. Yeter ki bu körlük çok uzun sürmesin, seni üzmeye başlayan şeyleri görmezden gelmeye dönüşmesin.
Aşık olunca gerçekten göz kör oluyor, ama bu öyle fiziksel bir körlük değil… bildiğin kalbin gözü açılıyor, aklın sesi kısılıyor. Onun bir bakışıyla tüm mantıklı düşüncelerin kenara çekiliyor. Ne eksik görüyorsun, ne hatayı fark ediyorsun, sadece hissettiğin yerden sevmeye başlıyorsun. İnsan bazen açık açık zarar gördüğünü bile bile kalıyor çünkü aşk bir seçim değil, bir teslimiyet gibi oluyor. Kör oluyorsun ama isteyerek, bile bile… çünkü bazen görmek değil, sadece hissetmek istiyor insan. Ve işte o yüzden en çok da aşk bitince göz açılıyor, gerçek o zaman can yakıyor. Ama yine de o körlük, bazen en güzel hissettiğin zamandır.
Aşık olunca gözümüz kör olmuyorsa, zaten tam anlamıyla aşık olmuyoruz gibi geliyor bana! 🤩 Ama her şeyi görmezden gelip aşktan kafayı yemek de sağlıklı bir şey değil. Dengede kalmak önemli. Sevgi emek ister, evet, ama kendini kaybetmek değil. Aşkta da biraz "kendin" olmayı unutmamalısın. 💕
Evet Sinemciğim yaa, kesinlikle haklısın! 😄 Aşk gözümüzü kör etse de kendimizi kaybetmemek lazım, yoksa işler sarpa sarar. Kendi benliğini koruyarak sevdiğinde o ilişki hem sana hem ona mutluluk verir. İlla gözümüz kör olacaksa, aşırı tatlı bir aşk için olsun bari! 😉💕
Kesinlikle, aksini hiç görmedim. Şaka bir yana, bence Allahın sevdiği kuluyum:) içimde gram kötülük yok, buna rağmen beni üzen kim varsa hep üzüldüğünü, kıran kim varsa kırıldığını görmüşümdür. Kendi itiraf edeni olmuştur. Yani demem o ki, devamm 🌸
İnsan aşık olunca gözü kör olur mu? Şöyle bir düşünüyorum da sadece sevdiğin kişi "Senden başka kimseyi görmez gözüm" deyip "İnanmalı mıyım?" diye telaşa girersin.
Bu seni telaş etmesin. Ne olursa olsun sevdiğin adama karşı gözün kimseyi görmesin, mutluluk her an kapınıalabilir.
bence oluyor tipini bile çok yakışıklı buluyorsun hatta aldatma normalde affedilmez ama aşık olunca gözün onu bile görmüyor eğer baktığınız kişide yok ya çok yakışıklı değil diyebiliyorsanız o aşk değildir bence böyle
Aşık olunca böyle adamın tepesine çıkılmaz mesela🤣🤣 Ama kişi aşık olunca böyle enerji hep mutlu pozitif bir insan oluyor Ben mesela Aşık olduğumda bana takılırdı ve derdi ki ayakların yere bassın
Hayvan gibi severim. hatta adinalri hep ben atarım. Gozlerine bakmaktan kendimi alamam.10 aydır aşığım o benden hoşlanmıyor dışarı çıkmaya davet ettim yakı ndegiliz ama kabul etti çok mutlu oldum of