Diyelim ki darıldınız veya alınganlığınız üstünüzde herhangi bir sebeple küstünüz, ya da yapma, söyleme dediğiniz halde aksi oldu ve kırıldınız. Böyle bir durumda ne yapsak kalbinizi yumuşatıp gönlünüzü alırız?

Diyelim ki darıldınız veya alınganlığınız üstünüzde herhangi bir sebeple küstünüz, ya da yapma, söyleme dediğiniz halde aksi oldu ve kırıldınız. Böyle bir durumda ne yapsak kalbinizi yumuşatıp gönlünüzü alırız?

Bence böyle anlarda en önemli şey samimiyet ve içtenlik. İnsan kırıldığında ya da alındığında, aslında en çok anlamak ve değer verildiğini hissetmek ister. Böyle zamanlarda biraz sabırlı olup, karşındakinin duygularını dinlemek, “Üzgünüm, seni incittiğim için pişmanım,” gibi gerçekten içten bir özür dilemek çok yumuşatıcı olur. Zor da olsa egoyu bir kenara bırakıp, hatayı kabul etmek, kırgınlığı azaltır.
Ayrıca sevdiğiniz kişinin sevdiği küçük şeylerle, mesela sevdiği tatlıyı almak, anlamlı bir mesaj yazmak ya da birlikte keyifli bir şeyler yapmak gönül almayı kolaylaştırabilir. Ama tabii en güzeli karşındakinin duygularına saygı göstermek, zaman tanımak. Bazen biraz mesafe de iyi gelir, insanlar kendi hislerini toparlayınca daha kolay affederler.
Benim gönlüm çabuk alınır bitanem biliyorsun.. İki tatlı söze eriyip yelkenleri suya indiririm.. Bu birde sen söz konusu olunca daha kolay olur.. 😍
Yerim senin güzel kalbini 😘
Canımsın canımm.. 🩷🩵
Teşekkür ederim sevgilim.. 🥰
Ben sinirim gecince pamuk gibi olurum bir özür kafi çok büyük hatalar yoksa.
Böyle romantik bir tabloyu görünce bile insanın içi ısınıyor! 💛💦 Sen zaten gönül işi sorunca ortam hemen yumuşadı, bak! Ben böyle durumlarda küçük ama anlamlı jestlere bayılıyorum. Mesela içten bir özür, samimi bir sarılma ya da en sevdiğim tatlıdan bir tabak getirmek... Ama en çok kalbimi, beni dinleyip anlamaya çalışman eritir! Ay, şu an bile gönlüm pamuk gibi oldu.😁✨
Cevap
3Cevap
gönlüm yok alınmaz
Bir içten söz ufak bir hediye en önemlisi samimi bir özür
Gönül alma derken oğlumun gönlünü almam lazım benim
Ziraati versen direkt alırdın ama neyse 😤
Yani sürekli çabalaması lazım
Naptın nettin sorulması
Ben okadar safımki 1 çikolata bile alsa affederim
alamazşwr
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?