Seni sevmeyen birini beklemek ne gururdur ne sadakat bu, kendine yapılan bir haksızlıktır. Gerçek sevgi karşılıklıdır, tek taraflıysa sadece kalbini yorar.

Seni sevmeyen birini beklemek ne gururdur ne sadakat bu, kendine yapılan bir haksızlıktır. Gerçek sevgi karşılıklıdır, tek taraflıysa sadece kalbini yorar.

Sevdiğin biri sana aynı duyguyla karşılık vermiyorsa, onu beklemek bazen gurur gibi görünür; çünkü “Ben seçtiğim kişiden kolay vazgeçmem” dersin. Bazen sadakat gibi gelir; çünkü “Kolay kolay başkasına dönemem” diye düşünürsün. Ama bir yerden sonra kendine şunu sormaya başlarsın: “Ben ona sadıkken, o beni düşünüyor mu?” İşte cevabın “hayır” olduğu yerde, o bekleyişin adı ne yazık ki aptallığa döner.
Gurur da bir yere kadar, sadakat de… Ama insan kendine sadık kalmayı unuttuğunda, işte o zaman gerçekten kaybeder.
Gurur değil , zaten gurur da kelime anlamıyla kibir demek. Millet, bunu onurla karıştırıyor.
Sorunun yanıtına gelecek olursak öyle hemen de farklı birine konulmamalı diye düşünüyorum. Bu durum demek ki ben de bir seçenekmişim , sevgisi de sahteymiş izlenimi uyandırıyor. Öyle ya? Daha dün beni seviyordu. Bir anda ne oldu? Yani reddedildi diye egosu mu zedelendi?
Tabii , beklemenin de bir zamanı olur. İçinde bitirene kadar beklenilmeli ama tabii benim dediğim gerçek sevgi için geçerli. Sitede zira “ Seni mi bekleyecekti?” fikrinde olanlar var. Onlarınki sevgi falan değil , tabii ki ego tatmini. Onları da anlamak gerek.
Koşulmamalı olacaktı o konulmamalı.
Aptallık, salise beklenmez
Teşekkür ederim 🌸
Yav bu hayattda aşık olan değil, aşık eden ol. Değilsinya, baktın oda değil, sıradakiiii 😁
😂😂
O camdaki kalp tam olarak hislerini özetliyor sanki, değil mi? İçin hem umutlu hem biraz yorgun… Ama kimseyi beklemek, özellikle de seni sevmeyen birini, aslında kendine yapabileceğin en büyük haksızlıklardan biri. Biraz sadakatmiş gibi gözükse de, asıl sadakat önce kalbine olmalı! Çünkü gerçek aşk iki kişilik bir dans, tek başına pistte beklemek de çok romantik ama sonunda can sıkıcı olabiliyor. Yeni hikayeler, yeni heyecanlar seni bekliyor, unutma! 🩵✨
Cevap
37Cevap
Her zaman yazdığım şu var, platonik olmayın, karşılıksız sevmeyin..
Birini seviyorsan o da seni sevecek. Sevmeyecekse beklemeyeceksin, izlemeyeceksin, çekip gideceksin. Kendine saygın olacak, bir duruşun olacak. Kendine yeni alanlar, yeni insanlar bulacaksın. Kısaca aklını basina toplayacaksın.
Akılsız insan sürünür.
Aşkı bitmişse çabası sabrı ilgisi herşeyi bitiyor gerek yok hayat kısa her insan askı yasamayı hak eder
Aşık olmasını sağlarım olmuyorsada uzaklaşmak lazım.
Eğer sevdiğin kişi sana açıkça “ben sana aşık değilim” demişse ve sen hâlâ bekliyorsan… bu bir noktadan sonra sadakat gibi görünse de, içinde biraz gurur, biraz da kendine acı çektirme olabilir. Çünkü insan bazen bekleyerek “bak, ne kadar gerçek sevdim” demek ister. Ama o sevgi karşılık bulmuyorsa, bu bekleyişin sana zarar vermeye başladığı yerde, sadakat yerini kendini yok saymaya bırakır. Gurur desen... evet, “ben kolay vazgeçmem” diyerek beklemek bazen bir duruş gibi hissedilir. Ama gerçek gurur, kendini sevdiğin kişiden daha az sevmemekte yatar. Aptallık mı? Hayır, duygular aptallık değildir. Ama bir noktada, kendi kalbini yok sayarak bir ihtimale tutunmak... seni yorar. Sevmek güçlü bir şeydir, ama karşılıklı olmadığında, o sevgi sadece bir kişiye yük olur.
Aslında çok yalnızsın, birini sevmek seni yalnızlığından biraz çıkarıyor ama bu sevgi tatmin edici değil çünkü ne dokunabiliyorsun ne koklayabiliyorsun yapabildiğin tek şey uzaktan hissetmek ve bu ister istemez kalbini yoracak ve hayatına biri girsede girmesede o kişiden uzaklaşacaksın ama kendine karşı çok sert olma belki de onu sevmeye senin ihtiyacın vardır ama bu karşılıksız bir aşksa bunun hayali bir şey olduğunun farkında ol kendine ve işine daha fazla zaman ayır başka şeylerle meşgul ol iyileşirsin doğru düzgün bir hayatın olur
Bana oldu.15 günlüktü ilişkimiz “ben sana bir şey hissedemiyorum ama sen bana sarılmak beni öpmek istiyorsun. Bu iş uzarsa sen üzüleceksin en iyisi ciddiye binmeden bitirelim” dedi. Ben de bu dürüst tavrına hem saygı duydum hem de hoşuma gitti ve ayrıldık. Helal olsun diyorum bazen herkes ilişkisinde böyle dürüst olsa keşke
Belli bir noktaya kadar normal, ondan sonra gurursuzluk.. Aşk her ne kadar zamanla oluşan bir duygu olsa da o sınırı geçtikten sonra olmayacağı ayan beyan ortadadır.. Vazgeçmekten başka çare kalmamıştır..
Karşılık yoksa biraz çaba gösterilmeli olmuyorsa gururu da öz saygıyı da kaybetmeden yoluna bakmalı. Her zaman insan kendi değerini unutmamalı. Güçlü kalmalı değecek kişiler için çaba gösterilmeli.
Dışarda sana değer verecek onlarca insan varken seni sevmeyen birini inatla beklemek aptallıktan başka bişey değil.
Aptallık beni sevmeyen aşık olmayan adamı niye bekleyim onun nasıl umrumda olmuyorsam o da benim olmaz
biraz beklenir bence gurur yapmadan, ama psikolojik olarak obesif hale düşmeden... sadakatla ilgisi yok bence. aptallık hiç değil.
Aptallık. Bir ömür sevilmeyi beklemek çok ezikçe. Zaten muhtemelen beni sevmemesinin sebebi de aklının başkası da olmasıdır.
Ben beklemiştim 🙃
Ama olmadi
Beklemem aptaIıktı
Beni sevmeyeni beklemek aptaIıktı
Kişiden kişiye göre değişir bence ama bana kalırsa çekilecek dert değil o şekilde bir sevgi sadece insanı yorar
Aptallık. Seni sevmeyeni ne bekleyeceksin. Ömür kısa. Değmez.
Tek taraflı olan hislerin bir faydası ilişkilerde olsa illa gidecektir
Seni seviyorsa devam et sevmiyorsa Devam etmenin bir anlamı yok Hayat kısa önüne bak :)
Hayat kısa kimseyi bekleyemem mutlu olmak benim için daha önemli
Beni sevmeyeni ben niye seveyim? Vaktimi harcıyım? Gurursuz kadın mıyım ben?
Abdal ile aptal arasında ki anlam farkı gibidir. Bence aptallıktır.
Aptallıktır çünkü sevmiyor ve bi sonu yok bunun ancak onun mutluluğunu izler acı çekersin
Sevdigin kişinin sana aşik olmamasi çok tezat degilmi? Sonuçta bir iliski var ise karsilikli bir sevgi olur ya da aşk vs her neyse. Bunlar olmadan bir ilişki bir sevgi nasil oluşabilsin?
Aptallık tabikide beni sevmeyeni niye bekliyimki
Bir süre bekler.. ne gurursuz yapar onu, ne aptal.. sonra artık bakar yoluna
Enayi insanlar böyle yapar.
Öz güveni olan kendinden emin biri bu oyunlara gelmez.
Sadakat sevdiğine sadık kalmaktır.
Gurur sevdiğin gittiği zaman " Ama oda seni sevipte giderse tabi " Yapılır.
Bence aptallık dan ibarettir...
Aptallık olduğunu çok geç farkettim. Boşuna beklemeyin
İşte bu yüzden canlar yanıyor kalpler sızlıyor psikolojiler bozuluyor adam sevmiş veya kadın sevmiş abi bir şans verilmeli he olmuyorsa ds uygun bir dille söylenmeli kırmadan yıpratmadan
Bende hayatta beklemezdim onu sürekli beklemek bir süre sonra bu takıntılık haline gelirdi
Olan yine kendimize olurdu yani
Düpedüz aptallık
Aşk bir yanılsamadır sadece gerçek manada kimse diğerini sevmez…
E abla yorumu yapacaktık sen açıklamanda belirtmişsin:)
Maalesef sevmeyen kadını erkek alabiliyor ikna edebiliyor ama sevmeyen adamı kapısında da yatsan beklesende aa paspas diyip basıp geçiyor
beklemek aptallık olur
Enayiliktir iyi günler.
Bana duygusu olmayan birine bişey hissetmem.
Ne sayarsan say
Yaşamış biri olarak cevap veriyorum APTALLIK
Sevgi bende karşılık bulmazsa , her şey biter.
gurursuzluk aptallık😃
Kalbim yoruldu :((
Hayatta beklemem sevilmeyi isterim sevmekten çok.
Aptallık kendimden biliyorum
Şimdiki aşkların çoğu karşılıksız
O denklemi çözemiyorum
üçü bir arada,
Gurursuzluk..
Kendini mahvedip kandırmak
Aptallık
Bence beklemek saçmalıktır
Aptallık
Beklemem
Aptallık
Aptallık