İliskime devam etmeli miyim?

2 yildir giden bir iliskim var, cok ani sevgili olduk ama her seyin ilkini beraber yasadik bir suru de animiz var. cogu zaman ne kadar aramizdaki farki hissetsem de hic ses etmedim ama artik son zamanlarda bu farki daha cok hissetmeye basladim. fark su: sevgilimin hayat vizyonu ve gelecek planlari benden tamamen farkli. sadece bu da degil ailelerimiz, yasam tarzlarimiz bir cok seyimiz tamamen farkli. ben kendi icimde sessiz biriyim o ise tam tersi. o konuskan ve sosyal biri. bu fark pek sorun degil fakat ben sessiz biri oldugum icin cogu seye zamaninda hep sustum bu da onun benim tepeme cikmasina, beni hep asagi cekmesine sebep olmaya basladi. ona ne zaman bir hayalimi anlatsam konusmadan sonra o hayalden vazgectigimi ya da heyecanla yapacagim bir isi artik yapmak istemedigimi hissetmeye basladim. kisacasi surekli hevesim kursagimda kaliyordu. onun aklinda benim gelecegimle alakali bir plan surekli var ve beni de buna cekmeye calistigini da fark ettim. zaten genelde benim hareketlerimi yanlis olarak gosterip kendi istedigini yaptiran biriydi. ben bunlarin 2 yil boyunca farkinda olmadim fakat her seyin farkina annem onunla tanisinca ve onun sevgilim hakkindaki gozlemlerini dinleyince anladim. ne yapmam gerektigini bilmiyorum 2 yil icerisinde bir suru sey kurduk, bir suru seyi ilk defa beraber yasadik. insanlari kaliteli ya da kalitesiz diye ayirmak pek dogru olmayabilir ama annem her tavsiye verecegi zaman onun benim icin genel olarak onun ailesinin bizim ailemize gore yetersiz oldugunu soyluyor. kafam cok karisik, ayrilip kendime mi odaklanmaliyim yoksa onu cok sevdigim icin her seye ragmen katlanip devam mi etmeliyim?
İliskime devam etmeli miyim?