1 yılKadınların dark triad özelliklerine (narsisizm, makyavelizm, psikopati) sahip "keko" olarak tanımlanan erkeklere çekilmesinin temel sebebi, tamamen evrimsel hayatta kalma içgüdüsüdür. Psikopati özellikleri taşıyan bu erkekler, tehdidin somutlaşmış hali yani tehlikenin vücut bulmuş formudur. Bu durum, kadın beyninde dış tehditlere karşı caydırıcı bir kalkan olarak algılanır. Tehlikeli ortamlarda bu erkek tipinin güç objesine dönüşmesi, kadınlarda dürtüsel bir çekim yaratır çünkü psikopatik özellikler (korkusuzluk, acımasızlık, risk alma) hayatta kalma şansını artıran bir sinyal olarak kodlanır.
Hipergamik doğası gereği kadın, bu tür erkekleri kaynak ve koruma sağlayabilecek güçlü bir varlık olarak görür. Dark triad özellikler, özellikle ilk temaslarda yüksek enerji ve belirsizlikle birleştiğinde, kadınlarda geçici bir çekim illüzyonu yaratır. Soğuk kanlı seri katillere duyulan ilginin de altında yatan mekanizma budur. Psikopatik bireylerin yaydığı tehlike sinyali, hipergamik dürtülerle birleşerek kadını "güç obje"ye yöneltir. Bu çekim kısa vadeli bir hayatta kalma refleksidir.
Ancak bu dürtüsel çekim, uzun vadeli ilişkilerde işlevsizleşir. Dark triad özellikler taşıyan erkeklerin istikrarsız, güvenilmez ve istismarcı doğası, hipergamik beklentilerle çelişir. Kadınların başlangıçta güç objesi olarak algıladığı bu profiller, zamanla kaynak kaybı ve fiziksel tehdide dönüşür. Bilimsel veriler, bu çekimin sadece kısa süreli partner seçiminde geçerli olduğunu, kalıcı ilişkilerde ise kadınların dark triad özelliklere sahip erkekleri bilinçli olarak reddettiğini ortaya koyar.
Not: Bu tür erkeklere çekilen kadınların çoğunlukla psikolojik sorun sahibi olduğu gerçeğini eklemek gerekir. Borderline, histrionik kişilik bozukluğu veya düşük öz-değer gibi patolojiler, kadınların "güç objesi" arayışını sağlıksız bir döngüye sokar. Tehlike sinyali ile uyarılma ihtiyacı, hipergamik içgüdünün patolojik çarpıtılmasına yol açar.
Dipnot: Bu tür kadınlar uzun vadeli ilişkiye uygun adaylar arasında son sıradadır.51 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 725 cevap paylaştı. Maalesef bu kişilerden hoşlanip prim veriyor ve böylece bu tip erkeklerin fazla olmasına çoğalmasına sebep oluyor kızlar. Çünkü dizo keko olmayan erkek ler de orada kız çevresi var beda zkiyor mantığı kullaniyor. saçlarini sırf kızlar bunlara tapıyor diye böyle kestiren var. Topluma korku yaymak. Bu çocukların ilk yaptığı işler okul çevresinde ya da parktan geçen kendi yaşıtlarına okuyan çocukların harçliklarini çalmak, ya da varsa telefonlarini çalmak oluyor. Önce küçük çocuk soyuyor sonra kendi yaşıtlarına böylece kendilerine güven geliyor. Ama arkalarında babalarının annelerinin de cahil ve buna meyilli olması var yani anne baba da suça meyilli ya da duyarsız , mesela Dogudan gelip apartman temizliği yapıyor bütün kadınlar kızlar aldiklari parayı baba kahvede yiyor. Despot şehir içinde çalisan doğu haraç alma kültüru daha sonra bunlar sigaralik torbacı lik ve en son sentetik bağımlılık için hırsızlık yapıyor. Bunlara takılan kızlarda bağımlı olmaya başlıyor. Kızların olduğunu gören diğerleri de bunu taklit etmeye başlıyor çünkü güç var
10 Yorumla
Ay inanın bırak hoşlanmayı bizim ülkemizde neden bunlar bu kadar çok var? Asi tavırlar , özgürlük arayışları neden böyle bir stile dönüştü? Normal bir arkadaş grubu da olabiliceklerken birbirinin hayatını zorlaştıran, kendilerini kötülüğün içine çok ergen yaşlardan itibaren atan bu insanlar için acil bir çözüm bulunmalı bence 😅
00 Yorumla
1 yılKekoların neresinden hoşlanayım aklımı peynir ekmekle mi yedim ben? Saçma sapan konuşan, kendini bir şey sanan tiplerden hiç hoşlanmam. Lafın nereye gittiğini bilmeyen, her şeyin havasında olan biriyle ne konuşulur ki zaten? Kendine saygısı olan biri kekoya düşmez.😄
61 Yorumla- 1 yıl
Beni. sevdigini. ama. bana. aciklayamadigini dusundugum bir. Bayana. cesareti yerine. gelsin diye. ". Haydi. Soyler Beni. Nasil sevdigini?". denim. Oda ne? Bana. ". Seni sevdigimi nerden cikardin. " Kirrrrooo.!!". git isine. baska kapiya. dedi? O an yikildim. Sevmediginin. Yaninda. Uzatarak. ". Kirrrrrooo". demesi Beni. Yikti.😔. Normalde ". Kiro". olan kelimeyi. Neden uzatarak Beni. Kiroladi? Anlayamadim. Ve. Yikildim🥺
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
73Cevap
1 yılPrenses erkeklerle bir tarafa konsa evet keko için tamam derdim 🤣🤣
42 Yorumla
u 1 yılPrenses psikolojik şiddet uygularken keko fiziksel şiddet uyguluyor. İkisi de aynı buk kfjfj
- 1 yıl
Prenses bana daha korkunç geliyo🤣
Aşk İlişkileri konusunda 9,7b cevap paylaştı. Her kız evet diyemeyiz genelleme yanlış olur herkesin kriteri farklı ve keko bile olsa hor görmek olmaz keko iyi bi ilişki veriyor olabilir ya da onu anlıyor bazi kızların kriteri ile alakalı durum bu
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 37,4b cevap paylaştı.
1 yılKekoları kekeleye kekeleye seviyorlar xbs
14 Yorumla- 1 yıl
Sonunda ölüyorlar mission completed ccdxdx
- 1 yıl
Emtialara beyin vermemiş bosvwr xbsb
Her koyun kendi bacağından asılır xbd
Kaliteli insanlarla ilişki yaşamak varken zibidi, zorttirik, anlık yaşayıp umursamazlar takılıp bana erkekler söyle yapti böyle etti erkolar kapatılsın tarzı yapan kızlar net hak ediyorlar o yuden ne acıma duygusu içinde olacaksın canları cehenneme xbsbsv
Cehennemi kendileri seçiyorlar bsbs
- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılEvet maalesef ki öyle kimsenin adam sıfatına bile alıp koymadığını tiplerini eşgallerine bakıldığı zaman potansiyel suçlu olarak ilan edildiği ve buram buram sabıka kokan bu tipleri bizim kızlarımız Maalesef ki adam yerine koyuyor ve işin daha kötüsü Bunlar da kendini adam zannediyor sonra kadın cinayetleri işleyince de Vay efendim şöyle oldu böyle oldu Ya şu tipler Affedersin de bir kere olsun Bir de çalışma hayatına girmiş mi hayatın zorluğunu görmüş mü bir kere eve bir olsun alın teri döküp para kazanmış mı cevap veriyorum Hayır Bana kimse şunları övücü laflar kullanmasın hiçbir övülecek tarafları yok
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı.
u 1 yılHemcinslerimin beğenisine hitap edebilir bu stil veya tarz dedikleri. Ben daha çok bilgili, entelektüel, aynı zamanda eğlenceli insanları severim. Bir erkeği çekici kılan benim nazarımda nezaketi. Nazik , saygılı, ölçülü bir insan olması benim gibi yeterlidir. 🎈🪁
33 Yorumla- 1 yıl
Benim için*
- 1 yıl
İlk defa böyle bir yorum gördüm. Vay be. Tahsilli, entelektüel ve kibar biri olmama rağmen hiçbir kız benle konuşmuyor nedense.
- Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.
1 yılGörünen her şey ortada.
Bence buna açıklama yapmaya bile gerek yok.
Kendilerini güvende hissediyorlarmış.
Ama namlunun ucu onlara döndüğünde çok geç kalmış oluyor dimi dedim.
Kader demişti bir tanesi.
Türkçemiz ne kadar güzel bir dil dimi kelimeyi istediğin anlamı yüklüye biliyorsun.
Hırsızla evlenırsen elbet bir gün sende hırsız olursun.30 Yorumla
1 yılHiçbir yaşımda hoşlanmadığım için kendimi tebrik ederim 🤝
82 Yorumla- 1 yıl
Teşekkürler ✨
1 yılkeko kızlar kendisi gibi erkekle takılıyor. azıcık güzel görünüyor diye keko kızı normal kızlar sanmaniz... o kızlarla bi takılın 1 ayda sizi evlilik hayalleriyle kustursunlar bakalım. 2-3 kere denk gelene kadar varlıklarını bilmezdim. erkeklerdeki keko oranı kızlara göre daha azdır. görünüş keko olsa da kişilik olarak öyle olmayan dolu arkadaşım vardı. kızlarda ise iç dünyaları keko diyardan bir şey anlayamazsınız
10 Yorumla
1 yılof hayır hayır asla, hayatımda hiç keko sevmedim sevmeyeceğim de. ama keko/maço seven kız da çok maalesef inkar edemem, kız meslek lisesinde fazlasıyla keko sevdalısı var özellikle, onlar genelde ergenliği arşta yaşayan insanlar.
20 Yorumla
1 yılYeni nesil maalesef ki öyle.
Nerde it kopuk varsa kızlar onların peşinde.
Aslında bu durumun psikoloji ile bağlantısı var ama uzun konular, yazmaya üşeniyorum. 😂
Zeki bir arkadaş çıkıp bilimsel olarak detaylı bir şekilde bu durumun sebeplerini anlatır diye düşünüyorum.31 Yorumla- 1 yıl
Anlatayım. 😁
Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. Ne kadar inkar edilse de "nefret ediyorum" diyenlerin bile çoğu keko görünce "eril" sanıyor ve düşüyor, zaman geçtikçe bu düşüşün son düşüş olduğunu, ayrılmaya kalkarsa başına bela geleceğini anlıyor... yapacak bir şey yok, herkes hak ettiğini yaşar.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 511 cevap paylaştı. Tam babamın damadı olabilecek kişi dövmeleri tipini görse cinnet geçirir babam. Beni de sevindirir 😀
40 Yorumla
1 yılBu fotodaki bence dızo, keko değil... Keko daha doğal ve ormantik tiplere deniyor ve o kişilerin yabani tavırları evet çekici olabiliyor 😂
42 Yorumla- 1 yıl
Doğallar... Abartılmış görgü kuralları modaya uyacak mıyım kaygısı, bir kıza güzel görünmeyelim kaygısı olmaz bu kişilerde, dertleri daha hayatın içindendir. Korumacıdır, kısıtlayıcı olmazlar çoğu zaman. İçtendir hareketleri. Bu da doğal bir sevimlilik çekicilik katar. Mahalle abisi vibe' ı vardır ki zaten bu kelime normalde o anlamda kullanılan bir kelime...
Tekrar belirteyim, fotoğraftaki kişi keko değil. Buna farklı farklı yakıştırma yapılır ama keko hayır. Bu baştan aşağı ego kokan, bir tarz olsun diye öyle giyinen, kaşını çizdiren bir insan. Dızo dersin, yampeç dersin her şeyi dersin ama bu keko değil. Bu direk arsız, şrfsz bir şey
1 yılYa Allâh affetsin tiplere bak 🙄
Bu kızlarda keko oluyor davranışları, hal ve hareketleri erkeğinkinden farksız keko kekoyu bulmuş 🙄
Huhh ne kadar çok keko dedim 🤢20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Travmaları olan kadın ailedeki en sorunluya benzeyen adama aşık olur. Ama. akli başında kadın ciddiye almaz ilişki yaşasa bile bitirir öyle adamla bir noktada
20 Yorumla
1 yılDavul bile dengi dengine diye bir söz var çok severim. Herkesin bir alıcısı var neysen onu bulursun. Eğer fikrimi soracak olursanız keko erkekler midemi bulandırıyor.
20 Yorumla
1 yılkeko seven kızlarda keko oluyo genelde böyle bi algı yapmamalıyız bence böyle düşünüyorum
50 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Ben hoşlanmam bu tarz insanlardan sonra keko seven kızlar başlarına al başına belayı kolay kolay polislerde bulamazlar
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,9b cevap paylaştı.
1 yılSadece ergenler mafyatik keko saykolardan hoşlanır aklı başına gelince doğru düzgün adam ararlar o saatten sonra da n. h bulur 🤭
30 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 20b cevap paylaştı.
1 yılKekodan hoşlananda kekodur. Yanına bu tarz insanları yakıştırmıyorsan, keko değilsindir.
Bu biraz 20 li yaşlarda olur, sonrasında hipergami başlıyor.
10 Yorumla 
Bence anladın.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılKeko denenlerin eğitimsiz ve kaba oluşu, toy veya onlara benzeyen kadınlar tarafından öz güvenle karıştırılabiliyor maalesef.
21 Yorumla- 1 yıl
Bu arada keko/kezban denen gayet hoş ve akıllı kişilerle de karşılaşmışlığım var. İnsanların önüne geleni etiketleme çabası çok garip cidden.
Keko kelimesini duyunca bile nefesim daralıyor onları hoş bulan kızların psikolojik sorunları olduğunu düşünüyorum.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 736 cevap paylaştı.
1 yılSlkilmek için evet kendinlerini bu tiplere silktiriyorlar sınra görücünün tanıştığı temiz çocukla evleniyorlar
20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ben beyfendi saygılı ve ince düşünceli olmasını isterim her zaman
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. hayır fotoya uzun süre bakınca bıçaklanacakmış gibi hissediyorum
30 Yorumla
1 yılErgenler sever sadece yani cevabı basit siz 30 yaşında bi kadının yanında keko gördünüz mü
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 10,9b cevap paylaştı. 20 yas alti beyni oturmamis kizlar hoslaniyor. Cok kez şahit oldum
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.
1 yılKardeşimin cümlesini kurdun.
Bir de peşine bizim gibi efendiler sap geldi sap gidecek desen tamamdı :D
10 Yorumla
1 yılTürkiye de ki hemcinslerim maalesef keko seviyor.. Bu çok utanç verici..
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 836 cevap paylaştı.
1 yılseviyorlar. çok ekmeğini yedim 3-4 sene öncesine kadar.
10 Yorumla
1 yılOrtada prenses erkek çoğalınca onlar da mecburen keko sever oldu 😄
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılÇoğunlukla Maalesef öyle. Yolda sürekli görürüm. bir sürü kro tip, etrafında kızlar :)
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 702 cevap paylaştı.
1 yılyok ben öyle düşünmüyorum keko kızlar keko erkeklerden hoşlanıyor daha çok
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 4,2b cevap paylaştı. Evet kızlar akıl sağlığı yerinde olan erkeklerden nefret eserler
10 Yorumla
1 yılO tip erkekleri seven kızlar ergen oluyor genelde. Normal bir kız keko sevmez.
10 Yorumla
1 yılO kızlarda keko zaten kıza benzemiyorlarki tiplere bak
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı. Zevk melesi diyeceğim.
Bi da da demem. :)
10 Yorumla
1 yılAynen öyle ipsiz sapsız , serseri , pic , cahil , müptezeller genellikle ilk tercihleri oluyor.
11 Yorumla- 1 yıl
Bir de kıro , keko ve at hırsızı gibi tipler.
O kızlarda keko. Konuşmaya başlasınlar direkt anlarsın
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı.
1 yılHoşlanmadan ziyade bazıları kullanıyor benim gördüğüm kadarıyla :)))
10 Yorumla
1 yılÇok doğru bir şey. Üç karanlık diyoruz bunlara 😁😁 kızlar bunlara tapıyor
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Her kız değil saf olan kızlar tercih ediyor maalesef ki
10 YorumlaYok kızlar takipçisi olan herkesten hoşlanıyor. Maymun olsa ondan hoşlanır
10 Yorumla
1 yılKekolardan hoşlanan kızlar kim ne derse desin benim gözümde olgunlaşmamış ne yapacağını bilmeyen birisidir. Kendilerini ucuz insanlarda harcayan hemcinslerimi gördükçe asırı uzuluyorum
40 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılHiç şüphesiz hem de. 😝 34 bedenli küçük memeli küçücük fındık kalçali sıfır basenli incecik bacaklı bebeksi okşamalık yüzlü kalem etekli stilettolu Yasemin Özilhan tadında garı ariyom ben. Lafımı soktum ilanımı verdim. Gidiyorum 😝
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 10,2b cevap paylaştı.
u 1 yılKeko erkekler keko kızlara layık.
41 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 312 cevap paylaştı.
1 yılKızlar belasını arıyor
41 Yorumla Evet nedense buluyorlar sonra üzülen onlar oluyor sonra başka keko buluyorlar bu süreç böyle devam ediyor sonunda çocuk olunca düzgün insan arıyorlar.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı.
1 yılAskm o değilde senin fizik şaka mi
21 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılAllah ayırmasın (ikiye)
21 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılBen hanımcı severim sjjsjdjd
40 Yorumla
1 yılMaalesef bazı hemcinslerim yapıyor bu hatayı, nefret ederim ben.
30 Yorumla
1 yılKeko tabiiri görüntüden çok ruhsal bi algıdır bence. entelektüel görünen biride keko ruhlu olabilir
11 Yorumla- 1 yıl
6 sene önceden bi sen kalmışsın göze tanıdık yaşlandık
Hangi kızlar? Bu saçmalık, böyle tipler kendilerini neden böyle çirkin kılıklara sokarlar onu da anlamıyorum.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı. Asla hoşlanmam kekolardan tam tersi nefret ederim mesela amcam öyle her zaman satasıp çıldırtırım sinirlenmesi hoşuma gidiyor 🤭🤣
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 438 cevap paylaştı. Nasıl seviyorlar onları ya? İgrencler, kasintilar. Kızlarla konuşmayı bilmiyorlar, vatana millete hayırları yok. Kasıntı kasıntı dolaşıyorlar
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,2b cevap paylaştı. Valla bakınca çoğu öyle görünüyor
40 YorumlaKeko kızlar keko erkeklerden hoşalıyorlar sadece kızlar bunlar gjbi gözükmüyor
20 YorumlaNe kadar keko ve maço varsa hepsinden tiksinti geliyor, maalesef ülke bunlarla doldu
20 Yorumla- Devamını Gör (96)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar