Düğün mü nikah mı yapmalıyım artıları eksileri neler?

Arkadaşlar ben 3 ay önce nişanlandım.Nişanlımla ilk konuştuğumuzda nikah yapmakta karar kılmıştık.Sonradan insanlar kanıma girdi.Düğün yap hayatından bir kere olacak falan dediler.Benimde düğünleri sevmesem de düğün yapmak fikri cazip geldi.Sonuçta en mutlu gün ve sevdiklerinle eğlenmek güzel olur diye düşündüm hala daha öyle düşünüyorum.Nişanlım bana hayır demedi nasıl istersen dedi.Gel gelelim nişanlım maddi açıdan sıkıntı çekiyor çekiyoruz daha doğrusu birde düğün yapmaya kalkarsak epey sıkıntıya gireceğiz.Bende mantıklı düşününce en doğrusu nikah oluyor diye düşündüm.Nişanlıma vazgeçtim nikah yapalım dedim.O da beni destekledi tabi sonuçta düğünün çoğu masrafını o karşılayacak ben destek olsam bile zaten giden bizim paramız olacak.Evlenince sıkıntı çekeriz diye korkuyorum.Benim ailemde düğün istiyor konuyu açınca düğünsüz olmaz falan dediler.Aklım nikah diyor ama içimden düğün istiyorum.Nikah yaparsak üzüleceğim aslında.Düğün mekanları çok pahalı sizce bütçemize göre dandik olsa dahi bir yer tutup düğün mü yapmalı yoksa doğru düzgün bir nikahla bitmeli mi?Birde nikahtan sonra az bütçeyle ufak bir kutlama nerede nasıl olur bir fikriniz var mı?
Düğün mü nikah mı yapmalıyım artıları eksileri neler?