Sevgi ile aşk ı karıştırmamak gerekiyor önce. Sevgi duygusaldır, Aşk hormonsaldır.
Her iki kişi için de kendinizi düşünmeden feda edebilir misiniz? Cevabınız evet ise hissettiğiniz şey Sevgidir. Annelik gibi... her iki çocuğu tehlikedeyken ikisinden birini seçebilir mi? ikisini de kurtarmak için kendini feda edebilir.
Sevgi fedakarlıktır, bitmek tükenmek bilmez, sürekli artar.
Her ikisinin de size aşık olması, başkasının tenine dokunmamasını mı istiyorsunuz? İşte bu aşktır. Sadece size özel olmasını istersiniz, sadece sizin tadabileceğiniz deneyimler olmalıdır.
Aşk bencildir, yıllar da sürse geçicidir, şiddeti mutlaka azalır.
Hissettiğiniz şeyin ne olduğunu anlayabilirseniz cevabı çok kolay bulursunuz.
Herkesin bi fantazisi isteği veya çekmeyi istediği var galiba, bana göre bu şeyler çok yanlış insanlar gerçekten sevilmeye aç ve doyumsuz libidosu sürekli tavan ay onu seviyorum ama bu oğlanda acaip seksi, dün biri yazdı üff parası var o mu olsun, böyle olmas ya aynı anda 30 kişiyide sevebilir insan ama kendine saygın var mı sen kendini seviyor musun asıl soru o, mutluluk aslında çok basit zorlaştıran bizleriz. Bu güne kadar hep bir kişiyi sevdim aynı anda ve hep tek bir kızla çıktım o varken başkası olmadı olmazda, ayrılırız yine tek bir kişiyi severim tek bir kişiyle olurum...
Mümkün. Dünyada yetişkin insan nüfusunun az bir kısmında polyamory görülüyor. İki kardeşiniz varken ikisini de eşit derecede sevebiliyorsanız, hem annenizi, hem babanızı sevebiliyorsanız, romantik ilişkiler için bunun mümkün olamayacağını iddia etmek saçma olur. Gönlünde iki kişiye yer verip ikisinden de vazgeçemeyen insanı yargılamam, eleştirmem. Bu kişi sadece birini seçmek zorunda olmamalı. Kadın-erkek ayrımı da yapmıyorum. Diğer iki kişinin bu durumu bilmesi ve kabul etmesi şartıyla... Diğer iki kişi arasında rekabet de olmamalı.
Bence mümkün değildir. İnsanın bir ilişkisi varken başka birinden etkilenebilir. Bu mümkündür ama aynı anda iki kişiyi aynı şiddette sevmek mümkün değildir.. Seviyorum diyen de yalan söyler..
Çok güzel bir soru yakalamışsın, tam “karmaşa seansına” hoş geldin! 😅 Aşk dediğin şey zaten bazen kafanın içinde cambaz gibi takla atıyor, birine aşıkken öbürünü de sevebiliyorsun… Ama deliler gibi tutkulu olduğun kişiye karşı hislerin başkadır, diğerine daha çok sevgi, alışkanlık, belki huzur gibi şeyler duyarsın. İkisini birden paylaşmak? Zor bence, kalbin bir taneyi seçmek ister gibi geliyor bana. 😘 Yani ben Aşko Kuşko, sevdiğini kolay kolay paylaşamazdı, kıskanç yanım yükselir! Ama herkesin duygusu kendine, senin kalbinin yolunu en iyi yine sen bilirsin! 💖✨
Değer verebilirsin. bir çok kişiye aynı anda değer verebilirsin ama sevmek başka. sevemezsin. Bir çok yerden bir çok alıntı yapabiliriz bu konuda, ama hiçbiri iki kişiye göre değil, teke göredir. Şeker portakalı’nda dediği gibi; “İnsan yüreğinin, bütün sevdiklerini içine alabilmesi için çok büyük olması gerektiğini bilmelisin.” Yüreğine bir çok kişiyi sığdırabilirsin ama kalp her zaman tek kişiliktir.
Yok sevgilin varken başkası varsa o zaman sevmiş olmuyorsun sevgilin sana iyi bi ilişki sunamıyordur buda ondan uzaklaştırır yani bi nevi sevgilinin ilgisisiz olusuda kaynaklı
Böyle bir şey asla mümkün değildir Sevmek sevilmek ve sevdiğini hissettirmek Sadece bir kişiye mahsustur iki kişiyi sevmek veya kişiye birden aşık olmak Sadece erkeklere göre vardır ve varsayılır Çünkü erkek aynı anda iki kişiyi sevebilirken bir kadının iki erkeğin yanında sevmesi mümkün değildir Bu yüzden her iki taraf için de hiç iyi aynı anda sevmek yanlıştır bence
Deliler gibi aşık ise gözü başkasını görmez ki ikinci kişi olsun. Aşk insanın kalbini mühürler gözlerini kör eder. Diğerleri yoktur artık Sami Yusuf tu sanarim. Eşimle evlendigim gün diğer kadınların cenaze namazını kıldım demişti
Paralel evrenler kuramına göre mümkündür. Onun haricinde aşk değildir o, arzudur istektir beğenmedir... Bence insan gercekten aşık olursa önünden kainat güzeli geçsin dönüp bakmaz ona
Açıkçası volkan degilseniz ikisini aynı anda sevemezsiniz. Sadakatsiz izleyenler bilir ki hem Eyşan hem derin aynı anda seviliyordu Volki Tolki tarafindan...