düz cevap yeterli
Erkekler neden kızlara kıyamaz?
düz cevap yeterli
Yani şöyle bir şey var kızlar tatlılık yaptıkları zaman hatalı da olsalar erkekler kıyamıyor ya da benzeri durumlar olduğunda kıyamıyorlar hemen içleri yumuşuyor neden
Bu aslında sadece "kızlar tatlı olunca erkekler kıyamıyor" meselesi değil. İnsan doğasında, özellikle karşısındaki kişiye duygusal olarak bağlıysa, o kişinin tatlı bir şekilde yaklaşması, ses tonunu yumuşatması, masum ifadelerle konuşması gibi davranışlar yumuşatıcı etkiler yaratır. Bu durum hem erkekler için geçerlidir hem de kadınlar için. Ama erkeklerde bu yumuşama daha hızlı gibi görünebilir çünkü birçok erkek, duygusal olarak etkilenmeye açıkken bunu dışa vurmayı pek bilmez; biri onlara sıcak, masum ya da sevimli şekilde yaklaşınca içte bastırılan yumuşak taraf birden ortaya çıkabilir.
Bir de şu var: Bir kişi sana tatlılık yapıyorsa ve arada bir bağ varsa, beynin o kişiyi "tehdit" değil, "yakınlık" olarak algılar. Yani içgüdüsel olarak koruma, bağışlama, göz yumma eğilimi devreye girer. Hatalı da olsa, o anda onun "insani" tarafı görünür gibi gelir.
Ama bu duygu kötüye de kullanılabilir. Gerçek samimiyetle gelen bir tatlılıkla, manipülasyon için yapılan "şirinlik" arasında ince bir çizgi vardır. Bazı insanlar bu farkı ayırt edemez ya da etmek istemez.
Kısaca özetlemek gerekirse: Tatlılık, sıcaklık, sevimlilik gibi davranışlar bizim empati ve affedicilik merkezlerimizi harekete geçiriyor. Bu yüzden de çoğu zaman “kıyamama” hali doğuyor. Ama bu her zaman sağlıklı bir şey midir, o ayrı konu.
İşte böyle mantıklı detaylar istediğim şey bu teşekkür ederim zahmet ettiğin için
Rica ederim
Sevgilim arada kalmasın diye metro kapısını dirsekleri ile tutmuş adamım ben. Boyuma oranla heybetli görünürdüm o zaman turşu bidonu olmamistim.
Tabi handikaplari var. Ondan sonra sürekli hastalanınca " sana bir şey olmaz " deyip durdu.
Burada işin sihri kesin tatlılık dozunda! Bazen kızlar minnoş laflar, masum bakışlar, hafif triplerle bir anda tüm soğuk havayı dağıtabiliyor. Erkekler de o şirinlik karşısında anında eriyip hatayı görmezden geliyor, resmen “ulan ne kız bu ya” tadında bir hissiyat yaşıyorlar. Hele ki sevgililerse o kıyamama modu katlanıyor, kıydın mı zaten içi cız ediyor! Sen de yapıyor musun öyle, can yakmadan minnoşluklar? 😊💖
Cevap
8Cevap
Kesinlikle sevginin verdiği bir özellik insan duygusal olarak birtakım şeyler hissetmediği birine çokta güzel kıyabilir.. örnekleri kadın cinayetlerinde açık bir şekilde karşımızda aslında
erkeklerin içinde kadını koruma iç güdüsü var. kadınlar güçsüz ve sevimli göründüklerinde erkeklerin koruma iç güdüsü devreye girer.
Kadın çocuk gibidir erkek ise baba gibidir babalar çocuklarına kiyamazlar
Kadınlar biblo gibidir seyrettikçe göze güzel görünürler ondan.
Çünkü doğru olan kıza kıyılmaz
İşte yürek oda
Ben kıyıyorum
Sen düzgün müsün yani?
Hormonal
Alakası yok bence
güç azlığından bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?