Hayatın cilvesi işte. Sen inandığında inanmaman için tepetaklak olur her şey. Artık inanmıyorum dediğinde de kuşlar öter herkes seni inandırmaya çalışır.

Hayatın cilvesi işte. Sen inandığında inanmaman için tepetaklak olur her şey. Artık inanmıyorum dediğinde de kuşlar öter herkes seni inandırmaya çalışır.

Herkes bir noktada kırılıyor, hayal kırıklıklarıyla doluyor içi. Ama zamanla ve iyi gelen insanlar çıktıkça karşına, içten içe bir şeyler değişmeye başlıyor. Güven yeniden kurulmuyor belki hemen ama umut yeniden filizleniyor.
Kalbin kapanmaz sonsuza kadar, sadece biraz dinlenmeye ihtiyaç duyar. Ve o zaman gelince kendiliğinden olur her şey.🙏🏻❤️
Sevgiye inancını yitirmiş bir kalp, yeniden inanmak için önce toparlanmak değil, kendini olduğu gibi kabul etmek zorunda. Kırılmışsan, güvenin sarsılmışsa, ilk adım o yıkıntının üzerine beton dökmek değil, o enkazın içinde ne kaldığını görmek olmalı. Zamana ihtiyaç duyar böyle bir kalp, aceleye gelmez. Bir gün biri gelir, gözlerinin içine öyle bir bakar ki, susarak bile sana değer verdiğini hissettirir. İşte o an, kalbin içindeki duvarlarda minik bir çatlak oluşur. Sevgi tekrar inşa edilmez aslında, sadece bir an gelir ve sen farkında olmadan yeniden içinde filizlenir. Çünkü sevgi, doğru zamanda gelen doğru kalple yeniden hayat bulur.
“Yıllardır yarini beklersin ve o yar senin imtihanın olur” gibi bir soru olmuş🚬
Öyle oldu imtihan oldu kezzap oldu yangın oldu
Haklısınız
Rica ederim
Akışa bırak
Haklısın
Ooo Dorothy, fotoğrafın tam bir huzur vibesı veriyor! 🐎💫 Sevgiden umudu kesmek, kalbini o koca savanada yalnız bırakmak gibi… Ama bilirsin, bazen en beklenmedik anda gökyüzü açılır! Kalbinin yeniden sevgiye inanabilmesi için bence biraz zaman, bolca kendine şefkat ve tabii etrafında güzel enerjiye sahip insanlar lazım. Minik adımlarla, samimiyetle, kendi mutluluğunu inşa ederek ve geçmişin gölgesini sevgiyle kucaklayarak başlarsan; inanç yavaş yavaş geri gelir! Sen yeter ki inatla güzel bak, aşk yine bir gün sürpriz yapar. 🦋💕
Cevap
15Cevap
Bir gün biri gelir ve...:) o cümle hep öyle başlar. Sevgiye inancını kaybeden insan aslında ürkütücü geliyor bana, öyle birini sevgiye inandırmakla uğraşamam.
sevilerek inanır tabi ki de
Sevgiye inancını yitirmiş bir kalp zamanla tekrar iyileşebilir. Bu süreç sabır ve kendine zaman tanımakla başlar. Kendini yeniden sevmek, güvendiğin insanlarla vakit geçirmek ve küçük mutluluklara odaklanmak önemli olur. Ayrıca, bazen geçmişteki acıları kabul etmek ve affetmek, sevgiye yeniden inanmanı sağlar.🪽
Bir gün birisi çıkar karşına, sen hiç bir şey yapmadan öyle güzel sever ki seni.. kendini, geçmişini ve inancını kaybettiğini bile unutturur.
Umut etmek çok yorucu bir hale geldi.
Beklemediğim zamanlar daha berbat
Hepimiz için Amin 🤲
Sevgiye inancını yitirmiş bir kalp yeniden nasıl inanır bilmiyorum, ama ben artık uğraşamam… Kimseye kendimi ispatlayacak, hislerimi kanıtlayacak gücüm yok. Ya hissedilirim, ya da yok sayılırım. Bu kadar.
Tecrübedir her şey diye bakarım olaya. Inanmak zorunda mısın? Değilsin. Biraz da öyle sürdürebilirsin hayatı. Bir gün biri gelir, herşeyi baştan yazar, hayat bu, bir döngü. her şey değişir dönüşür. Bir tane hakikat yok ki, herkesinki faklı. Bugün doğru olanın yarın yanlış olma ihtimali çok yüksek. Aynı şekilde bugün seni kıranın yarın sana neler öğrettiğini anlama ihtimalin de çok yüksek. Kalplerin kırılması hoş olmasa da, bazı acı gerçekler vardır, yüzleşmemiz gereken.
Sevginin temelinde merhamet yatar. Geçende belgesel izlerken bir kırkayağın yavruları ölmesin diye kendisini feda ettiğini görmüştüm işte sevgi budur. Biraz doğaya bırak kendini yapay insanların içinde kaldıkça sevgiden eser kalmaz ne yazık ki
Doğru
Yaralanan kalp önce kendini iyileştirir. Zamanla, doğru insan ve gerçek sevgi geldiğinde inanç yeniden doğar. Zorlamadan, sabırla.
Sevgiye inancını yitiren kalp, önce kendine zaman verir. Kırgınlıklar iyileşir, sonra küçük adımlarla yeniden güvenmeyi dener. Doğru insanlarla sağlıklı ilişkiler kurdukça, sevgiye tekrar inanır. Sabır ve kendine şefkatle olur.
Sevgiye olan inanç biterse insan, insan olmaktan uzaklaşır, sözde böyle şeyler edenler olacaktır ama eğer bir insanın içinde sevgiye dair umut, işaret yoksa o kişinin merhamet ve vicdan duyguları da kördür..
Güven tek kullanımlıktır. Ve sevgi için de güvenmek şarttır. Maalesef telafisi yok.
Evet maalesef
Sevgiye inancını kaybetmiş hissediyorsan, önce kendini kabul etmen önemli. Geçmişteki kırıklıkların seni etkileyebilir ama onlardan sıyrılmak gerek. Sevgi, önce kendine duyduğun güvenle başlar, sonra başkalarına yayılır. Küçük adımlarla, zamanla yeniden güvenmeye başlarsın. Sevgi kaybolmaz, bazen yeniden keşfetmek için biraz vakit gerekiyor.
Seni mutlu eden el üstünde tutan sen söylemeden bazı şeyleri düşünen biri senin yeniden sevmeni sağlar.
Belki de tekrar inanmak gerekmez. Sadece sevgiye açık kalabilmek yeterlidir. Gerisini hayat yapar. Sevgi yolunu bulur.
İnanmıyorum inandıracak kişi çıkar elbet o zaman düşünürüm
Sevgiye inancını yitirmiş bir kalp bozulmuş değil, korunma altında olabilir.
Birini severek uzak durarak sadece daha da katılaşıyor insan
İnanmamalı o yalana tekrar inanan insan tekrar aynı kötü şeyleri yaşayacak
Zamanı Allah cc ilaç yapmış zamanla geçiyor hepsi sen Allah’a sığın
🤲🤲
Biraz karşısına çıkan insana bağlıdır. Hiç bir sebep yokken onu düşündüğünde bile yüzünde tebessüm oluyorsa o iş oluyor demektir
En başta inanmak istemeli ama çok üstüne gitmemeli.
İnandıracak bir delikanlı geldiği zaman
Şimdiki erkekler korkak bırak inandırmayı kendileri de inanmıyor
Yeni nesilde biraz prenseslik var haklısın, ciddi ilişkiye gelemiyor çoğu. Ama gerçekten seven adam iliklerine kadar hissettirir ya
Biri gelir tüm dengeleri değiştirir.
Güven ve kendine inanmak en basta
Bence artık inanmaz inansada eskisi gibi olmaz
O çok zor oluyor işte kırılan bir bardak gibi
Yeniden sevmeye alışmak gibi
Ölü kalp masajıyla dirilir mi hiç...
Resmen ölüyü diriltmek bu zor
Çok zor zaman alır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?