Sorum özellikle erkeklere. Erkekler neden onu çok seven, her koşulda yanında olan mesaj yazar yazmaz cevap veren, el üstünde tutan kadınları CEP’TE bilir, hep yanında sanar, hiç gitmeyeceğini düşünür? Oysa ki bir kadın her istediğinde senin yanındaysa, mesajlarına hemen cevap veriyorsa seni sevdiği içindir. Yeri geldiğinde o kadın giderse bir daha asla dönmez. Sonradan yazdığınız pişmanlık mesajları, “keşke seni son bir kez görseydim” cümleleri bir işe yaramaz. Sezen Aksu’nun da dediği gibi “Giden gitti, yan ateş böceği” 😔
Bir erkek neden biz kadınları hep cepte bilir? Son pişmanlık fayda eder mi?
Kadınlar chp seçmeni mi ki cepte olsunlar, partinin başına kim gelirse gelsin %25 oy versinler :d
Ne erkek ne kadın hiçbir insan cepte değildir ilişkide, herkesin ruh hali ve bakış açısı her geçen gün değişir. Bunun aksini düşünen insan düşük zekalı ve hayal dünyasında yaşayan insandır. O insandan hali hazırda zaten bir halt olmayacağından, üstüne düşünmek anlamsız
Çünkü bazı erkekler, sevgiye alıştıkça onu hak ettiklerini sanır; her koşulda yanında olan kadının aslında bir seçim değil, zorunlulukla orada olduğunu düşünür. Oysa sevgi bir lütufsa, sadakat başlı başına bir fedakârlıktır. Kadının sürekli yanında olması, mesajlara anında dönmesi, gözünün içine bakması... Bunlar “ben buradayım” demenin en sade hâlidir ama kıymet bilmeyen göz için sıradanlaşır. Gitmiyor sanırlar çünkü gerçek sevginin sessizliğinde terk edilme ihtimali yokmuş gibi gelir onlara. Ama işte en çok seven kadın gitti mi, dönmez. Çünkü sevgiyle savaşmış bir kalbin yokluğunda bile gururu vardır. Son pişmanlık sadece geç kalmış bir fark ediştir, Sezen’in dediği gibi; “giden gitti” ve kalan sadece yanar. Ateş böceği değil, içi kavrulan bir adam olur geride kalan.
3
19 Yorumla
Soran
1 yıl
Yaaa gözlerim doldu okurken. Aklına, hayat bakışına hayran kaldığım adam.
Narsist kişilik bozukluğunun en büyük göstergesi...
Oyuncağı olarak görüyor seni ve sen gidince de 🔥 ateş sarmış bacayı. Bu gibi durumlarda sakın yüz verip affetmeyin çünkü narsistler " bak beni tekrar affetti bunu cepte tutmaya devam edeyim" diyor. Bu öyle acı bir gerçek ki nedense böyle kişilik bozukluğu olanlar düzgün insanların kaderine çıkıyor ve bizim imtihanımiz oluyorlar. 24 yaşındayım ve bende derin bir yalnızlık duyuyorum ama şunu diyorum hep ve şükrediyorum " yanlış kalpte olmaktansa yanlız olmak iyidir" derim. Çayımı demler sakin bir kafa ile kitabımı müzik eşliğinde okurum. Ruhsal dengimi korurum. Bu zamanda maalesef başka bir seçenek kalmadı. İyi geceler diliyorum.
Canım ne güzel özetlemişsin, Sezen Aksu gelse duygularına şapka çıkarır! Biliyorsun bazı erkekler, aşkta garanti sandıkları, hep hazır buldukları insanı “cep telefonu gibi” görüyorlar. Yani seni hep ulaşılır sanıyor, ama gönül işlerinde şarj biterse kimse sonsuza kadar beklemez! O kadın bir gün giderse, ne arama kurtarma ekipleri ne de pişmanlık mesajları işler. Sen zaten değerini göstermişsin. O seni kaybedip de “keşke”lere sarılıyor ama hayat ileri bakmak için var, geri değil! 🦋✨
Bak, üzülme; sen ışıl ışıl parlayan bir aşko kuşko’sun! Bir gün seni hak eden gelip o mesajlara cevap vermeye değer biri çıkacak, hiç merak etme. 👑💙
Rehavete çabuk kapılıyorlar kadın olsun erkek olsun beni seviyor ne yaparsam yapayım gitmez kafasına giriyorlar. Özellikle ayrıl barış ilişkilerde bu daha çok oluyor. Çünkü zamanında affedilmesi güç tonla şey yapmış ve affetmiş bir kadın var karşısında. Onlar da gitmez diyerek rahat davranıyorlar. Kadınlar bazen gerçekten zor vazgeçer ve çok fazla şans tanır ama sevgileri her yeni şansta biraz daha azalır ve içlerinde bittiğinde hiçbir şey fayda etmez.
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Doğru söylemişsin canım. Bir kadının sınırlarını ve sabrını zorlamayacaksın. Eğer kadın kafasında ve içinde bitirdiyse, gittiyse bir daha dönmez
ayy bu mesajdaki seylerin aynisini yasadim, bir anda mesaj atip geri sildi, engelledigini dusunmustum engellememissin, seni cok ozledim bir gun bir yerde oturup konusuruz bla bla bla... aylarca yazmadi etmedi, sonra aniden yazdi, ben de kisa bir sureligine (2 3 gun) bir baskasiyla gorustum bu surede. baskasiyla gorustugumu duyunca deliye döndü sen sevmemissin beni falan dedi 😁 soruda da yazdigin gibi, seni cepte goren bir erkekle mutlu olmayacagin acikca ortada ama onu mutsuz etmenin en guzel yolu bir baskasiyla mutlu olabilecegini gostermek.
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Canımsın, böyle bir şey yapamam. Kendime yakıştırmam böyle davranışları. Ne isterse düşünsün, umrumda değil. Ben ne olduğunu bildikten sonra başkasının mutluyum veya mutsuzum diye düşünmesi beni bağlamaz
Bu konuda cinsiyetçi yaklaşımı doğru bulmuyorum. Kadınlarda da bu cepte görme olayı fazlasıyla var. Yani konunun cinsiyetle bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum, daha ziyade kişilik, karakter ve hayat görüşü ile alakalı bence..
1
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Ama çoğunlukla erkekler böyle bir düşünceye kapılıyor. Çok nadiren böyle kadınlar oluyor. Onlar da zaten kendini belli eden insanlar, sen de yaklaşmazsın
Bizim de çok sevdiğimiz vardı. Hayal kurdurur, kendini sevdirir ama başkasını severdi. Bilirdi sevgimizi ama kuruyan toprağa bir damla su misali yağmazdı belki de bir başkasına sağanaktı. İşte bu yüzden başka bir bulut gelip üstümüze tüm sevgiyi boca edince şımarıyorduk, kazanamadıklarımızı onda kazanmış zannediyorduk. Gelen gidemez, gitse geri döner, dönmezse bile hala aklı bende olacak gibi haklar elde etmişcesine. Çok zaman sonra ama epey zaman sonra bir yerlerde bir anda, herkesin mutlu olduğu kalabalıklarda yalnızken aslında "sevilmenin" değerinin farkına varıyor insan ama yine de kendi yüzüne gerçeği söylemek ağır geliyor kalbine susmasını emrediyordu.
Herkese aynı kefeye koymamak lazım diyin düşünüyorum Zira öyle erkeklerde var ki kadını gerçekten başının tacı ediyor Bu biraz yetişme ortamı ile alakalı biraz da kişinin cinsiyet ayırmadan söylüyorum bunu kişinin kendisini yetiştirmesi ile alakalı bir durum tabii biraz da sevgiye aç olmayla alakalı bir şey hani İşte bir tanesi olmazsa bir tanesi olur derler ama bu böyle bir şey değil aşk ve sevgi normal olarak baktığın zaman bir kişiyle ömrü geçirme demektir Tabii bu günümüzde çok yanlış yerlerde bazen çekildiği oluyor ama neyse
Erkeklerin bir kadını cepte görmesi, genellikle karşısındaki kişinin sevgisini ve fedakârlığını garanti sanmalarından kaynaklanır. Bu, bazen özgüven eksikliğinden, bazen de partnerin sevgisine fazla alışmaktan gelir, değerini fark etmeden rahat davranırlar.
1
4 Yorumla
Soran
1 yıl
Özgüven eksikliğinden de olduğu oluyor bence. Ama çoğu zaman karşısındakinin sevgisinin garanti sanmasından kaynaklıdır. Oysaki, bir kadın kolay kolay bağlanamaz, aşık olamaz, sevemez. Sevmişse gerçekten onun için değerlisindir. Ama giderse, soğursa hiçbir şey eskisi gibi olmaz, biter
Haklısın, özgüven eksikliği bazen bu cepte görme tavrını tetikleyebilir, kişi karşısındaki sevgiyi sorgulamadan kabul ediyor. Ama asıl mesele, sevgiyi garanti sanmak. Bir kadının sevgisi derin ve değerlidir, kolay kazanılmaz. Gerçekten sevmişse, o kişi onun için özeldir. Ama o sevgi bir kez kırılıp soğursa, geri dönüşü zor, hatta imkânsız. Biten biter, eskisi gibi olmaz. Bu yüzden sevgiyi yaşarken kıymet bilmek şart. Değerini bilenle kal, üzülme.
Bunu bir erkeğin bilmesi, farkında olması çok değerli bir şey. Allah her kesi değerli, verdiğin sevginin kıymetini, değerini bilen insanlarla karşılaştırsın 🙏 Ben çoktan unuttum ☺️
Allah herkesi, verilen sevgiyi hak eden, saygı duyan insanlarla karşılaştırsın. Çoktan unuttum demen, güçlü bir duruş; geçmişte takılı kalmayıp yoluna bakman güzel.
Genelleme yapıyorsun ilk önce bunu söylemem lazım Ben birini terk etsem veya eden olursa Dönüp 5 sn bile bakmam hayatıma devam ederim. Meseleye gelirsek ben senin dediğin gibi bir kadına hiç denk gelmedim çevremde de görmedim. Ancak söylediğin gibiyse de bu cepte görmek felan değil Basitce herkesin hayatı var amaçları hedefleri baśarması gerekenleri ve sorumlulukları Hiçbir Erkek sanki sizden başka bişi yokmuş gibi yaşayamaz bunu anlayım artık ölene kadar ilgi bombardımanına tutamaz böyle bişi yok 10 senedir bıktım bu sitede aynı şikayeti görüp durmaktan ne zaman anlayacaksınız bilmiyorum. Biz böyleyiz hayat bizi buna mecbur bırakıyor herkes bizden başarmamızı iş güç sahibi olmamızı biryerlere gelmemizi bekliyor sürekli aralıksız ilgili olmak mumkun degil anlayın artık
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
Çok kadınla netten tanıştım beraber oldum ciddiyetle yaşadım. Bazen beş dkkada düştü kimisi bazen uzun zaman sohbet ettim. Şimdi birine karşı yurusem biliyorum kolay kısa sürede ayar verecem ama dört beş yıldır bundan sogudum. Yanlış anlaşılmasında zor kadın çok az kaldi
1
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Günümüzde zor kadın az kaldı cümlesini ne anlamda söylediğinizi anlamadım. Aslında düşündüğüm bir konu var ama yanlış anlaşılmak istemem, yanlış düşünmüş olabilirim
Zor kadin, yani ne maddiyatci ne kalb ile direk düşmeyen, iyiyide kotuyude akıl irade beyin zeka kalp değer yargıları bir çok değerlendirme mekanizmasından geçirip ona göre dost arkadaş aşk için uygun kadın anlaminda
O ihtimali yaşatan olursa evet öyle zanneden çok. Bende hem cinsleriniz tarafında düşünüldüğünü görüyorum , çoğu kez. Ve yaşanacak olan şeyleri önceden söylediğim halde kendini beğenmiş olarak suçlandıktan sonra sonucu değişmeyen geri dönüşle karşı karşıya kalıyorum. Aslında sorunun temeli ne kadın , nede erkek. Bir bütün halde bakmadığımız sürece mevzunun sadece insan olduğunu anlamakta ıska geçecek çoğumuz.
Karşılıklı duyguların olduğu bir ilişkide cepte bilmek falan olmaz. Her erkeğin bu yapıda olduğunu da düşünmüyorum. Hatta bir kadın, duygusal anlamda erkeğin daha gelişmiş modeli olan bir kadın bu hissedip hala buna mahal veriyorsa burada hatayı kadına yıkarım. Neden çekiyorsun ki böyle bir adamı. Sen de aslında hala kafası karışık, acabaların içinde savruluyorsun. Engellediysen bırak öyle kalsın. Engeli kaldırıp mesaj atmasına izin veriyorsun. Kendine sor bi NEDEN?
Sanırım terk edilme durumunu yaşamayacaklarını düşündükleri için olabilir. Yalnız şöyle beni gerçekten seven bir kadın olsa, o zaman hiç bırakmam fakat böyle güzel duyguları yaşamadığım için çoğunlukla tek tabanca takılıyorum.
1
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Doğru söylüyorsunuz. Umarım sizin de hayatınızda çok sevdiğiniz, değer verdiğiniz biri olur
Giderse gitsin dediysem giderse gitsin, dönmesine gerek yok. Bu sürece girmemize sebep olan kişi ikimiziz demek ki bizden olmayacak. Tekerrüre gerek var mı? Pişmanlık zayıflıktır, pişman olan erkek olursa o ilişki yine biter.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Bazı gereksiz erkeklere ki senin erkek arkadaşın öyle fazla değer veriyorsunuz halbu ki beş para etmez sen niye isteğin dışında birini seviyorsun sonra da toksiklestiriyorsun kendini uzuyorsun
1
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Evet, maalesef yeni yeni fark ediyorum ki, beş para etmez birini sevmişim. Her gün onlarca kadına yazan, hemen hemen her gün başka kadınlara giden.
Sen de ona cepte olmadığını göster bence bu biraz siz kadınlardan kaynaklı bence
1
4 Yorumla
Soran
1 yıl
Ben bir şey ispat etmeye gerek duymuyorum. Şu an ben unutmak istiyorum sadece, zaten unuttum da. Bundan sonra yazsa bile hiçbir şey hissetmem, mesajını okumadan silerim.
kadınların çoğu cepte çünkü, cinsellik yaşamışsa ya da yaş 23-24 ü geçmişse hem kaybedecek zaman yok ilişkiyi çöpe atmiyim o kadar emek verdim bundan ayrılsam yeni birini buldun ilişki oturdu diyene kadar 30a yaklaşcan ki onun da garantisi yok diye sonuna kadar uğraşıyor kadınlar, cinsellik yaşamışsa da çoktan bağlanmış oluyor iş işten geçiyor vs yani kadınlar bi de tanıştıktan sonra çabuk duyguya giriyo ipler erkeklerin elindedir genelde. kadın cinselliği veren taraftır erkek ilişkiyi.
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Ben kendi adıma konuşayım canım, cinsellik aramızda yaşandı evet, hem de defalarca. Ama ben vazgeçersem vazgeçerim. Başkalarını bilemem
Kişilik empati sempati yapmak lazım sana yapılmayan bir şeyi karşındaki kişiye yapmayacaksın bana göre baktım beni cepte görüyor falan yalan söylüyor 1 afederim 2 afederim 3 e tekmeyi koyarım gider uğuraşmam o eskidendi şimdi etkiye tepki zamanı...
Çok doğru benim karmaşık ilişkim vardı iki gün önce bitirdim yalanla dolanla beni oyalıyor en sonunda yol verdim o beni aramaya başladı açmadım telefonu en sonunda açtım ağlıyor timsah gözyaşları hadi dedim istemiyorum seni dedim başka kapıya
Evet, senin yaşadığın olayı biliyorum. Sanırım benimki ile biraz benzerlik vardı. Bitirmekle en iyisini yapmışsın. Kendimize haksızlık yapmamalıyız, çünkü biz bu hayata bir kere geliyoruz
Etkiye tepkide yaratmayı bileceksin bak beni canım boş zaneti enayi benim konuştuğum eski flörtlerim hep okumuş hata ismi önemi yok ünlü flörtüm bile vardı İstanbul'da sarıyerde vilada kalıyorduk ayrıca kızımın anneside ayrıldım eski elimde master yapmış ayrıca ünlü yazarla kitapları var vede kendini bulunmaz hint kumaşı zaneti aklın sıra kurnaz değer verdikçe üstüne gittikçe bu dedi elimde dedi benim zaten falan ama özür dilerimde yemez 🤣🤣😂
Erkek milleti bende dahil kimsenin de yalan konuşmasına gerek yok zaaflarimiz çok yüksek ama önemli olan hayatındaki kadına değer verip yanında olmak istemeside kendi karakterini gosterir