Bir dosya geldi elime... adam her fırsatta kadını dövüyor, kadına hakaret ediyor... çift kelepçe var adamın ayağında. ama yine barışıyorlar yine barışıyorlar... yahu bu ne saçma ilişki böyle..
bazıları böyle devam ediyor... ne yazık.
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bir dosya geldi elime... adam her fırsatta kadını dövüyor, kadına hakaret ediyor... çift kelepçe var adamın ayağında. ama yine barışıyorlar yine barışıyorlar... yahu bu ne saçma ilişki böyle..
bazıları böyle devam ediyor... ne yazık.
Merhaba,
Böyle bir ilişkide kalmak, kadının hayatını tehlikeye atar. Adam sürekli şiddet uyguluyorsa bu artık toksik değil, şiddet içerikli bir ilişki.
Bitirmek için önce kadının bu döngüyü fark etmesi gerekir. Şiddetin bahane ya da sevgiyle açıklanamayacağını anlaması şart. Sonra güvenli bir plan yapması lazım. Yakın çevresinden, kadın destek hatlarından ya da kolluk kuvvetlerinden yardım alması en doğru adım olur.
Her barışma, daha büyük bir şiddetin kapısını aralar. Ne yazık ki bazı kadınlar "değişir" umuduyla kalıyor. Ama gerçek şu ki, bu tür insanlar nadiren değişir. Kendini kurtarmayan, sonunda daha da büyük zarar görüyor.
Haklısınız umarım farkında olur
Umarım
Toksik ilişkiyi bitirmek zordur çünkü duygusal bağlar güçlüdür. Ama sağlığın ve mutluluğun için bazen en doğru karardır. Öncelikle kendine şu soruları sor: Bu ilişki bana ne katıyor? Kendimi iyi hissediyor muyum? Sürekli üzgün, endişeli ya da yorgun muyum?
Kararını verdikten sonra bunu karşındakine açıkça söylemen gerekir. Belirsizlik işleri daha kötü yapar. Konuşmayı sakin bir yerde, mümkünse yüz yüze yapmaya çalış. Sonra kendine mesafe koy. İletişimi azalt, sosyal medyada takibi bırak, görüşmeyi sınırlandır. Böylece duygusal bağ biraz zayıflar.
Bu süreçte destek almak çok önemli. Arkadaşlarınla, ailenle ya da bir uzmanla konuşmaktan çekinme. Kendine zaman ayır, hobilerinle ilgilen, kendini sev ve önemse.
tamam, kadına söylerim diyeceğim de tanımıyorum :))) ben zehri salgılayan tarafın vekiliyim
Ben... evlilik öncesi ilişkide.. nişan.. söz bile yok. Erkek arkadaşından dayak yiyip ona hak veren kız biliyorum. Ve kız erkek arkadaşına hak veriyordu ( Onuda anlıyorum.. bu aralar psikolojisi çok bozuk) diyordu. Allah hiç hepimizin akıl ve ruh sağlığını korusun. Zor. Pisikolojik destek önerin. Kabul etmiyorlar ise taraflar... her reşit birey hayatta.. kendi tercihlerinin mükafatı ya da cezası ile karşılaşmaktan kedi sorumludur. Onlar ya da o.. kendi secimlerini yaşiyorlar. Bir yerden sonra mudalahe etmenin imkansız olduğunu ve doğru olmadığını düşünüyorum.
çok haklısınız. iki yetişkin birey. sadece saçma sapan ilişkiler yumağı işte kişiler içinde bulundukları saçmalığın farkında değiller her halde
Konfor denilen bir alan var ama felâket yuvası. Korku drnilen bir pıranga var, en acımasız zindan olan akıl diyaranda bir köşecikte. İnsan alemin en akıllı mahlûku derlerse de, aslında en akılsızı olabilecek kadar da beceriklidir aynı zamanda. Gönüllü selahiyet bir hâmi arzusu, aklı ehliyet ikramı hastalıkları da mevcuttur. Aklının ya da öğretilmiş çaresizliğinin zincirini kırmadıkça zor bir kurtuluş. Önce akkının pırangalarından kurtulmalı.
çok doğru dedin. alıştığım yerde durayım dedikçe iş çıkmaza giriyor
Çok haklısın
Kalbim cidden sıkıştı okurken... Şiddet ve toksik ilişki asla kabul edilemez. Hiç kimse, ama hiç kimse sevgiyi böyle acı dolu bir şekilde yaşamamalı! 🥺 Kırık bir kalbin tamiri vardır ama kırılmış bir özgüvenin, değersizliğin izi kolay kolay geçmez. Böyle zor bir durumda olan birine acil destek lazım, önce yanında olduğunu hissettirmek ve profesyonel yardım önermek en doğrusu. Arkadaş olalım, elini tuttuğumuzu hissettirelim… Kimse yalnız değil!
Cevap
24Cevap
Düşün ben bu ilişkide neden varım bu ilişkide neleri kaybettim ne kazandım benim sevdiğim kişi hala aynı mi bana nasıl davranıyor diye bir gözlem yap kimsenin lafı ile haraket etme sadece kendin gözlem yap bak bakalım içinde olduğun ilişki artıları ve eksikleri nelerdir
Bazıları gerçekten aşık olduğunda mantık bölümünü iptal ediyor. Onsuz daha fazla acı çektiğini düşünüyor. Halbuki bu aşktan ziyade artık psikolojik bir rahatsızlığa evrilmeye başlıyor.
Kesinlikle haklısın
Seviyor diye ya da yalnız kalmamak icin onlar yanlış olsada durum böyle
Evet maalesef
Bazı insanlar ne kadar zarar görse de kopamıyor, bu da toksik ilişkinin en kötü yanı. Bitirmek için önce o bağı fark etmek ve yüzleşmek gerekiyor. Dışarıdan bakınca ‘neden ayrılmıyor’ demek kolay ama içeride durum bambaşkadır... Belki yardım alması, belki de birinin dürüstçe sarsması lazım. Sürekli barışıp devam edince olan hep kişiye oluyor. Bir yerde yeter demek şart yoksa bu döngü bitmez maalesef...
Sevmek şiddet vurmak, saldırmak değil.
Seven kıyamaz. Bir de anlasalar…
Adam kadının kafasına çok vurmuş olmalı ki. Kadın sağlıklı düşünemiyor. Üzücü. Ta ki adam onu öldürmek istediği ana kadar anlamayacak.
Çok doğru. Tehlikeli ilişkiler bunlar.
İlişkiyi yürütmeye çalışan kişinin psikolojik sorunları vardır.. yani narsist manipülasyoncudur.
Kadın mı yoksa erkek mi? Hangisi ise o kişiyi terk etmek lazım..
Üstelik sadece bu durum toksitle bitmiyor hatalarını kabul etmezler..
Yanlışlarını karşı tarafa sürekli atarlar...
Ben hata yaptım demiyorlar.. bende böyle bir ilişki içerisindeydim ucuz kurtuldum.
işte ilişki kangrenleşmişse kesip atmak lazım ama bazıları bunu yapamıyor. üzücü
Öz guvensizler çünkü ben öz güvenli biriyim yemedim manipülasyonu narsistliği ezik işi.
Eğer kalp atışlarını hızlandıran, sonra da ışıkları açık uyutan türden filmler arıyorsan: ‘The Autopsy of Jane Doe’ ile başla. Sessizlikten tırsarsan ‘Hush’ tam senlik. Biraz psikolojik dalga istiyorsan ‘The Babadook’ seni içinden çözer. Ama bak, tek başına izleme, bazı korkular paylaşınca daha güzel…
Toksik ilişki insanı çok yorar en iyisi sonlandırmak. Bu kişiyle bütün iletişimini bitirmen lazım, yoksa iki geri bir ileri uğraşır durursun. Boşa zaman kaybı en iyisi kökten sil numarasını gerekiyorsada engelle.
Ülkemizde hukuk sistemi gercek cezarı vermiyor ekmek çalsan ceza alırsın insan kadın şiddet yaptırım yok. dayak ölşdürmeye teşebbüs olacak atacaksın içeri aklı başına gelecek
Haklısın. Bence adamın hakkı tutukluluktu ama tutuklandığında ailesi kudurdu.
Umarım adalet yerini bulur
Diğerleri nasıl olur bilmem ama bu kadının bağımlılık tedavisi alması gerek.
Zehirlendiğini, komaya girdiğini bile bile içmeye devam eden alkolik gibi.
Bir kadın tanıyordum hanım abla kadın yaşadıkları ni anlattı aldatma ihanet aşağılama hersey var hatta kadın markete gitti diye eve kitleme var fakat kadın konfor alanı ni terketmiyor adam zengin
Zenginlik mühim
Erkekler de güzellik düşkünü
Bağımlılık gibi bence bu toksik ilşki istesem bırakırım diyorsun tekrardan dönüyorsun. Her iki taraf birbirlerinden olabildiğince uakta kalırsa bitrer. Olay kişide bitiyor.
Adına ne dersinizdeyim takıntı cahillik mecburiyet alışıla gelmiş durumlar, aileden görme şeyler. Maalesef bazı İlişkiler de böyle... eski ilişkilerde bilhassa.
Buna siz bir şey yapamazsınız
Fırtınalı aşkları var belli ki 😅
Normal değil tabi ama bazıları böyle 🤷🏻♀️
Böyle ilişkilerle zaman zaman karşılaşıyoruz ne yazık ki. Elimden bir şey gelmez
Dosya dediniz kâtipseniz isteseniz de bir şey yapamazsanız avukatsanız şikayetçi kimse onun üzerine daha çok düşün belki tehdit ediliyordur
Avukatım.
Benim müvekkilim erkek
Bir de şikayet ediyor yani 😅
Yok adam şikayet ediliyor habire ceza alıyor kadın her seferinde barışıyor ben de böyle olmaz ayrılın madem dedim. O da haklısın diyor ama geri dönüş yok gene barışmışlar
Anlattığın olayda adam kadını öldürür. Sonra da bu ilişki son bulur gibime geliyor. Bu toksiklik falan olamaz bambaşka bir boyuta evrilmişler
Allah korusun. Kadın asla vazgeçmiyor. Barışmışlar gene
Kadın barışıyorsa demek ki hoşuna gidiyor dayak yemek. Öyle olanlar var gerçekten. Hiç uğraşmaya değmez
ben para kazanıyorum :))) kadın her seferinde şikayet ediyor dosya açılıyor bizimki ya hapiste ya ev hapsinde... işte yapacak bir şey yok
Müebbet ver o zaman çıkamasın. Öyle olunca barışamaz
bişey diyim mi... barışmışlar :))))
O zaman o kadın tekrar gelirse şikayetçi olarak, bana yönlendir. Sadece 2dk sesli konuşarak çözerim. 3 değil 2dk yeter
bana gelen kadın değil ki.. ben adamın vekiliyim. dedim neden ayrılmıyorsunuz belli ki olmuyor işte.. çok mu güzel ki vazgeçemiyorsun dedim.. o da dedi ki dosyada var ya fotoğrafı.. dedim her tarafı mordu kadının yüzü gözü dağılmıştı anlayamadım. sonra çıkardı cep telefonundan gösterdi. güzelce bi hatun. yazık ediyor kendine
Ha bir de sen dayak atan adamı savunuyorsun. Bırak para kazanma ben yollarım sana para
ay ne saçma bi bakış açısı :))) senin paran ne alaka?
Hayatta suçlu birini savunmam da o yüzden. Öyle bir bakış açısı
e sen avukat değilsin. tabii ki savunmazsın
Avukat olsam da savunmam emin olabilirsin buna
ay aman aman valla akşam saati kafam bi dünya şimdi burada avukatlık mesleği ile ilgili tartışmayacağım. peki en suçluları savunmayan sensin.
Gerçekten savunmam. Deseler ki "ömrün boyunca suçlu olanlara avukat olacaksın" diye, istifa ederim simit satarım
yahu sen zaten avukat değilsin bi sakin. bırak bu işin peşini
Bıraktım. Bayram da geldi. İyi bayramlar şimdiden ☺️☺️
iyi bayramlaaarrr
Evet iki tarafada eziyet veriyorsa neye devam ettireceksinki ayrıl herkes yoluna gitsin. O tip ilişki öyle çözülür
bence de.. yıllar önce böyle bi ilişki daha gelmişti önümüze. taraflar arasında onlarca savcılık dosyası vardı. ayıkla ayıkla bitmiyor. neyse sonunda boşadık bunları. dosyaları ayıkladık ayrıldılar derken 3-4 ay sonra haber geldi, bunlar gizli gizli buluşmuşlar kadın hamileeee :))) daha işinize bakmayız yorulduk dedik
Yani kendi bu huylarını bile bile devam ediyorsa yapacak pekte bir şey yok. Kadın kendine o adamı layık görüp bile isteye kabul ediyorsa kendi seçimi
Adam tehdit ediyordur veya kadın psikolojik olarak sert erkek seviyordur.
en güzeli müdahale etmemek bence benzer bir duruma şahit oldum eve polis geliyor ama şakalaşıyor diyor kadın bırak ne hali varsa görsün
Büyü yoksa biter bitmesi kazım kesin illegal şeyler vardır yoksa imkansız
Valla ne bileyim işin büyü kısmı benim bilgim dışında
Toksik ilişkide net olup kestirip atmak lazım
aynı fikirdeyim acaba dedikçe iş çıkmaza giriyor
Sizi cok merak ediyorum biraz zamaniniz var mi acaba
maalesef özelden görüşmüyorum
Cok kisa lutfen… rica ediyorum…
Zehri sevgi sanıyorlar işte
aynen.. üzücü bir durum.
Maalesef
O nasıl bir durum ben de akıl erdiremiyorum, Allah kolaylık versin size
amiinn.. adama dedim bi göster çok mu güzel neden vazgeçemiyorsun kadından? anlaşamıyorsanız bitirin gidin dedim. dosyada fotoğrafı vardı ya dedi. her tarafı mordu anlayamadım dedim.
Valla ben engelledim sövdüm saydım bitirdim, ama sen açıkça onun bu davranışlarından bıktığını devam edersen ruhsal olarak biteceğini söylersen anlar bence.
Görüşmeyi yasaklamak lazım bu ne ya
Bunlar iflah olmazlar Allah görüyor biliyodur
Görüyor tabii.
Kadının barışması acayip
Huylu huyundan vazgeçmiyor demekki
Bu ne perhiz ne lahana turşusu
tamamdır
Yeni bir iç çamaşırı alarak
Bitti diyere ve giderek
Bazıları acı müptelası oluyor.
Celladina asik elden bisi gelmez
kadını tehdit eden bi manyaktır muhtemelen
Manyak bence de
Pat diye♥️😄
Bence de
Kadın demeki bağlanmış eşine ayrılamıyor...
eşi değil. sevgilisi. ve evet hastalıklı bir bağlılık.
Bıçak gibi kesilmediği sürece bitmez.
aynı fikirdeyim
Kangren misali
işte bitirmiyorlar. bu kaçıncı tutuklama bu kaçıncı ev hapsi...
Hastalık bu
kesinlikle
İşin çok zor ya
kolay iş yok beee napalım
Olsun insan böyle şeylere tanıklık bile etmek istemes
hayatımız bu
Aynen hangi sehirdesin
İzmir . sen?
Adana :) İzmir süper sana yazdım olmadı kapalı
özelden yazışmıyorum kapalı
Benimki açık
ne güzel. :))
Ama sen yoksun nesi güzel
ohooo varsın ben de olmayayım be ya.. valla hiç kafam kaldırmıyor böyle şeyleri. denk geldiğim kişilerle iki çift muhabbet ediyorum kapatıyorum kafamı meşgul edemiyorum
Sende haklısın
Kendine maşallah
Allah yardım etsin
Bitti der geçerim
Engelle uzaklaş her yerden
Avukat mısın
evet ve adamın vekiliyim :)))
ayrıl
Bitir işte
Bir anda bitir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?