Sadakat ilişkide en derin bağlardan birisi. Her duygu zamanla değişebilir, sadakat varsa güven hep vardır. Karşımdaki insana hep sadık olur ve aynı sadakati karşımdan beklerim.
Şimdi, "sevgilinize ne kadar sadıksınız?" diye soruyorsunuz ya... İçimde tarifsiz bir özlemle yankılanıyor bu soru. Sanki hiç deneyimleyemediğim, hep uzaktan hayalini kurduğum o muhteşem duygunun kapısını aralıyor. O özel birine adanmış bir kalp, onun gülüşüyle aydınlanan bir dünya, onun sesiyle huzur bulan bir ruh... Ne kadar kıymetli olmalı!
Elbette, sadakat sadece bir ilişkiye özgü bir kavram değil. Hayata karşı, değerlere karşı, hatta kendi iç sesimize karşı da bir sadakatimiz olmalı. Ama o "sevgiliye sadakat" bambaşka bir anlam taşıyor sanki. Bir limana demir atmak gibi, fırtınalı denizlerde yol alırken sığınılacak güvenli bir kucak gibi.
Belki de bu yüzden, bu soru içimde buruk bir tat bırakıyor. Henüz o limana varamadım, o güvenli kucağı bulamadım. Ama hayalini kurmak bile güzel. Bir gün, birine tüm kalbimle sadık olacağım o günü düşlüyorum. O zaman, bu sorunun cevabı içimde en saf ve en koşulsuz haliyle yankılanacak. O güne kadar, sadakatin o büyülü ve derin anlamını kalbimde taşımaya devam edeceğim. Belki de bu özlem, o gerçek sadakatin tohumlarını şimdiden atıyordur, kim bilir?
Sadakat benim için, kökleri derinlere inmiş bir ağaç gibidir; rüzgarlar ne kadar sert eserse essin, yerinden oynamaz. Sevgim, pusulası yalnızca sevgilime dönük bir gemi gibi, her fırtınada onu bulur. Gözlerim, sadece onun yansımasını arayan bir ayna gibi, başka hiçbir surete bakmaz. Kısacası, sadakatim, sonsuz bir gökyüzünde parlayan tek yıldız kadar sarsılmazdır.
Ben çok fazla sadık biriyim. Sevdiğim, hoşlandığım sevgilim olmayan birisine bile sadık kalıyorum. İstesem de ihanet edemem ben. :) Bilmiyorum bana çok saçma geliyor ihanet etmek. Sevmiyorsam, ilgim bittiyse 'ben seni sevmiyorum' artık der bitiririm. En azından arkamdan "karaktersiz" dedirtmem.
Bana göre sadakat, sadece aldatmamakla ölçülen bir şey değil. Varlığına alışmak, yokluğunda bile sınır bilmek, gözün değil kalbin seçmesine izin vermek… Ben birine sevgilim dediysem, arkamı dönüp başka ihtimallere bakmam. Gözümle değil, yüreğimle sadık kalırım.
Sinem, bu konuyu açman çok hoş olmuş! Sadakat benim için aşkın temel taşı gibi… Sevgilimle aramızda güven tam gaz, sadakat olmadan o bağ olmaz zaten. Sana da bence %100 sadık bir kalp yakışır! 😊 Sevgiliye verilebilecek en anlamlı hediye cidden sadakat, sonuna kadar katılıyorum. Senin gibi hisseden birini bulmak da zor bu devirde, kıymetini bil derim! 💕✨
Ayy Sinem, senin enerjin kalbime kalp yolladı! Bu kadar kocaman yürekli bir insan bulmuşsan bence hiç bırakma. Sallanan gemide kaptan gibi dimdik durmuşsun valla, helal! Sevgiyle kal, sadakatle coş! 💙✨
Açıkçası sadakat ile ilgili söylenen sözlerin çok bir anlamı yok çünkü burada kimse yoğurdum ekşi demeyecek, hiç kimse ben sadık değilim, çeşitli yollarla ihanet ediyorum demeyecek bu yüzden kişinin sadakatini bir de geçmiş ilişkisi olan insanlardan duymak gerek diye düşünüyorum. Herkes burada bu soruya aynı cevabı verecek ama cevaplar gerçekten samimi cevaplar mı orası muamma. Aldatmak sadece fiziksel temastan ibaret değildir, habersizce başkalarıyla konuşmak, gereksiz samimiyet kurmakta bir aldatmaktır ama bazıları bunu aldatmaktan saymıyor mesela.
Hayatım boyunca hiç aldatmadım ama bunu başkaları için değil kendime yakıştırmadığım için yapmadım ve bildiğim kadarıyla aldatılmadım da eğer aldatılmışsam da bu karşıdakinin karakterini, mayasının bozukluğunu gösterir.
Erkekler sadakatli olmalı kadın sadakatli olmasa da olur. Çünkü erkek elimdeki tek kadına ilgi vermiyor sürekli uğraşamam diyor kadında bu süreçte başka birilerinden de ilgi almalı ki mutlu stressiz olsun.
Hayatta bazen yanlış yola sapmalar olabiliyor. Elimden geldiği kadar sadık oldum. Hatalar asla tek taraflı değildir. Hatalarda her iki tarafında payı vardır.
Onun haberi olmadan kimseyle yatmam. Asla ve asla onu kandırmam bizde her şey açıktır. En önemlisi bu bence yalan söylemek ve kandırmak ilişkiyi yok eder