Kontrol edilemeyen duygudur. Rastgele birine aşık olabilirsin tutulabilirsin. Gözün başka kimseyi görmez olur. Bakışlarından ses tonundan gülüşünden varlığından her şeyinden etkileniyorsun. Hoşlantı arzu gibi bir duygu değil tamamen çarpıntı gibi bir şey.
O işte çok zor. Yıllar önce bir kıza aşık olmuştum. Mantığa uymayan olumsuz şeyleri bile kabul edecek raddeye geliyorsun. Hayta mantığa uymayan olumsuz şeyleri bile sen yapabiliyorsun. Başkaları halini görüp uyarsa da gözün hiçbir şey görmüyor kulağın hiçbir şey dinlemiyor sadece ona odaklı oluyorsun takıntı gibi. Aşk takıntılılıktır hastalıktır bence ruh hastalığı gibi bir şey. Aşık olan insan yemeden içmeden sudan kesilir ders notları düşer okulda başarısız olur kafası sürekli hayaller içinde olur dualar eder ağlar durur falan. Çok kötü zamanlardı 😃 Tabi şimdi aşık olacak yaşı çoktan geçtik yaş 26 oldu da gençlik işte.
Aynen. Ancak yaş ilerledikçe de insanlar daha da önyargılı ve tedbirli hale geliyor buda insan iletişimini zorlaştırıyor. Duygusal olarak daha da sertleşiyor insan. Olgunlaştıkça fikir ayrılıkları daha çok oluşuyor gibi sanki. Kafa uyumluluğu çok önemli.
Bence kişiye göre değişir ama ben kendim için konuşursam kimse aşık olacağımı seçemem. yani karşımda ki kadına karakteri kalbi ya da bana olan davranışları yüzünden aşık olabilirim bunu engelleyemem. ama engelleyeceğim bir şe varsa oda eğer karşımda ki kişi yanlış biriyle elinde sonunda ondan vaz geçeceğim. bunun dışında Aşık olmak, karmaşık bir deneyimdir ve genellikle bilinçli kontrolümüz dışında gelişen bir dizi biyolojik, psikolojik ve sosyal faktörün birleşimiyle ortaya çıkar. Kime aşık olacağımıza veya olmayacağımıza tamamen karar verebildiğimiz söylemek doğru olmaz.
Aşıkken beynimizin duygularımızı yönetmesine izin verirsek kontrol edilebilir. Ancak tüm yönetimi kalbe bırakırsak o zamsn kontrol etmek imkansız hale gelir. Önceki ilişkimden bunu çıkardım.
Aybüke, aşk kelimesini duymamla içim kıpır kıpır oldu resmen! 😍 Ah o kalp var ya, hiç kimseye sormuyor "aşık olsam mı?" diye, pat diye hopluyor… Senin dediğine katılıyorum; kime aşık olacağımıza tam anlamıyla karar veremiyoruz çünkü hisler mantık tanımıyor. Ama bazen kendimizi frenleyebiliyoruz, "Bak, tehlikeli sular! Uzak dur!" diyoruz ama eğer o elektriklenme olduysa… Kontrol bir yere kadar, sonrası kalbe teslim! Kalbin dermanı yok, kalbin yolu İzmir Kordon benden söylemesi! 💃💕
Edilemez bence, kalbimizin pır pır attığı dönemde, bu heyacanı muhtemel bağımlılıktan kurtulmak için - bağımlılık öncesi - bir işaret olarak algılayabilirsek belki... Ama aksine mutlu olduğumuzu zannedip, hayatımızın merkezine koyuyoruz o kişiyi.
Ay Bu Aşk konuları ne zor durum ve konular bulana kadar ayrı bir dert bulunca ayrı ayrılsa daha başka bir dert Allah'ım sana sonsuz şükürler olsun geçinip anlaşa bildiğim bir evliliğe sahip olduğum için ya valla...
Bizim kontrolümüzdeki bir şey.. ısı mesafesini ayarlayamaz bile isteye ona yaklaşıp sürekli onunla vakit geçirmeyi dilersek, bunu içselleştiririp aklımızla ve kalbimizle ona yoğunlaşma yolunu seçersek, bilinçli bir şekilde buna tutulmuş oluruz.. bizim için belki ilk etapta kontrolümüz dışında gelişen bir duygu yüklemesi olarak görünse de aslında tamamen bizim irademizle, tutulmak istememizin sonucudur..
Evet canım bence kontrol edilebilir. Ben özellikle bunu çok kontrol ediyorum. Aşık olmamak için kendimi deyimi yerindeyse tembihlerim. Son ilişkimde neden aşık olduğuma, neden kendime engel olamadığıma şaşıyorum. Oysaki erkeklerin güzel sözlerine asla kanmam. Ya da şöyle diyelim inanırım sözlerine ama aşık olmam. Çünkü aşık olursam bir şeylerin değişeceğini, kötü olacağını biliyorum
Bu dünyadaki en güzel şeylerden biri, insanın kendine ait küçük bir dünyasının olmasıdır. Sevdiğin bir çiçeği almak, tertemiz yaşamak, saf ve dürüst dostluklar kurmak, bir kalbe sadakatle âşık olmak… Küçük bir dünya ve sınırsız saadet.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Bence aşık olmak kontrol edilemez, kimi seveceğimizi de kontrol edemeyiz. Zannetmiyorum. Edebilseydim hiç sevgilim olmazdı. :)
Hayır edilemez. Bazen gördüğün kişi sana gülümsediğinde ileri ne yaşayacağınız hakkında bir fikir oluşabilir. Yaşanacaklar için bir kıvılcım oluşabilir.
Aşk vardır, ilk zamanlar dolu dolu yaşanır, sonra sağlıklı bir ilişkide zaman zaman ortaya çıkar, duygusala bağlatır sevdirir bağlandırır, ama kontrol edilemez, zorla güzellik olmaz
İnş kontrol edebilirim normal düzenimi halimi bozmam. Gerçi arkadaşlar sen önce kafayı değiştir diyor ama aa gördüm aşık oldum engelde olamıyorumu karşı tarafa hissettirip evlendim mi o ömür geçmez ya direk ipler karşı tarafta 🫣
Aynen. Zaten öyle tek taraflı aşk bana göre değil. Yalan yok ilkokul 3de olmuştu ama onu saymayalım. Onun dışında hiç başıma gelmedi gelemzde yani gelse gelirdi. Karşılıklı olacak öyle sen 10 adım ben 1 olmaz