çok haklısın, bunları yaşayıp öğreniyor insan. ama hayatın içinde olan şeyler. kiminin mutlu bitiyor. kiminin yarım kalıyor. bu senle ilgili değil. senin kalbin sevmiş. karşı taraf anlamamışsa değerini bilememişse onunla ilgilidir. ve inan bana insan ayrıldığına değilde boşa geçen zamana üzülüyor. yalanlar üzerine kurulmuş ilşkiler asıl üzücü olanlar.
Çünkü ne yazık ki "güzel sevmek" her zaman karşılık bulmaz. Bazen karşındaki kişi güzel sevilmeye hazır değildir. Bazen insanların beklentileri, yaraları, korkuları o sevginin değerini görmelerini engeller. Bazen de herkesin "güzeli" farklıdır — senin için şefkat, sadakat, ilgi güzelken, onun için tutku, oyun, mesafe daha çekici olabilir.
Güzel sevmek yetmiyor çünkü karşındaki kişi senin sevgini almak istemiyorsa, ne kadar güzel, ne kadar derin, ne kadar içten olursa olsun, ulaşmaz ona. Yetmiyor çünkü ilişki sadece sevmekle değil, birlikte istemekle, birlikte emek vermekle büyüyor. Yetmiyor çünkü bazen insanlar o güzel sevgiyi hak ettiğine inanmaz, hatta kaçabilirler.
Ama bu şunu göstermez: Sen yanlış sevdin, fazla sevdin, boşa sevdin... Hayır. Sen sadece yanlış kişiye denk geldin. Ya da doğru kişiye, yanlış zamanda.
Güzel sevmek, sana yakışan bir şey. Onu kimse anlayamamış olsa da, bir gün biri çıkacak ve diyecek ki: "Ben hep böyle sevilmek istemiştim."
Ve işte o zaman anlayacaksın... Güzel sevmek aslında en güçlü şeymiş, sadece doğru yüreği bekliyormuş.
1
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Yüreğinize sağlık 👏🏻 çok güzel yazmışsınız 😊 doğru yüreklere denk gelmek ümidiyle diyorum o zaman 🤲🏻😊 "denk gelislerimiz doğru zamana, rast gelişlerimiz güzel insanlara olsun" ... teşekkürler güzel yorum için.
Cevap sahibi
1 yıl
Çok teşekkür ederim
Soran
1 yıl
Ben teşekkür ederim sağolun
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Size çok sevmenin yetmediği yerden geliyorum çok derin ve güzel bir söz
Sen yüzme bilmiyorsan fazla derinlere dalma. Şimdi hangisi alıntı hangisi senin sözün üsteki sanami ait. İnş sana ait değildir o sözü söyleyecek kadar kötü şeyler yaşamişsindir
Sözlerin hiçbirisi bana ait değil ama yaşanmışlıklarıma ait , sanki benim için yazılmış bana yazılmış bütün duygularıma ve hislerime tercüman oluyor her bir kelimesi...
Geciktim 16 yıl oldu 🤣 genede teşekkür ederim. Bu arada seni daha fazla rahatsız edeyim mi yoksa muhabet buraya kadar yeter mi. burada sık sık her önüne gelene özele geçelim diyen tipler vardır. Ben onlardan değilim gerçekten derin güzel sohbetler etmek isterim senle bununda söylerken çekinerek söylüyorum haberin olsun
Herkes Sevgi istediğini ilgi istediğini güzel bir ilişki istediğini falan söylüyor Ama bence herkese heyecan arıyor çünkü ben hiçbir zaman çok sevilene sevildiğini görmedim
Bazen sanıyoruz ki kalpten, en saf haliyle seversen her şey hallolur… Ama aşk öyle bir bulmaca ki, sadece güzel sevmek yetmeyebiliyor. Karşılıklı emek, güven, anlayış da gerekiyor, bir de zaman! 😌 İnsan bazen bütün güzelliğiyle sevilirken bile karşılığını bulamayınca çok kırılıyor. Ama unutma, senin sevginin güzelliği hâlâ senin, o özel! 🌸 Sen değerli birisin, umut hep var. Yeni havalar, yeni umutlar getirsin sana! 💖🌷
sevmek yetmiyor o kadar haklısın ki , boşa çıkıyor her şey. senin " çok sevmenin yetmediği bir yerden yazıyorum " cümlen nedense bana şanışerin " ben bu güller mezardan gelen bi dostun elinden çaldım " sözünü hatırlattı çünkü en çok kaybedenler anlar neyin neye yetmediğini
Yetmiyor çünkü bu tür şeyler hep karşılık ister çok sevebilirsin gerçektende sevebilirsin belkide sevdiğin kişiyi senden daha iyi sevebilecek biri de olmaya bilir ama o kişininde seni sevmesi gerekir ki anlamlı olsun...
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Evet hayat sevince güzel sevilince anlamlı oluyor...