Begenilerimiz kriterlerimizle paralel ilerler. Yani begenmedigimiz birine asik olma ihtimalimiz yoktur. Bu da demek olur ki dolayli yoldan bile olsa kime asik olacagimizi yine kendi beynimiz ve kalbimiz belirler.
Aşık olacağımız insanı seçemiyoruz. Neden aşık olduğumuzu bilmiyoruz. Bildiğimizi sandıklarımız nedenler de uyduruk. Ve günün sonunda aşk sürmüyor. Nokta. Sosyal ve bireysel olarak çok ağır bir şekilde koşullanmış yaratıklarız. Bilim dünyasının bir çok mekanizması hakkında en ufak bir fikir sahibi bile olmadığı ama varlığını kabul ettiği bilinç dışı bir mekanizma varoluşu çekip çeviriyor. Bu bilinçdışı mekanizma ile el sıkışıp arkamıza yaslanıp olanları heyecanlı bir macera filmi gibi izleyemediğimizden ıstıraptan ıstıraba koşuyoruz.
Kendimizin secebildigini pek sanmıyorum yapabilen varsa ne mutlu ona ama ben resmen neredeyse her seyimizin uyum gösterdiği beraber eglendigimiz ve tanismamizin bile tesadüflerle olduğu bir kişiye her ne kadar denesemde aşık olamadım hayatımda 2 kere aşırı kapilmisligim var ve ikisinde de ben kesinlikle istemedim olmaması için elimden gelen tüm frenlemeleri yaptım ama kapılıp gittim rüzgarına kimsenin alamayıp benim aldığım o kokuyu hala hatırlıyorum hala aşık değilim ona zira aradan onu görmeyerek geçirdiğim yıllar geçti ama hala biricik hala hatırlayınca gülümsüyorum ve işin komik yanı hiç sevgili de olmadık zaten kimseyle de olmadım o kadar kapilamadigim için yani sonuç olarak bence elimizde olan bir durum değil aşk bir anda oluyor ve biz sadece boşa çabalıyoruz 😅
O vatandaş suanda nerede kiminle ne yapıyor bilmiyorum açıkçası bilmekte istemiyorum yeniden karşılaşmak falan da ben yeni başka bir hayattayim o da başka bir hayatta böylesi daha iyi belki de bizi bekleyen bundan çok daha yüce bir sevgi vardır ve onu bulunca sükurler edecegizdir çok zaman geçti böylesi çok daha güzel en azından umut var 😅
Yahu eskisi için uğraşmamışsın, yenisi için uğraşmayı dene anlamında dedim. Ama artık nasıl bir hazırcıysan: “Armut piş, ağzıma düş.” modundan çıkamamışsın. 😂
Bir üstteki yorumda “O” şöyle yapıyor böyle yapıyor yapmışsınya onun için demiştim. Ben hiçbir türlü aşık olamadım sen yine olabilmişsin veya olduğunu düşünüyorsun. 😂
Oldum mu bilmiyorum aslında aşkın tam bir tanımı yok ki ya da testi ansnjw kapilmistim diyebilirim sadece bu arada demisimdir ya açıkcasi cumlelerimi tekrar okumuyorum okuyunca yok bu olmadı diyip en baştan baslamayla uğraşıp işin içinden çıkamıyorum zaten stres yapmaya müsait bir dönemdeyim o yüzden yanlış aktarmissam affola 😊
Sevgili Merve, cümlelerime başlamadan önce... Yahu o nick nereden geldi aklına? 😂 Yok anlıyorum ben seni sorun değil, nasıl kafana esiyorsa öyle yazabilirsin. Evet bende bir şeyler yaşadım geçmişte ama bunun adı aşk olsa şimdi o kişi veya kişileri unutamamış olmam gerekiyordu, öyle değil mi? :)
Nick nereden geldi aklıma bilmiyorum ansna sanırım şöyle bir baktım bir sürü şey düşündüm dedim amaaan 😂😂 ben kimseyi unutamıyorum ya enteresan kısmı çok unutkanim 😂
Aslında teşhisi psikologum yaptı yani hastalık olarak değilde neden olarak ama pek önemli değil 😂 neyse neyse aman bugün iş basvurum var bu tür şeyleri takip modumuz düşmesin 😂
E sen lise diplomanla zabıtalığa başvursanda son aldığın en üst diploman geçerli olmuyor mu? Merkezi atamada böyle ama açıktan atama farklı olabilir. Ne öğretmenisin? 😀
Yok ya o bende bakii onun için gene hazırlanmaya devam ama bu şekilde biraz aileme yardım ederim dedim malum kriz herkese vurdu ama işte okuduğumu görünce direkt eliyorlar
Bende onu dedim ilkte beni çok zorluycak nasıl üstesinden gelicem vs diye babam okuduğun için izin verilir birkaç ay kalacak zaten idare ederler falan dedi hayırlısı artık ya
İyi gene 0 ile 9 arasında 0 olamaz biri bitti 1de olamaz 2 var lar diyince 3ten başlar bu durumda toplamda 3-9 arasında ama 9 8 7 6 kısa zaman için pek mümkün görünmüyor bu durumda 3-5 arası 😂
şu an aşk acısı çeken biri olarak yazıyorum. Öncelikle biz seçemiyoruz abi bu kesin. Hani o koyduğumuz kurallar varya o sorunlar mesela yaş, kilo, medeni hali, saç rengi, boyu, tarzı, vs vs hepsi ortadan kalkıyor. Zaten kendinle çeliştiğini farkettiğin anda aşk başlıyor. Her zaman çelişme olmayabilir tabi ki ve o gidişi var ya hani bilirsin iki güne geri gelecek ama hazmedemezsin ya işte o gidişi gerçek sanmak ciddiye almak aşktır. Bazen ilk bazen de sonradan olur ama inanın bunu kimse bilerek kendisine yapmaz.
En basta bir cekim oluyor iki kisi arasinda. Eger o cekimin ilerleyip aska donusmesini istemiyorsan onu o an orada sondurmen gerek. Yoksa aska donusur. Sondurup sondurmemekte senin elinde. Yani bu durumda da bir onceki cumlede senin elinde dedigim icin evet asik olup olmamak senin elinde
Bilim adamlarına göre aşk beyinin işi. Beyin kendine uygun profili oluşturuyor. (Bu profil kişisel özelliklere göre değişir. ) Profile uygun biriyle karşılaşınca da aaa o da ne aşık oluyoruz😃
Aşık olmadığını gösteriyor bu😃 başka bir araştırmaya göre insan hayatı boyunca 4 kez aşık olurmuş. Bence baya baya iyi bir rakam. Tüm hakların saklı daha😃
Aslında beynin kime ihtiyacın oldugunu hep bilir. Nasıl göründüğünün ya da gerçekten kim olduğunun bir önemi de yok o nokta da. Karşına çıktığında seni ona götürmek için yapılabilecek ne kadar gtlük varsa yapar ve başarır da.
O şiddetli sevişmeler rutine girip artık heyecan vermediğinde, yani kendine geldiğinde lan ben bunu nasıl sevmişim demen ondandır. Beynimiz bizimle oynar.
Aşkı şu dünyaya gelen göçen onca şair onca yazar onca ermiş onca derviş tanımlamış kendince. Ama okadar soyut bir kavram ki aslında tarifi yok gibi bişey. Ama şunu biliyorum ki aşk ne adres sorar ne zaman.
Biraz kader gibi çünkü daha önceki kız arkadaşımı tanımadan önce rüyamda görmüştüm. Aşık olmuş ve 5 yıl sürmüştü. Yani kaderin etkisi var.
Simdi aylardır güzel bir kıza yazıyorum. Bazen işaretler oluyor. Tam anlamı ile rüyamda görmedim. Kader ile bağlantısı olup olmadığını bilemiyorum ama şöyleki kaderimi de zorluyorum :)
Bence bu değişir aşk cinselliği kolaylaştırmak icin evrilmistir. Ilk evrede kişinin fiziksel görünümü vs. Hosuna gider bu hoşlantidir. Burda gözünü acarsan asik olmazsin herhalde ikinci evrede ise kisinin sosyal konumu bilincalti tarafindan islenir ve asiksindir. Sahsen onemli olanın ask degil sevgi oldugunu dusunuyorum cok sevmek asktir ama sadece edebi olarak ( en azindan bence öyle )
Aşk ani bir olaydır. En ufak bir olay başına gelirken de aşık olabilirsin, dışarıda dolaşırken de, dışarıya çıkıp çöp atarken de, ev temizlerken de vs. Bu yüzden aşk planlamaya gelmez. Bunun için de, aşık olacağımız kişiyi kendimiz seçemeyiz
Herkesin tipolojisi farklıdır. Kucuklukten yetiskinlige dogru bir profil olusuyor kafanda, o kriterlere uyan birisi de cikinca karsina asik oluyorsun 😊 Öyle olmasa herkes en guzel insana asik olurdu. Cirkinsen yandin 😊
bir ilişkiye başlıyorsan karşındaki insanı tanıyıp tanımamaya kendin karar verirsin sonra bir şans verirsin baktın güzel gidiyorsa devamı gelir, yani biraz bizim elimizde diye düşünüyorum
olabilir :) saygı duymak gerekir yine de... bazısı 21 yaşında aşığım diyr bazısı 27 yaşında hiç aşık olmadım diyor. yaşı falan yokmuş bunun ama çok garip geliyo ya bana bu tarz şeyler
ahhahahahaha evet sizden bahsediyorum :D hayır herkesin olup olamamamız değil yani biraz çocuksu olucak ama sanki 4-5 sene içinde birine aşık olucakmışım gibi bir düşünce var hani büyüyorum falan ya :D çok saçma bir düşünce olduğunun farkındayım, ama ileriki yaşlarda bulamayan insanlar da var. ki bu kötü bir şey değil aslında şu zamana baktığımızda sadık güvenilir birilerini bulmak oldukça zor.
Anladım, evet tabi ki orası öyle. “Büyüyorumya” nedir yahu, kocaman kız olmuşsun yeter daha büyüme. 😂 Aşkın yaşı olmaz derler ama bakalım ne zaman olacağız. :)
yaa öyle deme ya ahahhaha öyle de çok büyük hissediyorum :D ne biliyim insanların hep bir toy görme eğilimi vardır ya ondan dolayı söyledim. aynen ben de merakla bekliyorum ne zaman olacağını
ne biliyim ya birden bire çok büyümüş gibi hissediyorum yani 2 sene önce lisedeyken her şey çok samimiydi. geçen sene üni de hazırlıkta güzeldi ama gittikçe insanlar daha samimiyetsiz ve çıkarcı geliyo biraz.. bunu düşünmek istemediğimden herhalde. açıkçası şu an aşık olmasamda olur bu yılların tadını çıkarmak istiyorum hoşlandığım biri de yeterli olur ama hoşlandığımız insanların da kafası karışık ve düşünceli olurlar :D ne şanssızım yaa uf
Hmm aslında yaşına göre olgun konuşuyorsun bu dikkatimi çekti. Evet insanlar çıkarıcıdır zaman ilerledikçe bunu çok daha iyi anlayacaksındır, aşk konusunda bir şey diyemiyorum çünkü bende hiç yaşadığımı sanmıyorum. :)
aslında anlamak istemiyorum çünkü genel olarak pozitif ve olumlu bakan biriyim bunun zarar görmesini istemiyorum ama hayat bu tecrübe ediceğimiz şeylerle dolu :D. teşekkür ederim bu arada
😂 git gide umtusuz vaka gibi davranıp kendi kendime soğumaya başladım sonrada hiç aşık olmadım zaten bir zamanlar kuruntu yapardım şimdi oda yok ama duygusuz muyum kendimi sorgulamaya başladım artık bu millet 48488484 kere aşık olurken ben daha yolun başındayım 😂
Nick ile bütünleşmişsin resmen. Yahu göz göze geldiği herkese aşık olan bir toplum tabi ki 84844829393 kere aşık oldum der. Aşk ne diye sorsan çoğu cevap veremez. :)
Aşk tercih edilmez, tercih eder... En tiksindiğin kişiye bir bakmışsın aşık olmuşsun... Sonra düşüncelere boğulursun noldu nasıl oldu ben bu adamdan/kadından tiksiniyodum nasıl aşık oldum der durursun... Alacağın cevap ise asla tatmin etmez...
Aşık olacağımız kişiyi kendimizin seçmesi mümkün olsaydı keşke Ama ne yazık ki seçemiyoruz Aşk birden hayatına giriyor ve daha ne olduğunu anlamadan Aşk kalbinin en muhteşem yerine oturuyor birden çok sevmeye başlıyorsun çok sonrası malum
Secersen ve asik. olursan o zaman o kisinin sana verbileveklerile aaik olursun... oysa kendi istedigin disinda birine asik olursan iste o. zaman ask hesap. kitap yapmadan asik. olursun
Yoo değilim , Annemle daha mutluyum Doğu ekspresiyle seyahat ettik sevgiliyle gitseydim bence bu kadar eğlenemezdim 🎈🤚(cevremin yakinmalarindan yola çıkarak ) sürekli iletisim halinde olmam gereken, neden yazmadin, neden aramadın vs vs. diyen biride yok 🤭🎈🤚
Ilk görüşte olur zaten olacağı varsa ama aşk olması için iki tarafında karşılıklı birbirini severek ayrılması gerekir:) çünkü ozaman ona kavusamiycagini bildiğin için aşık olursun ama ilerlersen araya ayrılık giriyor ya da ilk baştaki gibi hissedilmiyor mutlaka birisinin sevgisi azaliyor
İşte bu tüm yorumları okudum ve ne kadar doğru yolda olduğumu anladım çünkü anlık değildir herkes bir an yazmış çünkü erkek kafası farklıdır gerçek sevilecek kişi evlenilecek kişi zamanla tanınınır... Çoğu kız aşık olduğumu sanır ve erkek onunla birlikte olup zaman geçirir ve saf temiz olanla evlenir hepsi bu sadece
Şuna aşık olayım bu tam benlik diyemiyoruz işte istemsiz oluyor aşk
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Davranışları ile alakalı yani bir davranışını beğenirsek ona ısınırız sonra hayaller devreye girer sevgili olsak nasıl olurdu gibisinden uyarsa olur uymazsa olmaz
En İyi Cevaplar