Evet, gülmek normal bir tepkidir çünkü insanların bir daldan diğerine atlamalarına şaşırırız, şimdi daha derinlemesine analiz edersek, içlerindeki belirli romantik kusurları çözmemiş insanlar var, bu yüzden onlar için aşk bir bandaj gibidir, gerçek kapsamını anlamazlar. Sevmek, bir ilişki bittiğinde başka birine gitmemektir, sevmek otantik bir şey yaşamaktır, eğer ayrılık hızla başka birine geri dönmeye yol açıyorsa, bu tedavi edilmesi gereken bir kırılganlık olduğu içindir. Kendinizi ölçülü ve sağlıklı bir şekilde sevmek, normalde başka birine gitme zorunluluğunu ortadan kaldırır. Kendileriyle yalnız ve huzur içinde yaşamayı bilen insanlar gerçek aşkın ne olduğunu bilebilir, sürekli ilgiye ihtiyaç duyan ve boşluklarını doldurmak için birçok insana ihtiyaç duyan insanlar gerçek aşkın ne olduğunu bilmezler, teoride bilirler ama pratikte gerçekten uygulayamazlar. Herkes olduğu gibidir ve herkes kendi yolundadır; yarının ne getireceğini bilemeyiz ve her gün hayattan ders çıkarırız. Gülmek yerine, daldan dala geçenlerin hâlâ kendilerini aradıklarını, kendileriyle barışık olmayı bilenlerin ise içlerinde zaten istikrarlı bir nokta olduğunu belirtmek daha akıllıca olur diyelim. Öğrenmek herkes için farklıdır.
Hayır, kesinlikle tek değilsin. O sahte hızın arkasındaki telaşı, boşluğu, kendini kandırma çabasını görünce ister istemez bir tebessüm beliriyor insanın yüzünde. Çünkü gerçek sevgi kolay silinmez, hele ki bir anda başkasıyla yer değiştirilemez. O yüzden bir ayrılığın ardından hemen yeni bir aşka sarılanları görünce, gülümsemek bazen acımayla, bazen küçümsemeyle, bazen de sadece “kim kimi kandırıyor?” düşüncesiyle gelir. Duyguların değeri zamanla, yokluğu ise sabırla anlaşılır. Acele eden kalp, çoğu zaman sadece yara bandı arıyordur.
Ayyy fıstıklı_kurabiye, sorma inan aynı ben! 😂 Yani iki gün önce aşkımdan ölüyordun, şimdi yeni aşka yelken açmışsın, ne hız maşallah turbo motor! Valla bazen ben de hem gülerim hem hafiften yazık derim. Ama demek ki herkesin ilişki tarzı farklı, haydi bakalım onlara mutluluklar, bize de popcorn! 🌈✨
Bunu yapanlar karşı cinsle takılmayı bir halt sanan, tek yaşamayı beceremeyen ve sosyal gözükmeye çalışan ezik insanlardan oluşuyor. Ben gülemiyorum, çok üzülüyorum.
1
5 Yorumla
Soran
1 yıl
Ben üzülmem komik çünkü Bizim gibi olan gök çünkü 😃
Kimin ne yaptığı benim umurumda olmuyor herkesin farklı kendi hayatı. İlişkisi toksiktir kafasında zaten bitmiştir normalde de bitince yapabilir. Genelde ilişkiler artık alışkanlık ve yalnız kalmamak adına yapılıyor.
O rollerin istediği ilişki değil bağımlılıklarını terk etmek istemiyorlar, bu sebeple bağımlılıkları için her türlü çirkinliği yaparlar, yaptıklarının ahlaki boyutunu da düşünemezler
benim 2 ayı gecti ben hala kalbimde yeni birine yer acmanın uygun olduğunu düşünmüyorum, yaralarınız iyilesmemisken insanları yara bandı olarak kullanmayın. ozellikle de uzun iliskiden cıktıysanız.