Boşanmış ve çocuklu sevgilim evlilik teklifi planlıyor?

İki yıl önce tanışmıştık. Çok aşık olduk birbirimize, o günden beridir ayrı kalamadık birbirimizden. Günler su gibi aktı, çok iyi anlaştık. Her şeyi oturup konuşup karara bağlayabilen , sakince tartışabilen iki insansız ilişkide.

İlk tanıştığım anda kendisiyle alakalı çok açıktı. Boşanmıştı ve iki yaşında bir kızı vardı.

İki yıl geçti, o evlenme hazırlığına girdi. Çok iyi anlaşıyoruz ama geçmiş evliliğinden dolayı onunla evli düşünemiyorum kendimi.

düşünsenize, evlendiğim anda yaşadığım her şey bir başkasıyla yaşadığı şeyler olacak. Sürekli bir karşılaştırma bir dejavu içerisinde olacak. Öyle değil dese bile beni rahatlatmak için, öyle olduğunu bileceğim. Çocuğumuz olursa kucağına aldığı ilk çocuk bizim çocuğumuz olmayacak, babalık hissini ilk defa tatmıyor olacak. Doğum yapmış halde başında beklediği eşi ilk ben olmayacağım. Ve benim için bunların tümü ilk defa olacak.

ilk defa ailesi ile tanıştırıp evlilik sürecine soktuğu kadın da ben olmayacağım. Zaten ilkinde dikiş tutturamadığı için ikinci eşi kimse benimsemeyecek ailede..

onu çok seviyorum. Ama bunları onun yüzüne şu anda tak tak söylersem de onu kıracağımı biliyorum. Bana evlilik teklifi hazırlığında olduğunu da biliyorum. Çünkü sürekli konuyu oraya getirip fikrimi almaya çalışıyor. Ben de şu an için ucu açık ve garip cevaplar verip konuyu kapatıyorum.

bunları onu üzmeden ve evlilik sürecine de girmeden nasıl ifade edebilirim? Onu çok seviyorum ve ondan ayrılmak gibi bir niyetim yok. Ama onun eşi de olmak istemiyorum.

Güncellemeler
11 ay
Onunla konuşamadığım tek konu bu açık açık.
Çünkü geçmişine saygısızlık, ona karşı kırıcı bir konu, biliyorum.
Ama midem kaldırmıyor inanın.
Kızını da çok seviyorum ama hayır eşi olmak istemiyorum
Boşanmış ve çocuklu sevgilim evlilik teklifi planlıyor?