Eski sevgilim tehdit ediyorsa ne yapmalıyım?

Beni belki yüzlerce kez aldatmasına rağmen onu affedip yanında kaldığım eski erkek arkadaşım yaklaşık 9 ay önce benden ayrıldı. Mahvolmuştum, ayrılmaz sanmıştım ve çok acı çekmiştim ancak ondan kurtulmanın bana daha iyi geldiğini zaman içinde anladım. Sanal ilişkisiydi ve ilişkinin bir geleceği olmasını, onunla evlenmeyi çok istemiştim. Bu 9 ay boyunca nadir de olsa ara ara rahatsız etti, tehdit etti, küfürler etti. Düzgünce konuştum, ona sinirlenmedim ve zaten herhangi bir şey için çok yorgundum. Onunla beraberken binbir tane hastalığa yakalandım; ellerimde sinir sıkışması, sindirim sorunları ve iltihaplanmalar, vücudumda kan toplanmaları, bağırsaklarımda polip (kanser riski) olduğunu öğrendim. İlk aldattığını öğrendiğimde ondan ben ayrılmıştım ve hapla intihar etmeyi denemiştim. Midem yıkandı ve aylarca yataktan çıkamadım, antidepresan kullanıp sürekli yorgun düştüm. Çoğu zaman tuvalete bile kalkamayıp yatağı ıslattım. Ben onu hiç aldatmadım, en ufak saygısızlık yapmadım, sosyal medya hesaplarımı bile kapattım ve o askerdeyken de bekledim. Sevdiğim adam dünyanın en mutlu adamı yapmak için uğraşıp durdum ve nihayetinde uzun bir ilişki olunca kendimi ona arzusal olarak açtım. Müstehcen fotoğraflar gönderdim ve onu mutlu etmeye çalıştım. İlk ayrılmamızın üstünden 5 ay geçtikten sonra yazdı ve ben onu affetmek istedim. Çünkü onu sevdiğimi biliyordum, kendimi ona bu kadar açmışken bir başkasıyla birlikte olamazdım. Evet, hâlâ bakirwyim ancak vücudumu gören tek kişi o olsun istedim. Birkaç ay daha beraber olduk ve beni yüzlerce kez daha aldattığını öğrendim. Hastalıklarım ortaya çıktı. Dayanamıyordum ve o beni terketmek istediğinde ise ona gitmemesi için yalvardım (sanki daha önce beni tehdit etmeyi bırakması için yalvarmamışım gibi bir de gitmemesi için yalvardım). Ailelerimiz bile olaya dahil oldu, kavgalar oldu ve artık tamamen bitmişti. Şimdi ise bana hâlâ mesajlar atıyor. Engellediğimde tehdit ediyor, engellemeyip düzgünce saatlerce tatlı bir dille konuştuğumda yumuşuyor. Mesajları arşivde ama okuyorum ve canımı yakıyor. Bana sürekli “öl geber” diyip küfürler ediyor. 'Ona hiçbir kötülük yapmadığım ve yalnızca huzur içinde hastalığımın beni öldürmesini beklediğimi' söyledim durdum. Bana dün doğum günümde “Huzur içinde ölmeyi bile haketmiyorsun” gibi yazdı. Verdiği hastalıklarla mücadele ediyorum ama onun hiç kalbi yok. Neden bunu yaptığını da anlamıyorum. Gitmek isteyen kendisiydi ve gitmesinin tek nedeni de benim her gün “neden aldattın, neyim eksikti, neyine yetemedim, bu kadınlar gibi estetik yaptırıcam, bunları mı beğendin gerçekten, başka bir kadını emzirirken izledin iyi misin sen, konuştuğun kızlar kadar güzel veya zengin değilim onlar gibi kombinlerim yok kusura bakma” diyip sinirleniyor oluşumdu. Evet çok öfkeli davranıyordum ama aslında sadece çok acı içindeydim. Ben onun hayatında varken sosyal medyada konuştuğu kızları kıskanıyordum, ben varken buluştuğu kızları kıskanıyordum, ben varken onun dating app'lerde görüntülü konuşmak için para verdiği kadınları kıskanıyordum. Bana önceki flörtlerinden bahsedip onlarla karşılaştırma yapıyor ve beni gömüyordu. Babası Mercedes'te çalışan bir kızla, 2 ayda bir aldığım 1000tl harçlık ile geçinen ben arasında dağlar vardı... Neyi yanlış yaptığımı bilmiyorum. Ona çok güvenmiştim. Fotoğraflarımı anneme attıktan sonra ayrıldı benden ve annem bana ağza alınmayacak hakaretler etti onun yüzünden. Polise gidemeyeceğimizi, savcıyla uğraşmam gerektiğini söyledi annem. Attığım fotoğrafları usb bellekte saklıyor ve ne yapacağım bilmiyorum. Lütfen akıl verir misiniz? Çünkü sanırım ende yok :)

Eski sevgilim tehdit ediyorsa ne yapmalıyım?