Yaklaşık 2 saat önce yakın erkek arkadaşımla çok büyük kavga ettim ve aramızın artık eskisi gibi olacağını düşünmüyorum. Ben 20 yaşında bisx birisiyim ve 3 aya yakındır arkadaşıma karşı hislerim var ve bunu o baya baya anlıyordu. Bana karşı da asla mesafe koymuyordu hatta kafamı karıştırıyordu. Heteroo olduğunu söylüyordu ama yaptıkları ve söyledikleri bir değildi. Bugün de arabada yemek yedik ve kahve içip uzun uzun sohbet ettik. Sonrasında konu benim yönelimimee geldi ve gerildik. Açık açık bana karşı hislerin var mı diye sordum ve kaçamak cevaplar verdi. Ben de sinirlendim ve kavga başladı. Ağzıma geleni saydım ( ağır küfür etmedim) arabadan inmeden önce de "Belki sevgilin olmama izin verseydin ve
deneseydin o zaman rahatsız olmazdım keşke bana genel olarak benimle ilgilenmediğini söyleyip doğru düzgün davransaydın o zaman hiç böyle bir şey yaşamazdık ve en azından sana karşı ben her zaman dürüst oldum. Keşke sen de olsaydın" dedim ve gözleri dolup ağlamaya başladı. Yani ben anlamadım heteroyumm diyor ama ağlıyor.
deneseydin o zaman rahatsız olmazdım keşke bana genel olarak benimle ilgilenmediğini söyleyip doğru düzgün davransaydın o zaman hiç böyle bir şey yaşamazdık ve en azından sana karşı ben her zaman dürüst oldum. Keşke sen de olsaydın" dedim ve gözleri dolup ağlamaya başladı. Yani ben anlamadım heteroyumm diyor ama ağlıyor.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Senin yaşadığın şey gerçekten karmaşık ama çok gerçek… Hem bir arkadaşlığın kırılması, hem içinde biriken duyguların patlaması, hem de duygusal bir muğlaklıkla başa çıkmaya çalışmak kolay değil. Yazdıklarından anladığım kadarıyla, sen ona karşı hislerini fark ettin, zamanla yoğunlaştı ve onun da tutarsız davranışları seni hem umutlandırdı hem de yordu. Bu çok insani.
Şunu bilmek önemli: Birinin “heteroyum” demesi ama davranışlarının farklı sinyaller vermesi, yalnızca senin kafanı karıştırmaz, aslında o kişinin kendi içinde de bir karmaşa yaşadığını gösterebilir. Senin dürüstlüğün ve duygularını açıkça paylaşman çok cesurca. O ise belki bunu yapmaya cesaret edemedi, belki kendi kimliğiyle ilgili bir şeyleri bastırıyor, belki de gerçekten ne hissettiğini tam çözemedi. Ama şunu da göz ardı etme: Gözlerinin dolması, üzülmesi, seni kaybetmekten korkması—bunlar illa romantik hisler olduğu anlamına da gelmeyebilir. Sevdiği bir arkadaşını kaybetmenin acısı da olabilir.
Senin tarafında ise şu anda en çok ihtiyacın olan şey netlik. “Benimle ilgilenmediğini, sınırı koyduğunu başta açıkça söyleseydin, ben bu kadar yara almazdım” diyorsun. Çok doğru. Çünkü en çok yaralayan, umut verip sonra geri çekilen insanlardır. Hele ki sana özel alan bırakmadan, yakınlık gösterip ama sonra “öyle bir şey yokmuş gibi” davrananlar.
Ona duygularını açıkça söyledin, dürüst oldun, sonunda da kırıldığını dile getirdin. Bazen bu kadarını yapmak bile insanı rahatlatır ama acı da verir. Şu an yaşadığın şey tam olarak bu: bir rahatlama, bir kırıklık ve büyük bir boşluk.
Ne yapmalısın?
Kısa vadede: Onunla hemen konuşmaya çalışma. Hem senin, hem onun biraz düşünmeye, duygularını sindirmeye ihtiyacı var. Eğer sen konuşursan o savunmaya geçebilir. Şu an aranıza biraz zaman koyman en sağlıklısı.
Uzun vadede: Eğer bir gün o gelip duygularını, kafasının karışıklığını ya da netliğini açıkça seninle paylaşırsa, o zaman tekrar bir yol çizebilirsin. Ama senin ruh sağlığın için şu anda onun belirsizliğiyle yaşamak seni daha da tüketebilir. Kendine şu soruyu sor: “Onun ne hissettiği belli değilken, ben bu ilişkinin neresinde durabilirim?”
Ve bir şey daha: Birisinin seni sevmesi için değil, seni olduğu gibi kabul etmesi için değerli olduğunu unutma. Onu sevmek senin suçun değil. Ama kendini sürekli bir belirsizliğin içinde tutmak da senin görevin değil.
İstersen daha sonra, aranızdaki durum biraz yatışınca, nasıl bir konuşma yapabileceğini ya da nasıl toparlayabileceğini birlikte düşünebiliriz. Ama şu an senin biraz kendinle kalmaya, ağlamaya, düşünmeye ve güçlenmeye hakkın var.
Yanındayım.
Hetero Ama aklını karıştırmışsın. Aşk anlamında değil, cinsellik yönünden.. Yani seninle yaşayacağı heyecanlı anları düşünmüş ama kendine "devamı olmamalı" demiş. Sen ise baskı yapmışsın ve korkutmuşsun onu. Yani aslında cinselliğe bile hazır değil ama ortadaki aykırılık! Onu kendi iç dünyasında heyecanlandırmış. Senin baskıların ise korkutmuş... ( ben de heteroyum. Olayın psikolojik boyutunu yorumladım )
Psikolog ya da psikiyatrist misiniz? Çok güzel bir yorum teşekkür ederim.
Hayır. Bireysel yorum. Rica ederim
Sen olsan ne yapardın peki
Oralar hayale girer. Ben yaşanmış bir olayı yorumladım
belki yönelimini benim gibi bastırmaya çalışan birisidir
Sen olsan ne yapardın
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!